Hej igen,

Vilken dag det har varit... Jag har verkligen fått göra det jag så länge drömt om; haft arkitektur på schemat. Det är underbart att få jobba med en byggnad och ett projekt. Vår betongskapelse på Ölands västra kust börjar likna något nu och på måndag ska den upp för kritik. Det bästa och jobbigaste med dessa projekt är det faktum att de är så fria och man tillåts vara så kreativ. Jag måste verkligen jobba på min beslutsångest för då kommer detta bli hur bra som helst.

Det har såklart varit en del matteplugg efter skolan och jag är nu helt slut... Veckans matte är verkligen tuff och ångesten när ett tal tar 45 minuter är brutal. Hur ska jag hinna med da andra 4986453 talen då? Jag ska skriva mer om vårt betongprojekt någon annan gång och förklara vad det faktiskt är vi skapat men nu känner jag mig alldeles för trött för det.

Nu taggar jag inför mitt första Systembolagsbesök för imorgon fyller jag 20 år. Känns så otroligt jobbigt att ens ålder börjar med en tvåa. Det var 18 år sedan sist. Skönt med ett jämnt och fint tal dock och att jag äntligen får göra allt i samhället. Lite jobbigt att man trätt in i 20 år åldern. Jag kanske har barn innan jag fyller 30 eller kanske bor i en villa och har ett kontorsjobb. Vem vet? Nu måste jag iallafall sova.

God natt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Goder kväll!

Efter en lång men rolig dag i skolan med mycket skratt så var det träningspremiär för mig för i höst. Eller premiär kanske är fel då jag kanske inte kommer fortsätta träna på detta viset men det var kanske den jobbigaste träningen sedan före min semester i somras. Jag har alltså knappt tränat sen den 13 juli, den dagen jag åkte till Gotland och den dagen jag fick veta att jag kom in i Göteborg.

Denna vecka har Friskis och Svettis öppethus och jag passade på att gå på mitt favorit pass; spinning. Det var otroligt härligt att efter många timmars kreativitet och matte att verkligen få rensa rent skallen. Musiken var bra och det var otroligt bra luftkonditionering vilket gjorde att jag nästan frös under passet. Det är skönt att röra på sig och jag känner att jag verkligen saknar träningen och framförallt ridningen. Shit vad det vore kul att få rida! Vi får se hur jag prioriterar mina finanser under de kommande året och om jag ska skaffa mig ett gymkort eller kanske kunna rida.

Det är ju billigare att göra situps hemma på golvet eller springa i den närliggande skogen men kanske inte lika roligt.

Natti!

Likes

Comments

Tjena,

En dag som denna känner jag verkligen att jag är på rätt plats i livet. Shit vad bra den här utbildningen passar mig och vad roligt jag får ha om dagarna. Att få gå från en matteföreläsning där man nästan förstår allt till en ritsal med ett helt gäng kreativa människor är underbart. Att få gå från det superteoretiska till att sitta i en timme och fundera på vilket ljusinsläpp vi ska ha i vårt projekt. Man kan faktiskt bli trött av att vara kreativ och jobba med något man egentligen tycker är fantastiskt kul vilket jag kanske inte förstått innan. Då är det skönt att kunna falla tillbaka på matten som inte alls är kreativ på samma sätt. Skulle aldrig orka göra någon av delarna hela tiden. Dagen toppades även med en genomgång av vår verkstad i skolan där vi fick se alla de sågar, slipar, fräsar och 3D printers som kan hjälpa oss att skapa de fantastiska modeller vi snart ska presentera. Snacka om att gå från teori till praktik på 1 minut. Det var verkligen värt mödan att plugga högskoleprovet ett halvår känner jag nu och det var värt att kämpa lite extra för denna utbildning, för shit vad den passar mig bra. Vi får se vad jag tycker om en månad eller ett år men just nu känns det otroligt bra (kanske för att jag typ inte ligger efter i något ämne osv. men men).

Underbart!


Likes

Comments

God helg,

Under en dag som denna, då egentligen ingenting är planerat har jag märkt att jag vill förbereda så mycket som möjligt. Jag vill hemskt gärna ligga före i matten, vara klar med inlämningsuppgiften och ha lagat all mat för den kommande veckan. Och det råkar vara precis det jag gjort idag. Det kanske låter otroligt deppigt att sitta hemma och endast göra "nödvändiga" sysslor men jag måste passa på att göra det nu när jag ännu inte tröttnat. Idag var t.ex. min första visit i tvättstugan. Förra helgen tvättade Emelie kläder som ni kanske har läst men denna helg var det min tur att få några lagom fräscha skjortor att bli som nya. Att jag nu tycker att tvättandet är lite spännande måste jag ta vara på. För om en eller tio månader kommer jag tycka att det är skittråkigt och verkligen vilja syssla med annat. Samma med mina älskade mattetal som måste räknas eller matlådor som ska lagas. Idag har jag även tagit mig hela vägen till Nordstan för att rösta i Kyrkovalet. Jag kan väll inte påstå att jag är den mest engagerade kyrkomedlemen men dra gärna ett strå i stacken mot Sverigedemokraterna. Jag försökte först rösta uppe i min kyrka här ett stenkast bort men blev vänligt hänvisad till nordstan då jag inte är folkbokförd här eller hade min röstsedel. I min egna lilla kvarterskyrka var medelålderna kanske 73 år medan den var betydligt yngre i Nordstan.

Nu har jag ytterligare en gång svärt över mitt trånga kök och är efter 1000 moment klar med några fler matlådor. Nu är hela frysen fylld med mat jag kan norpa under den kommande veckan då jag antagligen inte kommer vilja eller orka laga mat. Allt är alltså fixat och preppat, till och med min kallgröt till imorgon. Hoppas ni också haft en lika produktiv söndag!

Natti!

Likes

Comments

Hej igen!

Det här är den första helgen jag är här i Göteborg utan mottagning eller Emelie så det känns väldigt annorlunda. Det känns kanske lite tomt men samtidigt väldigt skönt då de senaste veckorna verkligen varit intensiva. Så, denna helg har jag planerat att spendera i fixandets tecken. Under den här hektiska perioden har jag knappt hunnit städa, vilket idag har åtgärdats. Jag har dammsugit och putsat lite osammanhängande men nu kände jag att det verkligen var dags för en riktig städning. Så efter min mysiga frukost på "balkongen" jag skapade genom att öppna mitt långa fönster var det dags för städning. En av de ganska få fördelar med att bo så pass trångt är att det går snabbt att städa så på lite mer än en timme var jag klar med i princip hela rummet.

Precis när jag skulle ut för att ta en prommis i det soliga vädret började det regna. Jag hann gå i ungefär 100 meter innan det började vräka ned och jag bestämde mig för att vända tillbaka vilket var ett bra val eftersom det regnade i en och en halv timme till. Medan regnet föll ned skrev jag vidare på en uppsats som ska in nästa vecka. Lagom till att solen visade sig igen gick jag ut i Delsjöområdet för lite frisk luft.

Vad fint det var! Det var extra skönt att nästan vara ensam i skogen då många inte vågat sig ut. Jag håller verkligen med min gamla fotografilärare som sade att det alltid är bäst att fota efter regn, Det blir någon speciell lyster i alla bilder. Jag stötte på ett bröllop på en gård som låg mitt i skogen och det såg så himla romantiskt ut. Jag fick en kort känsla av att jag bara ville gå in och slå mig ned där vid långbordet och känna samma förväntan i luften. Hoppas de fick en fin dag och kväll i solen. Jag letade mig tillsist ut ur skogen, åkte och handlade och ställde mig framför stekpannorna och började laga kvällens middag plus veckans matlådor. Det är verkligen jobbigt att laga mat i mitt trånga kök och det blir typ 1000 moment att göra allt i men till slut var maten klar.

Det är skönt med en dag för reflektion och ensamhet efter denna intensiva period. Kommer vara utvilad efter helgen och redo för nya äventyr.

Natti!

Likes

Comments

Hej igen,

Jag beklagar för mig själv att det inte blev något inlägg igår. Svårförståeligt egentligen då jag igår faktiskt hade en massa tid att skriva blogginlägg. Men det blir lite så, när man äntligen får andas ut så orkar man ingenting. Under hela dagen igår satt jag och jobbade med vårt första arkitekturprojekt och var kreativ i princip hela dagen. Ja, kreativ och kreativ men vi jobbade iallafall vidare med vår idé. Idén baseras på "vraket" som ska bli en betongbyggnad vis Ölands kust. Ni kan se modellen på en av bilderna och det kommer till stor del ligga under jord. Vi fick sedan handledning av en arkitekt som ifrågasatte våra val och utvecklade vår idé. Det känns nästan ärofyllt att en arkitekt kollar på ens kanske halvtveksamma projekt. Efter lite vidare funderingar och modifikationer var dagen slut. Inga föreälsningar, SÅ SKÖNT!

Och sen ja, när jag kom hem så började världens jävla regnskur. Helt sjukt. Det haglade, åskade och blixtrade. Det var skönt att sitta inne och fila på sin arkitekturhistoria och se vidare på Svenska Hollywoodfruar. Men som sagt, jag var helt slut igår trots att jag kom hem tidigt. Kanske ska sluta med det där de kallar vila haha. Blir bara ännu tröttare.

Hörs sen!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tjena!

Shit vilken dag det har varit! Känns som att jag verkligen upplevt både högt och lågt. Efter en tidig uppstigning och lite "Overnight oats" jag premiärgjort var jag i ganska god form. Overnights Oats kanske inte var något revolutionerande och jag tycker att det är roligt att allting som känns lite hippt och är ganska nyttigt heter någonting på engelska. Därför ska jag kalla det kallgröt. Gröt som få stå med mjöl i kylen över natten och dra helt enkelt. Varför jag föll för receptet: slippa göra gröt på morgonen (och billigt). Jag kände mig iallafall på gott humör när jag lämnade lägenheten. Framme vid skolan upptäckte jag något fuktigt mot mitt ben men tänkte inte mer på det. Väl framme vid skolan tog jag upp min lunchlåda och lade den i kylen. Noterade att plastpåsen som lådan låg i var liiite blöt. Det var först vid morgonföreläsningen jag insåg förskräckelsen. När jag tog upp mitt pennskrin upptäckte jag att det var dyngsurt. Snabbt blev blicken kall och jag kände i botten på väskan. Blött. Det var först när jag luktade på pennskrinet som jag insåg det hemska. Den luktade vitkål och köttfärsås. Hela pausen under den annars ganska intressanta morgonföreläsningen spenderades på en trång toa. Allt skulle göras rent och resten av dagen bar jag runt på en blöt väska som fortfarande var aningens köttfärsluktande.

Annars var dagen mycket bra! Vi hade inga lektioner på eftermiddagen utan satt och pluggade matte från typ 13:00-18:30. Lagom sådär. De sista talen gick sådär extra bra och jag lämnades med en bra känsla. När jag kom hem belönade jag eftersom jag nu var klar med veckans matte med en springtur i det ganska fina vädret. Haha, belöna. Knappast, kände väl mig mer osund efter typ 2 månader utan träning. Mitt under min springtur började det såklart att spöregna och blixtra och genomblöt kom jag hem. Efter lite Svenska Hollywoodfruar får helgen gärna komma. Trots att vi har en skoldag imorgon känns det extra bra, för imorgon är det bara ritande och modellbyggande. Shit vad det ska bli kul.

Ha en trevlig helg!

Likes

Comments

God afton!

Det här med tid kan vara ganska svårt. Nu när jag flyttat hemifrån och till en ny stad med nya sysslor så inser jag hur viktigt det är med tid och att allt verkligen tar tid. Just det faktum att dagen bara består av 24 timmar kan lätt bli ett problem när allt ska hinnas med.

Det jag nog inte insåg innan jag flyttade hemifrån är att hemmet verkligen är en sysselsättning i sig. Trots att jag bor på 18,5 kvm i en studentlägenhet så finns det alltid saker att pyssla med. Borde jag dammsuga, slänga soporna eller laga mat kanske? Men jag tror att det skulle gå ganska bra om det inte var för just det att jag pluggade. Jag hade nästan glömt under det senaste året då jag jobbat att studier är riktigt tuffa. Det är lätt att vilja börja plugga och utbilda sig men en helt annan sak att göra det. Det är verkligen bra jobbat av alla som lyckats gå på universitet och överlevt den tiden. Eller okej, alla kan klara att studera men jag imponeras av dem som får det att verka enkelt. De personer där all studieteknik bara sitter och där man hinner med att träna, laga bra mat och träffa kompisar. Samtidigt är det verkligen viktigt att sätta av tid till olika saker och bestämma att jag inte får plugga mer än fem timmar i veckan. Det är jobbigt såhär innan man vet vad som krävs på en tenta att ta det lugnt. Det känns ju bättre att plugga lite för hårt och slippa den där omtentan.

Jag ska verkligen försöka sysselsätta mig med annat än att plugga och framförallt komma igång med någon form av träning. Då lär man ju sig även bättre. Efter en heldag med arkitekturhistoria kan jag inte tänka på annat en epoker och hus och hur snabbt utvecklingen gått. Jag måste använda all den tid som går på bästa möjliga sätt, endast då kan jag må bra, hinna studera och verkligen leva.

Punkt slut.

Likes

Comments

Hej!

Kom hem precis från en väldigt lång dag och känner mig helt slut. Jag börjar fundera på hur det kommer gå om man ska plugga lika mycket som jag gör nu. Idag stannade jag i skolan till 20:00 med ett gäng och gjorde veckans digitala läxförhör som ger extrapoäng på den kommande tentan. Vad gör man inte för den där extra poängen liksom? Påväg hem hämtade jag lite kurslitteratur; Arkitekturhistoriens teorier. Låter kanske inte jättespännande men går ganska övergripande igenom all arkitektur som gjorts sen mannaminne. Roligt tycker en arkitektur intresserad som mig iallafall.

Jag kom hem för en halvtimme sedan och hade fortfarande några uppsatser att läsa och ett talmanus att skriva. Hoppas verkligen att jag både kommer bli latare och smartare i mina studier. Jag hoppas dock på att inte ha något som helst plugg i helgen.

Sen så hade vi introduktion för vårt första arkitekturprojekt idag. Vi ska bygga ett rum för samtal på den Öländska västkusten i betong. Jag och min grupp har en strålande idé som ska bli spännande att förädla. Vi fick även lite gratis saker av Studentkortet som var på campus idag. Härligt med smoothie i solen.

Vi får se hur det går men en dag som denna är jag och andra sidan otroligt tacksam för att jag kommit in på denna underbara utbildning.

Nu behöver jag sova!

Likes

Comments

God måndag,

Nu är mottagningen slut och någonting annat har sin början. Det här är min första vanliga dag här i Göteborg. Nu måste jag underhålla mig själv om vardagarna och inte ha en massa aktiviteter inplanerade. Dock så känns det ganska skönt på ett sätt. Det har varit så kul och verkligen varit en underbar start på mina år här. Vad man lärt känna många personer man inte visste namnet på innan. Tror att mina studier kommer att ta tid så att säga och det har jag minst sagt märkt av idag när jag studerat före skolan, direkt efter skolan och under kvällen. Phew. Mycket information är det som ska in i mitt lilla huvud. Idag har jag sträckläst om arkitekturen under Barocken och kommit fram till att det liknar mitt liv just nu en del. Inga nya skrifter om hur allt ska utföras skrivs men allt förändras ändå, Det är inte som att det finns en guide i att flytta hemifrån men det har gått ganska bra ändå. Ja, nu har jag pluggat alldeles för mycket. Det är nog bäst att jag går och lägger mig och slutar dra kopplingar som är alldeles för långsökta.

Sov så gott!

Likes

Comments