Du satt foran meg, så ut av vinduet. Smilerynkene dine var vakre, og håret ditt lå så fint dandert. Du rørte på gifteringen din som satt på den gamle hånden din. Blikket ditt møtte meg, og du ga meg et sjenert smil. Et lite håp eller en lovnad om at livet er verdt det, og at man en dag vil sitte og se tilbake på mange minner som man holder nært hjertet.


Intrykkene

Det har gitt meg så mye, det å kunne ta del i noen andre sine liv, og kunne hjelpe. Det å bruke min tid på arbeid, til å hjelpe deg som trenger det, gir meg mye mer enn jeg kan forklare. For tre år siden valgte jeg å begynne å jobbe innenfor helse. Nå studerer jeg sykepleie. Er det mye å gjøre? Ja. Ser man mye man skulle ønske man ikke så? Ja. Angrer jeg på at jeg sa til denne jobben? Nei.

Som 19-åring hadde jeg allerede fått en mer voksen tilnærming til hverdagen, livene til de rundt meg, og gleden av å kunne hjelpe andre. Det føltes godt å dra fra jobb og føle at man har gjort noe som man får mer enn bare penger tilbake for.

"Så du liker å tørke bæsj?"

Det var en gang jeg snakket med en, og fikk spørsmålet om jeg likte å tørke bæsj fordi jeg jobbet innenfor helse. For å si det enkelt så tenker jeg ikke på det som en del av jobben. For meg handler det om at man gjør det man kan for andre, man får møte mennesker som trenger hjelp, eller en å snakke med, og man får høre mange historier.

Det har selvsagt vært en del som ikke har vært glade, som ikke vil snakke, og som har kjeftet. De har vært frustrerte på situasjonen, og jeg har fått høre det. Det er vanskelig, og i disse episodene blir jeg enda mer fokusert og tenker på hvordan jeg kan oppføre meg. For å skape tillit og få denne personen til å føle at jeg er her for å hjelpe og lytte.

En ære

Så når folk spør meg om jeg trives med å hjelpe eldre eller de som trenger det til å gå på toalettet, eller dusje, eller bare høre på historier, sier jeg ja. For meg er det en ære som får ta del i livet til disse menneskene, og jeg vokser mye mer, og får mye mer innsikt i livene til andre mennesker. Jeg får ta del i en svært intim situasjon for de som trenger det, og den tilliten jeg blir vist, gjør at jeg blir utrolig fokusert og takknemlig. Jeg går hver dag fra jobb og føler at jeg har lært noe.


Du sitter og ser utover vinduet. Vi snakker litt, og du forteller meg om livet ditt. Din store kjærlighet, dine barn og hvordan livet har vært. Du forteller at livet er for kort. Du forteller meg at du setter pris på meg og hjelpen jeg gjør. Jeg smiler. Du smiler. Vi smiler begge to. Da er det verdt det.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

bildene er hentet fra pinterest


"Is it Monday? Let´s go back to bed, babe." Noen dager treffer mandagen deg midt i fleisen og det eneste du egentlig vil, er å gjemme deg under den store, gode og varme dynen. "Heldigvis" har jeg nok å gjøre, så jeg får bare bite tennene sammen og stå på. Det er tross alt mandag, og jeg gleder meg til i morgen, til en ny dag!

Det er mye som står på planen, og jeg har en venninne på besøk fra Bergen. På fredag kom Trine, og da hun dro, kom Mia! Så koselig, gleder meg til jeg kommer hjem så vi kan snakke enda mer. Girls taaaalk!

Likes

Comments

Contains affiliate links
the best moments in life are when you´re wandering mindlessly, admiring the beauty of everything with no destination in mind


Denne looken, denne dagen, folkene jeg var med. Alt gjorde at jeg følte meg skikkelig sterk, tøff og bra. Jeg følte jeg så bra ut, følte meg bra og jeg elsket den litt "vintage" stilen jeg fikk. Følte meg litt som Sandra Dee i "Grease". Skinnjakken, røde lepper og det lyse krøllete håret.


Skinnjakken er fra Na-Kd.com, og jeg trodde først den ville bli for mye for meg, men jeg merket med en gang jeg tok den på, at den ville bli brukt mye! Den er så kul med frynsene.


Nå kan du få 20% rabatt med koden 20SILJE 


Du kan finne jakken HER og de har så mye annet fint hos Na-kd.com , jeg elsker (!) butikken!

Nå skal jeg ta på meg sminke, kle meg og dra på et lite jentevors. Jeg elsker den tiden på kvelden når man bare ler fullt ut med gode venner.

Likes

Comments


Når jeg tenker tilbake på hvordan jeg følte meg før jeg flyttet, var det mange følelser. Ville jeg få meg venner, ville jeg trives? Ville jeg savne familien så mye at det ville føles tomt å bo så "langt" borte? Poenget mitt er at jeg var så redd for å savne eller tro at det ikke ville gå at jeg var nær med å ikke gjøre det. Helt til jeg endret tankemønsteret mitt og tenkte "Fy faen heller, jeg reiser!". Og heldigvis gjorde jeg det!

Livet mitt har de siste månedene blitt til spontane dager hvor jeg drar ut og spiser for meg selv, jeg har blitt både turist, student og en arbeidende jente i en helt ny by. Føles jeg langt hjemmefra? Nei, overhodet ikke. Jeg føler at dette er hjemmet mitt, fordi jeg trives så godt, og jeg vet at det er det riktige for meg nå.


Det viktigste er vel vennene jeg har fått her. Familien min og vennene mine i Bergen er spikret fast i hjertet mitt, og de betyr alt for meg. Likevel har jeg åpnet hjertet mitt enda litt, og jeg føler det har blitt enda større, fordi jeg opplever så mye kjærlighet her. Jeg har møtt to personer som har totalt forandret måten jeg ser ting på, og vi kan vel godt si at vi tre, vi er harmonisk perfekte sammen. Vi tuller, kjefter og er med hverandre. Vi trenger ikke snakke, men jeg vet at de er der. Det går som regel ikke med tre personer som er bestevenner, men jeg har funnet disse to, og jeg aner ikke hvordan jeg skulle klart meg uten de. Tenk, jeg har kun kjent de siden september, og nå er jeg med de hver dag nesten. Det føles ikke ut som vi er akkurat blitt kjent, det føles ut som vi er søsken.


Så hvis jeg skal oppsummere livet mitt i Oslo for de som lurer; så er det at jeg føler at jeg er i Bergen, men at jeg ikke er det likevel. Gir det mening? Uansett så elsker jeg livet mitt som student her, og jeg nyter hver dag hvor det ikke regner. Fy søren så mye det regner i Bergen!

Studiet er som støpt for meg, jeg elsker det, og synes alle fagene er interessante og lærerike. Det gjør også at jeg føler jeg har en kompakt timeplan som gjør at jeg har mye forskjellig å ta meg til i hverdagen.


Snart er ett år gått, og jeg kan ikke tro at jeg bare skal være her i to år til foreløpig. Denne byen lå nærme hjertet mitt før, men for første gang i livet føler jeg at det jeg gjør gir total mening og jeg forstår at det går an å digge livet. Jeg savner selvsagt familie og venner, men jeg er sikker på at de er like enige om at jeg må følge drømmene mine, og denne ene drømmen viste seg å være et av de viktigste og retteste valgene jeg har tatt.

Likes

Comments

sponset produkt


Hallo i luken!
For en liten stund tilbake møtte jeg fine @henriettehonsrud for kaffe før Nivea sitt event. Det var sol ute og jeg tenkte; i dag skal jeg ta på meg den fresheste jakken jeg har! Den er fra IvyRevel, og jeg elsker den! Den er i semsket skinn, og den er nydelig. Fargen er kald, men likevel poppende klar og gir mye farge! Den skal bli en skikkelig hit når det blir litt varmere ute. Jeg gikk med den under ulljakken min og da gikk det bra ;-)


Det var et skikkelig selvtillitsboost da det var så mange som kommenterte på den og sa at den var så fin. Jeg vet at den er det, men det var tydelig at flere mente det! Den er bare så kul.


Dere kan finne den HER

og husk at du får 20% rabatt med koden OKLAND20Jeg har akkurat tidenes late søndag etter jobb, og sett Sex and The City 2, det er en så koselig og jentete film! Enjoy your sunday evening, girls.

Likes

Comments

"Everyone you meet has a part to play in your story. And while some may take a chapter, others a paragraph, and most will

be no more than scribbled notes in the margins, someday,

you´ll meet someone who will become so integral to your life you´ll put their name in the title.

- Beau Taplin