Det här är planerna för midsommar: Planerna summeras med två ord, mat och sömn. Inga storslagna planer, vilket jag egentligen är rätt glad över. Den gångna veckan har varit lång och omtumlande. "Firar" tillsammans med mina föräldrar och deras vänner i år faktiskt. Sedan kanske jag går över gatan där @sabinaelisabet håller hus under helgen.

Det bästa med midsommaren är: Ledigt, mat, förhoppningsvis sol och värme, vänner och bekanta, kravfri helg... Det är väl vad man gör midsommaren till själv egentligen. Själv ser jag fram emot tre avkopplande dagar detta år.

Det sämsta med midsommaren är: Alla olyckor och tragedier som inträffar

En tradition jag inte bryter: Jag har inga direkta traditioner när det gäller midsommar. Har firat på många olika sätt, både med vänner eller med familjen. Skulle det inte låta så tjatigt så skulle jag skriva att den goda maten är en viktig tradition.

Ett måste på midsommarbordet: Färsha sallader, pappas rökta lax (enda fisken jag äter) och någon god kötträtt. JORDGUBBAR!

Tre tips för en lyckad kväll: Bra sällskap, kravfritt och något roligt program

Jag firar/firar inte midsommar för att: Kan väl inte påstå att jag firar så där överdrivet, jag passar mest på att bara njuta av sommaren och allt som där hör till. Midsommaren är väl en orsak att samla härliga människor och njuta tillsammans när allt är som vackrast i vårt land.

Ett starkt midsommarminne: Jag minns midsomrarna ute på Marsholmen, ön där vi under några år hyrde stuga, mycket väl. Det var så fantastiskt att få njuta på klipporna, gå i bastun för att sedan ta sig ett svalkande dopp i havet. Ute i skären somnar en alltid så gott, men bäst av allt är att vakna tidigt då vattnet ligger spegelblankt och enbart ljudet från fisk som jagar mat vid vattenytan hörs bland måsarnas skrän. Galna midsomrar  med vännerna ligger även nära hjärtat eller den gången jag och en kär ristade in våra namn i ett träd i solnedgången vid en insjö. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

De senaste veckorna har varit fyllda med sorg och känslor av alla de slag. I ett mer allvarligt och samlat poddavsnitt diskuterar vi hur det är att mista någon närstående, livets gång och livet generellt. Känslor är till för att kännas, men vi hanterar dem och sorg så olika.

Likes

Comments

Tiden bara flyger iväg just nu! Mitt bloggflow avstannade rätt så abrupt, men hoppas kunna återuppta det vart efter som tiden tillåter. Har några samarbetsinlägg med härliga produkter på kommande, och på tal om produkter så är produktfotografering något jag sysselsatt mig med också i det sista förutom jobb. Inom kort kommer jag göra min största produktfotografering för Klinta Massageljus & Hudvård någonsin genom de här åren jag jobbat med dem. Känns både spännande och lite nervöst samtidigt. Men det är bra med utmaningar, på så sätt utvecklas en ju. Vad vore livet utan utmaningar och självutveckling liksom?

Likes

Comments

Ibland måste man våga ta en chans för att få till en förändring. Det kan handla om en relation, en jobbmöjlighet eller varför inte ett köp av lägenhet eller hus. Tar man inte chansen får man aldrig svaret på frågan och du kommer alltid undra "vad hade hänt om jag vågat....". I våras tog jag en chans, som skulle visa sig betyda så otroligt mycket för mig. Låt mig berätta....

Som egen företagare är ekonomin alltid lite oviss, speciellt då det för mig fungerar som så att jag inte får pengarna direkt. Kortfattat: jag skriver in alla kundbesök i datasystemet. En viss dag i månaden fakturerar företagen jag jobbar hos. Kunden/arbetsgivarna har en viss tid på sig att betala, ofta kan det vara upp till 2 månader. När de pengarna finns å kontot hos dem jag jobbar under får jag pengarna ej direkt utan först på en viss utbetalnings dag. Detta medför att det jag arbetat ihop i januari kommer med god tur i mars eller april. Således kan jag aldrig riktigt räkna ut vad jag kommer att kunna ha för pengar att röra mig med.

Varför är då pengar viktigt i denna historia? Jo för med pengar kan man köpa flygbiljetter och med pengar kan man vistas utomlands i några dagar. Jag tog chansen att boka en resa, hoppades på att pengar skulle rulla in på kontot tills jag skulle åka iväg. Som ni redan vet var jag i Paris i våras. Den resan betydde hela världen för mig. Samma kväll som resan bokades var jag så otroligt ledsen. Tårar och hela faderullan... Kände mig ensam, upplevde livet som tråkigt och händelsefattigt (på rolig saker) samt kände mig uppgiven. Började fundera tillbaka på de senaste åren och insåg att alla mina cash hade gått till utbildning, renovering eller andra jobbrelaterade saker.... Vackert så, men livfet måste också vara annat än det.

Paris var räddningen. Visst, man kan tänka att pengar inte kan köpa lycka och det håller jag väl med om. Men å andra sidan kan jag ärligt säga att hade det inte varit för Paris så vet jag inte hur mitt humör skulle ha hållits uppe under våren eller idag. Jag tog chansen, klickade hem flygbiljetter åt mig och åkte iväg. Lyckopirret i maggropen var obeskrivlig och jag gav ifrån mig ett lyckotjut. Min rastlösa själv fick äntligen bege sig ut i världen igen, träffa en saknad vän och bara komma bort. Heliga ostkrokar vad behövligt det var. Kände genast hur demonerna rann av mig redan då jag började planera vad jag skulle packa med mig. Väl framme i Paris stängde jag av allt, all negativitet var borta och humöret var strålande.

Den känslan lyckades jag ta med mig hem. Jag såg lite annorlunda på livet igen och fortfarande är allt lite extra bra. Den stundande sommaren gör såklart sitt, men när jag kom hem bestämde jag mig för att våga leva lite mera. Våga ta en chans och våga göra annat än enbart det där "vuxna" och det som verkar som det mest "lönsamma" eller ekonomiska. Självklart är jag glad att jag satsat stort på utbildning och karriär samt min lägenhet, men jag vill också ha kvar den delen av mig som gillar att resa och utforska. Jag tycker om den delen av mig, och märker att jag vissnar inombords när jag inte får ge utlopp för just den sidan av mig. Jag är hon med kronisk wanderlust och jag är hon som ständigt har en eller tio resor i tankarna.

Med detta vill jag bara säga, att en inte ska låta vuxenlivets allvarligheter sluka upp en totalt. Lev lite utanför det också, ta en chans och var lite wild & crazy mellan varven. Det är uppfriskande och SÅ värt det. Paris räddade mig när jag behövde det som mest. Jag tackar mig själv för att jag tog chansen, vågade boka biljetterna och åka iväg. Allt löste sig och jag är evigt tacksam för att jag gjorde som jag gjorde.

Likes

Comments

Är det bara jag eller verkar det hända mer än någonsin i Ekenäs denna sommar? Ekenäs är ju som bekant en av de härligaste städerna i Finland under sommaren. Själv skulle jag inte kunna tänka mig att bo någon annanstans än just i Ekenäs när det nalkas sommar. Allt blir dessutom ännu härligare när det verkligen satsas och ordnas evenemang för stora och små. Tänkte således göra ett inlägg med evenemang och happenings det lönar sig att ha koll på om en är intresserad av att besöka Ekenäs i sommar.RASEBORGS SOMMARTEATER - MUSIKALEN FOOTLOOSE

Raseborgs sommarteater levererar alltid, år efter år. Sommarteatern vid Raseborgs ruiner är absolut ett måste för mig varje sommar. De åren som jag inte har besökt utomhusteatern känner jag verkligen en tomhet. I år framförs musikalen Footloose och jag ser redan fram emot att se den tillsammans med mina vänner. På sin blogg skriver de om teatern så här: "Sommaren 2017 presenterar Rasebors Sommarteater 80-talsmusikalen Footloose. Det blir massor med dans, musik och sång, men också romantik, humor och drama."

BOSSA NOVA BEACH CLUB

Bossa Nova är säkert en bekant restaurang för många som besökt Ekenäs tidigare. Där har bl.a. ordnats olika musikevenemang ss. Pop-Kalaset. I år har restaurangen ett helt nytt koncept och har uppdaterat såväl restaurangen som utsidan för att matcha det nya namnet på stället. Förutom lunch och mat erbjuder de även brunch på söndagar, vilket är unikt för Ekenäs. Själv har jag ätit brunch där redan 2ggr. i år. Vill ni läsa mer om vad jag tyckte kan ni göra det HÄR . Bossa Nova Beach Club kommer också stå får en hel del evenemang denna sommar. De erbjuder en härlig blandning mellan musik och idrott. Det kommer bland annat spelas beach handbloll, volley och fotboll på deras strand bland Ekenäs första palmträd. Det lönar sig även att kolla in de artister som kommer att uppträda där, varav en jag kommer nämna lite längre ner i inlägget.

På sin FB-sida skriver de:

"Bossa Nova Beach Club är samma bekanta ställe men med ett helt nytt soligt koncept: Vi tar restaurangen närmare stranden.Vi bygger ett helt nytt trädäck, sprider ut sanden och spänner upp hängmattorna bland palmer, solstolar och bekväma soffor. Skön semesterstämning är vårt mål – fräscha drinkar, Happy Food, evenemang och aktiviteter av högsta klass är våra medel. Där lounge möter surfbar och elektroniskt möter rock'n'roll – där hittar du karaktären hos nya Bossa Nova Beach Club. Vi är mindre pretentiösa och mera feelgood. Vi är out of office-känslan runt hörnet. Vi är Bossa Nova Beach Club.

För den idrottsintresserade:

Beach Volley / Tour de Ekenäs 2.0 17.6

Beach Handboll 7-8.7

Beach Fotboll 4-5.8

CITY LOPPIS

"CityLoppiset - ett riktigt "Köp & Sälj" mitt på gågatan i hjärtat av Ekenäs. 8.7 kl. 10-14"

Ekenäs Cenrumförening (bildkälla) ordnar traditionsenligt City Loppis längs Finlands äldsta gågata, d.v.s. Kungsgatan. Där samlas massor av försäljare och ivriga shoppingsugna personer från runtom i landet. Kanske just du vill sälja där?

För att boka bord:

https://goo.gl/forms/KkYb0oliDHRzi7Wp2

JULIFESTIVALEN I EKENÄS / TOTO

Den 29.7 kliver banden Toto och Bo Kaspers Orkester upp på scenen i Stallörsparken här i lilla Ekenös under Juli Festivalen i Ekenäs. Det brukar alltid vara alldeles smockat med folk här då och staden får en helt annan puls än under vintern. Rekommenderar alla att infinna sig, även om den inte är något fan av dessa banden - stämningen är magisk i Ekenäs när det är sommar och hålligång.

Biljetterna till Juli Festivalenin kostar fr.o.m. 69,50 euro, och förköp av dem har börjat på Menolippu, www.menolippu.fi.

AUGUSTINATTEN

Norlie & KKV kommer att spela på Bossa Nova Beach Club en kväll i augusti, närmare bestämt lördagen den 18.8. Ingen har väl missat denna populära duo från Sverige? Otroligt att de kommer till Ekenäs, till min stora glädje dock!

"Den svenska popsensationen Norlie & KKV gör en exklusiv sommarspelning i Finland, på det nya musikevenemanget Augustinatten i Ekenäs. Samma kväll uppträder även den västnylänska popduon Sam Zimon. "

Pris:

Early Bird biljett: 20 € + exp. avg. (Begränsat antal)

Standardbiljett: 25 € + exp. avg.

Vid dörren: 30 €

BILJETTSLÄPP 10.6.2017 KLOCKAN 12:00!
www.studioticket.fi________________________________________________________________________________________

HOPPAS VI SES

Likes

Comments

Photo cred: @SofiasMode

Igår var jag nykär i livet, så jäkla härlig känsla. Jag har varken vunnit på lotto eller fått till det med Petter Northug. Nej, istället spenderade jag dagen med jobb från 07:15-18. Svävade hem på rosa moln och svängde ihop en näst intill vegansk måltid. Vet inte när jag senast orkat laga mat efter en sådan dunderdag. Varför denna rosa fluffvärld då? Det ska jag minsann tala om för er... Keep on reading!

Det var nämligen som så att min första kund för dagen sade några ord till mig, som verkligen fick mig att skina upp. Hen tackade mig och sade "Du är så bra på ditt jobb". Att få höra de enkla, sju orden betyder allt och att det kommer så genuint och spontant ännu mera. Just de orden ger en riktig empowering känsla i kroppen som en bär med sig resten av dagen. Dagen fortsatte på samma sätt, kände mig nästan bortskämd då fler under dagen yttrade just de orden. Kände mig glad, nykär och allmänt tillfreds med mig själv.

Det här är en känsla man skall ta fasta vid, komma ihåg och minnas. Det är viktigt att få den där empowering känslan då och då. Lika viktigt som att faktiskt även ge det till någon annan. Det är helt gratis och kräver inte mycket mer än några välvalda, ärliga ord. Ofta väljer vi att yttra det negativa eller när vi inte är nöjda. Men prova på att ge någon en genuin komplimang eller några peppande ord på vägen, kan lova att det glädjer både dig själv och den andra personen.

Jag vill samtidigt passa på att tacka er som tar er tiden att kommentera mina inlägg samt bilder här på bloggen. Ett jätte stort tack till er som lyssnar på podden och dessutom kommer med feedback. Det betyder väldigt mycket att få höra från er lyssnare!

Likes

Comments

Rätt så ofta bestämmer sig livet för att testa en, ibland till ens yttersta gränser. Det kan vara allt från motgångar gällande en husrenoveringen eller demoner från förr som bestämmer sig för att ta ett stryptag om en. Vi konstaterar att förhållningssättet till motgångarna i livet är viktigt. Tappar en humöret, så tappar en allt. I detta avsnitt diskuterar vi just förhållningssättet vi har till motgångar och hur vi hanterar dem.

  • 657 readers

Likes

Comments

Jag har alltid varit "the tall one" och oftast utbrister varje ny människa jag träffar "OJ vad lång du är!" alternativt "Du är längre än vad jag trodde". För tro mig, det har jag minsann fått höra både från personer jag bara talat med över nätet och träffar för första gången samt från några jag gått på date med. Vad förväntar sig folk egentligen då jag säger att jag är 180cm lång? Att jag skämtar? Att 180cm kvinnor är kortare än 180cm män? Vettefan! Lång är jag och lång lär jag förbli. Femton centimetrar över medellängden på finska kvinnan, jajjamen! Eller som jag gillar att uttrycka det, bara för att driva med mig själv, lika lång som medellängden på finska män.....

I en viss ålder kan det vara rätt känsligt att vara the tall one... Plötsligt är du huvudet längre än alla pojkar på klassen. Du blir awkward av din längd och står böjd som en banan på varje bild i hopp om att inte se ut som en amazon bredvid dina vänner... Med långa ben kommer oftast långa fötter, men enligt samhället är det konstigt med storlek 40 eller 40+ på kvinnor. Det är okvinnligt och fult. Vad gör du? Jo du försöker desperat trycka in dina skidor i försmå skor, som ändå är "stora" enligt de andra, tills den dagen du fattar bättre och slutar upp med dylika dumheter.

Som kvinna och 180cm lång har jag aldrig precis varit den som är petit och nätt på alla sätt och vis. "Idealkvinnan". Nej, jag spelade handboll med grabbarna istället och mådde sjukt bra. Visst, ibland reflekterar jag över hur det hade varit att vara kring 165cm bara för att... Slutsatsen är ändå den att jag är nöjd som jag är och med den längd jag har. Tror den passar min personlighet väl. Det som kanske mest gör mig frustrerad över att ha en lång kropp med breda axlar är då det kommer till shopping av kläder.

Ungefär 99,9% av gångerna jag skall köpa kläder blir jag frustrerad. Jag blir arg och irriterad, muttrar högt för mig själv. För inte så länge sedan fick jag näst intill ett vredesutbrott då jag provade kläder och jag hade mamma med mig. Byxorna var för korta, blusärmarna slutade på fel ställe, rockärmarna var för korta och axelbredden alldeles för smal och det hjälpte inte fastän jag tog största storlek på allt. Nej, för det är ju enbart bredden som ändrar och inte längden. Tänk er själv att se era drömmars skinnrock, prova den för att sedan konstatera att den ger dig världens klyfta för att armarna klämmer ihop mjökkannorna p.g.a. att den är för smal i axlarna. Till sist vrålade jag i provrummet "VARFÖR KAN DE INTE LAGA EXTRA LÅNGA KLÄDER NÄR DE KAN LAGA BÅDE EXTRA SMALL OCH EXTRA LARGE!!?!?!?". Antagligen finns det något märke som har en extra tall collection, men varför kan inte de vanligaste kedjorna också göra det? Kan det vara så svårt att få några extra centimetrar? Vissa klänningar slutar rakt under stussvecken, vilket inte är särdeles smickrande eller snyggt. HUR tråkigt att behöva låta en fin klänning hänga kvar för att den mest ser ut som en t-shirt som är lite för lång på dig?

Kan lova er att det både är skrattretande och gråtframkallande att prova kläder för mig. Min vikt spelar egentligen inte någon roll då det kommer till kläder, för oberoende om jag går upp eller ner i vikt så kommer det mest ändå att vara för kort och således få hänga kvar i butiken. Vet inte hur många gånger jag utbrister "Men jeeez se på det här" när jag provar kläderna. Det ser såå ofta så otroligt tokigt ut. Måste ta med mig kameran nästa gång så ska ni få se.

Summan av kardemumman är ändå den att jag trivs med att vara lång. Jag har inga direkta komplexer över varken min längd eller siffran under skobottnen på mina skor. Mina 180cm gör mig varken mindre eller mer kvinnlig än någon annan kvinna. Och all vad som heter idealkvinna eller dylikt struntar jag i. För vem fan har rätten att bestämma hur en kvinna ska vara eller se ut? VEM? Mest attraktivt är det väl om en person, kvinna som man, känner sig bekväm i sig själv och är nöjd med den hen är? Det upplever iaf jag!

Likes

Comments

Kanske inte den mest smickrande bilden på mig, men jag måste verkligen säga att Sofia har lyckats fånga "the moment" på denna bild. Den utstrålar verkligen lycka och glädje. Älskar verkligen in the moment bilder där det händer mycket och det verkligen är så naturligt som det vara kan vara. Inga tillgjorda leenden eller poseringar, bara ärligt härligt och skratt. Minns inte riktigt vad som var så himla roligt att jag brast ut i asgarv. Roligt var det hur som helst och jag har skrattat så himla mycket under helgen som var.

Viss är bilden härlig?

Likes

Comments

Vilken härlig och rolig dag samt kväll det blev igår! Brunch i härligt väder och sällskap som avrundades med terrass och dans för hela slanten. Det blev naturligtvis också en liten photoshoot med gruppbilder av varierande slag. Tror Sofia fick till några riktigt kuliga bilder. Så ni kan vänta er en del bilder från en mycket vällyckad dag i juni. Dagar som dessa lyser verkligen upp ens tillvaro och trots sömnbristen känner jag mig ändå som en ny människa på något vis. Men det är väl den effekten sällskap av goda vänner har. Dessutom har jag haft turen att både träffa Sabina idag samt även avnjuta plåtbröd med Fia och Janet idag.

Likes

Comments