Denna Hawaii festen vill ni bara inte missa, det kommer att bli en kväll ni aldrig kommer till att ångra! Så köp biljetter hos någon säljare, biljetterna går slut fort! Så syns vi där! ❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppas allting är bra med våra läsare, idag har det varit en väldigt fin dag tycker ja iallafall, men jag undrar en sak, vad ska alla göra på Valborg? Jag själv skall åka till Lund med mina vänner och fira det där nere! Kommer bli så sjukt nice kommer träffa många andra folk man känner och även nya folk med! Hoppas att det kommer bli ett bra Valborg, hur ska ni fira drar Valborg kommentera gärna det i kommentarsfältet! // Simon

Likes

Comments

Invig sommar-halvåret med en fest!
Fredagen den 8 Maj, 22.00 slår vi upp portarna!
Temat är Hawaii och vi delar ut kransar till våra gäster!

Vi kommer ösa på kvällen med:
► HAWAII kransar!
► Partysugna ungdomar!
► Ett massivt danstryck!
► Representanter från Lund & Malmö skolor!
► DJ's i Världsklass!

███████████ INFO █████████████

SVERIGES HETASTE (16+) KLUBB!
LOKAL: Deep Nightclub
Fredag, 8 Maj
22.00 - 02.00
16+ (rekommenderad ålder)
ENDAST Förköp: 120:-
VIP: 180 :- Köföreträde + energidrink
(endast 100 biljetter)
Dresscode: Uppklätt/Hawaii skjorta!


Till er som har vanliga biljetter kan kontakta mig om ni vill gå in i VIP: kön! Så fixar jag det!
Evengemanget finns på Facebook!

Likes

Comments

Nu är det så att vi kommer att blogga lite på denna bloggen, vi ska göra allt för att denna bloggen skall bli så bra som möjlig hoppas att ni alla kommer att läsa denna bloggen igen, vi har haft ett väldigt stort uppehåll för att vi har varit frånvarande ifrån varandra, vi har inte träffats lika mycket som vi gjorde innan, men vi kommer snart att hitta varandra som vänner igen, jag hoppas att ni kommer gilla och även läsa våran blogg, för det kommer göra så att vi fortsätter blogga!


men ha en trevlig kväll Simon&Olivia

Likes

Comments

Jag förstår inte mig på folk som håller på och kallar folk en massa saker som, " Du är ful/äcklig/fet/smal osv, förstår ni inte att det sänker en människas självförtroende från toppen till botten på bara några sekunder, så jag skriver detta för jag har tröttnat på att folk ska behöva kalla varandra för en massa saker som man inte vill höra, jag tror inte det hade varit roligt för er att ni får höra det själva, då hade det blivit kul för er. Då kan man redan börja med att säga det är oacceptabelt att kalla folk saker som du själv inte hade viljat höra! så tänk dig för innan du säger saker! visa varandra respekt och säg inte saker till personen som kan såra den. Det räcker att man säger ett ord till en person det kan såra den personen så sjukt mycket, den kanske har det jobbigt hemma, och så kommer den till skolan/träningen och inte får någon kärlek så var kärleksfull istället för att hata och kalla den människan en massa saker!

Har varit frånvarande från denna bloggen för har varit på skidlärarutbildning i 2 veckor sedan så har jag haft jätte mycket i skolan! Simon&Olivia!

Likes

Comments

Kvinnor är mer benägna att ha en flört eller affär på sidan om sitt förhållande.

Det visar en undersökning gjord av en brittisk dejtingsajt.

Fyra av tio kvinnor har haft en flört med någon annan än sin partner – men bara drygt en av tio män. Det visar en undersökning gjord av den brittiska dejtingsajten Casuals, rapporterar Female First.

Även längre otrohetsaffärer är vanligare bland kvinnor. 14 procent sade sig ha haft det, jämfört med endast 4 procent av männen.

Till och med i tanken är kvinnor mer otrogna än män. Ungefär 75 procent av männen hade övervägt att vara otrogna med någon. Bland kvinnorna var siffran hela tio procent högre.

Kan handla om ärlighet

Undersökningen visar också att yngre, i ålder 18-24 år, är mer benägna att vara otrogna genom ett engångsligg än äldre – som istället i större utsträckning inleder ett förhållande med någon vid sidan om.

Men Anthony Wright på Casuals datingsajt är inte helt säker på att siffrorna talar sanning.

– Detta är raka motsatsen till vad vi väntade oss. Men det kan också betyda att kvinnor helt enkelt bara är ärligare än män, säger han.

Likes

Comments

Den som ej ringer , ring ej . Den som ej leta efter dig ,sök ej. Den som ej tycka om dig , gilla ej . Den som ej saknar dig , sakna ej .den som ej skriver t dig , skriv ej . Kom ihåg att det e ödet som sätter upp människor i ditt liv! Men de e upp t dig och bestämma vem som stannar och vem som går! Ge ej en andra chans när de finns andra som vill sin först chans ! Värdesätt dig själv ! Älska dig själv ! Tigga ej eller be om kärlek. Kärleken har man , man känner och man ger !!!​​

Likes

Comments

Odin Olsen Andersgård mobbades i skolan under flera år.

Trots att hans mamma slog larm flera gånger gjordes ingenting. En dag orkade Odin inte mer och tog sitt liv.

Han blev bara 13 år.

  • – En 13-åring ska inte ta sitt liv. Låt det vara en väckarklocka för oss alla.

Prästen Gaut Sveinall var ensam talare den där vårvinterdagen i april. På första raden satt nästan hela Odin Olsen Andersgårs familj.

Lillasyster Tuva ville inte släppa Odins kista och stod kvar där bredvid honom under hela begravningen.

Skolan gjorde ingenting

Norska VG har under de senaste dagarna uppmärksammat Odins historia – om hur han blev mobbad på två olika skolor och en dag inte orkade mer.

Han var till en början vilket barn som helst men hade svårt för bokstäverna i skolan. Odin tyckte läxorna var svåra och han gillade inte att läsa.

När han började sjätte klass på Lambertseter skolan i Oslo hösten 2011 fick han gå i specialundervisning i små grupper några gånger per vecka. Det tog inte lång tid innan han blev hackkyckling till några av klasskamraterna.

Odins jacka blev slängd på golvet ena dagen, bränd den andra. Matlådan kastade de ut genom fönstret. De sa glåpord.

Skolan svarade genom att uppmana Odin att gömma sin matlåda. Varje dag fick han då ha den hos sin lillasyster Tuva, som gick i en annan skolbyggnad.

– Han hatade skolan. Varje dag i sjätteklass sa han att han var sjuk. Han hade feber, ont i magen, ont i huvudet - han ville inte gå i skolan. Det kändes grymt att tvingas skicka iväg sitt barn så, säger Odins mamma Katrine Olsen Gillerdalen till VG.

Det där var dock bara början. Mobbningen tilltog.

Trots att Odin slog larm gång på gång var det ingen som lyssnade. Han hotades av klasskamraterna i specialgruppen. Ingen gjorde någonting så Katrine började själv att gå rundor i och runt skolan för att vakta på Odin.

Han blev också slagen.

Ändå skulle han fortsätta i specialgruppen.

Mobbingen fortsatte

Odin var en av 17 000 barn och unga i Norge som två till tre gånger i månaden blir mobbade. I Sverige beräknar Folkhälsomyndigheten att 6 procent av barnen i grundskolan mobbas.

Till slut såg Odins familj ingen annan lösning än att flytta till en annan stad, Aurskog och låta Odin börja i en ny skola hösten 2012.

I Aursmoen skolan fick han många nya vänner. Odin fick återigen gå i specialundervisning. Det konstaterades att han haft problem med mobbning.

Trots det gjordes ingenting när nya problem uppstod.

Ett år senare fick Katrine reda på att Odin blev mobbad även i den nya skolan. Det var ingen fysisk mobbing utan små kommentarer. Hela tiden.

– För oss vuxna låter det inte så allvarligt. Men Odin hade ett bagage och han var en känslig kille. Han hade förhoppningar om ett nytt liv, säger Katrine till VG.

Hon slog återigen larm till skolan.

Odin blev puttad och hotad. Han kände sig inte säker i skolan. Värst var det till och från skolan. Lärarna sa till eleverna att sluta men det räckte inte.

De skrev ihop ett mejl tillsammans till rektorn. Varje dag frågade han om de fått svar men det kom aldrig. Dagarna gick.

Låste in sig i badrum

En onsdag några dagar senare gick Odin upp till badrummet i familjens hus efter skolan för att ta en dusch.

Sedan hördes ingenting mer från honom. Det var alldels stilla.

Dörren till badrummet var låst. När Katrine ropade på honom svarade han inte.

Hon bröt upp dörren och fann Odin där – livlös. Död.

VG har tagit del av alla dokument kring Odin och i endast ett stycke står det om hur skolan ska göra slut på mobbingen. Ingen vill fortfarande i dag ta ansvar för det som hände för drygt ett halvår sedan.

– Skolan har behandlad händelserna och följt upp dessa enligt interna rutiner, säger Knut Christian Hellesø-Knutsen, rektor på Lambertseter skolan.

Ingen vet om Odin bara ville varna och skrika på hjälp. Inte ta sitt liv.

Han blev bara 13 år.

– Han var en tonåring som alla andra. Naturligtvis kunde han bli arg och förbannad och upprörd och tror att världen var dum, han också. Men jag hade ett barn som berättade det för mig när världen var svår, som kunde sitta i armkrok och tycka det var var tufft. Och som visste att jag skulle kämpa för honom, varje dag, hela tiden, säger Katrine.

"Utred självmorden"

I Sverige begår en tonåring i veckan självmord. Barn i Odins ålder, ett par gånger per år.

– Även barn och unga i vårt samhälle begår självmord. Mobbing kan vara en orsak men oftast är det mer komplext än så. Det har varit ett av Bris krav att man måste utreda självmorden bland barn och unga. Först då vet vi vad det här handlar om och hur vi kan förebygga det på ett bra sätt, säger Sofia Grönkvist, socionom och sakkunnig barnrättsorganisationen Bris och fortsätter:

– Det finns en skolplikt i Sverige, vilket gör att skolan har en skyldighet att uppfylla barns rätt att känna sig trygg i skolan. Ett barn tar sitt liv är det yttersta beviset på att vuxna har brustit i ansvar och att barnets rättigheter inte är tillgodosedda. Okunskap och resursbrist får inte stå i vägen för att stärka barns hälsa.


Kan inte bara mobbningen sluta, tråkigt att se nästan varje dag att folk tar livet av sig!

// Olivia & Simon

Likes

Comments

Låt bilden tala! om du tycker om en person mer än en vän så visa det då! // Olivia & Simon​

Likes

Comments

Hejsan, jag är så himla trött på att folk hela tiden ska dömma folk för hur man klär sig, vilken musiksmak man har, osv

Lär känna människan innan ni dömmer den! du vet inte hur svårt den personen har det i sin familj, den kanske till och med tänker på dåliga tankar om sig själv, så stötta folk och hjälp dem istället för att såra dem och dömma dem så fort ni ser bilder eller ser dem i verkligheten! // Olivia & Simon

Likes

Comments