Header

OPPSKRIFTER

Hei😊

I dag vil jeg tipse dere om en oppskrift. Jeg vil dele en oppskrift på hjemmelaget limonade.

Selv så elsker jeg limonade, det er søtt, men samtidig veldig friskt på smak.

Limonaden man kjøper i butikk inneholder dessverre veldig mye sukker, men i denne oppskriften her er det en god del mindre, så håper dere har lyst å teste denne ut💛

Skal du ha en grillfest eller fest med venner er dette en super ting å lage som en drink, alt trenger ikke å inneholde alkohol. Så dette er et godt alternativ til deg som ikke drikker på fester men som smaker veldig godt.


INGREDIENSER (4 PORSJONER)

5 sitroner

150 g sukker

10 dl vann (halvparten kokende , halvparten kaldt

Isbiter - til servering

Lime, skiver - til servering

Mynte, til servering


SLIK GJØR DU ;

  1. Press all saften fra 5 sitroner i en stor mugge, tilsett sukker og 5 dl kokende vann.

2. Rør til alt sukkeret er oppløst og fyll på med 5 dl kaldt vann.

3. La limonaden stå i kjøleskapet til den er skikkelig kald, gjerne natten over.

4. Vann, sukker og sitron kan justeres etter smak.

5. Servers med isbiter, mynteblader, sitronskiver og limeskiver.


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei!

Jeg husker dagen som i går da vi skrudde på tv-en og de snakket om hendelsen i regjeringskvartalet og senere på kvelden ble det informert om en "politimann" som var på Utøya og hadde drept uskyldige mennesker og de fleste var ungdommer. En forferdelig hendelse som vi alle vil huske.

Jeg klarer så klart ikke å se for meg hvor jævlig de som var i regjeringskvartalet og de på Utøya må ha hatt det, men helt forferdelig må det ha vært.

Jeg klarer ikke forstå at det har gått hele 6 år siden hendelsen i regjeringskvartalet og på Utøya hvor uskyldige mennesker ble fratatt sitt liv.

Ofte hører vi om terrorhendelser rundt om i verden, men jeg tenker det at man skal ikke være redd for å dra rundt i verden, man må kunne levet livet sitt som normalt og ikke bare tenke frykt. Jeg kjenner selv at jeg tenker, jeg skal ALDRI dra mer, men hvor naiv skal man bli? Man må leve livet og vi må tenke at vi er sterke enn de som vil drepe.

Varme tanker til de som har bekjente og nære som var på Utøya eller i regjeringskvartalet som mistet noen eller som var med i 2011 og overlevde den dramatiske terrorhendelsen!

La oss hevde oss over terroren som begår rundt om i verden, og stå sammen og nyt hver dag som går❤

Om en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen❤

  • 46 lesere

Likes

Comments

MUSIKK

Hei💜

Da har jeg fått satt sammen klippene fra konserten i Bergen 5. juli , og mixet en vlog til dere😊 , håper dere liker videoen og får en liten konsertopplevelse uansett om du var i Bergen den dagen eller ikke ❤

Da ønsker jeg dere en fin kveld videre💗

Likes

Comments

"Forandring må skje, vet det er klisjè,

dette ekke film, så sett deg ned å hør på når jeg gjør min ting"

(Hentet fra sangen Fy faen av Hkeem & Temur ) 🎵

Håper dere har en fin start på uken og nyter ferien for de som har det og at dere andre hadde en grei arbeidsdag😊 Kjenner hvor godt det var å begynne med ferie, og hente litt energi til jobb hverdagen som kommer brått tilbake.

I dag var jeg hos frisøren og klippet håret mitt, jeg har slitt med et veldig flokete hår. Jeg har også veldig tykt hår så å klippe det opp og gjøre det litt kortere var virkelig godt 💇

Kjenner det er veldig uvant enda, men det kommer seg, heldigvis.

Jeg er så fornøyd med frisøren min siden hun er så dyktig og klarer å tilpasse ut i fra de ønsker jeg vil ha.

Ellers i dag har jeg lærekjørt litt så nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden💗

  • 113 lesere

Likes

Comments

SPØRSMÅLSRUNDE

Hei😊

Jeg må bare beklage at svarene kommer litt sent, men jeg har styrt på med en mini fagprøve på jobb også har det skjedd litt forskjellig som har gjort at det har blitt utsatt.

Men nå har jeg begynt på min sommerferie , så når får jeg litt tid til slike ting😊

Jeg hadde filmet svarene, redigert videoen og var klar til å laste den opp på YouTube, men så oppstod det en feil med opplastningen, så jeg skal dele svarene som jeg sa i videoen, så håper jeg at filtypen og redigeringsprogrammet fungerer bedre til neste gang. Beklager dette men er ikke så mye man får gjort med slike tekniske problem.

Hva planer har du for sommeren 2017?

På onsdag var jeg på VG-lista i Bergen med ei venninne, noe som var veldig hyggelig, jeg tenker å prøve å lage en liten Vlog, på dette, og sette sammen til dere, viss jeg får til redigeringen og sånn

Jeg har også en plan om å invitere noen veninner på grilling med god mat, god drikke og noe god snacks så jeg håper jeg får gjort dette i løpet av uken som kommer.

Den 21. juli reiser jeg med fly til Gardemoen og møter kjæresten min, der vi blant annet skal på hyttetur, sverigetur, feiring av bursdagen hans og mye annet så det blir stas å se han igjen💗

Hva planer har du til høsten, studier/jobb?

Jeg har et år igjen som lærling i Barne- og ungdomsarbeider faget, så jeg skal først være en uke i barnehage, og når skolen starter opp 14 august, skal jeg være der frem til April, så skal jeg tilbake til barnehagen i Strandebarm og være og ta fagprøven der. Så det blir spennende å få være på skolen også, men kjenner jeg savner å jobbe i barnehagen allerede.

Hva tenker du å gjøre etter læretiden din?

Jeg har tenkt å gjøre flere ting, men førsteprioriteten blir å søke meg inn på HIOA (Høgskolen i Oslo og Akershus) hvor jeg skal søke på barnehagelærer utdanning y-vei, det er en utdanning for de som har fagbrev som barne- og ungdomsarbeider som kan søke seg inn.

Påbygg er jo også et valg jeg velger å søke om, dersom jeg skal være uheldig å ikke komme inn på høgskolen.

Et siste alternativ blir å søke seg jobb enten her i Strandebarm i barnehagen jeg har vært å hatt det første året som lærling, eller så vil jeg søke i nærheten av der kjæresten bor, så fremtiden vil vise litt.


Hvilke sminkeprodukter har vært din favoritt og hva anbefaler du?

Jeg har filmet en "What`s in my makeup bag" video så viss jeg får til å redigere den så vil du se hva som er mine favoritter og hva jeg anbefaler videre💜

Hva er favoritt parfymen din?

Det er så vanskelig å velge en favoritt så jeg har valgt mine 3 favoritter.

Den første er "Killer queen" av Katy Perry

Den andre er "Pink friday" av Nicki Minaj

Og den tredje er "Xo" av Victoria Secret , som er en rollerball parfyme, denne liker jeg også veldig godt

Hva er dine interesser/hobbyer?

Mine interesser og hobbyer er jo musikken, jeg elsker å synge, jeg synger hele tiden, i dusjen, på vei til jobb, på jobb, hjemme, ja overalt. Jeg har en greie for musikk og det har jeg hatt fra jeg var ganske så liten.

Jeg fikk høre på jobben, siden hun jobbet der når jeg gikk der, at jeg sang meg selv til søvn. Så jeg lå i vognen min i barnehagen og sang Fola fola blakken sa hun og jeg sovnet.

Så der trengte man ikke barnehagepersonalet til å synge for meg, og det var jo litt morsomt og koselig å høre.

Her sang jeg på festspillene i Bergen sammen med søskenbarnet mitt

Jeg driver jo på med bloggen, jeg har blogget i sikkert 4-5 år nå, men jeg har byttet blogg-sider og laget nye blogger, men jeg trives veldig godt med det.

Så jeg liker jo å ta bilder, filme og redigere, selv om det ofte er redigeringen som er mest jobb men hva gjør man ikke for leserne sine og for at bloggen skal bli litt spennende og ikke veldig kjedelig?

Hvor ser du deg selv om 10år?

Om 10 år er jeg fylt 29 år, da vil jeg tro at jeg har fått jobbet flere år som barnehagelærer og er forhåpentligvis en pedagog på en avdeling i en barnehage og trives godt med det😊

Jeg vil også tro jeg har blitt mamma og fått en nydelig liten prinsesse eller prins. Så satser jeg på at leiligheten eller huset er kjøpt , at jeg har et solid hjem å være. Det er ikke lett å planlegge en fremtid men det er vel dette jeg håper på da!

Har du en bok, film eller serie du vil anbefale?

Jeg leser ikke så ofte bøker, så jeg tror jeg heller får anbefale film og serie til dere😊

Av filmer vil jeg anbefale filmen "Two wrongs" som handler om ei jente som forsvinner, moren vil gjøre alt for å finne datteren sin igjen, selv om dette innebærer å true og kidnappe andre mennesker som hun har et forhold til.

En veldig spennende film, selv om temaet kidnapping kanskje ikke er det gøyeste å se på, men en film som tar opp en alvorlig sak.

Av serier vil jeg anbefale 3 serier til dere.

1. Orange is the new black

Dette er en serie som handler om fengselslivet, hvordan de må oppføre seg der inne, hvordan besøkstidene er , og alle rutiner som de må gjennom.Dette er en serie som handler om fengselslivet, hvordan de må oppføre seg der inne, hvordan besøkstidene er , og alle rutiner som de må gjennom.

2. American Horror Story

Denne serien er oppdelt i 5 sesonger, og hver sesong inneholder ulike temaer, eksempel hvordan det er på et mentalsykehus, folk som går igjen i hus og lignende.

3. 13 reasons why (13 gode grunner)

Denne serien handler om jenta Hannah Baker som tar selvmord, hun spiller inn 13 kassetter der hun forklarer hvem som er grunnen for at hun tok livet sitt. Det skal komme ut en sesong 2 av denne serien , så det er bare til å følge med.

Hva er dine tanker om BUA lærling?

Jeg må bare si at jeg er så takknemelig og glad for at jeg har valgt den studieretningen, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten en variert hverdag, og jeg får gjøre det jeg elsker mest, nemlig å være sammen med barn og se de vokse opp.

Du får verdens beste klemmer, kyss på kinnet, smiler og ler og har en enorm glede rundt seg. Jeg elsker virkelig denne jobben, og kunne ALDRI tenke meg noe annet.

Vil du anbefale det til andre?

Ja det vil jeg absolutt gjøre, om du elsker unger eller ungdommer, og ønsker å jobbe med de, gjør det. Jeg er så glad for at jeg tok den studieretningen, og gleder meg til veien videre for å bli en god barnehagelærer og kunne jobbe i barnehage og være en dyktig arbeider.

Da håper jeg dere likte svarene, og får en super dag videre❤

Likes

Comments

FOTO

Hei dere😊

Da var den første sommer måneden over for denne gang. Kan virkelig ikke skryte på meg mye fint vær denne måneden, jeg kan huske de 2-3 siste dagene av juni som fine, resten har vært regn regn og atter regn.

I går var det så varmt at jeg og mamma dro en tur til stranden for å bade, det var litt kaldt, men så varme som vi var gjorde det veldig godt med et litt kjølig bad, jeg hoppet uti hele to ganger, og den andre gangen klarte jeg å svømme litt før jeg måtte opp igjen på land.

Litt senere på kvelden like før vi skulle dra hjem kom det en svane familie svømmende mot oss, jeg fikk noen blinkskudd av svanene. De passet godt på svaneungene sine, vi hadde dessverre ikke noe brød å gi de, men kanskje møter vi de igjen og kan mate de da.

Nå i dag har jeg filmet 2 videoer som jeg skal sitte å redigere på i kveld, så kommer de ut i løpet av neste uke💜

Ha en fin lørdagskveld videre❤

Dokumentert bevis på at jeg badet😊

Likes

Comments

MUSIKK

Hei 😊

Jeg vil gjerne dele Spotify-listen min med dere. Det er sommerlista mi jeg vil dele☀️

Selv elsker jeg å høre på musikk året rundt. Men det er noe spesielt med sommeren synes jeg💜

Jeg har tatt mange av mine favorittsanger , i tillegg til de man finner i topplista på Spotify og VG-lista sine Topp 20 sanger.

Håper dere liker listen , gjerne følg den om du vil ❤, og skriv gjerne i kommentarfeltet hvilken sang som minner deg om sommeren 🏝

HER kan du finne listen🎤

Om dere ikke kommer innpå ved å klikke direkte på markert felt, kan du prøve å høyreklikke for å få det opp 😊

Likes

Comments

SPØRSMÅLSRUNDE

Hei 😊

Jeg tenkte siden det er en stund siden jeg hadde spørsmålsrunde sist, så tenker jeg å kjøre i gang en ny, jeg tenker å svare på video, kanskje som en direktesendt video på instagram, følg siljenouw på instagram for oppdateringer💗 , og legg gjerne til siljenouw på snapchat, der jeg skal være aktiv fremover å legge ut når det kommer nye innlegg og litt hvordan hverdagen min er.

Så spørr om det dere ønsker ❤ Ha en ellers fin uke videre!

Likes

Comments

INNKJØP

Hei !

Da var Mai måned over, og vi er begynt på Juni som betyr sommer og sol forhåpetligvis. Mai måned fløy virkelig avgårde med både bursdagsfeiringer, besøk av veninner og 17. Mai feiring og noen fridager.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere innkjøpene jeg hadde for Mai måned, denne gangen kommer de i et blogginnlegg, neste gang blir det kanskje en video.

Bildene av toppene måtte jeg finne på nettsiden til Cubus , siden kameraet mitt ikke ville samarbeide med å laste opp bilder. Jeg var også en tur på HM der jeg kjøpe meg 2 bukser og 2 skjorter, fikk ikke til å fikset bilde av de, men det får heller komme i noen outfit bilder, så dere får se resultatet❤

Alle antrekkene er fra Cubus og du finner de både på nettsiden deres og i butikkene, kjempe sommerlige topper så løp og kjøp!

Likes

Comments

FOTO

Hei , håper dere alle hadde en strålende og kjekk 17. Mai, det hadde hvertfall jeg 🇳🇴

Som de fleste av oss fryktet vi nedbør på selveste nasjonaldagen vår, men tro det eller ei, her i Strandebarm altså Hardanger område, fikk sol, med litt skyer og en temperatur på 17 grader om ikke mer ☀️

En varm dag med bunad skal jeg si dere. Bra vær var nesten det viktigste denne dagen, så en litt varm og svett bunad fikk heller bare være.

Dagen startet ganske tidlig der jeg stod opp kl 07.00 siden mamma skulle på jobb denne dagen , og skulle rekke å fikse håret mitt før hun dro. Jeg skulle nemlig ha en kronekrans i håret mitt, så en flette-teknikk jeg ikke greide på egen hånd.

Når klokken var rundt halv 11 var bunaden og sminken for dagen fikset og jeg var egentlig klar for dagen. Så var det de offisielle bunads-bildene vi skal ta hvert år, så de fikk jeg broren min til å ta.

Så var det 17. Mai tog fra butikken, jeg gikk med barnehagen siden jeg er lærling der, gikk ut til skolen og spiste rømmegrøt med spekemat, is, kaffe og kake.

Kvelden avsluttet jeg med varme rundstykker og godt pålegg, før den tradisjonelle revyen som ungdomslaget i Strandebarm står i regi av, fantastisk revy med flinke personer 🎉

Håper du hadde en super 17. Mai, fortell meg gjerne hvor du var og hva du gjorde på denne dagen 😊

Likes

Comments