Allmänt, Mina Djur

Förra lördagen, den 3 september, dog Hilma. Hon var en del av mitt liv i lite mer än tre år. Alldeles för kort tid, speciellt för en så fin tjej. Saknar henne något otroligt och förstår fortfarande inte att jag aldrig mer får se, känna eller höra henne,

Du är väldigt saknad av oss alla, vackraste Hilma.

Vila i frid,

Jag älskar Dig.

Likes

Comments

Fangirl, Vardag

...för nu iallafall. Det har varit en del som hänt under denna månad utan inlägg. Har verkligen inte orkat blogga.

Men i fredags köade jag och Olivia till Troye iallafall. 13 timmars väntan. Konserten var så otroligt bra.

Bilderna är MINA och tagna av MIG, och får inte användas utan min tillåtelse.

Wow vad bra han var live. En riktigt bra kille.

Likes

Comments

Allmänt, Fangirl, Vardag, Vardag med häst

Hej.

Så länge sedan. Men sista tiden på sommarlovet har jag haft fullt upp för det mesta, och nu har skolan börjat. Men det känns som att det inte varit ett lov överhuvudtaget, typ bara en helg. Jag tycker iallafall mycket bättre om lov än att vara i skolan.

Har gjort så mycket sen vi hördes sist. Och en hel del har hänt. Jag var i Arvika på deras Hamnfest med Djurens Rätt och det gick inte så bra, haha. Mycket bönder och jägare som inte tyckte om att vi var där. När jag sedan kom hem var jag under fem dagar i stallet i ungefär 40 timmar då Rosen blivit dålig och hade förstoppning. Så vart tvungen att motionera henne var 20e minut. Nu är det bra iallafall men det kommer bli ett till stallbyte trots att hon precis fått flytta. Invecklat, haha, men vi letar iallafall nytt stall nu och vi hoppas på att hitta en bra lösdrift.

Jag har sett Veronica. På stadion. Veronica Maggio. Har sett henne en gång förut på Gröna Lund och var på hennes signering i våras. Och det blev så sjukt bra. Köade typ 17 timmar och det var så trevligt och allt var så fint. Och Håkan kom. Wow, det var MAGI. Bästa Maggio.

Likes

Comments

Allmänt, Vardag, Vardag med häst

Alltså vilken vecka jag haft! Har så otroligt mycket känslor just nu och vet inte hur jag ska dela ut dem men vill uppdatera er lite snabbt iallafall.

Beyoncé var helt fantastisk. Sjuk människa som kan leverera så mycket så länge och så bra? Wow.


PRIDE!!! Fy vad underbart det har varit. För er som missat så har jag varit volontär med Djurens Rätt på Pride och det har varit långa dagar/kvällar men så underbart.

Idag har vi haft veterinärbesök i stallet, en häst som blivit avlivad och vi har också flyttat till det nya stallet nu. Rosen ska ha vila. Hästen som blivit avlivad har varit en kompis till Rosen sååå länge och han är så otroligt fin. Var. Jättekonstigt. Vet inte vad jag ska säga, han får vila i frid. <3

Kram.

Likes

Comments

Allmänt, Fangirl, Vardag

Har så mycket att skriva om men ingen ork! Ledsen för det.

I lördags träffade jag iallafall världens finaste människa. Jag grät så mycket och att få prata och krama Silvana var så fint. Hon är den trevligaste jag någonsin träffat. Hon betyder så OTROLIGT mycket för mig, tack Silvana för de fina orden och tack för allt du gör. Jag älskar dig.

Men nu, sitter jag och gör mig iordning inför Beyoncé!!! Första gången på så länge som jag inte köar då vi har sittplats. Blandade känslor, men jag är säker på att det kommer bli sjukt bra - det är ju Beyoncé.

Hoppas ni får en fin dag, kram!

Likes

Comments

Allmänt, Vardag med häst

First things first. Rosen är halt. Inte super duper, men vi ska ta ut veterinär. Allt har gått så bra men nu är vi tillbaka där vi var i slutet av april. Fan alltså.

Så det är mycket på hästfronten nu och det var egentligen det jag ville säga. Avmaskning, flytt, veterinär.

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Godmorgon tänkte jag skriva. Kanske inte passar när klockan är efter 19?

Hej iallafall. Har inte gjort något speciellt idag men saker har däremot hänt. Under dagen skulle jag gå ut med Freja, men efter 200m typ börjar jag blöda näsblod, bara sådär. Desperat sprang jag hem. Efter detta stod jag och gjorde dagens bananlunch, blir varm och svimfärdig i hela kroppen och får gå iväg och lägga mig ned.

Fick också reda på att Rosen måste avmaskas. Segt och synd att hon fått mask, men inget att göra mer än att avmaska. Så det kommer vi göra i veckan, skulle jag tro. Jag kommer förmodligen inte vara hemma då tyvärr, så mamma och pappa får fixa det hoppas jag.

Och altanen runt poolen håller på att byggas! Det är faktiskt några byggare här och gör det, efter att vi la ned HELA förra sommaren på att bygga den själva. Eller ja, jag byggde inte så mycket haha. Men det är så otroligt skönt att ha pool dessa dagar. 

Likes

Comments

Allmänt, Vardag, Vegan

Hej hörni! Jag har äntligen börjat på Banana Island nu, en detox då man äter bananer, helt enkelt. Jag har följt många australiensiska och säkert någon amerikansk youtubers som gjort detta. En detox gör man för att "rena" kroppen. I stort sett alla jag vet som gjort det har varit mycket nöjda över resultatet trots att de tröttnat på bananer.

Sen såg jag Ida Warg som gjorde detta för någon månad sedan. Då kände jag att det nu var min tur, och som ni läst så har jag varit taggad på det länge.

Lite kort information om detoxen:

Varför? Man gör detta som sagt i syfte för att göra rent sin kropp. Jag bryr mig i stort sett inte om vad jag stoppar i mig, så länge det är veganskt. Jag äter väldigt mycket salt och socker och jag skulle vilje minska de intagen. Jag har inte tänkt att bli hårdare med min kost, men jag vet att jag mår mycket bättre när jag äter mer frukt tillexempel. Jag vill äta mindre sötsaker men kommer inte vara onödigt hård, men vill få bort suget. När man gör en detox och håller sig till en specifik "ingrediens", i detta fall banan, är det lätt för magen att bryta ned det och då är det lite som att resten av kroppen kan fokusera på att ta bort allt överflödigt i kroppen. Tillexempel därför man kan få huvudvärk under detoxen.

Hur? Under en banandetox ska man, vad jag läst äta 20-35 bananer / dag för att få i sig tillräckligt. Man ska lägga till så lite som möjligt utöver bananerna, men jag har valt att använda gröna blad såsom spenat och annan sallad samt kryddor som kardemumma, kanel, kakao -inget socker eller salt ex. Man gör sin detox så länge man vill. Jag tror att man behöver ett par dagar för att det ska ge ett tydligt resultat. Så några dagar - flera månader. Jag satsar på att börja med tre dagar.


Så, dag 1.

Till frukost blev det smoothie med spenat, vatten och 4 bananer. Viktigt att de är mogna.

Till lunch åt jag bananglasspå 4 bananer med kakao.

Mellanmål: 1 banan

Middag: Bananglass på 3 bananer & två stekta bananer med kardemumma och kanel.

Det blev alltså bara 14 stycken idag, men det blir nog lättare snart!

Likes

Comments

Vegan, Allmänt

Detta var något otroligt gott trots att själva våfflorna blev katastrof. Har ni något bra recept på veganska våfflor? Tillsätt då några dl. hackad spenat (jag använde babyspenat då det är min favvo) och ät med vad ni vill! Spenaten smakar knappt någonting, gör det hela lite mer rikt på vitaminer bara.

Likes

Comments