Tja!!

Känns som tiden flyger förbi nu...., vi körde igång med U17 träningarna denna veckan och det känns väldigt kul och spännande att få komma igång på allvar med matcherna. Först har vi tre träningsmatcher mot Öster, IFK Göteborg och Helsingborg, sen har vi fem matcher i Ligacupen innan serien startar i april, så det kommer vara fullt upp med fotboll fram till midsommar.

Vill passa på att tacka alla som gratulerade på födelsedagen i torsdags, det värmer och man påminns om hur många fantstiska vänner och bekanta som finns runt omkring mig, ni betyder mycket!!

I fredags blev det bowling och mat på Hermans med bror och barndomsvännen Rasmus, vi tre turas om att några gånger om året (alldeles för sällan) bjuda varandra på en aktivitet och middag. Som vanligt jättekul och trevligt även om jag såklart kom klart sist på bowlingen, man kan inte va bra på allt.

I förmiddags blev det lite egenträning med Nadeem och Mosse på Kristineslätt, man kan inte annat än att imponeras av deras träningsvilja och ambition att ständigt utvecklas och ständigt bli bättre!, dem påminner mig om varför det är så kul att jobba med just fotboll, och få chansen att hjälpa till och förhoppnings ha en positiv påverkan.

Idag kan man inte vara annat än glad, otroligt glad faktiskt för Liverpool besegrade dem suveräna serieledarna Manchester City med 4-3 i eftermiddag. Blev nervöst värre mot slutet men det löste sig och avsaknaden av Coutinho som gick till Barcelona märktes inte av just i den här matchen.

Ny vecka med nya utmaningar imorgon!

Ha det! =)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja!

Ser verkligen fram i mot att komma igång med fotbolls säsongen 2018 nu. Vi i U17 inleder på onsdag 10/1 med första fotbollspasset. Båda våra 11-manna pass (onsdag, torsdag) ligger på Falkenbergs IP hela våren, och så har vi ett 7-manna pass på måndagar ute på Kristineslätt. Lite snålt med tider, men det är vad vi blivit tilldelade i den tuffa konkurrens om tider och planer som finns i Falkenberg under konstgräs säsongen.

Idag blev det en promenad (bilden) men sedan jag skadade mitt knä (luxination av knäskålen) i en match mot Grimetons IK med Glommens IF för snart 7 år sedan, vilket också ledde till att jag blev tvungen att sluta spela, så har jag inte varit så där våldsamt aktiv. Även om skadan är läkt så finns där ju en mental spärr och rädsla att man ska slå upp den igen.

Nu när jag slutat på Vesterhavsskolan och har utökat min tjänst hos Falkenbergs FF så kommer jag troligtvis ha tid över till att träna, eller i alla fall aktivera mig mer än tidigare, och det ser jag fram i mot.

Jag tycker även det ska bli kul och intressant att under 2018 följa andra föreningars lag och spelare, mestadels dem jag haft möjlighet att träna men även några jag inte tränat och kolla nån match när jag hinner, både för att få lite perspektiv på min egen miljö och bryta av från vår egen verksamhet i Falkenbergs FF men även diskutera fotbollsutveckling och vara behälplig med tips om nån vill det.

Ha det! =)

Likes

Comments


Idag är det ju som bekant årets sista dag och då passar det ju bra att se tillbaka på året som gått. Ännu ett år i fotbollens tecken för min del, men det har även hänt mycket annat som jag kommer minnas, mestadels roliga och positiva händelser, men även saker som är mindre roliga, som jag kommer minnas så länge jag lever.

I januari var vi i Falkenbergs FF Akademi och besökte den i särklass mest toppmoderna och påkostade anläggningen/akademin i världen, dvs Manchester City's multikomplex på Eastlands. Det var en värld där resurser i form av pengar inte har några gränser, och man fascinerades av hur dem tänkt på i stort sätt allt, för att skapa dem bästa förutsättningarna för spelarna i deras akademi. Förutom att vi använder oss av liknande övningar i vår fotbollsträning så var det lite svårt att relatera till vår egen mini verksamhet med obefintliga resurser, om man jämför med Manchester City. Där i mot var dem imponerade av oss, att vi lyckas hålla oss i toppskiktet av svensk fotboll med våra små medel, och det är ju roligt att höra!.

Förutom att jag köpte lägenhet så har jag mestadels minnen kopplade till just fotbollen. I maj var jag, pappa och min tvillingbror (stor Newcastle supporter) iväg och fick se Newcastle United vinna mot Barnsley FC i årets sista match av The Championship och ta steget upp till Premier League som är Englands högsta serie i fotboll. Trots att jag själv är Liverpool supporter så var det speciellt när 52,000 människor blir så glada att glädjen inte har några gränser, i en stad där fotboll är att liknas vid en religion.

Som fotbollstränare är man ledig två veckor på sommaren från klubbfotbollen, men som fotbollsinstruktör i skolansvärld så hade jag sommarlov i nästan 8 veckor!!. Och under sommaren hände det mycket, bland annat så flyttade jag till min lägenhet på Västra Gärdet i Falkenberg, och att greja och fixa med den tog upp mycket tid. Midsommarafton firades i Stafsinge strand, med ett tält i regnet hemma hos Julle och Frida och man träffade mycket trevligt folk, även om det hände något mindre roligt som överskuggade den dagen, och som jag ångrar än idag, varje dag.

Wheels and Wings är en återkommande favorit, och det är alltid kul när hela Falkenberg lever upp, samtidigt som man träffar mycket trevliga människor. Något jag även kommer minnas länge är veckan på Bosön i Stockholm i augusti, och Elite Youth utbildningen där jag fick utmana mina fotbollskunskaper och ideer med andra likasinnade som jobbar med den svenska ungdomseliten (16-19 år) på både pojk och flick sidan.

Och mitt kanske starkaste fotbollsminne är ändå sista seriematchen hemma mot Helsingborgs IF i U17 Allsvenskan. Helsingborg kom till Falkenberg med flest antal gjorda mål av alla lag, och var utan tvekan ett av om inte seriens bästa lag. Det var uppenbarligen inget våra fantastiska spelare funderade särskilt mycket på, för dem hade bestämt sig för att ge oss en avslutningspresent och gick ut och körde bokstavligt talat över HIF och spelade en fotboll där allt stämde och alla presterade väldigt nära toppen av sin förmåga.

Matchen vanns med 5-1, och jag har aldrig varit så stolt efter en fotbollsmatch. Jag är väldigt sällan nöjd och uppspelt även om vi vinner, för det finns alltid saker att förbättra, men då.....den fredagkvällen den 13 oktober var jag oerhört glad, och nöjd, och lite förvånad över hur Falkenbergs FF's elitförberedande verksamhet utvecklats, bara på dem 5 år jag varit i klubben.

Mitt första år med 98:orna 2013, så mötte vi dem lokala hallandslagen, Trönninge, Sennan, HGH, Lilla Träslöv, Astrio m.m. och hade rätt svårt att hävda oss. Och numera möter vi Malmö FF, IFK Göteborg och IFK Norrköping, och gör det rätt så bra, så vi har verkligen tagit stora kliv framåt i svensk fotboll, det är lätt att glömma. Och det gör förhoppningsvis att vi kan få upp fler spelare som är redo för A-lags spel, och redo att ta nästa steg i sina karriärer.

Som dem flesta vet så har jag nu slutat på Vesterhavsskolan, för att 2018 helt fokusera på mina uppdrag i Falkenbergs FF.

Det va en lång summering, men bara en liten del av vad som hänt hos mig 2017.


Gott Nytt År!!

Ta hand om er och ha ett bra 2018!

Ha det! =)

Likes

Comments

Tja!

I går blev det fika på Espresso House med kompisarna, för det va ju Torsdag. I förmiddags blev det lite egenträning och avslut med Nadeem, Mosse och Mergim, som ni som följer på snap kanske sett =).

Trots att jag varit ledig sedan skolavslutningen i måndags kväll så har dagarna flugit förbi. Jag funderade på hur jag skulle klara abstinensen från fotbollen men det visade sig att det inte gick mer än ett par timmar innan jag befann mig borta på arenan igen och var tillgänglig för dem som ville ha egenträning.

Folk säger till mig att jag måste koppla av och bort fotbollen nu när det är uppehåll i nästan 3 veckor, men när den och speciellt kontakten med dem som utövar den försvinner så vet jag inte vad jag ska hitta på, och man får nästan panik över att inte ha nått att göra...

Det är väl först nu man inser hur stor del av varje dag i mitt liv som handlar och kretsar kring fotboll. Det är lite skrämmande, men samtidigt vill jag inget hellre än att hålla på med det jag gör och hjälpa andra människor utvecklas på vägen mot sina mål och drömmar. Det finns baksidor med att ständigt vara tillgänglig, men det finns ännu mer uppsidor, känslan när man ser att man hjälpt en annan människa utvecklas, på ett eller annat sätt är smått obeskrivlig, och det är vad jag lever för.


I fall någon tycker det är för mycket fotbollssnack så tar jag upp ett annat ämne, "Vad lyssnar jag på för musik?".

Det är väldigt blandat faktiskt, och jag gillar det mesta, men det beror också lite på vad jag gör. Det kan va allt från Jimi Hendrix (världens bästa gitarist!?), dvs lite blues och rock, till Nirvana, Soundgarden och några av dem andra "grunge" banden som var stora i början av 90-talet. Men lyssnar också på mycket ny musik av världsartisterna idag, tycker det är svårt att säga jag bara gillar det ena eller det andra, för det finns riktigt bra låtar från 60, 70 och 80-talet med bla Bruce Springsteen, Black Sabbath, ACDC osv, men också låtar från 90 och 2000-talet med No Doubt, Robbie Williams, Simple Plan, Eminem, Metallica med flera.

Ha det bra!, och god jul!! =)

Likes

Comments

Då var det lördag igen och imorgon är det bara två veckor till jul!. När man va yngre så var julen nästan lika bra som sommarlovet, men ju äldre man blev desto mer avtog den effekten och känslan. Men jag måste erkänna att jag verkligen ser fram i mot julen igen och att få spendera tid med familjen.

Fast att jag är omgiven av massvis med människor varje dag, så känner man sig ändå lite ensam ibland, och det har nog fått mig att inse vikten av att uppskatta dem som verkligen bryr sig om en, både vänner och familj.

Jag har förstått att jag är en analytisk person som tänker rätt så mycket, jag är extremt envis och har insett att jag har svårt att släppa saker som händer eller saker jag funderar på, vilket ibland är bra men även visat sig ställa till problem. Man lär så länge man lever, av dem saker man utsätts för, och även av dem saker man utsätter andra för.

I alla situationer som finns eller uppstår så tar vi människor ett beslut, vilket leder till en konsekvens av det beslutet, och ibland är det extra viktigt att tänka på det eftersom även ett litet beslut kan få stora konsekvenser och sätta djupa avtryck. Det kan ta veckor, månader och år att bygga upp ett förtroende och en relation, som kan raseras på bara ett fåtal sekunder.

Relationen mellan människor är A och O i ett ledarskap, förmågan att kunna visa empati och sätta sig in i andra människors situationer är för mig det absolut viktigaste för att främja utvecklingen för individen på bästa sätt, men det är samtidigt en balansgång eftersom alla har olika krav och behov.

I onsdags tänkte jag kolla på gymnasieträningen, men jag hann inte mer än halvvägs till Falkenbergs IP innan jag blev påkörd av en bilist när jag cyklade. Trots att det va ljust ute och jag hade starka ljus så såg inte föraren mig innan mina 82 kg krossade framrutan på bilen och jag han bara tänka "sikta högt" för att skydda benen när jag insåg det skulle smälla.

Cykeln blev obrukbar men jag klarade mig rätt bra och fick bara ont i knät, höften och i handen. Jag blev inte direkt chockad och hade väl tur för jag reste mig på nån sekund och var snabbt framme hos bilisten och var mest förvånad och lite fascinerad av hur ouppmärksamma vissa människor är i trafiken.

Nu har jag bara en vecka kvar på Vesterhavsskolan och fotbollsprofilen innan jag slutar för att ta mig an andra uppdrag och uppgifter, och även om jag inte ångrar mitt beslut så känns det väldigt vemodigt och tråkigt att behöva ta farväl av alla fantastiska elever som brinner för fotbollen.

Ha det! =)

Likes

Comments

Tja!, under lördag kvällen blev det fotboll, (Arsenal - Man United) pizza och nån kyld dryck med bästa vännerna, alltid lika trevligt att träffas och diskutera om allt möjligt. Idag söndag ställdes klockan på 07:30, och trots att man inte kom i säng innan 01:30 så var jag förvånansvärt pigg.

Jag och pappa hade bestämt vi skulle åka till stenalyckan i Halmstad och fixa bland annat handdukstork till toaletten, men det blev en hel del andra prylar också när man ändå är där.

Eftermiddan och kvällen spenderades i Glommen där systrarna bakat lussebullar och hela familjen samlades och åt kvällsmat tillsammans, mycket trevligt. Imorgon är det måndag igen och nu är det bara två veckor kvar till jullovet!!, ser verkligen fram i mot att vara ledig i några veckor och koppla bort fotbollen ett tag.

I fotbollens värld så är november och december en tid där organisationen sätts inför fotbollssäsongen 2018, och innan det är klart har man också lite svårt att slappna av och blicka framåt, men förhoppningsvis löser det sig inom nån vecka, oavsett vad som händer.

Kul att så många läser och intresserar sig för bloggen =), uppskattas verkligen!

Ha det! =)

Likes

Comments

I eftermiddag blev det en fika med bror och kompisarna, tillika barndomsvännerna Rasmus Svensson och Julius Björkengren. Det är sällan man hinner träffas och prata, och diskutera allt mellan himmel och jord. Allt från julklappar och installation av diskmaskin, till en eventuell visit till Ryssland i sommar. Dessutom har Emil min bror som bor i Glommen aldrig besökt Espresso House så det var dags för han att resa utsocknes....

Östersunds FK avancerar ikväll till sextondels-final i Europa League för första gången någonsin i svenskfotboll, det är riktigt imponerande hur tränaren Graham Potter lyckats bygga ett lag under relativt kort tid som nu är ute i Europa och tar sig vidare mot storlag som Athletic Club från Bilbao, och Hertha Berlin.

Det kan kännas ointressant för många, men för mig som har möjligheten att jobba med fotboll och potentiella framtida landslagsmän och spelare på nationell eller internationell toppnivå så är det oerhört viktigt att vi svenskar kan hävda oss mot lagen från topp nationerna i Europa.

Imorgon är det fredag igen, och på söndag kl 13 tar vi imot BK Häcken's U17 i ligacupen på Kristineslätt, vilket också är säsongens sista match.

Ha det! =)

Likes

Comments

I helgen som gick blev det en promenad, testade pulsklockan och fotpoden å dem funkade fint.

Måndag och ny vecka!. Måndagar brukar bli väldigt långa i min fotbollsvecka, och dagen inleds med träning för årskurs 9 mellan 09:10 - 10:40. Sen hinner man med lite administrativa uppgifter och lunch innan nästa fotbollspass med årskurs 8 mellan 12:00 - 13:30. Idag var Stig iväg med tjejerna i 9:an och spelade futsal SM så jag fick hjälp av självaste Stefan Rodevåg!! på 8:ornas träning, mycket trevligt med en sådan legendar till hjälp.

Eftermiddan går till att analysera helgens match med videoanalys om vi haft möjlighet att filma, något som tar oerhört mycket tid men som är ett jättebra hjälpmedel i spelarnas utveckling, just att som spelare få se sig själv agera på planen i lugn och ro i efterhand och som tränare kunna återkoppla till i första hand de bra, men även de mindre bra beslut spelarna tar på planen är guld värt.

Sen är det dags för dagens tredje fotbollspass mellan 16:30-18:00 med U17 innan man vänder hemåt efter en rolig men utmattande arbetsdag på ungefär 11 timmar i fotbollenstecken.

Ha det! =)

Likes

Comments

Idag är det onsdag igen, tiden går fort nu, och snart är det jul!. Idag blev det ett besök på 01:ornas gymnasieträning med start 08:00, tycker det är kul att bara kolla på fotboll ibland, och inte alltid vara involverad. Och så är det kul att se på dem 01:or som jag vanligtvis tränar i U17, men också träffa och se hur det går för dem spelare jag tidigare haft möjlighet att träna.

Nog om det....

Jag har förstått att det är många som undrar varför jag sagt upp mig från skolan som fotbollsinstruktör och när jag slutar?.

Frågan jag länge funderade på var följande..., vill jag vara en organisatör?, och hålla igång övningar och spel, eller vill jag utbilda och utveckla och kunna ge konkret feedback och återkoppling?. Svaret i sig är enkelt, men beslutet var svårt eftersom jag tänker på eleverna och hur det blir för dem som faktiskt vill bli bättre och utvecklas på profil tiden?.

Jag tycker man kan ställa krav på skolan att dem som vill utvecklas och bli bättre får tillräckligt med stöd även på fotbollsträningen, och då funkar det inte att vara 40-45 elever på samma träning med två ledare och säga att det är en bra utvecklingsmiljö.

I mitt ledarskap ska alla känna sig uppmärksammade och sedda, och om det går så långt att jag inte ens hinner hälsa på en eller flera elever innan, under eller efter träningen, då är det nått som är väldigt fel. Det jag syftar på är dem stora grupperna i årskurs 6, 7 och 8 och att skolan just nu inte verkar ha någon ambition att minska antalet elever per träning, vilket jag länge velat.

Jag tycker det är jätteroligt och givande att få möjlighet att hjälpa andra utvecklas som fotbollsspelare och som person, men i nuläget känner jag inte att jag kan utföra det uppdraget med den kvalité och ambition jag vill, med dem förutsättningar som finns och med dem krav jag ställer på mig själv.

Som svar på frågan när jag slutar så är det i samband med jullovet, dvs den 31/12 2017.

Ha det! =)

Likes

Comments

Tja!!

Idag är det onsdag och då har jag ingen skolträning på morgonen, så då passar man på att fixa med allt annat som att handla och städa och sånt tråkigt. Rent officiellt är förmiddan till för planering men en promenad där man får tid till reflektion är minst lika viktigt. Onsdagar brukar vara helt lediga från fotboll, men nu har vi ändrat träningsdagar i U17 till måndag, onsdag och fredag fram till den 15/12 när vi tar uppehåll.

På söndag möter vi GAIS på Gaisgården i första grupp omgången av "kvalet" till Ligacup slutspelet i februari-mars, en match som va planerad att spelas i söndags den 5/11, men som GAIS flyttat. Vilket innebär att man inte kan kolla Böljan - Östersund på söndag i den enormt viktiga sista omgången av Elitettan, lite små sur över det faktiskt.

Ni som kan bör ta er dit och supporta för ärligt talat behöver vi ett elitlag på damsidan i Falkenberg 2018 också. Finns många duktiga och lovande yngre tjejer som spelar fotboll i kommunen och just därför är det viktigt att Böljan klarar sig kvar i serien så att dem erbjuds en bra utvecklingsmiljö om/när dem kommer upp i seniorverksamheten.

Nu blir det att ta cykeln till Arenan och förbereda för träning 16:30.

Ha det! =)

Likes

Comments