Kjenner det her faktisk er for tidlig.. Jeg som har en sovebaby sover til mellom 8-10, så dere kan jo gjette hvem som fortsatt sover? 😂

Om ikke lenge kommer Hege å henter meg, for hun skal kjøre meg til sjukehuset der jeg fødte for kontroll, siden Marius jobber, og det er såpass langt unna for noen uten førerkort..

Seinere idag skal jeg i bursdag til Tonje, noe jeg ser fram til ❤️

Her er det grått, kaldt og overskya idag. Så da får jeg heller mimre litt om de varmere dagene tidligere denne uken, og denne fine solnedgangen.
Håper dere alle får en fin dag! 😄

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

For litt over 1 times tid siden kom svigermor og svigerinna mi å henta Leah. Hu skal være hos svigermor noen timer idag, så jeg kunne gjøre litt husarbeid uforstyrra og jeg skal bort.

Om 30 min er Hege ferdig på jobb, og da skal jeg være med henne og Tonje å handle inn til bursdagen til Tonje i morra. Er veldig deilig en sjelden gang iblant å kunne være bare meg, Silje. Ikke mamma Silje. Kun meg selv å ta hensyn til ett par timer.
Men syntes alltid det er så deilig å få babyen min hjem igjen. For selvfølgelig kjenner jeg savnet bare det er snakk om 1 time eller 2 😅

Men jeg veit Leah storkoser seg hos farmora si, og da er det helt greit!

Likes

Comments

Fødsel, Mammalivet

Hei!

Tenkte jeg kunne fortelle dere fødselshistorien min! Vet det er mange bloggere som gjør det, så da kan jo jeg også.

Fredag 29.01 -
Denne dagen gikk som normalt, bortsett fra at jeg var forferdelig sliten! Så jeg gikk å la meg ganske tidlig.

Lørdag 30.01 -
Jeg våkna litt over 9, ante ingen fred og fare. Eneste var at trusa kjentes våt ut, men jeg tenkte det bare var utflod, for det var noe jeg hadde mye av på slutten.
Så jeg reiste meg opp, og plutselig bare fossa det ut. Jeg trodde et lite sekund at jeg tissa på meg, prøvde å knipe igjen, men det fortsatte bare.. Vannet hadde gått! Jeg var hos foreldra mine da, for de bor like langt unna sykehuset jeg skulle føde på som jeg gjør. Men jeg var forberedt på å gå over.
Reiv opp døra til soverommet og sa til mamma i full panikk at vannet mitt hadde gått. Jeg ringte da sykehuset og fikk beskjed om å dusje, pakke og spise.

Når vi kom til sykehuset sjekka de åpning, blodtrykket mitt og puls etc. hos Leah. Alt var fint og åpningen var på 2 cm. Marius kom ikke så lenge etter vi hadde kommet også.
De ville ikke sende meg hjem fordi om fødselen plutselig var igang var det litt for langt å kjøre, så jeg ble innlagt. Vi gikk en tur ned til senteret, for å prøve å sette igang ting..
Etterhvert når vi var tilbake ble jeg satt på antibiotika intravenøst fordi jeg hadde noen bakterier i underlivet de ikke ville skulle smitte over på Leah i fødselen. Det fikk jeg vær 3. time.
De prøvde å sette meg igang med tablett vaginalt, ingenting skjedde. Så fikk da beskjed om at de skulle sette meg på drypp på søndag om ingenting mer skjedde.

Søndag 31.01 -
Jeg ble fra rundt 12 på morgningen satt på drypp for å prøve at fødselen skulle bli klar. Dryppet ga meg regelmessige rier etterhvert og det ble åpna i 3 cm, men ikke i nærheten av bra nok, for åpningen skal jo være på 10 cm før man får presse.. Og jeg måtte få mine ekte rier uten hjelp av drypp. Dryppet ble slått av rundt 00.30 natt til mandag. Åpning var den samme..

Mandag 01.02 -
De satt meg nok en gang på drypp, siden jeg hadde jo ikke født gjennom natta. Riene ble forferdelig sterke, regelmessige og jeg hadde så vondt og ble så sliten! Så de sjekka meg igjen i 17tia, åpninga var 4 cm, halleluja tenkte jeg. Kanskje det endelig skjer noe! Men neida. Dryppet ble slått av rett før 18. For de ville ikke slite meg ut mer.. Og jeg fikk også beskjed om at hvis jeg ikke hadde født for egen maskin i løpet av natta måtte jeg ta keisersnitt fordi det begynte å haste når 72 timer er gått etter vannavgang. Jeg var knust..
Både jeg og Marius var slitne, utålmodige og lei sykehus. Så vi la oss ganske tidlig. Men så plutselig! I 04tia natt til tirsdag våkna jeg av mine egne rier, ENDELIG! Trodde jeg... Jeg ble jevnlig sjekka, fikk smertestillende, de satt på ctg maskin på meg og riene var regelmessige. Men åpninga? Den var fortatt på bare 4 cm...

Tirsdag 02.02 -
Jeg hadde klart å sove 1 times tid. Så jeg ble vekt i 7tia. Riene var fortsatt vonde og jeg skjønte jeg måtte ta keisersnitt.. Litt over 8 kom en jordmor og en barnelege inn på rommet mitt. Og jeg fikk da beskjed om å dusje, for jeg skulle straks opereres. Jeg knakk totalt sammen.. Jeg klarte ikke vaske meg, jeg bare grein, riene var vondere. Så Marius måtte faktisk stå i dusjen med meg å vaske meg. Både foran og bak og i håret, overalt. De banker på døra og sier jeg må bli ferdig fordi vi hadde dårlig tid.
Da var det kateter neste! De kjørte en slange opp i urinrøret, det var ikke vondt. Men så pumpa de opp en bitteliten "ballong" inni der. Det føltes som hele underlivet mitt skulle sprenge. Jeg skreik av smerte, tårene spruta. Men Marius tok tak i hånda mi å sa "nå er det snart over".
Jeg ble kjørt inn på operasjonsstua. Først fikk jeg bedøvelsen, og den var vond den! Så la jeg meg ned, ble vaska og sterilisert på magen, og jeg kjente mindre og mindre. Tilslutt var alt klart. Marius kom inn, jordmødre, barneleger, kirurger, alt mulig. Det var vel på det meste 10 forskjellige sykepleiere inne på det lille rommet. Marius satt å holdt meg i hånda hele tia. Så kjente jeg tilslutt et dytt i magen, og sekunder etter hørte jeg babyskrik. ENDELIG! Endelig var jenta mi ute og endelig var vi foreldre. Marius ble med for å stelle henne, mens jeg lå å ble sydd igjen. Marius og jordmor kom med henne, og verdens vakreste jente hadde jeg fått ❤️
Jeg ble etterhvert kjørt ned på oppvåkning, og der måtte jeg ligge til bedøvelsen var ute. Jeg lå der en stund alene, før først mamma kom, så kom etterhvert Marius med prinsessa.

Leah Sofie så sitt første lys 02.02.16, klokka 09.24, 1 dag før termin. Hu veide 3660 gram og var 46 cm lang. Og vi var verdens stolteste foreldre 😍

Likes

Comments

Tenkte jeg kunne svare på 35 spørsmål, så dere kanskje blir litt bedre kjent med meg!

1. Hva var det siste du skrev ned på papir?
- Skrev ned et tlf nr.

2. Hva bestiller du på kafè?
- Er aldri på kafè! Men jeg elsker iskaffe eller kaffe mocca.

3. Hvilke nettsider besøker du daglig?
- Facebook, blogger og titter ofte på nettsider med klær.

4. Hva har du alltid i vesken?
- Nærmeste vesker jeg kommer er nok stellebagen til Leah..

5. Hvem ringer du til når du er sint eller lei deg?
- Kommer litt an på situasjonen.. Men stort sett Marius, kjæresten min.

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
- Den er hvit og blå.

7. Kan du bytte olje på bilen?
- Jeg kan nok ikke bytte den, men jeg kan peile og fylle på mer.

8. Hva har du hatt av kjæledyr?
- Katter, mange katter! Hund, kanin, ørkenrotte, hetterotte og hamster. Nå har vi to hunder.

9. Har du noen piercinger?
- Har i leppa og tunga.

10. Er det viktig å feire bursdag?
- Til en viss grad ja. Men et stort selskap er ikke så nøye, men syntes det er koselig å gjøre noe ekstra ut av dagen.

11. Hva gjør deg lei deg?
- Det kan være så mangt! Jeg er ekstremt følsom og støtt hormonell. Så til tider er det ingenting som skal til for at tårene triller.

12. Hva gjør deg glad?
- Å tenke på min fantastiske familie og mine flotte venner <3

13. Hva er drømmejobben din?
- Vet dere.. Det aner jeg faktisk ikke.. Eneste jeg vet er at jeg vil bli rik! Jeg trives veldig godt i jobben jeg har nå. Men å jobbe på en bensinstasjon er nok ingen drømmejobb.

14. Abonnerer du på et ukeblad?
- Nei.

15. Hva var det siste du kjøpte?
- Brus og røyk.

16. Liker du kinesisk mat?
- Jeg elsker kinamat! Det er noe av det beste jeg vet.

17. Når var du i kirken sist?
- Det var i 2012 i barnedåp.

18. Hvem var den siste som gjorde noe ekstra spesielt for deg?
- Det kommer jeg ikke på nå i farta.

19. Har du noensinne vært i en ambulanse?
- Nei, og takk og pris for det!

20. Kan du rulle med tungen?
- Ja.

21. Hvor lang tid bruker du om morgenen?
- Altså.. Jeg er hjemme stort sett vær dag, og det er ikke alltid jeg børster håret mitt før jeg skal legge meg engang.. Men når jeg sminker meg bruker jeg som regel 10-15 min maks.

22. Banner du ofte?
- Ja, altfor ofte..

23. Hva er det lengste du har campet i et telt?
- 2 dager tror jeg.

24. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med?
- Det er magen. Men jeg har vært gravid og ikke trener jeg, så jeg kan bare takke meg selv.

25. Nevn en ting som kan være irriterende med å blogge?
- At hvis du ikke har noe å blogge om føler du at du må uansett.

26. Hvor mange glass vann drikker du daglig?
- Jeg drikker altfor lite vann..

27. Når legger du deg om kvelden?
- Det er veldig varierende. Men som regel ikke seinere enn 1.

28. Det mest romantiske du har gjort?
- Verken jeg eller Marius er så romantiske av oss.. Så jeg vet ikke.. Haha!

29. Et sitat du liker?
- "Don't cry for the past, smile for the future!"

30. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
- Nå er jeg jo ikke mer enn 20, blir 21 i oktober. Men jeg føler meg gammel innimellom siden jeg er mamma og de fleste venna mine på min alder fester nesten vær helg. Så føler jeg meg ung når jeg ser på alle de eldre som har blitt mamma likt med meg.

31. Potetgull eller smågodt?
- Det kommer helt an på!

32. Den perfekte vertinnegaven?
- Det tror jeg faktisk må være mat. Hahaha!

33. Siste filmen du så?
- Husker ikke hva den heter..

34. Norge på sitt beste?
- Jeg har opplevd altfor lite av Norge.. Men jeg har veldig lyst til å reise til Nord og se skikkelig nordlys!

35. Finnes det noe du virkelig har lyst til, men ikke har verken råd, tid eller mulighet til?
- Å ja! Jeg har så lyst på lappen, så jeg slipper å være avhengig av alle andre til en vær tid..

Likes

Comments

Leah våkna litt over 8, da var det bleieskift og mat. Så nå sover hu igjen. Hu legger seg som regel rundt 22.00, da er bading og mating gjennomført. Og det er så deilig med en sovebaby! Idag er henne 10 uker, og det tidligste hu har våkna på natta er 5. Vanligvis sover hu til alt ifra 6-10, og da når hu har fått mat sover hu 2-4 timer til før hu er klar til å starte dagen.

Nå sitter jeg ute så bikkjene får gjort ifra seg. Og her er det sol! Er så glad for at det endelig ser ut som våren er kommet for å bli 🌻 Ellers idag er det vel minimalt som skjer. Jeg er forferdelig sliten om dagen, så det er utrolig godt å tilbringe dagen hjemme og ta livet helt med ro.

Prøver å legge inn bilde, men det står bare å laster opp, uten at det skjer noe mer. Blogger fra mobil, og skjønner meg ikke helt på alt enda. Så da får jeg bare beklage at det ikke er noe bilde her..

Likes

Comments

Jeg er født 2. oktober i 1995. Bodd alle mine år i vår kjære Grunnlovsbygd, nemlig Eidsvoll. I juni 2013 flytta foreldra og lillesøstra mi 1 time unna her, og jeg ble boende for å fullføre skole og bo samme sted som kjæresten min. Skolen gikk det ikke så bra med, men jeg har enda samme kjæreste. Vi fikk vår første leilighet juni 2014, men pga en useriøs huseier kom vi oss fort vekk derfra. Og i januar i 2015 fikk vi ny leilighet, og her bor vi enda! 30. mai ifjor fant vi ut at vi skulle bli foreldre! Og 3. september fikk vi vite at vi venta ei lita jente 3. februar i år. 
Men 30. januar bestemte hun at henne ville ut. Men.. Jeg ble liggende innlagt 3 dager før de tilslutt måtte ta henne ut med keisersnitt. Fødselshistorien kan jeg komme tilbake til seinere! 
Så brått gikk vi fra en familie på 2 (4, med våre to hunder), til og bli en liten familie på 3 (5). Kjæresten min, Marius jobber. Så jeg sitter stort sett hjemme med Leah med mindre jeg finner på noe annet, og sånn vil det bli til oktober, for da er jeg ferdig i permisjon. Og til vanlig er jeg ansatt på en bensinstasjon her i Eidsvoll, og det har jeg vært i snart 3 år.

Likes

Comments

Jeg har siden tidlig 2010 vært på blogg.no med forskjellige bloggadresser. Men jeg har stort sett blogga periodevis. Blogger noen mnd, pause på noen mnd, blogger noen mnd - ja, du skjønner. Jeg sitter stort sett hjemme med dattera mi som ble født 2. februar i år, så jeg har mammaperm til oktober. Så fryktelig mye spennende å blogge om har jeg jo ikke til en vær tid.. Kanskje det derfor går som det alltid gjør med blogging. Fordi jeg rett og slett alltid har hatt en ganske standar "kjedelig og normalt" liv.

Men, jeg skal nå gi dette et forsøk!

Meg og min kjære Leah Sofie ❤️

Likes

Comments