Lazy river, restaurangen jag jobbar kväll. Ligger vid floden och har en fin utsikt. Jag har lite svårt att definiera vad min yrkestitel är på det här jobbet men skulle väl säga att det till största delen är "cook". Jag har alltid tyckt det varit kul att laga mat så anledningen till varför jag dragit mig till att jobba i kök här nere är till största delen för att jag vill lära mig mer om matlagning, så varför inte jobba med det?

Den här restaurangen har inte jättemånga besökare i snitt men det kan komma ögonblick då den fylls med folk och det blir stressigt. Vanligtvis är det underbemannat och det blir ett helvete när det kommer folk. Som mest har jag varit med om när det varit ca 60 personer som ska ha mat under ett spann av 2 timmar, utöver laga mat behöver man springa och göra disk så man inte får slut på stekpannor och tallrikar.


Här är ytan man jobbar på, helt okej, kan bli lite trångt i vissa lägen.


Spisen. Har till en början skött fritösen - fish & chips, calamari - lagt upp sallader på tallrikarna men har även nu fått börja laga lite mat på spisen, vilket är roligare. Stå och flippa lite med pannorna, skapa lite flames,

Lite mat som jag stod för här om dagen -


Lamb shank, Linguini, Snapper och risotto. Fick även beröm av en kund som tyckte min snapper (fisk) var "absolutely amazing" aldrig smakat den själv men man har tydligen en fin touch när det kommer till kryddor... skämt åt sido. Det är kul och ibland är det mindre kul, ska väl snart börja kolla vidare efter andra jobb igen för att utvecklas ännu mer!

ciao.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En tidig och lite kyligare morgon på 16 celsius men med strålande sol som kompenserade med det! Det är härlig att vakna upp och kunna ta sig till dessa ställen på mindre än 15 minuter. Vädret idag påminde mig om Sverige lite, kyligt med en touch av sol. Saknar Sverige lite grann men det är inte mycket, just nu lever jag ett härligt aktivt liv och jag trivs sjukt bra. Så jag och en vän drog tidigt i morse för att möta vågorna på den här stranden. Strömt vatten vilket gör det svårt att paddla ut och man är ganska öm efteråt.

​Köpte lite fika och satte mig vid floden för att läsa lite. Rich Dad, Poor Dad, rekommenderas varmt. Läst den en gång men om några dagar ska jag på en föreläsning om boken så försöker fräscha upp minnet lite. Mer om det en annan dag. 

Cravings på pizza men försöker stå emot. Försöker äta mat på antingen cafét eller restaurangen jag jobbar på (gratis alltså) snål Ove på det men man försöker minimera en del utgifter! Så vanligtvis blir det frukost på morgonen och sedan ett mål mat under dagen eller kvällen. Ett bra sätt att förlora vikt på har jag märkt haha. Men så länge jag klarar mig på det så klagar jag inte. Inom en snar framtid så bör jag hittat ett farmjobb och då är det slut på gratis mat. Kämpa. 


Likes

Comments

Börjat surfa på ett nytt ställe som jag skulle vilja säga är mitt nya favoritställe, men det har för och nackdelar!

Granite bay, ligger i Noosas nationalpark. Det är en lång väg dit, vilket är nackdelen, det tar ca 20 minuter att gå dit men det är mödan värt om det är bra vågor.

Första gången jag var där var för några dagar sedan. Det var en tidigt morgon, det var jag och fyra andra där, vilket är en fördel och en nackdel, det är oftast inte så många som surfar där eftersom det är "så långt" att gå - vilket gör att ibland är man ensam där (vilket jag var på bilden) och jag gillar inte att vara helt ensam ute i havet.. Lite nojig över vad som kan finnas under mig hehe. Men är det några andra där så är det perfekt, när det är bra vågor. SÅ, min första gång där, efter 20 minuter hade jag tagit den bästa vågen jag haft under min 2 månaders surf karriär. Sjukt kul. Efter den åkturen kände jag ren eufori. Det är verkligen en speciell känsla att paddla, känna farten av vågen, ställa sig upp, glida upp och ner längs med vågen. I love it.


​Så dagen efter följde Emeli som är sjuk med för att fotografera men det var inte samma kvalitè på vågorna som dagen innan tyvärr, och jag var helt ensam vilket gjorde mig en aning obekväm. Men det var kul så länge det varade.

Har även varit tvungen att köpa nya däck till bilen, ingen billig historia, men jag har kört runt med ett däck som haft läckage i snart en månad så 2 gånger i veckan har jag varit tvungen att pumpa upp det. Men nu har jag nya fräscha däck på pärlan.


Idag 26 April bjöd Sunshine Beach på ovanligt bra vågor. Off shore vind, härliga swells och bra väder. Sjukt kul. 

C ya

Likes

Comments

Vad gjorde jag för kul när jag fyllde år? Mja, jag började dagen med att träffa Emeli tidigt på morgonen, skulle surfa men det slutade med att vi hamnade i soffan med lite frukost (en bakelse till mig heh) och lite tv. Efter att ha chillat några timmar drog jag och jobbade. Drog tidigt därifrån, kände mig lite elak eftersom det var massa kunder som droppa in när jag drog men samtidigt kände jag att jag är inte här bara för att jobba jag är här för att ta vara på min tid också. Allting handlar inte om arbete man måste se till att njuta av livet också.

Så efter att ha dragit lite tidigare (vilket var tur) så hoppade jag och Emeli in i bilen och började resan ner till Byron Bay. Det tog oss ca 4.5 timmar.. Mycket kö på vägen så vi kom fram ungefär när det var mörkt. Emeli den lilla fixaren hade bokat campingplats åt oss i Broken Head, så vi (läs jag haha) satte upp tältet (sjukt avancerat... eller?) och efter det åkte vi in till Byron.

Nån tog åt sig äran... Men den kan hon ha efter allt hon gjort för mig den här dagen!


Inne i Byron gick vi mest runt och kolla läget lite, har redan varit där men det var kul med lite omväxling. Hippiekultur är nog ordet som beskriver Byron Bay bäst. Skön stämning, inte så mycket bekymmer, avslappnat.

Efter att ha checkat läget, ätit lite så bestämde vi oss för att åka och se en bio, eftersom det är ett litet ställe så hade de bara film den kvällen.... Beauty and the Beast..... inte min typ av film kanske men det var en bra salong så det var trevligt! I samma byggnad fanns även ett bryggeri så testade lite av ölen, helt okej!

Dagen efter vaknade vi tidigt och gick till stranden!

Jag försökte surfa men efter att ha läst om en hajattack just på det här stället för ett par månader sedan s plus att det är ganska omtalat om hajar i området så kände jag mig sjukt obekväm och hade en obehaglig känsla i magen hela tiden.. så det varade inte länge jag gick upp. Väl uppe på land och blicken ut mot havet så ser jag lite fenor och delfiner som hoppar i vattnet, vilket var kul och jag är glad över att jag var på land annars hade jag förmodligen dött av panik i vattnet hahah..

Det var en härlig morgon, efter stranden åkte vi in till Byron igen för att handla lite, det blev inte långvarit eftersom bilfärden tillbaka skulle ta ca 3 timmar och jag började jobba klockan 3 igen, så efter en snabb runda så for vi hem igen, vilket var synd, det skulle varit kul att campa ytterliga några dagar, får jag några dagar ledigt nån vecka så är det förmodligen det som står på schemat igen!

Sjukt stolt som fixade frukosten, "Mini dutch pancakes" med grädde och choklad sås.. En god sockerbomb men inte speciellt mättande.

CIAO

Likes

Comments

För några veckor sedan blev jag vittne till något som inte var speciellt kul. Jag var på väg till jobbet, var på bra humör och hade inte så mycket bekymmer i livet. Ett par minuter senare var jag tvungen att sakta in och stanna bilen eftersom jag möttes av detta.

Jag var på plats bara några sekunder efter det hade hänt men såg inte olyckan. Det som hade hänt var att den röda bilen hade driftat över på fel sida av vägen och frontat med en lastbil. Kvar blev bara spillror utav bilen. Blod och delar över hela vägen.

Så efter att ha stannat bilen och sprungit ut för att se om det gick att göra något såg jag någonting som inte gjorde min dag bättre. En bruten, blodig och livlös kropp av en ung kvinna. Fick reda på senare att hon bara var 19 år. Efter att ha letat efter andra människor i buskagen blev det konstaterat att kvinnan hade varit ensam i bilen.

Lite senare blev det sagt att hon hade hållit på med sin telefon när hon körde.. Allt det här fick mig att börja tänka efter väldigt noga.

Idag kör mer eller mindre varje trafikant med en telefonen i handen, inklusive jag själv. Om det handlar om att byta musik, skicka ett sms, skicka en snap, kolla social media, det spelar ingen roll, det kan vänta, lägg undan telefonen, du utsätter inte bara dig själv för risk utan även andra.

Det är tråkigt att man ska behöva bli vittne till hemska saker för att få sig en tankeställare. Man tänker "det händer inte mig" slår vad om att hon gjorde det också. Men man vet aldrig, det behöver inte vara ditt fel, men  så länge du har ögonen på vägen och inte nere i skärmen så kan du göra det du behöver för att förhindra att något sker.

En uppmaning till mina vänner (och alla andra såklart) som mot förmodan skulle läsa detta, lägg undan telefonen när du kör, det skulle vara otroligt smärtsamt att veta att du dog enbart för att du skulle skicka mig ett sms eller byta låt. Ha din uppmärksamhet på vägen. Vad som än är på telefonen så kan det vänta tills bilen står stilla. 


Peace.


Likes

Comments

Jag bor en liten bit utanför ca 10-15 minuter ifrån Noosa - Weyba Downs.

Gatan. det är som ett litet kvarter, gatan går runt och ut på "den stora" vägen igen.

Da house. Det är ett stort och relativt gammalt hus. Jag delar det med 4 andra personer, tre killar och en kvinna som är mamma till två utav killarna. Alla är trevliga och öppna vilket är någonting jag numera associerar till australiensare. Det spelar ingen roll vart man möter de eller hur man hälsas alltid utav ett "Hey how's it going" mer eller mindre och det är absolut inte konstigt att prata med främmande personer. Någonting jag tycker reserverade svenskar borde ta lärdom av.. man lär sig så mycket av nytt folk.

En häftig grej som hände mig och Emeli tex: Vi var i Springbrook Nationalpark. Vi bestämde oss för att dra till en lookout point. Väl framme är det en ganska liten plats och det står en man med ett kamera stativ som ska fotografera den vackra naturen. VI hälsar och börjar småprata lite. Det visar sig att han känner DEN inte mer eller MINDRE TOMAS LEDIN! De hade umgåtts i London innan hans karriär startat på riktigt och hade haft kontakt efter det också. Skapligt häftigt att stöta på någon mitt ute i bokstavligen ingenstans och få höra den historien.

Va mer öppna gott folk man vet aldrig vad man kan missa!


Mitt rum som av någon anledning är fullt utav plastpåsar och en aning stökigt även fast jag mer eller mindre bara sover där.. Spenderar aldrig dagarna där. Det funkar bra för mig.

Ett stycke kök.

Baksidan utav huset. En härligt stor veranda och ett härligt poolområde.

Förutom människor så bor det även tre härliga hundar här. Två boxrar (?) och en liten hund vet inte rasen men den är 17 år gammal.. Förhoppningsvis är en utav boxrarna gravid och det väntas valpar inom några veckor eller så kommer de införskaffa sig en gris! haha, jag är sjukt exalterad vilket som.

Det är ett härligt hus och jag är nöjd med vart jag bor just nu.

Glad påsk.

Förövrigt är det en vacker dag idag så tror jag har bestämt mig för att dela denna blogg offentligt idag.

På återseende.

Likes

Comments

Dagen jag fruktat är här.. halsont och förkylning.. det suger. Kan knappt andas och näsan rinner.. En typisk "end of summer cold" vilket är svårt att bli frisk från också eftersom det skiftar mellan varmt och kallt hela tiden. Började dagen med gröt och lite te, ingen surf eftersom - dels jag är mer eller mindre sjuk samt att det är så kallt på morgonen så man vill inte gå upp. Tror dock att det främst handlar om att jag är sjuk. Under dagen har jag förtärt mycket juice gjort utav ingefära, rödbetor, äpplen, celery, apelsiner, ananas, lime och morötter i hopp om att kunna bli frisk snabbare, får se om det gör någon nytta, för tillfället kan jag inte andas.

Gillar inte bilderna... halvtaskig kvalité tagen av en omotiverad själ.. skärpning.

Någonting som är väldigt populärt här nere som vi även gör på cafét där jag jobbar är Acaibowls. Acai är ett bär, kommer ursprungligen från Syd Amerika tror jag. Väldgt nyttigt och gott faktiskt.

Så vad man gör är att man mixar frusen frukt med lite vätska - kokosnötsvatten - mandelmjölk eller någonting annat man gillar och konsistensen ska vara mjuk men inte rinnig. En sjukt god skål med fruktsocker helt enkelt! Har ni chansen nån gång tycker jag ni ska testa!

Ha det gött.

Likes

Comments

Dagen började 05:00 med lite frukost och lite research om bästa stället att surfa på idag, generellt var det bra surf överallt, vågorna låg i rätt riktning samt vinden. Jag bestämde mig för att testa Tea Tree Bay (bilden är på Noosa Spit) som ligger i nationalparken efter att ha konsulterat med en gammal lokalbo om vilka ställen som fungerar bra. Nog var det bra, underbara vågor som bryter åt höger vilket gör att det är lätt att följa med vågen hela vägen in till stranden. Lyckades jag surfa då? Nej. Fullt med duktiga och rutinerade surfare som tog våg efter våg och som nybörjare är det inte kul eller schysst att hoppa in på en våg och förstöra. Lyckades komma upp på en våg men ramlade ganska snart av. Efter ca 3 timmar av att suttit mest och kollat och försöka ta in teknik av de andra så simmade jag upp och var ganska sur eftersom jag inte hade fått tagit del utav det roliga. Så jag bestämde mig för att åka till Spit där jag brukar köra eftersom det inte är lika fullt med folk där och jag vet hur vågorna fungerar där.
Även där var det bra vågor men inte lika frekvent som vid Tea Tree men efter ca 20 minuter så hade jag tagit fler vågor än jag gjorde på 3 timmar där borta. Fick upp självförtroendet lite igen eftersom det var ganska stora vågor och jag fick träna på mina take offs som gick förvånansvärt bra med tanke på storleken på vågorna.

Så jag sitter långt ut och väntar på att nästa set ska komma och plötsligt ser jag någonting som bryter ytan 5-7 meter ifrån mig. Blir rädd (såklart tror jag det är en haj) men när "den" bryter ytan ser jag den smidiga kroppen av en delfin! Sjukt häftigt men lite obehagligt på samma gång. Fortsätter se den ett par gånger inte långt ifrån mig när den kommer upp för att andas. Mother nature. wow.

Surftiden börjar lida upp mot 5 timmar och det kommer ett stort set jag tänker försöka mig på, är totalt slut i axlar och ryggen, känner mjölksyran varje paddeltag ungefär. Så. När jag lyckas komma upp på en stor våg glida med den lite grann men tappar balansen till slut så ramlar jag av och tumlar runt i vattnet, träffar brädan etc. Upptäcker sen när jag går upp att jag slog i en utav fenorna på brädan. Inte skönt. Väldiga krafter i havet som man ofta inte tänker på.

Simma lugnt.

Likes

Comments

Man får inte höra mycket nyheter från omvärlden här nere så det var lite slumpartat jag fick reda på att det skett med stor sannolikhet ett terrordåd i Sverige. När jag hör ordet terror så kopplar jag det tyvärr till Islam/muslimer. Jag tycker inte det är kul att göra den kopplingen omedvetet. Jag tycker inte om att gå på gatan se människor från Mellanöstern och ha dessa tankar Det spelar ingen roll vart i världen jag är, så fort jag ser människor därifrån så får jag de tankarna.. Är det så konstigt? Nej jag tycker faktiskt inte det, så länge jag levt så har jag hört om en terrorattack som jag kommer att tänka på nu som inte har kopplingar till Islam och det är Anders Breivik.

Ska man dra alla (i detta fall) muslimer över samma kant? Verkligen inte. Gör jag det? Nej. Det är en sån liten del utav alla muslimer i världen som utför dessa dåd men tyvärr blir alla muslimer dömda och hatade och med all sannolikhet är det terrorgruppernas mål. Skapa hat från omvärlden och få mer människor ansluta sig eftersom de känner sig utanför samhället pga hudfärg/religion. Vilken värld vi lever i..

Det är tider som dessa som vi måste vara öppna och inte ge terrorn det de vill ha. hat.Likes

Comments

Försökte mig på att göra något veganskt... det som var godast på bilden var nog ölen.. Äsch, det blev helt okej men när man styr ihop grönsaker på detta vis är det viktigt med rätt kryddor och rätt mängd kryddor.. Svårt men det är bara att fortsätta försöka. KIkärtor, kidneybönor, broccoli, champinjoner, sockerärtor, rå rödbeta och lite jordnötter.

Slänger in lite random bilder.

En förträffligt trevligt katt, mestadels. Ska jämt bitas och bråkas men när det väl kommer till kritan så gillar han mig. Måste erkänna att jag diggar honom rätt så mycket också.

Efter surfen, börjar bli kallt här nu (tro det eller ej), för att vara ärlig så innan jag åkte till Australien så trodde jag inte att jag skulle frysa någonting, men det är början på hösten nu och det är kallare på morgonen och kallare i luften under dagen.. När jag säger kallare så menar jag att aet nu är mellan 18-30 grader mellan morgon och kväll men man känner skillnaden från sommaren även om 18-30 grader inte kan klassas som kallt. 

Nu börjar klockan närma sig 21:00 och det är ungefär då jag brukar somna eftersom jag går upp relativt tidigt. Imorgon vankas det bra surf också så det är väl time att släcka lampan och ladda batterierna. 


G O D N A T T

Likes

Comments