Operasjon

Da har jeg lyst til og oppdatere etter en stund i hvile da jeg ikke har energi på topp. Energien min har vært på bunn ganske lenge nå, kvalmen er der og jeg sover 1-2 dupper pr dag for og kunne holde ut. Maten har gått tilbake til å gå i mosa/suppe fordi hvis jeg spiser vanlig kommer 99% av dette i retur. Formen er ikke på topp, og humøret svinger hormonene er ikke sånn de pleier og være. Har spist 2 middager siste 2 uker resten har jeg fått beskjed fra sykehuset og fokusere på drikke.

Humøret og Hormoner :
Humøret mitt svinger mer enn ei disse gjør på en lekeplass for å si det sånn. Hormonene mine er helt i flykræsj for å si det sånn, griner av ingenting og tårer triller hvis jeg hører feil sang på feil tidspunkt, eller når jeg ikke får viljen min så triller tårene og jeg blir gærn, da jeg er ei jente som er vant med å få viljen sin 99% av gangene.

Vekta :
Vekta mi går jo nedover, men den sto på et platå i en ukes tid men nå er den på vei ned igjen. Jeg ønsker ikke og utdype her inne hvor mye jeg har gått ned, men det jeg kan si er at det har blitt en del for å si det sånn.

Energi:
Energinivået er ganske lavt, som sagt sover jeg 1-2 dupper pr dag på alt fra 1-3 timer pr dupp. Har jeg ikke duppa før kl er 14 så er jeg helt gåen resten av dagen. Har fått tatt b12 sprøyta nå sånn at jeg kan begynne og få mer energi da jeg ikke kan spise mat enda uten at ting kommer i retur.

​Et lite bilde der du ser kroppsforandringen min er kommet og ser ut som jeg mangler en del av kroppen der det var myyye fett hehe.. 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Familie

MiniSilje på bilder her er jeg alt fra da jeg var lita, så ser jeg det var ganske fresht med farger den gang da som i dag. de bildene på sia er tatt i 1994 og det i midten var jeg 6mnd da dette er tatt i Jula 92.

​Dette inlegget skulle komme ut i går...

Likes

Comments

Familie, Kjæreste

Litt på ettertid så ønsker jeg Oktober måned velkommen til meg, skulle bare ønske at det ikke var så kaldt for å si det sånn. Sitter med teppe og alt uansett tid på døgnet. Denne månden tror jeg går like fort som resten av månedene har gjort hittil. Vi skal jo søke visum hit for kjæresten for første gang så jeg håper alt går i boks.

I dag var jeg hos politistasjonen og fikk skrivd under på alle papirer og alt, så nå er det bare passet hannes som mangler, men det er betalt og bestilt å er under veis fra Ankara forhåpentligvis får vi det i morgen så vi kan ringe til konsulatet og få bestilt oss time da og han blir med meg hjem til Norge. Det er jo planen vår så jeg krysser alt for at vi ska få ja på visum. ingenting som tilsier at vi IKKE skal få ja nå. Dobbelsjekker og trippelsjekker alt for å få alt i box.

​Ellers har jeg begynt på hjemmelagde julegaver da det er ting som står seg i noen mnd på benken så blir det litt spennende og se hvordan dette ender opp. 

Likes

Comments

Operasjon
Hvem er jenta bak bloggen?

Tenkte jeg skulle skrive hvem jenta bak bloggen her egentlig er sånn at du får et bedre innblikk i livemitt om hvem jeg er.

Mitt navn er da Silje Hamre, 24 år boende i Trondheim men er født i Bergen. Jeg er ei jente som blogger på det og ha nylig gjennomført en veldig krevende operasjon nemlig en Gastric Bypass. Denne bloggen kommer til og handle om det meste, men jeg kommer ikke til og poste noen bilder med det første av andre enn de som vet om bloggen og mine nærmeste som jeg skriver inlegg med. Kanskje kommer det gjesteinlegg av venner en gang i blandt, kanskje ikke ? hvem vet.

Jeg er jo ei jente som har vært overvektig i fedmeklasse 3 noe som er veldig skummelt, og jeg vet ting kunne ha gått galt uten en sånn operasjon som jeg har hatt nå, men vet også risikoen for og få komplikasjoner under og etter operasjon.

Jeg reiser jo en del til Tyrkia da jeg har mitt aller kjæreste der, nemlig mannenmin ( snart mannenmin ) hvertfall. Jeg er sammens med en flott kar som jobber i skobutikk i Alanya, er fra Diyarbakir og vi skal søke besøksvisum til vinteren å håper han får komme og feire jul med meg og min familie. Noe som blir utrolig spennende for oss alle sammen.

Som dere ser i headeren så står det jo Siljemelek og det kan jeg jo forklare ganske enkelt ; Melek betyr Engel på Tyrkisk, og vi har reist til Tyrkia siden 97 ca. Når jeg var mindre hadde jeg laangt lyst hår med mye fall i og krøller virkelig stort hår. Vi ble kjent med noen som dreiv en restrurang og jobbet på stranda og de satt og sa til meg ; du ser ut som en engel, øyner så blå som havet, hår så lyst som en engel.. du må hete melek. Så etter den dag har jeg brukt Melek en god del og mange venner av meg og familien kaller meg fremdeles den dag i dag for melek, flere og flere har begynt og bruke det så da lar jeg det bare stå, og jeg har bestemt meg for at den dagen jeg skal ha barn og eventuelt får en datter ska hun hete Melek, ferdig med den saken !

Litt av forandringen i år så nå er det bare og se fremover!

Likes

Comments

Operasjon

Fortsettelse på forje inlegg, jeg ble operert 05.09.16 på Aker Universitetsykehus. Jeg reiste ned kl 07.15 mandag morgen og var i Oslo kl 08.00 ankom sykehuset 09.45 med bussen og alt, rakk og ta blodprøver som jeg fikk beskjed om før det var og komme seg på avdelingen og møte de der nede. På avdelingen ble jeg mottat av noen veldig hyggelige sykepleiere som sa jeg måtte skifte om og tapå meg sykehusskjorta og støttestrømpene. De kom ganske kjapt med beroligende tabletter til meg da jeg begynte og nøle.

Etter en stund kom de og skulle sette meg en veneflon men det fikk de ikke til da jeg er ganske vanskelig og sette slike i årene mine. Hun fikk til en etter 20minutters prøving, og jeg var ganske hysterisk fra før av og kjente jeg ble uvell jo nermere operasjonen jeg ble. Kirurgen kom og snakket med meg og forklarte om operasjonen, og sånn før jeg etterhvert ble trillet ned på operasjonsstua. Når jeg kom dit trillet alt av tårer og alt nervene kom og jeg ble superhysterisk for og si det sånn. Der ble jeg møtt av 5 kvinner 1 som jeg misslikte veldig sterkt, sto med armene i kryss og sto bare og kjeftet på meg for at jeg måtte ta meg sammen og blabla.. de var 4stk som satte på diverse på meg 2 av de prøvde og sette ny veneflon og en hold i hodemitt og satte på målingsapparater. Nr 4 sto bare og beroliga meg og ga meg morfin og kvalmestillende x6 3 av hver sprøyte så det gikk noen sprøyter for å si det sånn. Etter hvert var det klart for at jeg skulle inn på stua og bli operert.

Sjangla meg inn på operasjonssalen klartra opp og fikk lagt meg på sakkosekken, ja du leste riktig du blir operert på en sakkosekk. La meg ned på den og fikk oksygen, jeg var såppas hysterisk og jeg fikk så mye morfin på en av samme gang at jeg endte på 74% oksygenopptak så de kobla meg direkte på oksygen før de kunne gi meg noe narkose, så det tok litt lengre tid pga det.. Etter en lang operasjon så husker jeg ikke stort mye, var 5timer på oppvåkninga da jeg sleit med oksygenopptakene..

​Dette er hva jeg husker fra operasjonsdagen, så skal jeg skrive fortsettelse etter operasjonsdagen i et nytt inlegg !

Likes

Comments

Operasjon

Tenkte jeg skulle skrive ned forbredelsene jeg gjorde før min Gastric bypass på Aker sykehus 05.09.16. Det jeg gjorde var at fra jeg kom hjem fra Tyrkia var jo og kutte ut veldig mye ting, jeg kutta bort brus, jeg kutta ned på kalorier fra uvisst antall av kalorier til ca 1000 kalorier pr dag, mye reine produkter og ingen halvfabrikater. Fylte opp kroppen med proteiner og vitaminer så kroppen hadde noe og ta av hvis det skulle være noe. Var mye mer i bevegelse, og tok ting på alvor, jeg var i dåp, jeg har hatt bursdagsselskap uten at jeg smakte hverken kake eller noe som ble servert.

Feks dagsplanen min var
Frokost- 2knekkebrød med magertpålegg
Mellommåltid - 1knekkebrød med halv banan og kanel (anbefales på det sterkeste )
Lunsj- oppvarmet middagsrester eller omelett
Middag- Kyllingfilet m brokkoli og bulgur/couscous / Kyllingsalat / Taco Salat
Kveldsmat - 2knekkebrød med magert pålegg

Til alt dette har jeg drukket somregel funligth saft, Nocco eller sodastream vann ( noe jeg savner nå, alt med kullsyre). Dette var noe jeg spiste veldig ofte, så va 5 av 7 dager i uka var faktisk dagsplanen min slik. Når det var helg så unnet jeg meg veldig sjeldent noe for jeg følte at ; hvorfor ikke droppe det helt hvis jeg kan? Jeg er ganske lei kylling kan man si nå snart 1mnd etter operasjonen og frister lite med å spise kyllingfilet for å si det sånn!

​Bilde av meg FØR operasjonen... fortsettelse følger med hva jeg gjør nå og hvordan dagen min ser ut nå straks en mnd etter operasjon !

Likes

Comments

Velkommen til min nye blogg, jeg la ned den andre bloggen da det var mye rart der og tenker med det og heller starte på nytt enn og slette innlegg etter innlegg. Håper du vil følge meg igjennom denne bloggen istedefor. Kom gjerne med spørsmål så skal jeg svare så godt jeg kan på ting. Jeg vil sette sammen bloggen her på samme måte som den gamle.

Følg meg gjerne på instagram ;
Siljemelek
​Jeg kommer tilbake med bedre blogginlegg etterhvert, men ville bare si jeg er oppe å går igjen 

  • 170 lesere

Likes

Comments