Alltså vilken vecka! Ni vet när allt bara går fel under en dag? Det hade jag förra veckan, fast hela veckan istället för en dag... Får väl skatta mig lycklig att fortfarande vara hel och vid liv. För att uppsummera veckan tar jag till gamla, hederliga franska streck.

- Blev nästan påkörd på skyddsvägen
- Bakplåtspappret till mina avocado toasts tog eld i ugnen
- Höll på att glömma en hel del saker jag måste fixa. Typ sy knappen i byxorna jag skulle ha på mig på fest
- Råkade ha sönder plattången medan jag fixade mig inför fest, den bokstavligen gick i tu och var tvungen att köpa en ny
- Sov jäkligt dåligt flera nätter
- Ena hund rackarn åt upp mina silikon öronproppar, måste ge den paraffinolja och gå i timmar i kyla och blåst med den
- Min jackas dragked gick sönder under den promenaden och det kändes som om jag fick lindriga köldskador
- När jag borstade tänderna på lördagen fumlade jag rejält och fick tandkräm över hela ansiktet — tur att jag borstade tänderna innan jag började sminka mig

Ja jeeez ändå säger jag! Typiskt att det ska hända en massa då en har bråttom och mycket att göra. Hamsterhjulet har verkligen hoppat över stock och stubb... Men en riktigt rolig helg har jag bakom mig trots alla missöden. Var nöjd med smink och klädsel till och med. Mer glitter åt folket, både på kläder och i hemnet.
Har klätt två av mina grönväxter med små lampor. Kan tycka att det är aningen tacky, men samtidigt rätt så mysigt. Det var så mörkt i just det hörnet, så det krävdes lite glitter och ljus där kände jag. Är inget större fan av tomtar och ljusstakar som julpynt, men mysbelsyning kan jag inte få nog av.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 111 Readers

Likes

Comments

G L A D   

S J Ä L V S T Ä N D I G H E T S D A G

Idag är en speciell dag, Finland firar 100 år av självständighet. Under hela året har det firats i landet och på olika håll i världen. Vackert så. Själv har jag lyxat till det med god frukost och kaffe i flera timmar samt en lång promenad i solen med mina fyrbenta. Härligt med sol och snö en dag som denna.

  • 252 Readers

Likes

Comments

Förra helgen träffades ju jag och @SofiasMode över en kopp cappuccino och pratade bort några timmar. Vi passade även på att ta lite pics runt om i stan eftersom det för en gångs skull inte regnade. Riktigt roligt med en fototsession. Det får vi ta och göra om! Hoppas lite i smyg på härliga vinter bilder med snö i gamla stan under december månad. Ser inte värst lovande ut om vi ska utgå från vädret idag.

​Sprätte inte direkt upp från sängen idag. Släpade dock upp mig i tid, tände en massa ljust och lade på min inredningsspis som värmer. Kokade mörkrostat kaffe med en massa kardemumma i filtret. Medan kaffet blev klart och regnet smattrade mot fönstret gjorde jag i ordning min frukost. Blev en grön smootie samt havregrynsgröt gjord på mandelmjölk och saffran. Kändes lite juligt ändå. Sitter fortfarande i myskläder och dricker kaffe, bästa med helger. 

Likes

Comments


Glad Lilla Jul


Började morgonen med lyxfrulle tillsammans med @sabinaelisabet som jag inte sett på såå länge! Vi körde all in på både sött och salt. Den gröna smoothien var gudomligt god. Som ni kanske kan gissa så har jag redan handlat in ingredienser för att laga en egen imorgonbitti.

Läskigt vad snabbt veckorna går nu. Hinner liksom inte riktigt med. November brukar kännas som en otroligt lång och mörk månad, men konstigt nog flög den rätt så snabbt förbi. Det beror antagligen på att det har varit fullt upp både med jobb och kurser. Har varit så jävulens trött, sliten helt enkelt men nu börjar det kännas lättare igen. Har dessutom bestämt att jag kommer hålla dagarna mellan jul och nyår helt ledigt, vilket känns som rätt val. Kroppen börjar säga till och jag får allt mer migränaktiga anfall. Ska boka tid till specialist för att kolla upp om det är min nackskada som jävlas eller om jag faktiskt också har migrän eller nåt annat fanstyg. Jaja, jämna plågor.... haha

Klädde mig i rött och skepparkeps idag, december till ära. Vaknade till solglimtar och snö imorse, vilket jag även hoppas göra imorgon.

  • 346 Readers

Likes

Comments

I juli ägde en fotografering av julprodukter rum i min lägenhet. Där fanns granris, julpynt, härliga produkter samt en präktig gran. Förstås var det också två av sommarens hetaste dagar den helgen när det såg ut som om Christmas threw up i min lägenhet. Jul i juli liksom...
Nu är det snart jul, men inte juli. Jag längtar i smyg till sommarvärme och reflekterar över vår överkonsumption av mat och materiella ting denna månad. Hur tänker ni kring detta?

  • 387 Readers

Likes

Comments

​Det har knappast undgått någon att idag är dagen då finlandssvenska kvinnor gör upprop? Under de senaste dagar har vi, finlandssvenska kvinnor, fått ta del samt delge historier ur våra liv där vi blivit sexuellt ofredade. Bland de 6111 kvinnor som hittills skrivit under uppropet finns även mitt namn och det är med brännande tårar i ögonen jag läser vittnesmålen som publicerats de senaste dagarna och idag. För den som inte hänger med, klicka in dig HÄR

Idag är dagen då den finlandssvenska dammen brister och allt bubblar upp till ytan. Sociala medier och nyhetssidor har exploderat, en kan bara hoppas och tro att detta leder till förändringar. Vi är en god bit på vägen, men har antagligen en lång väg att gå än. Vi fortsätter kämpa! Tack till dem som tagit initiativ till detta upprop. 

Likes

Comments

Sista helgen i november är här och vi går i rask takt mot december och juletider. Städerna är pyntade och klädda i girlanger samt ljusslingor sedan några veckor tillbaka. Trots att jag inte är så väldigt förtjust i vinter, mörker och kyla hade gärna den snö som kom i veckan fått ligga kvar fram till nyår. Julgatan i Ekenäs öppnas idag med ny julbelysning och dekoration, vackrare än den som var i fjol faktiskt. Överraskades av mängden människor som strömmade emot mig då jag gick upp längs med Kungsgatan. Så mycket människor har det nog inte varit på gångs sedan sommaren.

Äntligen fick @SofiasMode och jag till en kaffe date idag! Vi fick plats på Cafferie där vi drack cappuccino och catchade upp om vad som hänt sedan sist. Konstaterade att vi inte setts sedan sommaren, annat än i förbifarten. ​Sofia skall ju resa till Bali i januari och jag ser redan fram emot alla bilder och inlägg därifrån. Är själv väldigt sugen på att åka till något exotiskt ställe, så om det inte blir av så kan jag gotta mig i hennes bilder istället. Ekenäs är kanske inte det vackraste stället på jorden i novembermörkret, men visst visade staden sina vackra vinklar när vi efter pratstunden gick genom gamla stan ner till västvallen för en photoshoot.

Likes

Comments

I helgen köpte jag ett par skor, okej — flera par skor om vi ska va ärliga, men just ett av paren har en för mig ovanligt hög klack. Oftast knallar jag runt i ett par sneakers eller träningsskor, stadigt på marken. Som ni ju vet hör jag till kategorin giraffben och mäter stolta 180cm från marken till toppen av min hjässa. Döm morsans förvåning då hon såg skorna på 5-6cm klack posera bland inredningen hemma hos mig.


Tänkte först låta dem stå kvar på hyllan, men plötsligt stod jag där framför spegeln — 6cm längre. Skorna kändes rätt, de var stiliga och snäppet tuffare än ett par Nike Air. Tog några jättekliv med skorna runt omkring inne på H&M och beslöt till slut att jag nog behövde dem i mina ägor. Om en nu ändå har långa ben, så varför inte göra dem lite längre och skita "Framhäv X för att dölja eller minska uppmärksamheten till X". X är i detta fall långa ben och lång övre kropp. Kör hellre på att klä mig i sådant jag tycker är snyggt och som jag trivs i.

På bilderna ser ni skorna in action förra helgen då jag kursade och bodde på hotel med min partner in crime. Levde life och allt det där. Åt god mat i överdrift och hyvlade kortet en eller två gånger för mycket, kunde en också säga. Pimplade vin och följde noga med dejten som pågick 10cm från vårt bord. Maxad helg om vi definierar den på ren Stockholmska.

  • 568 Readers

Likes

Comments

Ni är flera som önskat att jag skulle skriva lite om mitt företagande, många av er kanske inte ens vet vad jag är utbildad till eftersom jag valt att hålla min blogg och min instagram skiljt från mitt jobb. Det är mest på grund av att jag försöker värna om alla sidor hos mig, bl.a. min kreativa sida som gillar att fota vackra ting. Det är lätt att ens andra egenskaper glöms bort då en har fullt upp med jobb från morgon till kväll.

Men vad är det jag jobbar med, kanske ni undrar? Jag är utbildad fysioterapeut och har nu jobba ca. 5.5år inom min egen bransch. Som fysioterapeut har du alltid nytt att lära och du blir väl egentligen aldrig fullärd eftersom forskningen hela tiden går framåt. Förutom Arcada där jag gick grundutbildningen har jag även studerat barnfysioterapi vid högskolan i Oslo og Akershus samt arbetsfysioterapi vid Metropolia i Helsingfors. Där emellan har jag hunnit samla på mig en hel del fördjupade kunskaper inom bl.a. idrottsfysioterapi och Bobath-metoden (neurologisk fysioterapi). Ja, en rätt så fin CV börjar jag väl ha, om jag får säga det själv.

För snart två år sedan kastade jag in mig i företagarbranschen och startade upp Silje Werner Fysioterapi. Först blev jag verksam hos FYSIOS här i Ekenäs och senare även som arbetsfysioterapeut hos Mehiläinen i både Karis och Ekenäs. Jag har trivts otroligt bra och växt i min yrkesroll. Ingen dag är sig lik och utmaningarna räcker till väl. En utmaning med att jobba som privat praktiserande fysioterapeut, är att vänja sig vid att inte planera dagen eller veckan så mycket. Ens dag och vecka kan ändra flera gånger och oftast blir inget som en trott.

Från att ha en rätt tom och lugn dag kan du plötsligt få flera nya kunder på en dag och plötsligt är dagen fylld från morgon till kväll. Å andra sidan kan också en dag som verkar bli väldigt intensiv plötsligt eka rätt så tom. Ibland är jag på jobb från 6:30-18:30 och ibland har jag fyra timmar jobb totalt, men de timmarna kan vara utspridda mellan klo 08-18. Så som ni förstår har jag fått lära mig att leva timme för timme och inte tänka så långt fram.

Något som jag har varit dålig på är att göra reklam om mig själv och våga visa framfötterna. Detta håller jag som bäst på att försöka åtgärda och har bl.a. upprättat en FB-sida, ett Insta konto samt en hemsida där mina kunder och övriga intresserade kan följa med mitt jobb och det jag har att erbjuda. Svarar gärna på frågor. 

SILJE WERNER FYSIOTERAPI

Min FB-sida hittas HÄR

Mitt företags Instagramkonto: @silje.werner.fysioterapi

Min hemsida hittas HÄR och där kan ni bl.a. läsa min blogg relaterat till mitt jobb, läsa vad jag har på gångs samt se video klipp från mitt arbete. Där finns även kontaktuppgifter m.m.

Likes

Comments

Just nu befinner jag mig i Helsingfors. Kurs i idrottsfysioterapi i dagarna tre står på schemat. Imorgon kväll skulle jag och min partner in crime gärna äta på någon trevlig restaurang här i huvudstaden. Tar gärna emot alla era bästa tips!

Go’natt från hotel Indigo.

  • 712 Readers

Likes

Comments