Kom nyss hen från redovisningen. Köpte med mig donken hem, ska äta det och kolla lite serie. Refovisningen gick helt ok. Vår lådbil var jätteful haha men den gick snabbt och vi vann faktiskt racet. Dock var det typ kaos där borta, spöregn och kolsvart men som tur var hade vi byggt ett stabilt stall till vår bil så vi blev inte så blöta vilket var skönt. Anyway Star fick vila idag, hoppträning imorgon. Fett taggad faktiskt, har inte kunnat hoppa ordentligt på ett bra tag pga att vi inte har något ridhus och banan är väldigt hård nu med all snö. Jaja, det blir kul. Nu ska jag äta min mat och sen ta en dusch, hoppas ni haft en bra dag
//Simone

En tioårig gammal Simone på min första ponny magic, han var 6. Saknar min lille älskling❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag tänkte jag börja med en ny serie som är åsiktsinlägg. Idag tänkte jag skriva om gramaner. Många har olika åsikter och jag tänkte skriva mina. Jag anser att gramaner är bra, OM de används rätt. Vissa använder dem fel och då blir det ju fel. Man har läst dessa skräckinlägg om folk som säger att man aldrig ska använda gramaner man jag anser som sagt att det är fel. Med Luca hade jag graman i princip på alla ridpass, antingen korta stunder eller hela pass. Det funkade utmärkt för stt han inte Kunde dra iväg och i hoppningen att han inte kunde dra upp huvudet. Jag använder det på Star med för att hon ska jobba lite mer och vid uteritter som en skyddsåtgärd, ungefär som att vissa använder martingal. Jag tycker alltså att det är ryttaren som avgör om gramaner stjälper eller hjälper, men jag tycker att det är fel att göra som vissa anser, alltså förbjuda dem helt. Vad tycker ni?
//Simone

Luca från i våras, ett av våra sista pass, med graman.

Likes

Comments

Hej!
Är hemma just nu och kollar på How i met your mother, grym serie. Ska snart fixa lite läxor.
Anyway idag trimmade jag bara lite, tänkte timma på åkern men körde på banan då hennes snösulor gått sönder och jag ville även köra lite bommar. Banan är faktiskt väldigt bra atm så det var inga problem med underlaget. Idag gick det väldigt bra, hon var pigg och framåt och gick i så fin form, känna bra inför träningen på torsdag. Imorgon blir det som sagt ingen ridning, redovisning med skolan. Inte taggad men man får hoppas att nästa projekt blir bättre, men nu måste jag träna lite franska, hoppas ni haft en bra dag.
//Simone

Star från dagens pass, snö är inte vår favorit🙈

Likes

Comments

Hej och godmorgon!
Sitter på bussen just nu, monday vilket innebär att vi slutar tidigt. Sovmorgon blir det väl inte riktigt men 45 minuters längre sömn tackar man ju inte nej till. Igår kom ju första snön, usch säger jag bara. Nu kommer den här jobbiga perioden när man måste brodda och det gillar ingen. Jag har ju inget ridhus så det blir brodd och snösulor som gäller. Jag använder inte snösulor som sitter på jämt utan sånna man fäster i broddarna. Mycket bättre tycker jag

Veckoschema
MÅN: Trim på banan
TIS: Trim på åkern
ONS: Vila, har redovisning med skolan så hinner inte rida
TORS: Hoppträning
FRE: Jogg på åkern
LÖR: Uteritt
SÖN: Hoppning eller bommar i ridhuset
//Simone

En bild jag tog igår i snön, hur fin är hon inte?😻

Likes

Comments

Hej!
Sitter nu på bussen på väg till skolan, har varit hos tandläkaren och fixat till min tandställning, bytt tråd och lite sånt. Idag blir en ganska basic dag, skola sen stallet och sen och fixa läxor. Tänkte trimma idag om det inte är för hårt i marken, då får hon vila, bara lite mys och gos. Kort inlägg men sånt får man leva med, tänkte skriva ett åsiktsinlägg ikväll också, så det får ni se fram emot. Det kommer nog upp imorgon bitti.
//Simone

Får inte nog av dessa bilder från LRK😍

Likes

Comments

Hej!

Denna veckan har verkligen varit fullt ös medvetslös, ingen vila för fem öre. I måndags så trimmade jag bara lite lätt, tisdags så red jag lite galoppbommar, i onsdags så red jag ut. ingen rolig ritt alls, hon var överallt och ingenstans och var rädd för allt typ. Anyway så flög jag faktiskt av på vägen hem, hon tvärvände 180 grader och sprang iväg och bockade, dock stannade hon dock efter ett par hundra meter bort så det var ingen fara med det men det är ju ändå inte så roligt liksom. I torsdags så var vi på hoppträning. Vi tränade lite banor på lite högre höjd, 110-115 tror jag alla utom en oxer ur kombinationen, som låg på 120, låg på. Det kändes lätt men jag har lite svårt att se avståndet när hindren blir högre än 110 så då blir det lätt att jag lägger henne lite i bott och det funkar ju inte i längden då man lätt får nerslag då, vilket jag även fick. I det stora hela var jag nöjd med träningen, ingen wow-känsla som på förra träningen men ändå en helt ok träning. I fredags logerade jag bara lite och i lördags fick hon vila, idag tänkte jag trimma med lite bommar och skriva en del blogginlägg som jag kan förbereda redan nu, tänkte börja lägga ut ett varje morgon också och alla dagar hinner jag inte skriva innan skolan så jag tänkte förbereda ett par.// Simone


Foto från tävlingen i helgen.

Likes

Comments

Hej!

Jag sitter just nu hemma i soffan, har nyss ätit och nu kollar jag lite på netflix. Ska åka och rida snart, joggar nog bara lite lätt på åkern, anyway jag tänkte skriva lite om tävlingen igår på LRK.


90 cm A

Första klassen var bara en clear round. Vi var felfria, dock var känslan åt helvete rent ut sagt. Star var jättestark, alltså inte bara lite som hon är lite då och då utan verkligen helt galet stark. Hon var också extremt lat och seg. Jag fick verkligen inte igång henne alls så vi fick en massa ¨stopp-lägen¨ och kom nära på i princip alla hinder för att jag inte så någon distans alls, när det händer bara plockar jag och då kommer vi ju fel. Nu stannar ju Star i princip aldrig men man kan ju inte rida så när hindren närmar sig 110 cm liksom.

100 cm a:0+a:0

I denna klassen gick vi på 0+0, dock samma här, känslan och resultatet var verkligen inte samma. Hon var mindre stark men väldigt, väldigt pigg och då fick jag svårt att hitta avståndet, vilket resulterade att vi kom lite nära respektive stort. Jag är dock ganska nöjd med min sits i denna klassen, jag slängde mig inte riktigt mycket fram så det var i alla fall positivt. Sen var omhoppningen inte riktigt en Star-omhoppning, mycket långa väger och det passar inte riktigt en sån häst som henne. Vi kom riktigt stort på näst sista så jag satt lite löst där ett tag men jag tog mig tillbaka, få var det tur att det var ganska långt till sista i omhoppningen. Vi blev i alla fall 13 placerad, jag är nojd med dagen men det kunde gått bättre.

Schemat för nästa vecka är i alla fall:

MÅN: Trim

TIS: Lättare trim på banan

ONS: Trim på åkern med gramanen

TORS: Markarbete

FRE: Kondition på åkern

LÖR: Vila

SÖN: Hoppning

Hoppas ni har haft en bra helg!

//Simone

Likes

Comments

Hej!
Sitter just nu i soffan och myser framför Slasher, så grym serie. I alla fall, hoppträningen blev inställd så vi hoppade lite hemma. Det gick sjukt bra, alltså verkligen! Vi hade en kombination, en snett igenom och en oxer på ena långsidan. Hon var jättefin och vi testade lite höjder, vi kom upp i 125 på räcket, 130 på oxern och 140 på räcket ur kombinationen och vi fick ett sånt extremt bra flyt! Vi är jättetaggade inför lördag nu, dock safear vi lita och kör bara på 90 cm och 1 meter men vi tänker att om det går bra i 90 cm tar vi 110 cm i stället för 100 cm. Annars tar vi dom höjderna på lite pay and jumps nu i vinter.
Hoppas ni har haft en grym dag//Simone

Likes

Comments

Hej!

Blev en liten paus nu ett par dagar, liten sliten så inte haft så mycket tid. Träningen gick i alla fall jättebra, bästa träningen hittills. V i började med att värma upp och sen tog vi några bommar för att komma igång, hon var lite spänd faktiskt. Hon segade ihop lite så jag fokuserade mest på att få henne ¨på tårna¨. Sen tog vi en 5,5:a, det gick bra. Efter det hoppade vi lite trekombination, det var lite svårt men det gick också bra. Sen hoppade vi en bana och det gick jättebra. Vi fick ett bra flyt, bra tempo och kom rätt på alla hinder.

Igår så red jag bara lite lösgörande i paddocken för att hon var så spänd, gick helt ok men hon var ju omsagt väldigt spänd.

Veckoschema v.44

MÅNDAG: Hopptränig för Theres

TISDAG: Vila eller jogg ute.

ONSDAG: Vila om hon inte vilade på tisdagen annars trim på banan med bommar.

TORSDAG: Trim på åkern men om hon vilar så trim på banan med bommar

FREDAG: Lättare uteritt

LÖRDAG: Tävling i Lidköping, 90 cm A och 100 cm A:0+A:0

SÖNDAG: Lättare jogg ute.

//Simone

Likes

Comments

Hej allihopa!
Just nu är jag på väg hem, sitter på bussen. Som ni säkert vet så var sista dagen på vår PRAO idag. Jag fick göra väldigt mycket och det var riktigt roligt. Jag har lärt mig så sjukt mycket, denna PRAO:en var lätt den bästa jag gjort. Anyway, idag fick jag mocka, ta in och ut de hästar som hade lektion och göra iordning dem lite. Man är dock lite sliten efter denna veckan, riktigt trött efter alla tidiga bussar och allt jobb mm.

Men nog prat om det, idag är det i all fall hoppträning. Ska bli sjukt kul och jag är fett taggad, har inte tränat på ett tag men nu så ska vi komma igång med det. Årets sista tävling är i alla fall planerad till Lidköping 4/11 där jag förmodligen hoppar en 90 cm och 100 cm. Sen så tar vi ett litet uppehåll och tränar på ordentligt, försöker komma ut på lite Pay and Jumps. Mitt mål är att hoppa en 110 cm på PaJ men sen vet jag ju inte om det går. 1 meter känns för lätt just nu men 110 cm lite för svårt. Jaja vi får tänka vidare på det, DM går ju i 120 cm så vi måste ta oss dit, dock ör det ju mer än ett halvår kvar så det ska nog gå bra men man vet ju aldrig.
Jag uppdaterar er mer efter träningen, om jag orkar. Annars kommer det en utvärdering när jag ridit imorgon.
Ha en bra dag// Simone

Lite bilder från min PRAO

Likes

Comments