I den här veckans avsnitt sänder vi från vår nya studio, d.v.s. en koja som vi byggde i mitt sovrum i hopp om att förbättra ljudkvaliteten. I kojan talar vi om det här med självkänsla och tecken på en dålig sådan. Hur påverkar det en? Hur påverkar det relation om någon har en dålig självkänsla eller ett sk. fuskbygge till självkänsla. Vi konstaterar också att självkänslan inte väste i takt med att brösten gjorde det i tonåren.

Tankar? Upplevelser? Synpunkter? Erfarenheter? 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Skulle egentligen traditionsenligt lägga upp bilder på helgfrullen redan igår. Vet inte vad jag gjorde, men plötsligt blev det kväll och läggdags. Som ni säkert anar så blev det bananplättar igen. Orsak? Främst för att jag ofta har bananer i kylskåpet som sett sina bättre dagar. Inbillar mig alltid att jag ska käka banan för attsnabbt få i mig något under mina brådaste dagar. Men icke - är verkligen ingen bananälskare. Bananplättar går eller på gränsen till gröna bananer. OKEJ wow, nu stoppar vi banandiskussionen innan detta inlägg blir allt för intressant och når Aftonbladet..... Jeez!

Annat då? Well, känner att jag är i desperat behov av spänning i livet. Något roligt. Något nytt. Något intressant och revolutionerande! Vad detta något är vet jag inte. Kanske ett mer livligt socialt liv? Kanske ytterligare en resa? En date eller tre? Sommar och båtliv? Sena kvällar som avslutas i gryningen? En utmaning? En franskakurs eller pole dance? Vaaad som helst! Behöver stimulering och avbrott från vardagen...

Likes

Comments

​Trettioen dagar och tjugotvå timmar kvar tills take off visar countdown appen. Ni förstår säkert att jag längtar som ett fån. Under helgen har jag börjat varje morgon med att se på vloggar från Paris, shopping hauls and what not. Ser framför mig alla vackra platser som kommer förevigas på bild och möjligtvis också på film. Är inte helt säker, men kommer kanske att göra en resedagbok i videoformat också. Samtidigt som jag vill dokumentera allting, vill jag också bara kunna ta in alla intryck och skapa visuella minnesbilder i mitt huvud. Vill inte titta tillbaka på bilderna och tänka "var jag verkligen där" eller "när tog jag den där bilden"? 

Jag tar tacksamt emot tips om Paris, som jag tidigare skrev. Drömmer lite om ett hotelrum med en liten balkong med utsikt över Eiffel tornet. Hotellet får alltså gärna ligga i ett område som känns sådär typiskt franskt med bagerier och caféer runt hörnet, balkonger, och härliga vyer. I vilket område ska jag då söka? Montmarte? Var lönar det sig att bo, om man utgår ifrån detta samt att både shopping områden och turisatraktioner ska vara något så lätt tillgängligt till fots eller med metro? Har google maps'at de största attraktionerna, så nu har jag en någorlunda överblick över den stora, härliga staden.

Jag mitt fån går ju runt här och provar kläder. Försöker fundera ut vad jag ska ta med mig, hur jag ska gå klädd för att både vara lite chic men också bekvämt klädd. Skor är ett stort problem. Vill ju ha bekväma men ändå snygga skor. I-landsproblem, javisst. Men hur ofta är jag i Paris liksom? Och hur ofta har jag möjlighet att åka på weekendresa? Ja precis, mycket sällan. Så - let's make the best out of it! Lär väl va kring 20 grader i Paris när vi åker sista helgen i April. Hur känns 20 grader liksom? Har glömt det.

Merci

Likes

Comments

PARIS it is! ❤️

Om inte alldeles för länge åker jag till Paris, romantikens stad, för första gången. Knappast lär jag hitta romantik där heller, men det är ju inte resans syfte. Behöver komma bort, andas ny luft och ta in nya inpulser. Strosa runt, känna wow känsla och få nya smakupplevelser.

Så nu kära läsare, ge mig era bästa tips gällande Paris!?
🥖Boende: tips på hotel eller område det lönar sig att bo i?
🥖 Restauranger, caféer för frukost, lunch, brunch, kanske något tufft veggo ställe med smoothiebowls, glass, etc?
🥖 Hur undviker man de längsta köerna? Ska man stå utanför redan vid öppningsdags?
🥖 Shopping malls och gator?
🥖 Vilka sevärdheter och områden får jag inte missa, utöver de klassika ss. Eiffeltornet och Notre Dame
🥖 Etc,...?

  • 172 readers

Likes

Comments

Just nu har jag ett stort behov av att lära mig dansa, liksom sådär häftigt och bra som i videon. Finns det i Raseborg den typen av danslektioner för 27åringar som inte hållit på med dans förr? Får man en stilig man på kuppen om en börjar?

...just asking!

Men riktigt på riktigt? Eller måste jag stå ensam i vardagsrummet och lära mig via YouTube? (Vilket jag redan försökt...)

  • 271 readers

Likes

Comments

I dagens avsnitt svarar vi på knepiga frågor som våra lyssnare ställt oss. Vad skulle vi vilja jobba som om vi inte fick göra det vi gör idag? Hur länge ska man vänta med att skriva till tröga Tinder-män? Hur skulle det gå om vi var med i filmen the Passenger? Det och mycket, mycket mer på Soundcloud eller där poddar också finns.

Fniss

  • 309 readers

Likes

Comments

​Bild från helgen produktfotografering

​Alltså, det är onsdag redan imorgon? Det betyder att en stor del av arbetsveckan redan är över och dessutom är det ju poddisdag. Imorgon svarar vi på några av era frågor och ni får lära känna oss bättre genom dem. Vi svarar bl.a. på frågor ang. poddandet, lata Tinder-män, dejting och om vi vore med i filmen the Passenger. Blev riktigt kul faktiskt.

Ikväll skall jag fixa undan min deklaration, oh the joy liksom. Dessutom ska jag försöker ta i bruk min kalender igen. Just nu håller jag det mesta enbart i huvudet, förutom det som skriv in i mina nätbaserade bokningskalendrar på respektiva arbetsplatser. Det går rätt bra såhär, men ibland kan det ge en bättre översikt över det roliga som komma skall och inte enbart det arbetsrelterade. Skrev förretsen nyss in resans destination i min kalender. DEN KÄNSLAN alltså?!? Totalt jävla underbar. Roligt att ni är flera som gissat vart jag ska åka, ingen av er har gissat rätt än dock. Är så exalterad att ni fattar inte heller. Livet ler på en heelt annan nivå just nu. 

Likes

Comments

Den här helgen, eller vem försöker jag lura - den här veckan har jag kännt mig rätt tom och ensammast i världen då jag har varit för mig själv. Jag vet att det är att ta lite i, men så kan det kännas ibland vet ni. Fact, no false news. Ni som läser min blogg vet ju att jag länge drömt om att resa bort, om så bara för en helg. Kan med facit på hand säga att det är ett välfungerande botemedel till "ensammast i världen" känslan. För vet ni vad? Jag har nyss bokat en resa, en förlängd helg till en stad jag aldrig besökt förr!

Hur det gick till? Jo, min vän från au-pairtiden som bor i Norge skrev till mig. "Du ska inte resa själv, jag vill komma med"! Det roligaste är, att vi samtidigt tidigare i veckan tog upp det här med hur vi båda behöver komma bort ett slag. Då var det bara en idé och en önskan. Jag övervägde noga och tänkte att jag kanske måste låta bli... Men så kom helgen, nederlagens nederlag och bajsfiilis rakt igenom. Då kom också Michelles meddelande och vi tänkte fuck it, vi drar!

Vi bollade fram och tillbaka med olika förslag på destinationer inom Europa. Det slutliga valet föll på en stad i ett land jag aldrig varit förr. Pulsen steg, glädjen infann sig och äntligen också léendet och lyckoruset som jag inte kännt på allt för länge.

Den röda kappan ska ut på vift, men kan ni gissa i vilken stad!?

Countdown: 38dagar

  • 429 readers

Likes

Comments

Äntligen börjar mitt "infall" vara klart och kröntes igår med de fina ramarna. Känner mig rätt så nöjd med slutresultatet, trots att färgen inte riktigt ville ta fast på vissa områden på väggen, därav är färgen lite mer framträdande där jag var tvungen att smälla på lite mer färg för att täcka vita fläckar. Kalklitir färgen ska ju vara ojämn och penseldragen ska synas, så i princip är det väl helt okej ändå.

Vet ni vad jag är sugen på nu då? Jo, spegelpanel! Tycker det är sååå himla fint och det ger en rätt så lyxig känsla. Min lägenhet lär väl aldrig bli färdig... Men okej, ska inte börja smälla upp några spegelpaneler än. Ska låta det sjunka in lite och kolla kostnader och så. Ska kanske låta detta infall sjunka in lite, vill ju inte att det ska bli too much heller. En kan ju alltid drömma ändå.

Likes

Comments

Slog upp ögonen någon timme tidigare än önskat. Solen strålar trängde in i sovrummet bakom rullgardinen. Sträckte ut mig, vred och vände på mig för att sedan stiga upp och välkomna solen. Drog undan gardinerna och mötte mycket riktigt av solen, men också av ett snöbeklätt landskap. Utbrast "vadfan", drog för gardinerna igen och lade mig under täcket en liten stund igen. Sömnbristen tack vare det livade singellivet börjar tära på en (läs: somnade på vardagsrums golvet framför spisen efter att ha duschat hundarna...).

Skoja ba'! Snön lär ju smälta snabbt som attan och för var dag som passerar närmar sig våren. Lade på en panna med kaffe och började göra igång frukost. Breaksfast for one liksom. Men så otroligt skönt att i lugn och ro hasa runt i mjukiskläder och dricka kaffe medan en ställer igång med en något så fotogenisk frukost. Vet inte varför, men det är något med fotogenisk mat som får lill hjärtat att hoppa lite extra. Får ett lite lyckorus inom mig då jag går ut och äter eller råkar fixa till ätbart som även är godis för ögot att kameralinsen. Varför är det så roligt att föreviga det??

Likes

Comments