Hei alle sammen!

Jeg tror det er en del mennesker her som vil hjelpe dyr i nød. Jeg er spesielt en av dem. Hadde jeg hat mulighet og kapasitet, skulle jeg starta et dyre hjem. Jeg vil så gjerne hjelpe dyr som trenger det. Jeg har spurt flere steder om og være frivillig hjelper, og jeg har hjulpet de dyrene jeg kan selv.

Jeg har dessverre ikke så god økonomi at jeg kan være til noe mer hjelp en og gi kjærlighet og omsorg til dyr som trenger det. Men jeg vil så gjerne gjøre mer.
Det er mange dyre hjem i Norge. Det som er mest kjent er nok FOOD gården. Jeg har selv hentet en katt derifra.

Nå vil jeg gjerne hjelpe food gården, siden dem gjør en så utrolig bra jobb. Planen min er og samle inn penger til dem, og personlig reise ditt og levere dem. Jeg skal selv spare penger, om det så bare er 5,10,20 kr her og der. Så skal jeg spare dem.

Vis noen fler vil bidra til og hjelpe dyr i nød. Så tenkte jeg og skrive en liste med navn med alle som bidrar, og levere den med pengene til food gården. Jeg skal selvfølgelig dokumentere at jeg levere pengene til dem og legger det ut på bloggen så dere kan se.


Vil du hjelpe?
Da kan du vipse penger til nr mitt: 97703119.
Om det så bare er 5 kr, så hjelper det masse.

Håper fler vil bidra!
God helg ❤️Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Når jeg dro til legen i dag så fortalte jeg han alt som plagger meg.
Blant annet mandlene mine, de 2 kulene jeg har på brystet og at jeg er banke øm bak ved nyren.
Han sa at mandlene mine må fjernes, og at jeg må bare klare og leve med dem frem til den tid.
De kulene jeg har på brystet er brusk som har vokst seg uttover. Han henviste meg til Ahus for og høre om de kan gjøre noe med det. Det er utrolig vondt og ha dem der, spessielt når jeg har på meg bh.
Jeg håper dem kan gjøre noe med det. Vis ikke er det også noe jeg bare må leve med.
Så ble jeg henvist til CT av urinveiene, siden jeg har så mye vondt bak på venstre side ved nyren.
Han mener det kan være noe som blokker. Håper det løser seg etterhvert.

Så var det første dagen min på jobb. Det var kjempe spenndene og se hva dem driver med bak disken.
Jeg tok 2 kurs og et brannkurs i dag, også fikk jeg prøve meg litt frem på data systemet dems.
Jeg jobbet fra klokka 11.00-13.30. I morgen skal jeg starte klokken 10.00 og jobbe frem til klokken 13.00. Jeg gleder meg masse! Det er utrolig mye og lære, og det er en erfaring jeg kan ta med meg langt.
Sjefen der er super hyggelig! det er kjempe viktig for meg at jeg kommer overens med sjefen, eller så trives jeg ikke.
Håper dagen i morgen blir like bra!

God kveld alle sammen!

Likes

Comments

Hei alle sammen.

Jeg beklager for at jeg ikke har blogget de siste dagene. Jeg har ikke vært i form.
Halsen min har vært kjempe vond i mange dager. Dette går utover alle sykdommene mine og gjør meg veldig uvell.
Jeg skal til legen i morgen å sjekke ut halsen. På toppen av dette så har jeg fått 2 kuler som stikker ut ved brystkasse. For 3 år siden ble jeg opperert for ``fuglebryst``. Nå har jeg fått 2 kuler som stikker ut lenger opp. Det gjør så jeg ikke klarer og ha på meg bh, og når jeg først prøver og bruke det, så er det som at pusten min blir dårligere. Siden kulene blir presset innover når jeg har på meg bh. Fryktelig vondt og ubehagelig.

Utenom at jeg har vært i dårlig form. Så har jeg fått meg utplassering på VitusApotek på strømmen!
Jeg starter der i morgen. Gleder meg kjempe masse. Tror det blir en veldig spenndene opplevelse og være med på. De jeg snakket med var kjempe hyggelige. De forsto at de må tilpasse ting etter sykdommene mine, og gledet seg masse til og ha meg der i 4 uker. Skal fortelle dere underveis hvordan dette går.

I går så ble intervjuet mitt pupplisert i dagbladet som et innstikk. Her har dere link:
http://www.altomdinhelse.no/diabetes/sliter-med-senskader.


Forsatt fin kveld!

Likes

Comments

Hallo people!

Jeg har vært kjempe slapp med blosukkeret mitt den siste uken. Grunnen til dette er at jeg er veldig stresset hele tiden. Når jeg blir stresset, så orker jeg ikke forholde meg til sykdommene mine. Er ikke det dumt? jo.
Jeg blir lei jeg også. Mister mestringsfølelsen og mot.

Jeg har ikke målt blosukkeret mitt på en hel dag nå. Når jeg først måler så er det kjempe høyt. Noe som ikke er spesielt rart. Jeg glemmer/gidder ikke ta insulin når jeg spiser små ting. Utfallet av dette er høyt blosukker.
Jeg har til og med vært så stresset at jeg har prestert å glemme og ta pillene mine. Jeg har blitt uvell, kvalm, svimmel og irritabel. Jeg vil gjerne late som jeg ikke er syk. Bare glemme alle sykdommene mine.
Men jeg lurer ingen andre en meg selv. Når jeg ikke måler, ikke tar insulin og andre ting, så blir jeg 100 ganger mer dårligere en det jeg allerede er. Hva er det som er så vanskelig med og ta noen piller, sete insulin og måle blodsukkeret?. Jeg synes det er vanskelig fordi jeg må huske på det i tilegg til mange andre ting dagelig. Det tar ikke mer en 1 minutt av tiden min. Så det burde ikke være så vankelig. Men jeg blir sliten. Det som også er slitsomt er at når jeg er flink med alt, så er ikke blodsukkeret eller kroppen på min side. Da mister jeg motivasjon.

Til alle andre der ute som har opplevd dager som jeg opplever nå. Ta dere i nakken!.
Den eneste dere straffer er dere selv. Det er du som blir syk og dårlig. ikke alle rundt deg.
Livet fungerer mye mer normalt når du aksepteret at du er syk. Du er anderledes og du må bruke tiden din på sykdommene. Det er lov å bli lei. Det er lov å føle seg alene om ting. Det er ingen som sier du skal være perfekt.
Men tenk på hva som skjer vis du ikke prøver. Vis du ikke gidder. Tenk alltid på konskvensene som følger av valget du tar. Jeg har allerede kjent på utfallet av og ikke være flink med diabetes min. Jeg har fått dårligere syn.
Jeg bruker briller nå. Jeg spør meg selv hele tiden om jeg kunne unngåt det vis jeg hadde vært flink med diabetes.
Det kunne jeg helt sikkert. Men det kun min egen feil at jeg har fått dårligere syn.

Pass på dere selv! Det er uretfferdi. Men man må akseptere det.

Likes

Comments

Hei dere!

I går ble jeg kontakten av mediaplanet. Dem lurte på om jeg ville møtes til et intervju i forhold til diabetesen min.
Jeg takket ja til det og møtte hun i dag på metro senteret.

Dette er noen av spørsmålene jeg ble stilt:
*Hvordan det er og leve med diabetes
*Hvordan/når jeg fikk sykdomen
*Hvordan tips jeg har til andre unge som har fått diabetes

Dette kommer i dagbladet i forbindelse med diabetesdagen den 14 norvember. Det vil komme som et innstikk.
Hun lurte også på om jeg ville gjesteblogge for dem. Så fra og med neste uke kan du lese litt om sykdommene mine på sidene dems. Kommer til og legge ved link ditt etterhvert.

Jeg har muligens fått meg utplassering på et apotek. Skal på intervju på tirsdag.
Der skal dem se hvor mye jeg kan jobbe, og om det er en jobb jeg trives med. Tror det blir kjempe spenndene. Jeg kan jo en del om sykdommer. Tror kunnskapen min kan hjelpe meg mye innenfor dette yrke.

Jeg vil så gjerne hjelpe mest mulig mennesker. Jeg har en god del kunnskap om alle sykdommen jeg har. Får jeg muligheten til og fortelle historien min, sånn at det kan hjelpe andre. Så gjør jeg det gjerne.
Ta gjerne kontakt med meg vis det trengs. Jeg stiller opp vis noen har spørsmål eller bare trenger og prate ut.
Eposten min er: siljemr@hotmail.no


God kveld!

Likes

Comments

God dag alle sammen!

Er det noen som kjenner til Fibromyalgi ?
Jeg har stive muskler hele tiden. Kjennes ut som noen konstant klemmer meg hardt på skuldrene, nakken, ryggen osv. Jeg har vondt i hode ofte og sliter med å sove. Jeg har lest litt om dette. Det står masse tegn man skal være ops på. Det er ganske mange av disse tegnene som får meg til å tenke at kanskje det er det jeg har.
Det står blant annet om magesmerter. Som jeg har skrvet tideligere så har jeg magesmerter ingen forstår.

Her er noen tegn:
- Muskelsmerter
- Trøtthet
- Søvnproblemer
- Motløshet
- Depresiv
- Magesmerter
- Oppblåsthet
- Forstoppelse
- Tisse ofte
- Øm urinblære

Nå skal ikke jeg komme med noe konklusjon om at det er dette jeg har. Men jeg ble litt oppmerksom når jeg leste tegnene. Når det gjelder søvnen min, så våkner jeg 3/4 ganger vær eneste natt. Dette gjør at jeg er trøtt om dagen. Det er sikkert mange som gjør dette. Men jeg våkner av at jeg er stiv, vondt steder eller ligger feil. Smertene jeg har på dagtid er vondt i musklene. Konstant stivhet. Jeg får også plutselig strålinger ned i beine og ut til fingrene på armen. Jeg har hat problemer med stive muskler lenger. Men jeg har alltid antatt at det bare er sånn. Kanskje tenkt jeg er dårlig trent eller at jeg anstrenger meg for mye. Men om jeg tar massasje, så tar det ikke mange dagene før musklene er like stive igjen og vonde igjen.

Er det noen der ute som kanskje kan fortelle meg litt om dette?

Likes

Comments

Hei!

Jeg trakk lapp mellom navnene som kommenterte riktig på bloggen når jeg holdt konkurranse.
Vinneren ble Sondre! Gratulerer :)

Det har vært utrolig mye stress for meg i det siste. Jeg føler at jeg aldri har en dag hvor det ikke skjer masse uventet. Med tanken på at jeg har addison, så takler jeg ikke stress like bra som andre mennesker. Jeg blir stressa over små ting, og jeg gjør det mer stressende en det trenger og være. Jeg har bestilt en ny låsekasse til bilen min, siden den ene døra ikke vil låse seg. Så har jeg faktisk ikke fått bytta over til vinterdekk på bilen, siden jeg måtte kjøpe nye dekk og da må det legges om på felg før jeg kan sette på dekkene. Nå er jeg heldig og har en som gjør dette for meg, men det har vært mye frem og tilbake, og siden jeg ikke har kunne kjøre med bilen min etter det ble snø, så har jeg lånt bilen til mamman min for og kjøre Lucas i barnehagen. Men ellers er jeg uten bil. Nå skal det med bilen min fikes i morgen. Men da gjennstår det og få bytte låsekasse, som også gjør at jeg blir litt uten bil da også. Dette overstresser jeg veldig mye mer en det trenger og være.

Jeg må også på ahus og ta blodprøver 2 uker før jeg har timen min med legen, også må jeg måle blodsukkeret mitt 1 time før mat og 2 timer etter mat i 1 uke før. Jeg må også få en legeavklaring på sykehuset som jeg må sende inn til nav før 1 desember. Når det skjer mye på en gang så blir jeg sikkelig stressa og klarer ikke spise sikkelig, jeg tenker for mye og blir utslitt. Det er en ting jeg HATER med og ha addison.

På toppen av dette så gruer jeg meg til legetimen min, siden jeg ikke vet hva som kommer til og skje videre. Jeg har allerede vært i narkose 6-7 ganger i løpet av livet mitt så langt. Mye narkose er ikke bra for noen, og med tanken på at jeg kun er 21 år, så er det ikke veldig morsomt med masse arr på kroppen heller. Vis jeg skal gjøre mer nå, så blir det mer narkose og mer arr. Så lenge dem finner ut hva som er galt, så er det verdt det.

Jeg håper alt ordner seg til slutt. Gjelder og være positiv!
God kveld :)

Likes

Comments

God morgen!

Jeg fikk desverre ikke muligheten til og skrive på bloggen i går. Men jeg tar det igjen i dag!
Jeg tenkte og skrive litt om cøliaki. Dette er så klart en veldig kjent sykdom. Men det er faktisk ikke så mange som har det. Ny forsnking viser at mellom 2-3% av den nordiske befolkningen har cøliaki. Hvor mange som har det i norge er ukjent. Men det er mellom 40.000-140.000 som har cøliaki uten og ha fått diagnosen.

Men hva er egentlig cøliaki?
Det er også noen som kalles glutenintoleranse. Både cøliaki og glutenintoleranse er en betennelsessykdom i tarmen som kommer av at kroppen reagerer på gluten. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og havre.
Hos personer som har cøliaki vil inntak av gluten skade slimhinnen i tarmen.

Cøliaki er ikke en medfødt sykdom. Leger vet lite om hvorfor noen begynner å reagere på gluten og får cøliaki, men det dem vet, er at både arv og miljø spiller en rolle. Cøliaki kan oppstå i alle aldre, og er mer vanlig blant kvinner enn hos menn. Noen kan ha hatt cøliaki siden barneårene, men det blir ikke oppdaget før i voksen alder. I andre tilfeller oppstår cøliaki i voksen alder. Forekomsten av cøliaki er høyere blant diabetikere og personer med osteoporose og de som har stoffskiftesykdommer. Dersom man får cøliaki må man spise glutenfritt resten av livet. Det og leve glutenfritt innebærer å holde seg unna hvete, bygg, rug og delvis havre. Gluten finnes i små mengder i en rekke ulike matvarer, og kan gjemme seg bak ulike navn.

Matvaren inneholder gluten hvis følgende betegnelser står oppført i ingredienslisten:
-bygg
-dinkel
.-durumhvete
-gluten
-havregryn
-havremel,
-hvete
-kavring
-kli
- makaroni
-nudler
-pasta

Når det gjelder Havre. Så kan noen med cøliaki spise dette. Det er naturlig fri for gluten, men kan være blandet sammen med andre korsorter. Det finnes havre som er dyrket separat fra de andre korsotene, som da definetift kan spises av de med cøliaki. Men det anbefalles at barn under 18 år ikke spiser dette.

Dersom man har cøliaki som ikke er behandlet over lengre tid vil man kunne få mangel på flere viktige næringsstoffer. Noen eksempler på dette er jern, vitamin B
12 og kalsium. Det som kan skje ved mangel på disse næringsstoffene er at man risikere å utvikle for eksempel jernmangel eller benskjørhet (osteoporose).
Personer som ikke er behandlet for sin cøliaki er spesielt utsatt for å få osteoporose. Kalsium er med og vedlikeholder skjelettet, og vitamin D hjelper til med å ta opp det kalsiumet vi spiser. Det at man har økt sjangse for å få osteoprose er en av årsakene til at det er veldig viktig å følge en glutenfri diett nøye hvis man har fått diagnosen cøliaki.

Jeg sliter veldig med vondt i magen hele tiden. Som jeg har skrevet i tidligere innlegg. Dette er ikke fordi jeg spiser gluten. Jeg er så øm mot gluten at det skal noen ganger bare smuler til før jeg blir dårlig. så jeg holder meg langt unna gluten. Når jeg først får vondt i magen, så kjennes det ut som cøliaki smarter. Men jeg vet selv jeg ikke har spist gluten. Det er mange som sier at det er ingenting som hjelper mot smartene du får, når du først spiser gluten. Du må bare holde ut smartene frem til det går over av seg selv. Når jeg først får vondt i magen så kan det være at jeg har vondt alt fra noen timer til flere dager.

Er det fler mennesker der ute som har cøliaki?
Del gjerne hvordan dere håndterer smertene dere får, vis dere får i dere gluten.

Likes

Comments

God kveld!

Jeg trenger litt hjelp av dere. Jeg sminker meg nesten aldri i hverdager, med mindre jeg skal noe spessielt. Jeg kler meg i slappe klær hele tiden. Med untakk når jeg skal noe spessielt. Jeg eier nesten ikke sminke, og jeg er ikke flink til og finne meg sminke heller.

Dette er hva jeg har:
- Pudder
- Brunkrem
- 4 øynskygge farger
- Maskara

Jeg bruker faktisk ofte qutips til og ta på øynskygge. Jeg har 2 koster, en til brunkrem og en til pudder.
Men nå vil jeg gjerne ha litt tips av dere til hva jeg kan kjøpe. Jeg trenger noe nytt. En ting jeg spessielt trenger er koster! Jeg har funnet et kostesett på superkul.no ---> Stageline Golden Nylon Makeup Sminke Kost/Pensel

Det er veldig billig, noe som er fint for jeg er ikke ute etter masse dyre produkter. Er det noen andre som har kjøpt disse før? Er dem sånn som blir ødelagt med en gang? Er det noen andre koster dere kan anbefalle meg?
Jeg hadde satt kjempe pris på om noen der ute kan anbefalle meg noe. Jeg har ikke motivasjon til og sminke meg.
Antageligvis fordi jeg ikke har noe sminke.

Når det gjelder håret mitt. Det er supertynt og slitt. Det er langt og når jeg fikser det så kan det virke veldig fint. Men sanheten er at det er det ikke. Noen som kan anbefalle meg noe hårprodukter for og styrke håret? kanskje få det til og se tykkere ut. Jeg brukte litt over 1 år på og få det blondt. Jeg er egentelig naturlig veldig brun i håret. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor håret mitt skulle bli veldig slitt av den grunn. Jeg stripet det gradevis blondt over 1 år. Alt jeg gjør nå er og farge etterveskten min når den kommer ut, som er ca vær 4/5 uke.

Hvis det er noen der ute som kan litt om sminke, klær, hår. Så vær så snill og hjelp meg.
Jeg hadde satt kjempe pris på det.


God helg alle sammen!

Likes

Comments

Hei! 

Jeg har litt jobb erfaring til tross for at jeg er kronisk syk. Jeg har jobbet på gardemoen, bunnpris og på ahus.
Men jeg har vært på nav siden 2013. Det starta med sykemelding i 1 helt år, før jeg søkte om arbeidavklaringspenger. Jeg fikk innvilget det i 2014, og går på det frem til den dag i dag. Nå er jeg under avklaring, for og se hvor mye jeg kan jobbe før jeg går på veggen. Det ender nok med at jeg blir 50% ufør, kanskje 60% også.
Men jeg vil kunne jobbe det jeg klarer. Jeg skal ikke være ufør vis jeg ikke må. Dette er kun en siste utvei vis kroppen min ikke vil være på laget mitt.

Det å være på nav er ikke kult. Ja, man får penger uten og gjøre så mye, men hva er gøy med det?
Jeg kan ikke tjene mer en det jeg får. Jeg kan ikke jobbe overtid og tjene litt ekstera. Jeg har ikke noe arbeidmiljø eller kollegaer, jeg opplever ikke julebord og andre ting med jobben. Det er så mange ulemper med og gå på nav, men jeg har ikke noe valg. Jeg kan ikke jobbe 100% som andre mennesker, og dette er noe jeg må leve meg.

Alle vet at det finnes noen der ute som tar seg nytte av nav. Folk som kanskje bare ikke gidder og jobbe. Men ingen har rett til og peke ut hvem disse menneskene er. Det er faktisk mennesker som ikke kan jobbe og trenger hjelp for og klare seg økonomisk. Selvom nav er teite, egoistiske og vanskelig å ha noe å gjøre med. Så skal vi være glad for at vi har systemet. Hva skulle vi mennesker som ikke kan jobbe gjort, vis vi ikke hadde hat et system som nav?

Nå som høyere er i sving, så har de gjort mye endrer. Blant annet med nav. Det er veldig mange som er uenig i hva dem prøver og føre inn. Jeg er en av dem. Hvem er dem som skal bestemme at alle skal ut i jobb uansett konsekvenser?, og hvis du ikke kan jobbe så skal du leve på minste lønn resten av livet?.
Så klart fortjener dem som jobber ræva av seg mer penger enn dem som ikke gjør det. Men vi kan ikke noe for at vi ikke kan jobbe som dere! Vi skal ikke måte leve kjempe dårlig av den grunn. Aldri kunne ta oss en ferie, spise ute og kjøpe oss noe vi har lyst på. Ikke bare ting vi må.

Fler som er enig med meg?

Likes

Comments