När jag inte kör motocross på sommaren så blir det oftast skärgården. Härlig platts att bara vara på, hänga med kompisar, bada, cykla, fiska och ladda om för nya utmaningar på crossen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I fredags efter sommarlägret blev service på motocrossen innan en rolig en./kväll på stan i Västervik med mamma och vänner. Eftersom det var Visfestival så fanns det mycket aktiviteter för oss barn att göra. Jag hoppade b.la. studsmatta, gjorde volter och sprang en hinderbana i en hoppborg. Riktigt kul!

Lördagen hjälpte jag mamma sälja ljus och sillådor på Händelöpsdagen innan en ytligare en rolig kväll på stan.

Likes

Comments

Lite bilder från sommarlägrets riktigt roliga avslutningsvis straffet. Där alla, stora som små verkligen kämpade på och gjorde sitt bästa efter sin förmåga. Extra roligt för mig var förstås att vårat lag tillsist lyckades ta hem segern.

Likes

Comments

Dag 3

Torsdagen, den sista dagen på sommarlägret 2017 Ripa hade vi i 85 guldhjälm Rasmus Andersson som tränare fram till lunch. Vi fick träna teknik i en sandgrop, lite svårt men riktigt kul. Fortsatte på 80 banan bl.a. fick vi träna på att stå och köra med bara en hand på styret. En riktigt bra balans övning.

Efter lunchen samlades alla vid starten och vi blev indelade i 5 olika lag för straffet. Först skulle vi köra på övre delen av banan,50 kubikarna fick köra lite kortare än oss andra. Innan vi avslutade med att lämna hojarna till föräldrarna och springa sista biten fram till nästa kompis. Jag körde riktigt snabbt, tror inte jag kört så snabbt innan. Vårat lag segrade. Alla gjorde en bra insats och vi hade riktigt kul. Efter fick alla is glass och vi tackade alla tränare för ett riktigt bra läger.

Likes

Comments

Dag 2

Idag hade vi fotboll och löpning som uppvärmning. Själva träningen var ändrad lite så istället för 6 pass som vi körde igår blev det 4. Vilket jag tyckte var mycket bättre. Det blev inte lika stressigt.

På dom två första passen innan lunch hade vi Felix Nilsson som tränare. Vi körde först på den övre delen av banan innan träning på 80 banan. Bra träning med bl.a. fokus på kurvor och att hålla jämn gas.


Likes

Comments

Dag 1

Idag var äntligen första dagen på Ripa sommarlägret. Så kul och bra träning. Vi samlades vid klubbstugan kl 9:00 för information om lägrets upplägg. Fortsatte med uppvärmning innan körningen.

Våran grupp 85 guldhjälm började träna med Max Nilsson på 80 banan. Fortsatte köra runt koner på startrakan och 80 banan igen innan lunch.

Efter att laddat om batterierna och fyllt på tanken fortsatte vi träningen med Felix Nilsson. Började på 80 banan, fortsatte på teknikbanan och avslutade körning på nedre delen av banan.

När träningen var avslutad åkte jag, mamma, mormor och Per in till Åhus för att bada och äta. Nu laddar jag om för imorgon.


Likes

Comments

Igår åkte jag och mamma till Boxholm för att träna på deras nya bana. Så att jag skulle få testa den innan Ultimate MX Cup. Banan var väldigt bra och rolig. Men inte så svår. Den kändes bra. Hård var den som bara den. Pass ett och två gick riktigt bra. Tredje passet kändes ännu bättre. Det fjärde och sista passet med gick svin bra.

Likes

Comments

Igår, lördag åkte jag och mamma till Oskarshamn för att köra privat träning med Even Heibye. På plats möttes vi av en riktigt blött bana. Mycket blöttare än vad vi hade trott. Vist hade det regnat mycket. Men att det va så blött var svårt att tro. Jag provade köra ett varv på stora banan. Men vi fortsatte sen träningen på 85 banan som var i riktigt bra skick. Där var inget vatten alls som tur var.

Första varvet körde jag lugnt för att känna av banan. Det är alltid lika viktigt. Efter det tränade jag på att stå fram till en puknkt där jag skulle gasa till, bromsa till och sätta mig lugnt. Tränade också på lugn gas,stå och köra rakt. Samt att inte köra i stalp, lyfta fram däcket,hålla jämn gas och inte dutta med den. Något som jag behöver tänka på.

Efter o laddat med ny energi fortsatte vi träningen med bl.a. att hålla ut i kurvan, hopp lite utåt, landa med gas och fortsätta hålla gasen långt in i kurvan.

Tack så mycket för en lärorik och jätte bra dag Even Heibye. Och mamma för en jätte bra examenspresent.

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags för mig att få provköra med sanddäck på sandbana. Det gick riktigt bra. Jag tyckte det kändes mycket bättre att köra med det i sanden än ett vanligt däck.

Likes

Comments