Oj, länge sedan jag uppdaterade. 🌚

Idag hade vi hopplektion, och jag red Rianne. Sitrus är frisk, men jag får inte hoppa honom än. Vi hoppade några upphöjda bommar, tre kryss på medellinjen, en kryssoxer (ca 60cm) med galoppbommar innan, och en vanlig oxer (ca 65). Det var jättekul, både banan och själva hoppningen. Rianne lyssnade och allt gick nästan perfekt. På uppvärmingen hoppade vi på en volt med ganska sväva svängar, och då kom hon konstigt på några hinder. Men det var mitt fel, så jag skyller inte på henne. Det var jättekul och hon var verkligen duktig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Men oj vad länge sedan jag bloggade! Tog en paus eftersom typ ingen läste osv hahah.
Men Sitrus är frisk och jag har fått rida honom i skogen de senaste tre veckorna, han är pigg och glad och imorgon ska jag ha honom på dressyrlektionen till och med! Idag red jag ut i skogen med några fler, och jag red barbacka. Det varjättekul, eftersom det hade regnat var grusvägarna och stigarna lagom mjuka. Han var väldigt pigg, trots att han gått lektion på lördagen, och han bockade några gånger, men man känner knappt bockningarna. Sen provade jag att galoppera utan att hålla i mig, det gick bra tills Sitrus tog ett stort bocksprång och jag var nära på att flyga av. Men jag klarade mig.

I lördags red jag i ridhuset, då det var blött och kallt och regnade, och eftersom Sitrus är en sådan ponny som vill gå till andra hästar inom synhåll (svårt att förklara) så tränade jag på volter, då han brukar springa till de andra hästarna på A och C volter. Det gick rätt så bra, han sprang ifrån några gånger, men efter att ha kämpat så gjorde han en perfekt volt utan att ens tänka på de andra. Så jag är rätt så nöjd över honom❤️

Han kliade sig

Likes

Comments

Idag red jag i ridhuset på Sippan! (Eftersom Sitrus är halt) Jag är en mästare på att ha tårna ner i stigbyglarna så jag red utan. Jag övade lite skänkelvikning och på att öka och minska galoppen. Hon var jättesnäll och rätt så pigg, men det är bara roligt hihi.
Det var det.
Bye

Likes

Comments

Hej! Har inte bloggat på ett tag men har inte haft tid. Själv är jag inte ett jättestort fan av julen, tycker det är lite överdrivet eftersom alla börjar längta efter julen i typ september eller nåt. Men jag gillar julmat och julklapparna iallafall!
Idag har vi fått besök och så har Winston klätt ut sig (eller jag klädde upp honom) till tomtenisse.

Men ändå, i julklapp har jag fått en röd tröja spm det står "life is better with a corgi" på! Den är jättegullig och citatet är sant eftersom Winston är en corgi och han är världsbäst.
Och eftersom jag är en bro (stort fan) av Pewdiepie (❤️👊🏼) så har jag fått hans bok "denna boken älskar dig"
Sen har jag fått lite choklad och ett par termostrumpor typ som jag ska ha i stallet eftersom jag får nästan frostskador på fötterna hahah. Och en till bok om hästars signaler, en ask choklad och en ny mobil, en iPhone 5s eftersom min nuvarande mobil (4s) är ganska seg och avstängningsknappen funkar inte. Hemknappen har ramlat av och den har slutat funka nästan helt nu, så det var läge till en ny mobil heh.

I övermorgon åker vi till Sydafrika till Kapstaden! Jag hatar att åka flygplan men det ska vara lite roligt med semester, kommer dock sakna Sitrus och Winston

God jul och gott nytt år!

Likes

Comments

Idag hände nog en av den läskigaste händelsen någonsin. Jag hittade min hamster, Oreo, i sitt hjul. Hon var inte vid medvetande men hon levde. Hennes andning var väldigt tung och jag fick panik. Visste ärligt inte vad jag skulle göra. Men jag kom ihåg att om man hittade sin hamster (vet inte om det gäller för andra djur också) så skulle man få den varm. Så jag tog en trasa som låg på elementet och var varmt och lindade in henne i den. Sedan höll jag henne mot elementet och försökte få henne att vakna. Några minuter senare slog hon upp ögonen och allt blev okej igen. Jag blev jätterädd och nu är hennes bur bredvid ett element. Förhoppningsvis övelever hon natten..

💓

Likes

Comments

Hej! Idag så red jag Rianne igen, och vi hoppade ca 50 cm, lite lägre än vanligt tror jag och några galoppbommar som var högst typ 20 cm. Det var lite färgglada hinder men Rianne blev rädd för ett svartvitt som vi skulle travhoppa. Det såg inte ens såg farligt ut. Istället för att vägra skulle hon hoppa nästan dubbelt så stort för att hon trodde antagligen att det skulle bita tag i hennes ben eller äta upp henne hahah. Iallafall, det var en rolig bana och efter hon insett att det hindret inte var så farligt hoppade hon normalt över det.

Goda nyheter! Sitrus är mycket bättre och han ska få massage på sitt halta ben, han kanske blir frisk till nyår. Hoppas jag får rida honom snart.
Hade gött!

Likes

Comments

Ojoj vad bra jag upptaterar här. Not. Han inte blogga denna vecka så nu en vecka senare skriver jag om dressyrlektionen. Det var roligt, vi övade på att ha "fel" galopp på långsidorna, så att hästarna lyssnar på skänklarna om vilken galopp de ska ha. Sedan skulle vi öka volter och minska dom, och hålla hästarna ställda hela tiden. Är inte så bra på ställning lol. Rianne var duktig och hon var lite pigg, så både hon och jag hade velat galoppera mer, men ändå. Idag (söndag) red jag med några fler ut i skogen. Eftersom Sitrus fortfarande är halt (🙁) red jag Caspar. I börjar drog han upp huvudet och skulle absolut inte stå still när jag skulle sitta upp, han ville alltid upp bredvid Missouri, hästen framför oss, tror det berodde på att det blåste och regnade så mycket så att han var rädd eller bara ville testa mig. Idk. Imorgon blir det hopplektion, jag vet inte om det blir Rianne igen men vi får se.
Mer upd sen!

Världsbäst

Likes

Comments

Hej! Idag red jag Rianne igen eftersom Sitrus fortfarande är lite halt. Han var lite bättre men jag fick rida Rianne ändå. Vi hoppade ca 50-60 tror jag, några upphöjda bommar eller kryss som var lägre men räckena var typ 50-60 eller lägre (har ingen koll, som alltid). Jag tyckte banan var jättekul, men red jättedåligt som jag alltid gör. Rianne var lite pigg och hon tog ett ganska stort språng över ett hinder och jag hamnade i obalans och höll nästan på att ramla av😂Men den andra gången gick det bättre och det blev ett rätt så lyckat pass (förutom min ridning)

Likes

Comments

Alltså detta som hänt i Frankrike är hjärtskärande. IS kanske vill sätta skräck i samhället, men skräck är inte samma sak som sorg. Vi människor är så grymma. Vi plågar djur, vi krigar mot varandra och mördar de som inte tycker som oss. All kärlek till de drabbade i Frankrike och de runt om i världen som hade anhöriga som råkade vara där vid fel tid.
💔🇫🇷

Likes

Comments

Hej! Idag så red jag Rianne igen, eftersom Sitrus fortfarande har ont :( Vi red skänkelvikningar och ställde de och red på mittvolten och mera saker. Det kändes jättekonstigt och jag såg nog ut som en ridande skata med amputerade ben. Jag är van med små Sitrus- steg och inte Riannes rätt så långa travsteg lol. (För mig känns de långa, men de är nog inte det hah) så eh ja, så gick lektionen.
Baii

Likes

Comments