​ftonbladet avslöjade den 23 mars att Jens Westin var överens om ett kontrakt med Färjestad.

Men något personligt möte med klubben har backen ännu inte haft.

– Jag har inte varit där nere än, säger Westin.

Däremot bekräftar han att samtal förs med Färjestad.

– Det stämmer.

Han har även pratat med assisterande tränaren Anders ”Ante” Karlsson som har en lång historia i Timrå och även var assisterande tränare under Jens Westins första säsong där.

• Men enligt dig är alltså inget klart?

– Nej, det kan jag inte riktigt säga.

• Har du fler valmöjligheter?

– Några alternativ finns det väl, det är så det ser ut just nu.

• Vad kan du säga om Färjestad?

– Det är en jättebra förening, en storklubb. Allt jag sett och hört verkar bra.

Jens Westin var en av Timrås absoluta nyckelbackar den gångna säsongen och snittade 23.32 minuters istid per match. Han gjorde även sin poängmässigt bästa säsong i seniorkarriären med 15 poäng (3+12) på 50 matcher.

– Jag är nöjd med säsongen i helhet och fick bra förtroende i alla spelformer. Jag har tidigare alltid sett mig som en mer defensiv back som spelar enkelt och är rörlig. Men den här säsongen fick jag mycket förtroende i offensiva situationer, powerplay och så, och känner att jag har utvecklat den sidan mycket, säger han.

Jens Westin har spela fyra säsonger i hockeyallsvenskan men har tidigare i karriären noterats för 191 SHL-matcher för Modo och även 50 matcher i finska ligan med Esbo Blues.

Nu är det alltså bara en tidsfråga innan Jens Westin är tillbaka i SHL igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​matchen DIF-FBK nu på måndag ni boka min simon.hallengren@hotmail.com eller ring/sms 0728539045 13:30 från Alvesta 

Likes

Comments

​Lördag 11/3 kl 15.15 hemma Karlstad

Måndag 13/3 kl 19:00 borta Stockholm

EV onsdag 15/3 kl 19:00 hemma Karlstad  

Likes

Comments

mer info slutspel matcher jag tar semester hela till slut ur eller vinna vi få se

Likes

Comments

​Vår arenashop kommer att öppet varje dag fram till och med 23/12. Vi finns också inne på Stora Coop på Bergviks Köpcentrum samt att vi öppnar en temporär butik i den nya citygallerian Valvet. Så välkomna att besöka oss på något av vpåra försäljningsställen! # Öppettider Löfbergs Arena Mån-Fre **12-18** 

Lör-Sön **12-16** # Öppettider Stora Coop Bergvik Mån-Fre **07-22**
Lör-Sön **08-22** # Öppettider FBK-Shopen Valvet Lördag 10 dec **10–17**
Söndag 11 dec **12–17**
Torsdag 15 dec **10–19**
Fredag 16 dec **10–19**
Lördag 17 dec **10–18**
Söndag 18 dec **12–18**
Måndag 19 dec **10–20**
Tisdag 20 dec **10–20**
Onsdag 21 dec **10–20**
Torsdag 22 dec **10–20**
Fredag 23 dec **10–20**

Likes

Comments

​Brynäs var på ett härligt spelhumör i returen i Gavlerinken. Gävlelaget sköljde över Färjestad, vann med klara 6–2 och fick revansch för övertidsförlusten ett dygn tidigare.

– Jag ska inte ta ett dugg från Brynäs men vi är alldeles för bleka för att det över huvud taget ska bli match av det, säger Magnus Nygren.

Just ojämnheten har varit ett problem för Färjestad under första halvan av SHL. Riktigt bra matcher har blandats med rena bottennapp:

Bristande ödmjukhet

– Jag håller med och det är frustrerande. Vi vill inte var ett varannandagslag men vi är det. Det är bara att fejsa att det är så.

Vad beror det på?

– Jag vet inte om vi inte är ödmjuka nog. Det finns två vägar: antingen skyller man på spelsystem, tränare, domare, målvakterna eller vad det kan vara. Eller så åker man hem och ställer sig vid spegeln och frågar vad fan man håller på med, det kommer i alla fall jag att göra. Och det gör jag efter varje match och det tror jag är melodin, säger Nygren.

Missade vid Brynäs första mål

Och fyrar sedan av ytterligare en salva mot sig själv och det egna laget:

– Problemet är att vi inte gör det vi har kommit överens om. Det finns ingen konsekvens alls. När vi gör det vi ska är vi bra.

Nygren var själv olycklig då han missade vid Brynäs första mål.

– Jag har inga problem att ta på mig det. Men jag trodde kanske inte att vi skulle lägga oss ner och dö för det. Men det kanske inte krävs mer. Samtidigt: har vi inte mer power än att vi kan reda ut en sån grej har vi större problem än vi själva inser.

Likes

Comments

Spelschema:

15 december

Sverige–Ryssland

TV12 och CMore klockan 16.30-19.30

17 december

Finland–Sverige

TV12 och CMore klockan 09.30-12.30

18 december

Tjeckien–Sverige

TV12 och CMore klockan 10.30-13.30

Likes

Comments

Efter att den första fjärdelen av grundserien avslutades med matchen i Leksand i söndags så fick laget två dagar ledigt. 
- Behövligt för att kunna ladda om, framförallt mentalt, säger tränare Leif Carlsson.

När så onsdagen kom så var det slut på vila. Dagen startade med 45 minuters fyspass, följt av 75 minuter på is och senare på eftermiddagen ytterligare två timmar på is. En procedur som upprepas i morgon torsdag och till hälften på fredag.
- Då har vi inget eftermiddagspass utan då är det ledig helg så kropparna får vila lite efter de här tre stenhårda dagarna, säger Carlsson.

Under de här dagarna kommer Carlsson och övriga ledarstaben även att ha individuella samtal med samtliga spelare. En slags avstämning om hur de båda ser på situationen.
- Vi ska gå igenom hela laget innan veckan är slut och göra ett litet bokslut på de matcher vi spelat hittills. Det är viktigt att få reda på om vi ser på saker på samma sätt och om vi följer den plan vi lagt för de olika individerna. Om vi sett framsteg, vad vi ska skruva på när det gäller individen osv.

- I och med att vi spelar lite annorlunda nu så är det viktigt att samla upp signaler om det skulle vara något som är oklart. Rättar vi till småsaker ger det ytterligare stabilitet till det vi håller på med.

Magnus Nygren sade i en intervju att han vet var han har Carlsson och kände på sig att det skulle komma några tuffa dagar.
- De kommer nog att vara lite trötta framåt fredag, ler Carlsson.

Då det inte är match förrän nästa torsdag fokuserar man den här veckan på den generella konditionen, att ”få fart på pumpen” som Carlsson uttrycker det.
- Är vi bra med på det planet orkar man längre fram att tänka och göra saker snabbare på isen vilket såklart är en fördel. Nästa vecka går vi in mer på finmotoriken och annat.

Det har varit en matchtät oktober. Något som märkts på slutet av matchperioden – inte minst mentalt. Breaket kommer lägligt så man får ladda batterier både fysiskt och mentalt.
- Tror det var det vi såg i matchen mot Brynäs. Vi orkade inte mobilisera krafter i slutperioden. Det var liksom stopp. Att vi sedan kunde plocka full pott mot ett evigt stridande Leksand ser jag som att vi vann på ren vilja och ett stort hjärta. Det visar för oss det vi sagt förut, att det är en grupp med karaktär, ett gäng som aldrig gnäller och ett gäng som jobbar stenhårt för sina lagkompisar. 
Det kommer i slutändan att ge oss framgång, säger Carlsson.

Likes

Comments

Fredag 11 november: Hv 71-Växjö Lakers

Uppladdning och avresa ifrån Stars`n Stripes kl 16.30
Avresa Vida Arena (Västra parkeringen): 16.40

Burgare/Bärs/Buss/Biljett

385kr

Gäller för ALLA oavsett medlem eller ej

Om du mot förmodan inte vill äta eller dricka nått innan på Stars så blir priset 250kr (Buss+Biljett)

Betalning sker på Stars för er som laddar upp där. Övriga betalar på bussen gärna med Swish eller kort, betalar ni med kontanter medtag isf jämna pengar

Boka dig vid infodisken i Vida Arena under hemmamatcherna eller via hemsidan. Det går även bra att maila hockeybussen@lakerslakejer.se eller ring/smsa 070-453 20 40. Du får en bekräftelse på din bokning, så har du inte fått någon bekräftelse är din bokning ej genomförd. (har du inte fått nått mail kolla även av din skräppost så det inte hamnat där)

Likes

Comments

Hemmalaget som skulle inleda målskyttet.

I den andra perioden slängde Markus Lauridsen en puck från blålinjen som letade sig in i Färjestadskassen – och Leksand hade fått vittring.

Porsberger fick chansen dubbelt upp att göra mål för tredje matchen i rad, men lyckades inte med bedriften.

I stället blev Färjestad nästa lag att jubla.

Halvvägs in i perioden drämde 18-årige backen Hugo Enock till med ett skott som Alexander Johansson kunde styra in.

Det var juniorens första poäng i SHL.

"Det viktigaste fattas"

Och nästa mål för gästerna kom snart därefter.

Bara två minuter efter kvitteringsmålet tog John Persson fart från sarghörnet och överlistade Henrik Haukeland köksvägen.

Annars var det hemmalaget som kontrollerade matchen men Per-Erik Jonsson, tränare i Leksand, menar att det inte räckte till.

– Vi gör ett stabilt försök, men det viktigaste fattas. Det går inte att vinna om du bara gör ett eller två mål på en match.

Segern innebär att Färjestad klättrar upp på en tredjeplats i tabellen.

Leksand är fortsatt tabelljumbo.

Likes

Comments