En god, enkel och snabb maträtt. Hade lite bråttom igår så gjorde en snabb korvstroganoff.

Du behöver:

1 lök
5-6 klyftor vitlök
6 dl grädde
1dl tomatpuré
1paket kycklingkorv
margarin eller smör
Persilja

Kryddor:

Salt
Peppar
Grillkrydda
Cayennepeppar


Hacka lök och vitlök och stek. Skär korven i strimlor och stek de tillsammans med löken och vitlöken. Häll sedan i grädden och tomatpuré. Krydda tills du får en smak du tycker om, sen är det klart! Jag hade ris till det, så gott!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Var på ett nytt ställe med min mamma och min moster. Vi åkte dit och tog lite drinkar, vi åt aldrig där för vi hade ätit precis innan, men såg folk som åt där och maten såg riktigt god ut! Riktigt mysigt ställe med fin utsikt! Det blev inte så dyrt med drinkar heller då det var happy hour mellan 17.00-19.00 så när vi betalade blev det halva priset :)

Likes

Comments

Tabbouleh är en libanesisk sallad med bulgur. En riktigt god och sur sallad. Här kommer receptet med bilder.


Ca 1 dl bulgur
3 Tomater
1 Rödlök (går att använda vanlig lök)
3-4 Citroner
3-5 Vitlöksklyftor
En bunt med persilja

Ca 1 tsk mynta
Olivolja
Salt

Jag brukar smaka av lite då och då tills jag hittad en smak jag vill ha.

1. Börja med att blötlägga bulguren i ca 1h.

Finhacka lök, tomat och persilja och lägg i en bunke/skål.

Pressa citronerna och häll i citron, salt, mynta och olivolja i salladen. Blanda ihop allt och så är det klart!

Likes

Comments

I torsdags så kom min syster Sandra hit och i fredags kom mina två kusiner från Tyskland. Vi åkte in allihopa med några vänner till Malaga. Vi gick och åt på ett jättebra pasta ställe. Älskar verkligen Malaga, så mysigt där.

  • 293 readers

Likes

Comments

Igår var jag bara tvungen att testa detta. Avokado burgare men halloumi och sötpotatis. Jag älskar ju avokado och försöker leka lite nyttig så det här passade ju perfekt!

Recept:

Avokado
Halloumi
Tomat
Rödlök
Sötpotatis
Havssalt
Valfri dressing
Sesamfrön

Sötpotatisen:

Börja med att skala sötpotatisarna och skär i stavar. Lägg upp på en ugnsplåt med lite olivolja och havssalt. Ha på hög värme i ca 20-25 min.

Jag föredrar att fritera sötpotatisarna och sen ha på havssalt, men som sagt försöker vara lite nyttigare men för er som inte är det rekommenderar jag att fritera!

Avokadoburgaren:

Skär några bitar tomat, lök och halloumi. Stek halloumin i några min på varje sida.

Skär avokadon i mitten på kortsidan. Ta bort skalet och strö på lite sesamfrön på den sida som ska vara högst upp.

Sen är det bara att lägga på dressing och resten så är det klart!

Likes

Comments

Sevilla är en av mina favorit platser här i Spanien. Det är en så mysig stad och det finns mycket att göra. Vi åkte dit på en spontan roadtrip över dagen, tar ca 2h från Malaga.

En plats som är värd att besöks är Plaza De Espana.

Hamnen inne i stan är också en fin plats med massa ute barer som gör färskpressade drinkar. Ett ställe som är riktigt bra är en bar som heter Manhattan river bar.
Älskar det stället. Förra året såg vi en fotbollsspelare där som heter Dani Alves, visste ej vem han var men mina killkompisar kände igen honom :)

Likes

Comments

Första gången jag gjorde sushi var ca 2 år sen. För varje gång man gör det så blir det bara bättre och bättre och nu har jag det perfekta sushi receptet som jag tänker dela med mig av.

Här kommer de du behöver:

Till riset:

Sushiris
Risvinäger
Socker
Salt

Fyllningen:

Tempuraräkor/nigiriräkor
Avokado
Gurka
Philadelphia/chilimajonäs

På sushin:

Avokado
Sesamfrön
Rom

Du behöver också:

Nooriblad
Bambumatta
Soja
Wasabi
(Edamebönor)
(Sjögrässallad)



Jag börjar med att skölja riset flera gånger tills det riset inte blir "molnigt" längre. Kan behövas ca 10-15 ggr. Sen kokar jag upp riset med vatten. Jag tar alltid lika mycket ris som vatten. Om jag tar ca 5 dl ris, så tar jag 5 dl vatten.

Jag kokar sedan upp riset på högsta värme, så fort det börjar koka sänker jag värmen till 2an och lägger timer i 20 min. Har aldrig blivit fel. Öppna inte locket.

Efter det så värmer jag risvinäger, socker och lite salt i en kastrull. Lägger ca 1dl ris vinäger, ca 3 matskedar socker och 1 tesked salt. Jag brukar smaka av lite tills det blir tillräckligt sött.

Jag blandar i blandningen i riset och rör om, sen låter jag riset kallna ett tag


Ta ett nooriblad och fördela riset på. Strö sen över sesamfrön på. Vänd på hela så att riset hamnar på undersidan.

Fyll sedan sushin med det du vill ha i. Jag brukar först lägga antingen Philadelphia eller chilimajonäs och sen friterad räka, avokado och gurka.

Rulla ihop rullarna med bambumattan.

Skär avokado i väldigt tunna bitar, jag lägger chilimajonäs på ovansidan av rullen och sen drar jag bara avokadon över på toppen försiktigt. Jag lägger på plastfolie och sen trycker ihop med bambumattan. (Min kusin testade göra på ett annat sätt på rullen till höger).

De som har rom på tar jag bara och lägger på runt hela rullen.

Sen kommer vi till det roligaste! Att lägga upp sushin och designa allt fint. Man kan göra på så många olika sätt och tycker att det blir extra gott när det ser fint ut.

Likes

Comments

Var på ett nytt ställe som heter sisu boutique, det är ett hotell i marbella där de har poolpartys. Väldigt bra musik, mycket blandat med hiphop och RnB. Detta var mer ett ställe där man kan festa och dansa på om man ska jämföra med nikki beach och ocean club.

Efter vi vart där åkte vi till puerto banus och åt på Picasso. Maten där är perfekt! Billigt för att ligga i mitt i hamnen och man får väldigt mycket mat! Rekommenderar verkligen det stället.

Likes

Comments