View tracker

Vardag

Hej! Natten till fredag, igår, landade planet på Arlanda och jag var hemma från två veckor på Kuba. Värmen har varit så skön, ljuset har fått mig att må så bra och jag har lärt mig och tar med mig en hel del från denna resan.

Jag och mina föräldrar var där tillsammans och Backpackade, vi besökte Havanna, Varadero, Matanzas, Trinidad, samt en liten by utanför Varadero.


Jag kommer skriva en del och berätta om resan, mina resetips till Kuba och erfarenheter och tankar. Allt kommer komma så småningom. Jag ska också verkligen ta tag i skolan och kämpa, ge allt denna termin. Jag har många saker jag vill få till och börja ta tag i, så jag har ingen tid att förlora.

Men ikväll blir det Svt 1 från 21.00. P3 Guld.


Hoppas ni mår bra så hörs vi snart. Kram.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Vardag, Throwback

Ni kan läsa om mycket från Sri Lanka under kategorn resor .

Hela januari var alltså utomlands och när vi åkte behövde jag det verkligen. jag hade så mycket jag behövde gå vidare ifrån. Så mycket som hände under 2015 som jag behövde lämna. Och jag kunde verkligen göra det. Samtidigt fick jag så mycket lärdom. Det enda jag saknade var mina vänner men jag fick iallafall komma närmre mina föräldrar.

I februari kom vi hem och det var kul i ca. två dagar. Sen ville jag bara tillbaka. Allt är så komplicerat i vår värld, allt handlar om helt onödiga grejer egentligen. Det var också väldigt jobbigt att komma tillbaka till skolan och inse hur många brister alla värderingar vi har här har. Däremot fick jag träffa min älskade kompis och syssling Nova för första gången och därav blev sportlovet jättebra. Jag hade självklart saknat djuren här hemma också.

Mars? Jag inser verkligen att detta år gick fort.

Jag slösade väl bort månaden med att inte göra mycket vettigt. Försöka veta vad jag ville göra resten av året. Planera konserter och se fram emot saker.

I april gick allt så fort. Vad jag gjorde på lovet kan jag inte minnas, men veckan därpå var det prao och jag blev för första gången engagerad i Djurens Rätt. Jag bodde hos min faster den veckan och jag kände verkligen hur jag trivdes på kontoret och i Stockholm, och jag ville inte hem.

Dock väntade firande för min födelsedag där hemma och det var jättetrevligt. Mycket släkt och vänner under april, en bra månad.

Maj var fylld av händelser känns det som. Tyvärr blev Rosen skadad då men vi hade mycket tid för mys.

Var i Stockholm var och varannan dag nästan, haha. Lärde känna nya människor, gick på Veronica Maggio signering, Silvana Imam på Grönan, massa skolarbete däremellan, Joy på Grönan, klippte lugg, var på en liten spelning och plötsligt var det Juni.

Månaden började ju fantastiskt. Jag, Sanne och Olivia besökte Göteborg. Sen såg vi Håkan. Också, lätt en av höjdpunkterna detta år. Det var så sjukt känslosamt och det har nu börjat gå upp för mig att jag faktiskt var där.

Skolavslutning, kompisar, nya vänner och att ta det lugnt. Vara i stallet. Mitt Juni

Ganska bra månader måste jag säga!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Året började på en annan sida jorden. Sri lanka var en av sakerna som förgyllde 2016. Så många underbara människor jag träffade där. Och när jag kom hem fick jag träffa min kära vän och syssling för första gången. Året med alla konserter från Håkan till Beyoncé har varit bra, bortsett de månaderna då jag helt ärligt mådde skit, mer eller mindre varje dag. Men jag har i stort sett förträngt det, jag vill inte ens tänka på det - vill blicka framåt och må bra.

Jag vill iallafall säga att året har varit ganska bra och jag har inget löfte till 2017. Varje dag ska iallafall bli så bra som möjligt.

Fr.o.m. helgen kommer jag posta lite tillbakablickar från året. Massa bilder och lite ord och se tillbaks på allt, som jag gör varje år.

Men 2016 har gått så fort och jag tror fortfarande att det är augusti.

Gott nytt!

Likes

Comments

Allmänt, Mina Djur, Vardag med häst

Första månaden i år var jag borta och en vän tog hand om Rosen. När jag kom hem fick vi försöka tänka tillbaks lite för att sedan kunna fortsätta framåt. Och allt gick så bra! Stallvistelserna var korta och långa, med ibland spännande uteritter och korta pass på banan. Men allt kändes så bra tills att hon skadade sig. Och det är lite där vi fortfarande är, då hon började bli bättre men sen sämre igen - samtidigt som stallbyte i augusti. Hon fick sen akupunktur vilket funkade bra, och det har hon med lite mellanrum fortsatt få. Var det nu i november som jag började skritta henne, och det gör jag fortfarande, traven plockas också fram ibland samt häromdagen tränade vi lite smått på tölten. Det känns som att om vi fortsätter ta det lugnt, så kommer allt bli kanon och vi kan börja galoppera och tölta och trava långa sträckor igen.

Likes

Comments

Allmänt

Inte har ni saknat mig, över en månad har det varit tomt och jag ska inte dra alla anledningar. Bloggen är bara för att jag tycker det är kul, och speciellt att se tillbaka på.

Jag kan inte ens tänka på vad som hänt under senaste? Tiden har gått så fort och jag har inte riktigt hunnit reflektera. Imorgon är det ett år sedan planet lyfte mot ett nytt tankesätt. När jag och min familj åkte till Sri Lanka. Vilket avslut på 2015 och början på detta år.

Men jag tycker det är lite jobbigt att tänka tillbaka på saker och ting. Jag saknar det som passerat. Det är något jag älskar med konserter, man är där - där & då.

Jag förstår inte att ett nytt år är bara några dagar bort. Vill greppa så mycket som möjligt då. Speciellt på vår kommande resa...

Jag ska försöka få tid att gå igenom bilder från 2016 och tänka över allt som hänt. Summera lite. Som jag brukar göra.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Vardag

September började så jävla dåligt. Hilma gick bort. Jag saknar henne så mycket. Annars så var det en lång månad, jag han med mycket, trots att jag inte mådde särskilt bra. Såg Troye, firade lite födelsedagar, såg fram emot mycket.

Oktober. Har typ inget att säga. Fint var ju att jag och Rosen fick fira tre år tillsammans. Var i Stockholm, har varit med min kusin. Insett att vintern är på väg. Att jag kommer frysa i några månader utan stopp. Att varje höst är lika trist och att man såklart ska bli besviken på människor. Insett att oktober kanske är min otursmånad? Haha, nej kanske inte riktigt. Men den började så bra och sen känns det som att antingen alla, oavsett om de vet det eller inte, är på sämre humör på vintern, eller att det är typ en onödig månad. Näe jag vet inte. Det har, egentligen verkligen inte varit min sämsta månad alls, har inte mått så dåligt, och jag har ändå haft lagom mycket att göra. Men när jag ser tillbaks på Oktober så, vet jag inte, det känns lite tomt.

Likes

Comments

Allmänt, Djurrätt

ÅÅÅHHH!!!

Vilken underbar helg. Är så lycklig. Klockan 10 i lördags slogs dörrarna upp till Münchenbryggeriet på Södermalm. Och där inne stod vi och såg hur det tillochmed var kö utanför. Åh.

Jag var med som volontär för Djurens Rätt (såklart, mina favvisar) och jag stod i värvningsstationen, precis i ingången med ett gäng andra deppiga - vårt mål var att få medlemmar! Och, det fick vi. Alla som kom var så glada och man blev helt i extas när man gick upp och kollade i mässhallen - det var så mycket folk. Så många som känner till Djurens Rätt, har en positiv inställning till Veganism och som stöttar det. Det kändes så bra att vara en del av volontärgänget denna helg.

Jag vet inte vad jag kommer vilja jobba med i framtiden, oavsett, så vill jag kunna påverka. Och förändra.

Adam ja, han blev intervjuad igår på mässan. Vi fick en liten pratstund också, så cool och klok han är.

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Har bloggsug!!! Längesen jag kände för att skriva nåt här (som ni säkert märkt).

Det har varit lite upp o ner med mycket saker och har inte mått så bra, men mår bättre nu iallafall. Och så skönt med lov.

Detta lovet har jag:

PåVarit på en "träff" med andra unga engagerade inom Djurens Rätt, och vi planerar olika delar i ett projekt som snart blir mer aktuellt. Jättekul!

I tisdags var jag med mamma, moster, mormor och min äldsta kusin på Yasuragi. Den avslappningen behövde jag.

Umgåtts med Olivia och hennes pv.

Självklart har jag varit i stallet också. Ridit tå gånger faktiskt. Alltså, nu får jag börja skritta Rosen och hon har varit så pepp. Mys.

Och nu i helgen är jag volontär på Vegovision! Kom dit vettja. Bli medlemmar i Djurens Rätt för 100kr eller betala inträde för 100kr. Är du redan medlem går du in gratis. Vi ses!

Likes

Comments

Allmänt, Mina Djur

Förra lördagen, den 3 september, dog Hilma. Hon var en del av mitt liv i lite mer än tre år. Alldeles för kort tid, speciellt för en så fin tjej. Saknar henne något otroligt och förstår fortfarande inte att jag aldrig mer får se, känna eller höra henne,

Du är väldigt saknad av oss alla, vackraste Hilma.

Vila i frid,

Jag älskar Dig.

Likes

Comments