Datinglivet och framför allt dating appar kan vara uttröttande, ja till och med såpass uttröttande att det idag finns ett uttryck som heter dating fatique. Ser nästan framför mig en epidemi utan botemedel. Botemedlet är dopaminet, som är en del av vårt belöningssystem, som utsöndras då en är förälskad. Men vad om en aldrig hittar en förälskelse för att datingvärlden är alldeles fucked up eller tänk om förälskelsen inte är besvarad. Sen får vi inte heller glömma den typen av förälskelse som får en plötslig vändning och du står där helt ensam. Ensam med dopaminbrist och abstinensbesvär likt en kokainberoende. Nu ska ni inte tro att jag sitter här och hittar på, detta är vetenskapligt bevisat.

Nu kanske någon höjer på ögonbrynen och tänker att skribenten bakom denna blogg och framför allt detta inlägg måste vara bitter och ensam. Det är inte riktigt sant. Men är det så konstigt att en börjar reflektera över datingvärlden och googlar hur en går med i kloster år 2018 efter meddelanden som "sweetheart u to tall for me" (heja engelskan)? Han fick sig en tankeställare av mig ändå, helt gratis också. 

Dagligen läser jag på diverse instagramkonton, bloggar och FB om liknande situationer. Någon har till och med upprättat ett konto på Instagram under namnet Snubbar suger. Är väl medveten om att det såklart inte bara snubbar som suger i datingvärlden, bara för att klargöra det. Men visst blir en matt då en ser personer som är i förhållande, kolla utbudet på Tinder och har inte en, utan fem bilder och utförlig beskrivning av sig själv i profilen? Jaja, det är väl bara att luta sig tillbaka, konstatera att än är inte den sista idioten född och hoppas på bättre dopaminflöde en annan dag....

Ps. Tydligen är det inte "sådär bara" att gå med i kloster

Ps.2 Kanske lika bra, hade nog inte passat in

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Börjar äntligen se lite fräsh och levande ut igen, finns ju inga gränser på hur död en kan se ut då en ligger raklång flera dygn. Trött är jag och har nyligen vaknat efter en powernap på golvet framför min "spis" som värmer. Låter nästan lite tragiskt att jag sover på golvet, men kan lova er att det är så himla skönt att slumra där i värmen. Halva januari har hunnit passera, inget märkvärdigt har väl hänt men jag har en hel del inplanerat framöver. Främst i jobbets tecken i.o.m. att jag skall gå en hel del kurser under första halvan av året. I mars skall jag faktum åka över pölen till Stockholm och gå en två dagars kurs där, vilket jag ser fram emot. 

På tal om att resa så kommer vi även att åka hem till Norge i år. Den här gången blir det inte till älskade Hitra utan istället till Eidsvågen. Min kusin blir nämligen konfirmerad i början av maj och då tänkte vi passa på att vara där en vecka i.o.m. att veckan dessutom har en helgdag. Ska bli så roligt att resa runt där och se alla häftiga landskap. Har inte varit där på otroligt många år och jag hoppas få se Geiranger för första gången någonsin. Ber även en liten bön till vädergudarna om sol den veckan. 

När vi nu en gång är inne på resor och eftersom det är mitt favorit samtalsämne så tänkte jag fortsätta skriva lite om just resor. Jag har en liten dröm om att besöka Budapest det här året men också åka en vecka eller så till ett ställe där solen är garanterad. Tänker mig kanske Portugal i slutet av augusti? Beror lite på om jag får med mig någon och om jag hittar några riktigt bra kap. Har ni något ställe som ni kan recommend recommend så får ni gärna hojta till! Jag har ju lite som en dröm också att hinna besöka 30 länder vid 30 år fyllda, just nu är det ca. 10 länder jag behöver skrapa ihop för att uppfylla det "målet". Känns kanske lite svårt, om inte det blir road trip genom östeuropa förstås. 

Likes

Comments

Ingen vill väl läsa om när någon är sjuk och eländig. Det är väl ungefär lika intressant som att höra om vad någon drömt föregående natt. Måste dock erkänna att jag brukar berätta om mina drömmar till folk i min närhet, drömmarna brukar vara så otroligt sjuka ibland. Tänk er att det ringer på din dörr, du öppnar och där står din tonårskärlek med en 4 mån. gammal baby i famnen och säger att det är er!? Du har inget minne av att varken vara gravid eller en förlossning.... På den nivån är mina drömmar under natten. Men nu var det inte drömmar och sjukdomar jag skulle skriva om, utan istället tankar jag han tänka då jag låg däckad i fem dagar.

​1. Jag hamnade av en slump in på en hel del vloggar, var främst intresserad av att se deras resor. Det visade sig handla om 17-18åriga Stockholmare. De gav varandra i födelsedagspresent resor till Paris och London. HUR?

2. Fyfan vad jag längtar till handbolls EM och vinter OS

3. Ligger halvdöd på lördagkväll och kollar idrottsgalan från Hamar i Norge. Pris efter pris delas ut och de visar klipp från några av de stora prestationerna idrottarna har gjort. Och jag då? Jo, jag ligger med darr på läppen och tårar i ögonen. NÄR blev jag så här känslig och varför är jag så överväldigad av känslor medan jag ser på en idrottsgala!? Är tydligen mer sportgalen än jag insett.

4. Alltså inte ens x-antal duschar kan få en att se fräsch ut då en är sjuk. Likblek och uppstående pannlugg är inte hot alltså.

5. Kollade dokumenterer och vloggar om norska skidåkare, främst Petter Northug och Johannes Klæbo. Det var inte bara en eller två gånger som jag beundrade deras insatser och deras passion för skidåkningen. Helt otroligt vad de krävs av dem både mentalt och fysiskt. Var mest förstummad då jag mer och mer insåg det slit som låg bakom dem. Samtidigt var jag lite stolt i smyg, av att få vara från samma hemknutar som dem. Kan också konstatera att de från Trøndelag har absolut bästa humorn. Skrattar som en dåre. 

Likes

Comments

Medan sensommaren övergick till höst hemma i Finland kastade jag mig på ett flyg mot franska rivieran tillsammans med en vän. Båda lika singel, och båda lika trötta på dagens datingvärld. På rivieran log livet och sommaren, som aldrig kom till Finland, hägrade minsann längs den sydfranska kusten. Livet är alltid lite bättre när det är sol. Ungefär halvvägs in i vår semester beslöt vi oss för att åka ut till ön Saint Marguerite utanför Cannes, och som en bör i Frankrike kastade vi av bikiniöverdelen.

Där satt jag topless på en strand och kände solens strålar mot kroppsdelar, som inte sett dagsljuset på allt för länge, någonstans på ön Saint Marguerite. Blickade ut över det turkosa havet med en ask mango och kokos framför mig. Musiken i öronen och de vackra vyerna förde mig långt, långt bort. Tankarna svävade mellan den stundande lyckoruskänslan och sommarens strapatser. Det var som om havets vågor yrde upp alla känslor, som jag kanske ignorerat en smula, till ytan.

Plötsligt uppenbarar sig en mås från ingenstans. Måsen har klart något i siktet. Den svävar ovanför vattnet och dyker plötsligt ner. Dyket resulterade i en krabba, hård på utsidan men mjuk på insidan... Strategiskt börjar måsen leka med krabban, släpper ner den mot vågor och klippor för att sedan plocka upp den igen. Så fortsätter det, tills den nått genom dess hårda yttre för att få det mjuka inre. Sedan dumpas krabbans lekamen åt sitt öde i det djupa havet.

Jag puttar till min vän, för att visa henne spelet som naturen visar upp för oss. Hon utbrister "jag är glad att jag inte är den krabban" varpå jag yttrar orden "Michelle, det där är ju precis hur det är att dejta nu för tiden!". Vi skrattar gott och länge, något chockade över hur naturen lyckas iscensätta datinglivet med en krabba och mås rakt framför våra ögon... Vi följer med skådespelet en stund till, suckar och konstaterar "We are the fucking crab!".

Nu kanske ni inte helt förstår hur en krabba och mås kan representera hur det är att dejta år 2017, det skall jag berätta för er...

Ni som är singel kan säkert relatera till den här texten och kanske även ni har en love/hate relation till kärlek och datinglivet. När det är bra, är det härligt men när det är dåligt är det för jävligt. Men tillbaka till historien. Krabban! Krabban tog en chans, närmade sig ytan för att sedan falla offer för måsens gap. För att vinna måste en riskera, och det är precis det datingvärlden handlar om idag. Likt krabban tar du en risk, närmar dig någon (måsen) i hopp om att möta den stora kärleken. Kanske öppnar du upp dig för den här personen, hen får din tillit och du känner dig redo att falla. Du visar dig sårbar och anförtror den andra personen med detta agerande. Krabban, hjälplös som den är men också redo att falla om den rätte dyker upp, låter måsen leka fritt med dens känslor och förrän den vet av det kastas den tillbaka i det djupa havet (datingvärlden). Där ligger krabban på havets botten, sönderriven från insidan och förundrad över vad fan som egentligen hände. Känner sig berövad och ifrågasätter varför den öppnade upp det hårda skalet till det mjuka inre där sårbarheten finns. Känslokavalkaderna sköljs av tårar, salta som Medelhavets vågor...

När naturens skådespel var över drog vi en djup suck och vände oss på mage. Innan vi slumrade till med musik i öronen var vi överens om att aldrig mera vara "The Crab" igen.


  • 277 Readers

Likes

Comments

I början av året var det mest jobb och utbildning som stod på schemat. Den röda jackan fick jag med mig då jag var på kurs i Hfors inom idrottsfysioterapi. Den ser jag fram emot att använda i vår och sommar igen. Jag minns även att jag var rätt så rastlös under februari och mars. Jag följde med skid VM och målade om i köket. Det stora leendet på bilden med röda jackan är p.g.a. att jag då nyss hade bokat en resa till Paris.

Innan jag åkte till Paris hann jag dock avnjuta en god brunch tillsammans med @sofiasmode vid Bossa Nova Beach Club som va nyöppnat för säsongen.

Frukostbilderna var även min grej under mars och april. Kan lova er att mina frukostar verkligen inte såg så där inbjudande ut varje dag.

Plötsligt var det äntligen dags att packa ner kamera och pass och bege sig ut i världen igen. Torsdag 27e april bar det av, och det datumet går också till historien då jag råkade stöta på en av mina drömmars män. Vill ni veta vad som hände kan ni klicka in er till det här inlägget (klick). En riktigt pirrig start på resan kan jag lugnt konstatera.

Paris mötte verkligen alla mina förväntningar, och som jag många gånger har konstaterat -- Paris saved me!

Det finns naturligtvis en hel del inlägg om Paris i mitt arkiv om ni är intresserade. Väl hemma från Paris väntade en ny månad och äntligen går vi in i maj. Våren är officiellt här och allt är lite härligare. Kunde bra gärna snabbspola förbi januari-mars med en gång nu.

Likes

Comments

Ett år av poddande ligger bakom oss och en hel del har hänt sedan vi sist hade tid att sätta oss ner för att podda. Senast lämnade vi er med en cliffhanger och nu får äntligen veta vad som hänt. Vi blickar tillbaka på det gångna året samt diskuterar det här med "nytt år, nytt jag". Vi belyser även det här med att ta ansvar för sitt liv, sin hälsa, sin lycka och inte låta andras åsikter sätta hinder för en.

​Nästa avsnitt kommer vara ett "frågeavsnitt" där vi besvarar era frågor. Vill ni, så kan ni fortfarande ställa oss frågor antingen här, på insta, per mail eller på fb! All info hittar ni om ni klickar in er på avsnittet eller FB sidan.

Likes

Comments

Som jag tidigare skrivit började året rätt segt och med för många känslor i kroppen. Men visst hade även januari och februari några guldkorn. Janet och jag startade podden Dynamiska Duon 26.12.2016 och under 2017 lyckades vi producera 32 avsnitt med varierande innehåll och ljudkvalitet. Podden spelades även upp på Radio Vega flera fredagsmorgnar. I podden har vi både skrattat och gråtit medan vi delat med oss av klokskap och tokigheter. Vi hann även ha några gäster, där bland.@sabinaelisabet och Fia . Februari var även månaden då jag plötsligt kunde gråta igen, efter ett uppehälle på allt för många månader. Tårarna kom i poddavsnittet där Sabina gästade oss, HÄR kan ni lyssna på ett ärligt och härligt avsnitt fyllt av känslor.

Förutom poddandet ägnade jag mig åt jobb och produktfotografering. Jag gick även på min första Tinder date någonsin, vilket var spännande. På tal om Tinder skrev jag även ett antal inlägg om just Tinder under årets gång. Det ena handlar om Tinder och självkänsla och verkade ha hög relateringsfaktor. Både kvinnor och män delade med sig om sina tankar i kommentarsfältet.

I februari fick jag skrivflow sent en kväll, och skrev ett inlägg om "Prestationsprinsessan". Inlägget är ett av mina mer personliga och längre inlägg under årets gång. Tycker egentligen väldigt mycket om att skriva de inläggen!? Känns lite befriande och skrämmande tillika att klicka på publicera knappen. Nu har jag varit rätt så slö med att lägga upp inlägg här på bloggen i det sista p.g.a. brist på tid och ork, så jag vet inte hur många av er som är kvar -- men om det är någon som hänger med än får ni gärna tycka till om personliga inlägg, är det något ni vill ha mer av?

År 2017 var även året då jag trixade allt mer i köket. Bananplättar var en favorit tills olika smoothie bowls tog över och stal mitt hjärta om lörsdagsmorgnarna. 

Det var väl typ det som hände, ja eller detta + en rolig utgång i februari där jag skällde ut en man som inte förstod ordet nej då han insisterade på att gå hem med mig och Janet efter krogen. Vad gjorde jag? Det kan ni läsa om HÄR .

Likes

Comments

​G O T T    N Y T T     Å R

Vilket år det har varit! det har minsann innehållit många goda stunder men också de flesta känslor som fins i känsloregistret. Det är väl så det skall vara... Tänkte att jag skall skriva en lite mer utförlig summering av året, men vi börjar med dessa nio bilder.

Minns att året började lite trögt med lite för lite spänning. Minns hur uppgiven och uttråkad jag var och hur vissen jag kände mig inombords. Skrev till Michelle som bor i Oslo, hon kände lika som mig. Fb-chatten gick het, vi bollade idéer och övervägde olika alternativ. Plötsligt hade vi bokat en resa till Paris och 38 dagar senare möttes vi på flygfältet Charles de Gaulle. En av mina favoritbilder och min mest gillade bild under 2017 knäpptes framför Eiffeltornet. Saved by Paris....

Bilden på mig, My & Milly knäpptes av @SofiasMode under avslutningshelgen då jag traditionsenligt firar in sommaren med brunch och härliga brudar. Det brukar alltid blir så himla roligt. På tal om roligt, så besökte jag Frankrike inte en utan två gånger i år. Hade aldrig varit där förr, men kärade ner mig i landet och hittade svinbillig resa till Rivieran och Michelle var inte sen att haka på. Vi luffade runt på rivieran under en veckas tid och hann besöka både Nice, Menton, Monaco, Cannes och Saint Il Marguerite. Den tredje bilden knäpptes i Nice sista kvällen och bilden i mitten är från Menton. Tydligen var min favorit pose "armarna i luften" under 2017. Samma pose gör jag även på ett litet fjell på ön Hitra i Norge där en magisk solnedgång omgav mig en kväll i maj. Vi firade mommo 80år.

Under 2017 gjorde jag även rekord många smoothie bowls. Jäklar vad massa tid jag satte på att laga dem under lördags eller söndagsmorgnarna. Men älskar ju sånt, skapa och pyssla för att sedan försöka få till en tilltalande bild. Tydligen tilltalade även bilden på Stockmann i julskrud mina följare på Instagram. Bilden togs i november då jag var på en av alla kurser jag gick i år. Så himla givande kursår!

Väntar med spänning på vad 2018 kommer att föra med sig. En del vet jag redan, resten får bli en överraskning!

Likes

Comments

Under mellandagarna utvecklade jag ett sug efter både sushi och shopping. Ironiskt, eftersom jag inte gillar fisk... De vegetariska bitarna eller de med skaldjur gillar jag dock. Åtgärdade mitt begär genom att hoppa på tåget till huvudstaden om fredagsmorgonen. Väl framme satte jag mig ned för en andra frukost på Joe & the Juice. Så himla skönt att sitta för sig själv med musik i öronen. Trängdes sedan med andra ivriga reashoppare i några timmar för att sedan sätta ner mig på Espresso House för att pusta ut lite. Musik med lurar som täcker öronen är verkligen ett tips till den som, likt mig, blir alldeles slut och får huvudvärk av högt sorl och ljud. Mötte senare upp @sabinaelisabet för ytterligare lite mer shopping.

Vi hade egentligen tänkt på gå till Kin Sushi, men de hade ingen buffé längre då vi kom dit, så vi bestämde oss för att prova Sushibar + Wine som fler av er läsare rekommenderade då jag efterlyst restauranger i Helsingfors i höstas. Vi förvånades över att vi fick plats med tanke på att det var fredag eftermiddag, men självklart blev vi glada. Det är verkligen ett fräscht och fint ställe, dessutom var ljudnivån sååå behaglig och vi behövde inte höja rösterna för att höra varandra. Låter kanske som om jag har ena foten i graven redan, men är en ljudkänslig så är ställen som detta himlen.

Vi beställde in varsin isté med spännande ingredienser. Den föll tyvärr inte Sabina i smaken, däremot gillade jag den verkligen fastän den hade en väldigt speciellt smak. Vi beställde även in sojabönor samt varsin sushi måltid. Jag provade på den vegetariska varianter och var verkligen inte besviken. Den med svamp var väldigt god, de andra också förstås. Sabinas vackra konstverk med fisk såg även väldigt goda ut och fick beröm.

Söker ni ett stilrent, stillsamt sushiställe med god mat som lagas i ett sk. öppetkök rekommenderar jag verkligen den här restaurangen som finns på Nylandsgatan 15. Kommer definitivt att äta där igen, men då kommer jag plocka ihop min egen meny så att jag även får av bitarna med skaldjur. Har ni andra spännande restaurangtips i Helsingfors, eller varför inte Åbo får ni gärna hojta till!

Likes

Comments

Hoppas ni alla har haft det riktigt mysigt och lugnt under julen hittills. Jag sitter fortfarande i pyjamas och dricker kaffe framför Nyhetsmorgon. Så himla skönt och uppskattat med lediga dagar just nu. Tappar totalt uppfattning av tid och veckodag, love it!

I år firar vi julen i Finland istället för i Norge. Bra så, men visst saknar jag pirret i magen, längtan och resfebern som kommer med att åka till Norge på julen. Alla kramar som väntar på en då en äntligen kommer fram efter 13h på resande fot. Det är något alldeles speciellt.

Vi bestämde oss för att skippa den traditionella julmaten i år. En hel del fisk fanns det som vanligt på julbordet, men varken skinka eller lådor. Istället åt vi stek i rödvinssås och soya-vitlök-rödvins marinad med timjan och rosmarin. Till det hade vi sallader och potatisgratäng. Som kronan på verket hade vi appelsin pannacotta med knäck till efterrätt.

Ha en fortsatt fin julhelg ❤️

  • 643 Readers

Likes

Comments