Header

Länge sedan sist och en hel del har hänt. En hel sommar har hänt.

Största delen av sommaren jobbades bort och jag for på semester först 31 Juli, så i skrivande stund är jag inne på min tredje vecka. Vill inte alls tillbaka, men måste väl försöka hållas kvar tills studierna är klara, så till slutet av året. Sedan skulle jag gärna påbörja något nytt. Men tillbaka till livet och allt som hänt...

..... I juni hade vi möhippa åt Nadja, i Vasa. Det är nog den roligaste dagen jag varit med om och jag kommer nog aldrig glömma den. Jag och M tog beslutet att det var dags att gå skilda vägar efter ett års samboskap som vi i princip bara spenderat som rumskamrater och vänner. Så i juni flyttade jag och Milou in i en liten, mysig trettiotre kvadratmeters lägenhet. I juni hann man väl också fira midsommar och busa en hel del med tjejerna.

Juli bestod av 16 kvällsskift och 4 morgonskift och trots detta hann jag leva livet i någon mån.

Och nu min semestermånad, nästan hela första veckan spenderades i Vasa hos Nadja och Matts och en del bröllopsfix och första helgen var det själva bröllopet på schemat.

Andra semesterhelgen spenderades i skolbänken med konditionstestutbildning.

Och nu är det onsdag och imorgon flyger jag iväg till Göteborg för att spendera tredje semesterhelgen där. Jag är nervös och förväntansfull över hur det skall gå...

På återseende!

Ciao!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lördagen den sjätte maj tjugohundrasjutton.
Sov inte ens fem timmar natten till lördag. Hjärnkontoret vägrade stänga av sin verksamhet. Sover ju annars väldigt mycket och mycket bra, för att jag är så aktiv så jag tar ut mig. Men senaste veckan speciellt har man ju tagit det så pass lungt att man inte tagit ut sig inför tävling.
Steg iaf upp klockan sex, åt min vanliga grötblandning och mina vitaminer och tillskott och kokade kaffe. Dricker ju mitt kaffe väldigt svalt så jag hällde upp min mugg och så for jag på en promenad runt centrum på 20-25 minuter medan de svalnade. Kom hem, drack mitt kaffe och fixade mig. Började vid det här laget vara jäkligt nervös. Halv åtta var jag fixad och redo. Väskorna var packade, maten var med och jag satte mig ner och kollade youtube för att hålla tankarna upptagna. Funkade ju inte så bra när allt jag började titta på var styrkelyfts relaterat. Hoppade i bilen och åkte hem till min klubbkamrat som skulle komma med och hålla reda på oss debutanter på vår första tävling. Hann bara komma dit så ringde en annan som inte heller kunde sitta hemma längre 😅 Vi åkte iväg så vi var vid Jeppis gym lite efter halv nio och så vägde vi in oss och meddelande våra ingångsvikter i alla tre momenten. Jag tror jag vägde in på 76,7kg i min viktklass (-84kg) och i bänkpress gick jag in på 55, knäböj 85 och marklyft 120.
Vi böt om och uppvärmningarna började. Var så sjukt nervös under knäböjen. Knäböj är ju det jag gjort minst p.g.a. knät och inflammerade framlår. Men det gick bra och jag böjde ändå 100 på tävling.
Nervositeten släppte ganska mycket till bänken men det är ju mitt svagaste lyft men jag klarade kvalgränsen till FM i bänkpress i min ålders och viktklass, 62,5kg.
I marklyft ångrar jag att jag inte lag på mer än 140kg i mitt sista lyft för trots att jag böjt och bänkat före så flög det upp, men det kommer ju flera tävlingar och målet med denna gång var att prova på och att i totalen få så mycket att jag kvalar till FM i styrkelyft.
Kvalgränsen till FM i styrkelyft låg på 297,5kg i min ålder-, och viktklass. Jag böjde 100kg, bänkade 62,5kg och tog 140kg i marklyft och fick i totalen 302,5kg.
Blev så taggad efter denna upplevelse. Nu blir det att återhämta sig, reflektera över vad som behöver förbättras (har gjort en lååång lista) och träna vidare mot nästa tävling 💪😊

Likes

Comments

Fyra dagar i Solvalla. Det gick fort och
hjärna fick ta in en hel del nytt.
Har ju också lärt känna studiekamraterna bättre och skrattat väldigt mycket. Två kvällar har vi promenerat runt längs vandringsleden och njutit av alldeles underbar natur. Kan nästan säga att jag längtar tills nästa gång vi skall åka ner dit eftersom det blir mer på sensommaren, måste vara sjukt fint där då!

Vi har haft mycker teori och på lördagen och  söndagseftermiddagen hade vi mera praktiskt.
Nu har vi en månad på oss att läsa till nästa prov som är två skriftliga delar och en praktisk.
Så att, blir ännu mindre fritid nudå en stund.
Vardagen kommer att snurra runt skola, jobb, kundarbetet/slutarbetet som kör igång, träning, hund och hushåll i en månad.
Ciao ciao.

Likes

Comments

Tja!
Idag var det morgonskifte som gällde och sista skiftet innan vi drar ner till södra finland och Esbo för fyra dagar skola.
Har ledigt imorgon (onsdag) så då har jag först en träff med min studiekund, sedan måste jag boka en tid till massören till nästa vecka, handla, packa, tvätta kläder, träna, städa bilen osv.
Sedan skulle det ju vara bra att somna tidigt imorgonkväll för det blir väl väckning en 3 tiden på natten när vi skall vara framme i Esbo kl. 12 och skall körandes via Vasa för att möta upp två av studiekamraterna där 😅
Mycket på schemat as usual 😂 Men annars känns läget och livet väldigt härligt. Känner dock att vi skulle kunna ha lite bättre flyt på hushållsfronten, men nåjåå, jag och sambon  skiftar ju båda två och spenderar ju inte så mycket tid hemma på vår fritid. Så man mellanlandar ju typ bara för att byta kläder, äta eller sova 😅
Until next time, goodbye 😘

Likes

Comments

20 dagar till min första tävling, jag har ett långsiktigt mål att börja tävla i -72kg's klassen. Antagligen blir min första tävling i -84kg. Det som stör med lite där är ju att jag har 8ish kg till godo i den klassen.
Min morgonvikt ligger på 75kg.
Och jag vet att med en lite strypning av vätske intaget och lite "utsvettnings-träning" så kanske jag kan komma i -72an. Dessutom så svettas man ju lite extra när man är närvös och det börjar jag ju nog veta av att jag är nu.
Har tänkt köra lite mera konditionsträning nu sådär "just-in-case" :)
Men men, den som lever får se vilken viktklass det blir denna gång och mitt huvudsakliga mål är att ha kul 😊

Likes

Comments

Hej hopp!
Har haft ledigt nu lördag och söndag, var verkligen välbehövligt för motivationen började verkligen tryta efter att jobbat 9/10dagar.
På samma gång som jag inte har något emot mitt jobb, jag har bra chefer och bra jobbarkompisar så kan jag känna, eftersom jag är väldigt driven av känsla och inspiration som motivation att mitt jobb är en energislukare.
Jag gör ju det motsatta till vad jag vill göra, jag vill ju få människor att förstå hur viktigt och kul träning och hälsa är, inte stå och sälja skräpmat, cigaretter, alkohol och olika lotter till dom.
Men jag håller ju iaf aktivt på att ändra min jobbsituation, så en vacker dag inom ett år (förhoppningsvis) gör jag något som är lite mer i min smak.

Oh well, tillbaka till min lediga helg. Jag har tränat, varit ovanligt lat (mest p.g.a världens äckligaste väder), fixat lite på bilen inför besiktningen, hängt med Amanda, haft middag med familjen, tvättat kläder och gjort andra diverse hushållssysslor.

Nu skall jag återgå till att slöa innan sängen kallar, until next time! ✌

Likes

Comments

13 Mars 2017.

Hej!
Tiden, den rusar iväg utan att man har något att säga till om.
Mellan jobb, träning, skola, hushållet, hundlivet, samboskapet, familj och vänner lämnar det lite tid över för att hinna blogga.
Det är ju enklare och snabbare att köra med instagram. (@simoneeebjork)

Hittills iår kan jag ju berätta att jag har börjat studera till PT och det är så intressant och det känns som att det var rätta steget för mig för att komma ut på en arbetsmarknad som intresserar mig.
Jag har också bestämt mig för att tävla i styrkelyft och/eller bänkpress iår.
Inte för att jag ens är närheten så stark som många andra i min viktklass, men för att jag skall ha något mål med min träning.
När man tränat i så pass många år som jag ändå har, börjar det kännas som att för att motivationen skall hållas uppe behöver man något mål för sin egen skull. Jag tränar bättre om jag har något mål.
Jag tävlar mot mig själv, för att vara starkare och bättre än vad jag var förra veckan, förra månaden och förra året.
Jag jämför mig inte med andra, för alla är olika. Ingen har samma tid, samma förutsättningar, samma mål eller samma tankar och drömmar. Det är jag mot jag.
Så det skall bli kul.

Ha det gott tills nästa inlägg! (typ om tre månader om jag fortsätter såhär...)

Ciao!

Likes

Comments

När man får frågan "Vad är du riktigt bra på?" så måste mitt svar vara "Äta".
Om det är något som jag kan så är det äta.
När jag och Nadja för ett par år sedan var ute på Lilla juls festligheter blev det ett varv via pizzerian före vi åkte hem.
Väl hemma så satt vi och åt och jag pratade på väldans mycket, inte ens tio minuter senare var min pizza uppäten.... Detta är lite av ett mysterie, för på tiden jag babblat och ätit pizza så hade Nadja bara ätit en tredjedel. Men hon äter med förstånd, jag äter som en hund, tuggar knappt....
Oh well, sidetrackade lite nu.
Sitter vid köksbordet och äter kyckling med en väldans aptit och tog en tugga som var av större slaget och därför började jag tänka på det minnet.

Kom ganska nyligen hem från gymmet och ett baksida-benpass. Har egentligen vilodag idag men har ett skift från 12-20 imorgon så tyckte det var lika bra att köra passet idag och vila imorgon.
Lite halvkörigt att få passen att passa in me jobbets och gymmets schema emellanåt.
Men oftast funkar det.

Oh well, ikväll skall jag försöka mig på någon social aktivitet och inte somna vid 10 som vanligt ✌

Ha en trevlig lördagkväll 🌈

Likes

Comments

Är på bättre sidan av förkylningen och efter en skön promenad i världens härligaste väder (-8 grader, sol och ett härligt snötäcke) så kan jag konstatera att jag är så pass frisk att jag kan träna idag 😁

Här kommer lite bilder från dagens promenad och snöbus ❤

Likes

Comments

Hola.

En förkylning har tagit över min kropp, jag är tillbaka på jobbet efter min sista sommarsemestervecka och Amerika har fått sin fyrtiofemte president.

Kurerar mig med varm choklad och att bo i sängen. Har kvällsskifte ikväll och imorgon är jag ledig, hoppas på en lugn kväll på jobbet så att jag inte anstränger mig för mycket.

Have a nice one!

Likes

Comments