Det var domen som kuratorn gav mig. Första gången man går dit brukar vara som en liten "lära-känna"-gång, där man presenterar sig själv, berättar en liten livshistoria osv. Det jag berättade var absolut inte lätt. Jag berättade om hur min kompis tafsade på mig fast jag sa nej. Hon sa att jag borde polisanmäla honom. Jag vet inte riktigt, hade inte det förstört hans liv? Jag bär mig själv. Det är nämligen så att trots att de flesta av mina kompisar ofta går till mig när de är ledsna, går jag aldrig till dom. Jag skyddar dom istället och sköter mitt eget, jag är ensam.

Jag och kuratorn kom överens om att vi skulle träffas varannan onsdag fr.o.m nu, vilket leder till att det kommer komma en hel del inlägg om mina besök. Jag har ju själv funderat på att bli psykolog, så varför inte kolla om det faktiskt hjälper? Nu när jag sitter och skriver på mitt tangentbord, inser jag att det är först nu jag kan andas. När orden flödar fram genom mina fingrar. Det tog ett tag att komma hem till internet, men hit kom jag. Efter att ha legat i sängen med cirka noll energi i några timmar, till att käka himla mycket mat för att sedan tvätta bort sminket och busa, har det nu gått en liten tid. Eller kanske en väldigt lång tid, tills jag började inse att jag måste ta tag i mina problem. Och jag kommer förmodligen behöva ert stöd.

Jaja, jag hoppas att varken du eller jag drömmer mardrömmar inatt. Godnatt, så hörs vi snart igen😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Rättare sagt, om 7 minuter smäller det. Siffran 7 är mitt turnummer. Kan inte förstå att jag sitter här, påväg till en kurator för att prata ut lite. Vet inte varför det känns som det gör, nästan lite "pinsamt" att sitta på umo och vänta. Är det bara jag som känner så?

Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, vad som ska hända eller någonting. Men jag vet att ni blir de första att få reda på det. Skulle egentligen träna idag men min mor tyckte jag skulle vila idag, o lägga energin på mitt "möte".

Nu är det 4 minuter kvar. Är så nervös att jag skakar. Är rädd för vad som kommer hända.

Kul att något kan få mig på bättre tankar, då jag precis märke att tjejen innan mig har likadana skor som jag. Work it girl.

Hoppas ni får det trevligt nu nästa sekund, minut, timme, dag, dygn eller hur lång tid det än tar tills vi hörs igen efter mitt möte. Puss😘

Likes

Comments

Imorgon väntar en ny dag med minst en stor utmaning. För ungefär 2 veckor sedan mådde jag inte så bra. Jag var deprimerad, kände mig oälskad och visste helt enkelt inte vad jag skulle göra. Jag har tidigare alltid varit den som sagt åt andra att söka hjälp, men aldrig lyssnat på mitt egna råd. Denna gången gjorde jag det. Jag ringde samtalet, bokade tiden. Tiden för att träffa en psykolog.

Det jobbigaste med det hela var idag, när jag fick en påminnelse om tiden, fick nämligen min mor en också. Hon frågade varför. Jag sa att jag behövde mer struktur i livet, att jag måste lära mig ta tag i saker. Jag sa inte att jag varit deprimerad och inte mått så jättebra psykiskt sätt de senaste veckorna. Trots detta, tror jag att hon förstod. Hon sa att "det gör ont i mitt modershjärta" och jag förstår henne. Vem drömmer om en dotter som går igenom en depression? Ta det inte fel, min mamma älskar mig mer än allt i världen. Men, klart det gör ont att höra sanningen.

Så nu ligger jag i sängen, nära på att börja gråta. Har precis tagit bus och färgat mina bryn. Jag vill se fräsch ut. Min mask ska vara perfekt. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför imon, men en sak vet jag. Det kommer bli väldigt intressant och det kommer kräva att jag tar ett steg utanför min komfort-zon. Jag är nämligen oftast den som folk pratar till, aldrig den som pratar ut. Det kommer nog vara det svåraste.

I vilket fall, godnatt så hörs vi snart igen 😘

Likes

Comments

Om man missat det uppenbara faktum att jag är elitidrottare, kanske det är svårt att hänga med. Iallafall, jag har simmat sedan jag var 7/8 år gammal. När jag började i femman tränade jag mina 5 pass i veckan. För, varför inte? Jag hade inga problem med att få luft eller något utan allt bara rullade på. Tills för ungefär 2 år sedan.

Jag började tycka att det var svårt att andas, fick panikattacker och bröt ihop oftare o oftare på träningar. Varje gång jag inte fick luft, ekade mina panikartade andetag över hela simhallen. Alla kollade på mig. Jag och min mor gick till en läkare för att ta reda på vad det var, både min syster och min mor har astma så det var nästan uteslutet. Det lät på något helt annat sätt än astma. Trots detta sa läkaren att jag hade astma. Fick spray och fortsatte som vanligt. Besvären tog aldrig slut.

Efter ungefär ett år gick jag till en annan läkare som direkt drog slutsatsen att "du har inte astma". Jag fick medvetet försöka dra fram det som jag var livrädd för, nämligen ett anfall. Ett anfall som innebar att jag inte kunde andas, stor panik blev till och tårarna bara rann. Har aldrig i hela mitt liv varit mer rädd än vad jag är varje gång jag får ett anfall. Det visade sig, att jag led av en andningssjukdom som förkortas EILO. En sjukdom som gör att varje gång jag anstränger mig, stängs locket i halsen och gör det svårt att få luft. Därför vet jag aldrig om jag är dåligt tränad, eller om det är sjukdomen som spökar. Jag lider fortfarande av det, men jag har lärt mig att det inte är farligt. Det låter som om jag håller på att dö, men det gör jag inte. Har fortfarande inte helt koll på sjukdomen dock, eftersom jag anser att min medicin inte är lika effektiv som jag vill att den ska vara. Men, vad ska man göra?

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag så hörs vi snart 😘

Likes

Comments

Av träningsvärk i rumpan, är det bara jag? Nu sitter jag iallafall på tåget till mig, har nyss spenderat 3 timmar i simhallen. 2 av dom hade jag själv träning och sedan hade jag vuxencrawl i en timme efter det. Träningen gick bra skulle jag säga, jag är fortfarande väldigt osäker på hur mycket jag orkar eller om det beror på min sjukdom (ska skriva om den imorgon så då får ni reda på mer om det).

Idag såg mitt träningspass ut såhär:

500 insim
Här kommer jag inte ihåg vad det var hehe
4*400 fr
6*200 (3ry + 3br)
20*25 fj
200 avbad


Det var relativt lugnt idag, så det var skönt. Efter att ha käkat mormor-bredda frallor så ska jag käka lite mer mat, så jag får i mig protein (gains lol). Sedan ska jag packa upp min väska, förbereda mig inför imon och sedan sova. Dagen idag har varit himla bra överlag, förstod dock inte min matte överhuvudtaget men vad ska man göra?

Hoppas ni haft en bra dag, så hörs vi snart igen 😘

Likes

Comments

Idag är det måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Låter inte alls som en kliché hahah. Är ni med sånna som måste skriva "hahah" istället för "haha"? Tycker man ser så sur ut när man skriver bara "haha"...

Iallafall, idag har jag en liten sovmorgon så jag börjar vid klockan 10 istället för 8. För de som inte vet går jag inte på ett idrottsgymnasium. Så just nu ligger jag i sängen och har legat här i ungefär 45 minuter och orkar inte gå ifrån värmen under täcket. Känner att jag börjar bli lite slemmig, så kanske håller på att bli sjuk. Absolut inte bra. Denna helgen är DM (distriktsmästerskapen) där jag förhoppningsvis ska kvala in till JSM/SM, men det går ju inte om jag blir sjuk.

Jag ska i vilket fall kanske gå upp snart och ta mig till skolan, en annan sak ni kan få veta är att jag har absolut 0 aptit på morgonen så måste alltid gå upp lite tidigare så jag får upp aptiten. Efter skolan ska jag direkt till tåget som tar mig till simträningen. Därefter har jag en grupp vuxna som ska lära sig crawla, för att sedan ta tåget hem för att käka och sedan sova. Jag har prov i psykologi imorgon med så vi får se om jag kanske pluggar lite med.

Ha en bra dag så hörs vi snart😘

Likes

Comments

efter ett riktigt jävla bra träningspass. Fyfan va skönt det är. När man känner hur allting bara flyter på, och vattnet bara sveper förbi.

Idag såg mitt pass ut såhär:

200 insim

Denna serien 3 ggr:

200 me
150 fr
125 ry ben
100 br
50 fj
25 skovel
25 skovel
50fj
100 br
125 ry ben
150 fr
200 me

200 avbad

Väldigt skönt pass. Speciellt då jag jobbat i simskolan med barn några timmar innan👊🏼

Såklart käkade jag en banan och 1 proteinbar från Swebar efter träningen, den med toffee är så himla god❤️

Men nu ska jag hem, käka lite mat o sen lägga mig i sängen tills jag somnar, eller ah åtminstone tills jag inser att jag måste upp och ta ur min tampong eftersom jag har mens. Och nej, det är inget "pinsamt" med att snacka om mens. Så godnatt så hörs vi snart igen 😘

Likes

Comments

Hej allesammans!

Eftersom detta är mitt första inlägg tänkte jag presentera migsjälv. Det första ordet jag skulle kunna beskriva mig som är "simmare". Så vad innebär det?

Jag spenderar stora delar av min vakna tid i vatten, går runt o luktar Klor, Cl och går såklart det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Dock fuskar jag lite med det och går natur-samhäll, det är ju trots allt mitt sista år. Jag tar nämligen studenten till sommarn! Är så himla taggad.

Är något man skulle kunna kalla för matvrak, men till skillnad från alla andra äter jag inte grönsaker (utom gurka såklart). Istället trycker jag i mig stora mängder av mitt favorit-godis Geisha. Jag tränar mellan 10-12 timmar i veckan, varav 10 i vattnet och 2 på gymmet.

Ligger just nu bland de 100 bästa kvinnorna i Sverige på mina distanser, nämligen fjärilsdistanserna. Är några tiondelar ifrån JSM-kval på 50m fjäril och knappa sekunden på 100m.

Förutom allt detta, gillar jag kosmetik och funderar på att gå en utbildning efter gymnasiet om just detta. Funderar även på att bli psykolog så ja, får se vad det blir. Idag ska jag hoppa in som simskolelärare innan träningen så nu sitter jag på tåget några timmar tidigare än vanligt, lyssnandes på min tåg-låt av svenska Smith & Thell - nämligen deras "Toast".

En bild på mig hade kanske passat in här, men ni får nöja er med en bild på startpallen.

Hoppas ni får en underbar dag, så ses vi igen snart 😘

Likes

Comments