Header

Hei alle sammen!

Jeg tenkte at jeg skulle lage et oppfølgings innlegg fra 25.juli, da la jeg ut et innlegg om at jeg var i VG. I artikkelen dem skrev så var det om Mentor programmet og hvordan man der fikk hjelp til å komme seg i jobb. Mentor programmet handler om at brukerne på nav får en praksis plass og på den plassen så har man en mentor som er din ekstra støtte og som hjelper deg til å klare dine mål. Jeg fikk starte på mentor programmet 4.juli.2017. Jeg var så heldig å få starte på café her vi bor, så det tar meg 1 min å gå opp. Jeg har fått mye hjelp, jeg føler selv jeg har vokst på den tiden jeg har vært her. Jeg skulle først jobbe til 4.10 men fikk utvidet til 31.12 og det var en stor glede for meg. Jeg snakket med mentoren min og fortalte at jeg ville ta fagbrevet, hun hjalp meg mye og vi fikk møte med hun som jobber på hovedkjøkkenet. Hun snakket med meg om hva jeg burde tenke på når det gjelder forskjell på lærling og lærekandidat. Det gikk en liten stund men vi skulle etter hvert på møte med kommunen, det var utrolig positivt.

Når møte var ferdig så fikk jeg beskjed om å få tak i mine karakterer og sende dem. Og det gjorde jeg. Det gikk vel 7-14 dager så fikk jeg tilbud om Lærekandidat, jeg takket så klart JA. Så fra 02.01.2018 så er jeg lærekandidat. Og jeg gleder meg kjempe masse.

Jeg hadde faktisk ikke kommet så langt hadde ikke jeg vært i dette programmet og fått den hjelpen jeg trenger. Så jeg er så glad for at jeg ble med i mentorprogrammet. Så det vil si fra Januar så er jeg ute av nav. Det skal bli en utrolig god følelse.

Artikkelen fra vg finner du her : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/hva-vi-elsker/de-ble-reddet-av-nav/a/24100782/


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Jeg har jo alt skrevet at oppskriften som skulle ut på onsdag ble forsinket. Og nå kommer innlegget om hvorfor jeg ikke skrev det på onsdag.

På onsdag så var jeg på jobb fra 08.30-14.30. På jobb så gjorde jeg ikke så mye men jeg gjorde det jeg pleier å gjøre. Når dagen var ferdig så ble Aleks med meg for å ta buss. For jeg hadde nemlig tannlege time 15.30. Jeg skulle trekke visdomstanna mi. Jeg har hatt hull i tanna lenge. 2 har jeg fått fikset å da var det visdomstanna igjen. Jeg gruet meg litt da jeg viste at visdomstanna var skikkelig ødelagt.
Jeg kom inn til tannlegen, hun satte bedøvelse og ga meg smertestillende. Hun begynte å arbeide på tanna for å kunne trekke. Jeg kjente at hun drev på men det gjorde ikke vondt. Hun prøvde å få ut tanna hel men måtte til slutt dele tanna mi i 3. Mens hun drev med det måtte jeg ha mere bedøvelse fordi det gjorde vondt. Hun fikk delt tanna i 3 og fikk ut den ene delen med rota. Etter hun fikk ut den så ble det lettere å ta ut de andre delene. Jeg fikk også 2 sting i munnen. Og nå har det begynt å klø noe innmari. Så når jeg var ferdig hos tannlegen så var jeg sliten og orket ikke så mye så vi dro hjem så jeg fikk slappet av.
Nå er det 4 dager siden jeg trakk tanna og har det bedre unntatt kløingen da. Men nå er tennene i orden. Og det er så utrolig godt å vite at jeg nå får det bedre.

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Jeg sa jo at jeg skulle legge ut oppskrifter til dere. Men jeg har faktisk ikke hatt tid for å blogge før nå. Så da skal jeg få ordnet det i løpet av dagen. Jeg ser på Amalies jul og koser meg. Og til frokost/lunsj spiste vi rislapper. Skal skrive oppskrift på den også når jeg er i gang.

Jeg tenkte bare å forteller dere hvorfor det ikke kom noe oppskrifter i uka som gikk så da skal jeg få skrevet dem ned også skal jeg legge dem ut etterhvert. Så håper jeg dere er tolmodige når det gjelder oppskriftene.

Så følg med i løpet av dagen så kommer det noen innlegg.

Likes

Comments

Hei alle sammen! Da er det tid for oppskrift igjen. I går så laget jeg en super god sopp suppe. Aleks synes den var utrolig god og han likte den så da var det jo greit da. Jeg har begynt å spise sopp det siste året så jeg synes dette var super godt.

Så da bestemte jeg meg for at jeg skulle skrive ned oppskriften til dere lesere da.

Det du trenger er

12 sjampinjong

1/4 Sjalottløk

1/4 Chili

2 hvitløksfedd

6 kylling filet

Dette gjør du:

Kjær kyllingen i terninger, brun den i en varm panne. Bruk det krydderet du selv vil bruke på kyllingen. Når kyllingen er ferdig brunet tar du den i en kjele og heller over 1 liter vann. La det koke i 30 minutter. Da har du også fått kraft du kan bruke i suppa.

Kutt opp 6 sopp til basen og 6 sopp til å ha oppi når alt er ferdig.

Kutt chili, hvitløk og Sjalottløk i små biter.

Surr chili, hvitløk og sjalottløk i en kjele med smør. Ha oppi de 6 soppene du har kuttet opp. Bland det sammen å la soppen steke i 5 minutter. Bruk en stavmikser å mos det sammen.

Hell kylling kraften oppi. Bruk en sil sånn at kyllingen ikke detter oppi. Bland sopp mosen og kraften godt sammen. Når det har kokt i 5 minutter tar man soppen og kyllingen oppi og blander det sammen. La det koke i 10 min til.

Velbekomme!

Dette var utrolig godt og håper dere også synes det. Skal legge ut flere oppskrifter. Det skal ut hver onsdag nå. Eller hvertfall de 2 neste onsdagene. Skal nok lage flere også. Kommer en som jeg har lagt ut før også. Vet ikke om jeg har lagt ut her eller på den forrige men den legges ut på nytt hvertfall.

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Da tenkte jeg å komme med en liten hverdags oppdatering da. Jeg har faktisk vært sengeliggende siden fredagskveld. Var på jobb på fredag men da var jeg så sliten og ødelagt når jeg kom hjem at de var helt jævelig. Jeg hadde vondt overalt og hadde det ikke godt. Jeg har hatt influensa men det gikk heldigvis bort på mandag men da var det så klart det hodet som fortsatt gjorde vondt da. Jeg var på legevakta på onsdag for da hadde jeg hatt vondt i hodet i 6 dager. Men dem fant ikke ut hva det var så dem ga meg palarginforte også måtte jeg ringe legen i dag. Så i dag har jeg vært hos legen og jeg har da fått beskjed om t jeg har en betennelse i nakken. Så da har jeg fått voltaren for det, så nå håper jeg at det skal funke. Så får vi se hvor lenge jeg har vondt i hodet da. Hodet har jeg nå hatt vondt i 7 dager, det forsvant litt i stad men kom litt tilbake i kveld. Så er ikke akkurat så godt. Det verste er at jeg våkner om natten av smerte noe som ikke er noe godt i det hele tatt. Så da er jeg sykmeldt ut uken som vil si til å med i morgen. Så da får jeg opp å levere lappen til sjefen også gå igjen da. Synes det er litt kjedelig men ellers så går det vel greit.

Så denne uken har jeg vært mest sengeliggende vært litt med sambo i stua og vært med og luftet meg da. Men ellers har vi vært inne. Så har egentlig hatt noen fine avslappende dager hjemme. Fra neste uke av så skal jeg opp igjen på jobben og det gleder jeg meg kjempe masse til. Jeg håper bare at jeg nå kan få jobbet lenge uten noen problemer. Så skal jeg få begynt å trene igjen. Det skal bli kjempe godt. Så da må jeg vel også få skrevet ferdig treningsprogrammet mitt. Og skal få delt det med dere også etterhvert.

Nå er det snart natta her. Så da skriver jeg mere senere, for i morgen har jeg jo god tid til å skrive masse til dere. Må bare skrive på felles bloggen jeg har med noen andre snupper da. Så må planlegge dagen min litt i morgen.

Ha en fin natt alle sammen.

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Jeg har vært inne på min gamle blogg og funnet igjen et innlegg. Et innlegg som dere kan bli litt bedre kjent med meg i. Jeg har jo nå endret litt på det siden jeg skrev dette i 2016. Så må jo oppdateres også, men tenkte at dere ville lese litt om hva jeg tenker og hvorfor jeg gikk opp så mye i vekt en periode. Jeg skal nå ned i vekt og da tenkte jeg at jeg skal legge ut dette for dere også kan dere følge meg og min vei ned til en vekt jeg er fornøyd med.

Da skal jeg fortelle litt om meg og om hvor mye jeg skal ned i vekt. Jeg la ut dette på min gamle blogg i 2016 så det er nå oppdatert om meg og min vekt.

Fakta:
Navn: Silje
Alder: 24 Kjønn: Kvinne
Høyde: 166
Kropp: Overvektig
Vekt: 135

Litt mere om meg:

21.okt.2014 så var jeg og fikk satt inn P-stav i armen, jeg viste om bivirkningene. Men siden jeg har hatt den før så tenkte jeg ikke mye over et. Jeg var flink til å spise sunt å gå masse turer med forloveden min. Jeg begynte allikevel å gå opp i vekt, noe jeg synes var leit. Oktober 2015 så var jeg hos lege, jeg skulle ha en sjekk med masse prøver å vekt kontroll. Da viste det seg at jeg hadde gått opp noe innmari. På 1 år hadde jeg gått opp 26 kg. Oktober 2014 veide jeg 100 kg og oktober 2015 veide jeg 126. Jeg blei litt lei meg men tenkte at jeg skal klare å gå ned i vekt. Før jul sleit jeg litt med det med å gå ned. Men etter jul har det gått bedre. For da veide jeg faktisk 124 kg, det vil si at siden 3.januar hadde jeg gått ned 2 kg. Selv om det er lite for mange så er det mye for meg. Men det stoppet jo ikke der. I 2016 så gikk jeg jo ned i vekt, jeg gikk ned til 115 kg. Men der sa det jaggu meg stopp. For jeg og samboer begynte å være mye med noen og det endte med at jeg gikk opp noe innmari i vekt. Jeg gikk opp igjen alt jeg hadde gått ned, men det stoppet ikke der. Jeg fortsatte å gå opp selv etter jeg begynte å ta meg sammen igjen. Det som skjedde når vi var der vi var, det var at når vi skulle spise så var det jo ikke grønnsaker til maten. Maten var fet mat og egentlig ikke noe for meg. Jeg prøvde å si det men det ble vist nektet på. Jeg veier nå 135 kg, det er noe jeg misliker og noe jeg skal gjøre noe med.

Jeg har nå drevet og regnet ut på hvor mye bmi min er på, jeg har også regnet ut hvor mye jeg skal ned i vekt. Jeg synes selv dette er spennende, så jeg har valgt at jeg skal dele det med dere lesere også.

Jeg skal ned 55 kg tilsammen. Dette skal jeg dele opp, aller først skal jeg klare å gå ned fra 135 kg til 120 kg. Da jeg veier 120 kg så skal jeg ned til 110 kg. Så det som er, er at jeg skal ta 10 og 10 kg av gangen dette for at det skal bli lettere for meg og at jeg faktisk skal kunne klare det. De første kg jeg skal ned er faktisk 15 kg men resten er 10 og 10.

135 til 120 kg er 15 kg.

120 til 110 kg er 10 kg.

110 til 100 kg er 10 kg.

100 til 90 kg er 10 kg.

90 til 80 kg er 10 kg.

15+10+10+10+10=55 kg.


Vekt Høyde BMI Fett

135 166 49 59 %

Håper dere nå ar blitt litt mere kjent med meg og at dere kanskje vil være med meg på denne reisen. Jeg har prøvd før men ikke klart det da jeg ikke har vært motivert nok på grunn av ting som skjedde på den tiden. Nå er jeg motivert og ting i livet mitt er positivt så da skal jeg satse på treningen og jeg skal ordne meg med diett. Dette skal jeg klare og gleder meg til å starte.

Og til noe jeg skrev lenger opp i innlegget.

Nå har jeg ikke nevnt noe navn eller hvor disse bor eller noe, så nå håper jeg at ingen blir sure og mener jeg henger ut noen. For er som sagt ikke nevnt noe navn eller sted.

Likes

Comments

Hei alle sammen. 
Jeg har ikke hatt tid til å skrive til dere, det er veldig kjedelig men jeg har vært så sliten. Og jeg er med på en felles blogg med 5 andre jenter, vi er 6 totalt. Så vi har faste dager hvor vi skal blogge. Jeg har fredager. Men om dere vil lese om hva vi jentene driver med så kan dere ta dere en titt her : http://nouw.com/mafiafruene 


I det siste så har jeg egentlig bare slappet av og jeg har humpet rundt på krykker. Jeg har hatt senebetennelse i venstre kne så jeg har vært utrolig sliten og har da brukt energien min på det jeg måtte her hjemme og ikke på bloggen. Jeg har gått på 1 g paracet og 6oo mg ibux 4 ganger om dagen for smerter. Men likevel var smertene der. Så alt av energi ble brukt for å komme meg rundt hjemme, gå på do, lage mat og alt det der. Så jeg har ikke hatt energi til å gjøre noe. Jeg var tilbake på jobb på torsdag 19.oktober, hadde forsatt smerter men jeg kom meg gjennom dagen. Fredag var ny dag på jobb og jeg gikk bare å gledet meg til kvelden. Vi skulle på kino med et vennepar. Det var utrolig koselig og vi har allerede avtalt at vi skal på kino igjen litt senere. Vi skal se juleblod eller hva den het, haha ikke godt å huske. På fredag så var vi å så på Snømannen, den var egentlig litt kjedelig for var ikke så mye action som jeg trodde. Men filmen var bra i seg selv den, så den annbefalles . 

Denne uka her så har det ikke skjedd så mye. Har brukt tiden min på å slappe av etter jobb og kose meg med samboeren min. På mandag bestilte jeg faktisk julegaver og i dag var jeg på kicks og hentet 2 av de. Resten får jeg i posten i løpet av noen få dager. Så da er det bare å gjemme de da og pakke inn senere. 

Nå skal jeg slappe av og kose meg før senga kaller. Så skal jeg få skrevet noen oppskrifter til dere. Har hvertfall 2-3 nå. 

så da sier jeg hade så lenge. 

Likes

Comments

Beklager for at dere hører fra meg så sent. Jeg har vært på jobb i dag, var på jobb fra 08.30-14.30. På jobben i dag så har det ikke skjedd så mye. Men jeg håper at det skal bli litt mere å gjøre etter hvert. For er ikke like moro å stå eller sitte å ikke ha noe å gjøre når du er på jobb. Etter jobb i dag så gikk jeg dit Aleks var. Vi gikk hjem om fikset oss og gikk for å ta bussen opp til sentret. Der kjøpte jeg av farging til håret, for nå i kveld skal jeg faktisk avfarge håret mitt. Vi gikk også på TGI Fridays og spiste god middag sammen. Noe jeg setter så stor pris på at vi kan gjøre innimellom.

Men se så god mat vi hadde da. Dette er så godt. Aleks hadde Chicken Tenders og jeg hadde New York strip. Jeg hadde faktisk 300 g biff, det fordi det ikke er så mye poteter og da vi jeg heller ha mere kjøtt. Jeg har spist dette en gang før også.

Jeg har nå avfarget håret mitt. Så nå har jeg snart original fargen min igjen. Jeg gleder meg til å kunne få min originale farge tilbake.

​Jeg har en felles blogg med 2 venninner og det er super stas. Det er så gøy å kunne dele hverdagen men ha det på en blogg. Det skal bli gøy å se hvordan det går, vi har allerede begynt å få noen innlegg på bloggen og det er moro. Så dette innlegget er ganske likt et jeg la ut på felles bloggen. Men her har jeg da lagt til litt mer.

Ha en fin natt alle sammen :)

Likes

Comments

Nå er det ikke lenge før jeg å Aleks sitter på Ullevaal og skal se Norge-Nord-Irland. Vi skal ta 17.08 toget fra Jessheim. Det er ikke ofte jeg er med på det men jeg vil jo veldig gjerne være med. Jeg synes det er kjempe moro å se gutta spille, jeg blir ivrig og det er noe Aleks også synes er moro. Vi reiser inn litt tidlig for å ta en burger eller to på macern eller noe. Dette fordi det er så lenge uten mat. Jeg skal ordne sånn at jeg får tatt noen bilder og laget innlegg om kampen. Jeg skal få det ut i morgen. Nå har jeg fått skrevet litt om hva jeg skal gjøre også vet dere at jeg lever. Nå skal jeg gå og ordne meg så jeg faktisk blir klar til å ta buss om 53 min. Haha jeg er utrolig treg men sånn er det bare.

Så skal jeg ordne et innlegg til før jeg stikker. Så er litt stress også men det skal nok gå. Men innlegget jeg skal fikse det er ikke til denne bloggen men en annen en. Så det blir spennende.

Blogges.

Likes

Comments

​God ettermiddag!

Jeg skrev til dere tidligere i dag at jeg skulle skrive ned noen innlegg til dere. Men jeg endte opp med å ha litt jente spa, jeg gjør det som regel når jeg er hjemme alene. Da slapper jeg ekstra av. Jeg hadde ansiktsmaske og hår maske. Hår masken lager jeg selv, jeg bruker balsam og alovera gel til hår masken. Jeg tar 5 spiseskjeer med balsam og 5 med alovera gel, så blander jeg det godt sammen med en teskje. Jeg fordeler det godt i håret også masserer jeg det inn.

Etter jeg hadde fått dusjet satte jeg på en håndkle vask og jeg tok av senga så nå ligger det klart sånn at jeg kan sette på sengetøyet når håndklærne er ferdige. Så nå skal jeg faktisk se på bloggerne igjen.

Jeg skal finne ut hvilken tema jeg skal skrive om så skal jeg få skrevet ned det også.

Her i dag så er det strålende sol, så inne er det varmt og hjelper ikke å ha døra oppe en gang. Aleks er som sagt hos sin mormor med moren og stefaren, han skulle hjelpe til med å ordne i hagen. Så han er ikke hjemme før 19.00-19.30 tiden. Så det er egentlig veldig deilig å være alene hjemme, jeg kan da se hva jeg vil og jeg kan skrive på bloggen.

Når jeg sitter og ser på bloggerne så prøver jeg å finne ut av hvordan jeg skal få gjort ting. For jeg ser at de planlegger godt, det er jo det jeg skal prøve på. Jeg skal begynne å planlegge ting, planlegge innlegg, planlegge år de skal ut og jeg må finne ut hvordan jeg skal gjøre det da jeg også jobber 08.30-14.30. Jeg vet med meg selv at om jeg skal holde på leserne mine så må jeg planlegge og jeg må få skrevet innlegg. Nå skal jeg kose meg med bloggerne og planlegge litt samtidig. 

Likes

Comments