Efter flera år så har jag hittat det perfekta receptet. Kan aldrig bli fel! Jag gillar när pannkakor är lite tunnare och krispiga, om du gillar det så måste du testa det här receptet :)

3 st ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
3-4 tsk vaniljsocker
Margarin till stekning

Vispa först äggen och tillsätt sedan hälften av mjölken. Häll sen i mjöl och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet och häll sedan i resten av mjölken.

Jag brukar steka pannkakorna med ganska mycket margarin tills de får en bra färg och blir lite krispiga på sidorna.

Klart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 587 Readers

Likes

Comments

Vi hade en ganska lugn dag på funky buddha beach. De öppnade i år så det har inte blivit så hypat där än. Skön dag där vi bara tog det lugnt.

  • 589 Readers

Likes

Comments

En god, enkel och snabb maträtt. Hade lite bråttom igår så gjorde en snabb korvstroganoff.

Du behöver:

1 lök
5-6 klyftor vitlök
6 dl grädde
1dl tomatpuré
1paket kycklingkorv
margarin eller smör
Persilja

Kryddor:

Salt
Peppar
Grillkrydda
Cayennepeppar


Hacka lök och vitlök och stek. Skär korven i strimlor och stek de tillsammans med löken och vitlöken. Häll sedan i grädden och tomatpuré. Krydda tills du får en smak du tycker om, sen är det klart! Jag hade ris till det, så gott!

Likes

Comments

Var på ett nytt ställe med min mamma och min moster. Vi åkte dit och tog lite drinkar, vi åt aldrig där för vi hade ätit precis innan, men såg folk som åt där och maten såg riktigt god ut! Riktigt mysigt ställe med fin utsikt! Det blev inte så dyrt med drinkar heller då det var happy hour mellan 17.00-19.00 så när vi betalade blev det halva priset :)

Likes

Comments

Tabbouleh är en libanesisk sallad med bulgur. En riktigt god och sur sallad. Här kommer receptet med bilder.


Ca 1 dl bulgur
3 Tomater
1 Rödlök (går att använda vanlig lök)
3-4 Citroner
3-5 Vitlöksklyftor
En bunt med persilja

Ca 1 tsk mynta
Olivolja
Salt

Jag brukar smaka av lite då och då tills jag hittad en smak jag vill ha.

1. Börja med att blötlägga bulguren i ca 1h.

Finhacka lök, tomat och persilja och lägg i en bunke/skål.

Pressa citronerna och häll i citron, salt, mynta och olivolja i salladen. Blanda ihop allt och så är det klart!

Likes

Comments

I torsdags så kom min syster Sandra hit och i fredags kom mina två kusiner från Tyskland. Vi åkte in allihopa med några vänner till Malaga. Vi gick och åt på ett jättebra pasta ställe. Älskar verkligen Malaga, så mysigt där.

  • 1220 Readers

Likes

Comments

Igår var jag bara tvungen att testa detta. Avokado burgare men halloumi och sötpotatis. Jag älskar ju avokado och försöker leka lite nyttig så det här passade ju perfekt!

Recept:

Avokado
Halloumi
Tomat
Rödlök
Sötpotatis
Havssalt
Valfri dressing
Sesamfrön

Sötpotatisen:

Börja med att skala sötpotatisarna och skär i stavar. Lägg upp på en ugnsplåt med lite olivolja och havssalt. Ha på hög värme i ca 20-25 min.

Jag föredrar att fritera sötpotatisarna och sen ha på havssalt, men som sagt försöker vara lite nyttigare men för er som inte är det rekommenderar jag att fritera!

Avokadoburgaren:

Skär några bitar tomat, lök och halloumi. Stek halloumin i några min på varje sida.

Skär avokadon i mitten på kortsidan. Ta bort skalet och strö på lite sesamfrön på den sida som ska vara högst upp.

Sen är det bara att lägga på dressing och resten så är det klart!

Likes

Comments

Sevilla är en av mina favorit platser här i Spanien. Det är en så mysig stad och det finns mycket att göra. Vi åkte dit på en spontan roadtrip över dagen, tar ca 2h från Malaga.

En plats som är värd att besöks är Plaza De Espana.

Hamnen inne i stan är också en fin plats med massa ute barer som gör färskpressade drinkar. Ett ställe som är riktigt bra är en bar som heter Manhattan river bar.
Älskar det stället. Förra året såg vi en fotbollsspelare där som heter Dani Alves, visste ej vem han var men mina killkompisar kände igen honom :)

Likes

Comments