PARIS it is! ❤️

Om inte alldeles för länge åker jag till Paris, romantikens stad, för första gången. Knappast lär jag hitta romantik där heller, men det är ju inte resans syfte. Behöver komma bort, andas ny luft och ta in nya inpulser. Strosa runt, känna wow känsla och få nya smakupplevelser.

Så nu kära läsare, ge mig era bästa tips gällande Paris!?
🥖Boende: tips på hotel eller område det lönar sig att bo i?
🥖 Restauranger, caféer för frukost, lunch, brunch, kanske något tufft veggo ställe med smoothiebowls, glass, etc?
🥖 Hur undviker man de längsta köerna? Ska man stå utanför redan vid öppningsdags?
🥖 Shopping malls och gator?
🥖 Vilka sevärdheter och områden får jag inte missa, utöver de klassika ss. Eiffeltornet och Notre Dame
🥖 Etc,...?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 39 readers

Likes

Comments

Just nu har jag ett stort behov av att lära mig dansa, liksom sådär häftigt och bra som i videon. Finns det i Raseborg den typen av danslektioner för 27åringar som inte hållit på med dans förr? Får man en stilig man på kuppen om en börjar?

...just asking!

Men riktigt på riktigt? Eller måste jag stå ensam i vardagsrummet och lära mig via YouTube? (Vilket jag redan försökt...)

  • 138 readers

Likes

Comments

I dagens avsnitt svarar vi på knepiga frågor som våra lyssnare ställt oss. Vad skulle vi vilja jobba som om vi inte fick göra det vi gör idag? Hur länge ska man vänta med att skriva till tröga Tinder-män? Hur skulle det gå om vi var med i filmen the Passenger? Det och mycket, mycket mer på Soundcloud eller där poddar också finns.

Fniss

  • 177 readers

Likes

Comments

​Bild från helgen produktfotografering

​Alltså, det är onsdag redan imorgon? Det betyder att en stor del av arbetsveckan redan är över och dessutom är det ju poddisdag. Imorgon svarar vi på några av era frågor och ni får lära känna oss bättre genom dem. Vi svarar bl.a. på frågor ang. poddandet, lata Tinder-män, dejting och om vi vore med i filmen the Passenger. Blev riktigt kul faktiskt.

Ikväll skall jag fixa undan min deklaration, oh the joy liksom. Dessutom ska jag försöker ta i bruk min kalender igen. Just nu håller jag det mesta enbart i huvudet, förutom det som skriv in i mina nätbaserade bokningskalendrar på respektiva arbetsplatser. Det går rätt bra såhär, men ibland kan det ge en bättre översikt över det roliga som komma skall och inte enbart det arbetsrelterade. Skrev förretsen nyss in resans destination i min kalender. DEN KÄNSLAN alltså?!? Totalt jävla underbar. Roligt att ni är flera som gissat vart jag ska åka, ingen av er har gissat rätt än dock. Är så exalterad att ni fattar inte heller. Livet ler på en heelt annan nivå just nu. 

Likes

Comments

Den här helgen, eller vem försöker jag lura - den här veckan har jag kännt mig rätt tom och ensammast i världen då jag har varit för mig själv. Jag vet att det är att ta lite i, men så kan det kännas ibland vet ni. Fact, no false news. Ni som läser min blogg vet ju att jag länge drömt om att resa bort, om så bara för en helg. Kan med facit på hand säga att det är ett välfungerande botemedel till "ensammast i världen" känslan. För vet ni vad? Jag har nyss bokat en resa, en förlängd helg till en stad jag aldrig besökt förr!

Hur det gick till? Jo, min vän från au-pairtiden som bor i Norge skrev till mig. "Du ska inte resa själv, jag vill komma med"! Det roligaste är, att vi samtidigt tidigare i veckan tog upp det här med hur vi båda behöver komma bort ett slag. Då var det bara en idé och en önskan. Jag övervägde noga och tänkte att jag kanske måste låta bli... Men så kom helgen, nederlagens nederlag och bajsfiilis rakt igenom. Då kom också Michelles meddelande och vi tänkte fuck it, vi drar!

Vi bollade fram och tillbaka med olika förslag på destinationer inom Europa. Det slutliga valet föll på en stad i ett land jag aldrig varit förr. Pulsen steg, glädjen infann sig och äntligen också léendet och lyckoruset som jag inte kännt på allt för länge.

Den röda kappan ska ut på vift, men kan ni gissa i vilken stad!?

Countdown: 38dagar

  • 297 readers

Likes

Comments

Äntligen börjar mitt "infall" vara klart och kröntes igår med de fina ramarna. Känner mig rätt så nöjd med slutresultatet, trots att färgen inte riktigt ville ta fast på vissa områden på väggen, därav är färgen lite mer framträdande där jag var tvungen att smälla på lite mer färg för att täcka vita fläckar. Kalklitir färgen ska ju vara ojämn och penseldragen ska synas, så i princip är det väl helt okej ändå.

Vet ni vad jag är sugen på nu då? Jo, spegelpanel! Tycker det är sååå himla fint och det ger en rätt så lyxig känsla. Min lägenhet lär väl aldrig bli färdig... Men okej, ska inte börja smälla upp några spegelpaneler än. Ska låta det sjunka in lite och kolla kostnader och så. Ska kanske låta detta infall sjunka in lite, vill ju inte att det ska bli too much heller. En kan ju alltid drömma ändå.

Likes

Comments

Slog upp ögonen någon timme tidigare än önskat. Solen strålar trängde in i sovrummet bakom rullgardinen. Sträckte ut mig, vred och vände på mig för att sedan stiga upp och välkomna solen. Drog undan gardinerna och mötte mycket riktigt av solen, men också av ett snöbeklätt landskap. Utbrast "vadfan", drog för gardinerna igen och lade mig under täcket en liten stund igen. Sömnbristen tack vare det livade singellivet börjar tära på en (läs: somnade på vardagsrums golvet framför spisen efter att ha duschat hundarna...).

Skoja ba'! Snön lär ju smälta snabbt som attan och för var dag som passerar närmar sig våren. Lade på en panna med kaffe och började göra igång frukost. Breaksfast for one liksom. Men så otroligt skönt att i lugn och ro hasa runt i mjukiskläder och dricka kaffe medan en ställer igång med en något så fotogenisk frukost. Vet inte varför, men det är något med fotogenisk mat som får lill hjärtat att hoppa lite extra. Får ett lite lyckorus inom mig då jag går ut och äter eller råkar fixa till ätbart som även är godis för ögot att kameralinsen. Varför är det så roligt att föreviga det??

Likes

Comments

​I skrivande stund överväger jag att leva yolo-livet och boka en resa för en person dit palmerna växer! Hur härligt? Okej, Budapest, Amsterdam, Barcelona eller Paris funkar mer än väl också. Behöver miljöombyte, värme, nya intryck och ja - bara resa bort...

Allvarligt talat, efter två kalla somrar och två år som kännts mer eller mindre som november 70% av tiden så behöver väl var Finländare lapa sol? Klä sig i somriga kläder. Äta glass längs strandpromenader och avnjuta en latte på något mysigt fik utomhus. Drömmer om att ta longboarden under armen och lufta den i söderhavsluft längs promenaderna. Leva. Andas. Och vara obrydd, om så enbart för några få dagar....
Oh well, våren lär väl va på kommande ryktas det om. Glada färger, korall på läpparna och fräknigt face. Det lär väl duga det också, men wanderlusten lär inte botas.

  • 355 readers

Likes

Comments

Idag tar vi en liten throback till september 2015 och Grekland, Hersonissos. Den veckan går även till historien senaste gången jag har haft semester. Sedan september 2015 har det varit jobb, studier, kurser, utbildning och jobb igen. One must survive grown up life, och det är inte lätt. Sedan veckan i Grekland har jag som mest haft 4 dagar på rad ledigt. Alltså det går, det gör det verkligen. Men just nu känner jag att jag skulle vilja boka in en resa, något att se fram emot. Jag hör ju till dem som mår som bäst då jag har en resa inbokad....

must

book

a

trip

NOW

Likes

Comments

Ibland testar livet till max gällande privatliv men också på arbetsfronten. Vi diskuterar livets motgångar, hur man tar sig ur dem och hur man kan lära sig av jobbiga händelser eller nederlag. Vi pratar även om hur vi är varandras Batman och Robin och olika sätt vi ställt upp för varandra. Som vanligt blir det både klokheter och gapflabb kryddat med roliga händelser.


PS. Nästa avsnitt skulle vi vilja göra till en Q/A där vi svarar på era frågor. Ställ era frågor till oss via mail, på FB, i bloggen eller på instagram. Utan er kan vi inte göra det avsnittet.

Likes

Comments