Nå sitter jeg på toget og er på vei hjem! Første eksamen er overstått og det gikk faktisk greit. Alle på gruppa mi gjorde det veldig bra, så nå gjenstår kun karakteren som vi får vite over helga. Jeg er i allefall sikker på at vi består!

Jeg tenkte det kunne være fint å kjøre i gang med en spørsmålsrunde, slik at dere kan bli bedre kjent med meg! Still spørsmål om hva som helst i kommentarfeltet, også svarer jeg ila. neste uke, eller uka etter💋

Jakke - Bik Bok / bukse - Vila

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I morgen skjer det. Jeg skal ha min første eksamen som barnehagelærer-student. Nervene begynner å komme, men jeg gleder meg litt også. Gruppen har jobbet hardt hele uka og nå er vi ganske slitne! Heldigivs har vi samarbeidet godt sammen og hatt det gøy, mens vi har holdt på.

"Kunst, kultur og kreativitet" består forresten av drama, musikk og forming. Vi lærer blant annet om estetiske uttrykksformer og ulike arbeidsmåter innefor disse fagene. I morgen har vi eksamen i drama, og en del av den, består av en forestilling. Jeg har en rolle hvor jeg må gjøre stemmen min ganske lys, men siden jeg har blitt så hes, er jeg veldig spent på hvordan det kommer til å gå! Jeg blir bare dårligere og dårligere, men jeg krysser fingrene for at stemmen ikke forsvinner innen i morgen.. Jeg får håpe det tar seg opp til neste uke, da vi skal ha musikk. Det er så typisk min uflaks å bli dårlig i eksamensperioden 😓

Jakke - Nelly / genser- Bik Bok / bukse - Vila

Likes

Comments

Det er mange baller i luften for meg, for tiden. Jeg studerer først og fremst på heltid, jobber som servitør og i barnehage når jeg har mulighet. Men ved siden av skole og jobb, er jeg også distributør for noe som kalles for Beauty Secrets. Det er et team som består av unge og ambisiøse entrepenører som driver buisness gjennom sosiale medier! I facebookgruppen min som du kan finne HER, deler jeg erfaringer og tips om produktene vi tilbyr. Her finner dere også giveaways og kommentarer, videoer og bilder. Dette gjør jeg fordi jeg synes det er veldig gøy, og fordi jeg har forelsket meg i produktene. Jeg bruker nesten ikke andre produkter lenger. Jeg kommer til å dele mye av dette her også, fordi det er blitt en del av hverdagen min. Dere må allikevel gjerne gå inn og bli medlem av gruppen, enn så lenge! 💜

Om du vil vite hvordan du kan få jobben i hånda, sånn som meg - er det bare å ta kontakt med meg på facebook! Jeg synes det jeg driver med er skikkelig moro og teamet vårt er veldig bra, vi støtter hverandre og hjelper til når det trengs, uansett hva. Det kan virkelig anbefales!

Kåpe - Vila / bukse - Nelly / skjerf - By Malene Birger

Likes

Comments

Mange forbinder det å jobbe i barnehage med å se på at barna leker hele dagen. At det er en enkel jobb og at alle kan gjøre det. Det er et undervurdert yrke, skal jeg si dere! Jeg har opplevd å få mange rare blikk når jeg forteller hvor engasjert jeg er i jobben og studiene mine. Hvorfor i alle dager ser du rart på meg? Barnehagelærer er et av de viktigste yrkene vi har. Om noen år kan det hende at jeg skal være en stor del av akkurat ditt barns liv. Jeg skal faktisk være med på å oppdra barnet ditt. Det er mange som ikke tenker seg om, når de snakker nedlatende om barnehagelærer-yrket. Den dagen du skal levere barna dine i barnehagen, er ditt største ønske at barnet ditt skal ha det bra, og at det skal bli tatt vare på. "Er det noen som trøster barnet mitt om hun er lei seg?" "Har hun noen å leke med?" Er spørsmål du kommer til å stille deg selv, og som jeg kan svare på og forsikre deg om. Vi er med barnet ditt i 7,5t i løpet av en dag, og på så mange timer skjer det utrolig mye.

"Hvorfor gidder du det? Det er jo bare bråk, skriking og snørr" er spørsmål jeg ofte blir stilt. Ja, det er snørr, oppkast, mye lyd og bæsjebleier. Det er en del av barnehagehverdagen. Det er så mange som kun ser det negative i det å jobbe med barn, at det er slitsomt. Jeg ser heller et yrke hvor jeg kan være med på å gjøre en forskjell, jeg er som sagt med på å skape framtiden. Jeg vet ikke om et bedre sted i verden, enn å være med barna i barnehagen. Etter en dag i barnehagen har jeg spilt en stor rolle i barnets liv. Jeg har vært med på å skape trygge rammer for barnet, jeg har hjulpet noen inn i lek, jeg har tørket tårer, jeg har skiftet sikkert 40 bæsjebleier, jeg har sunget Marcus og Martinus i flere timer, jeg har lekt ´sisten´ og jeg har vært med på oppdagelsesferder i skogen. Jeg har satt grenser og jeg har veiledet barna når det har vært behov for det. Barna trenger meg i løpet av den dagen. De trenger en trygg voksen, som de kan gå til uansett hva det gjelder. Og det... DET har jeg vært den dagen.

Barndommen er en av de viktigste delene av et menneskets liv, for her settes nemlig rammene for resten av utviklingen vår. En barnehagedag er noe av det viktigste for et barn, akkurat der og da. For de lever her og nå, og jeg må være tilstede for barna, her og nå. Så ikke kom her og klag på at barn er slitsomme, eller at barnehagelærer ikke er et viktig yrke. At det bare er lek, som at leken ikke har noen betydning, noe den så absolutt har! Ikke fortell meg at jeg har gjort et feil valg, når du ikke vet hva yrket innebærer. For det er et av de viktigste yrkene vi har, spør du meg.

Det er en ting jeg tenker mye på, nå som jeg studerer for å bli barnehagelærer. Inntekten er for det første for dårlig fra før av, med tanke på hvor viktig jobben egentlig er. Dette gjelder også andre yrker, som for eksempel sykepleiere. Jeg har ikke valgt dette yrket pga. inntekten, den får være som den er, til noen eventuelt gjør noe med det. Jeg har valgt dette yrket fordi jeg elsker det, det er spennende og fordi det er så utrolig viktig. Men hvorfor i alle dager, skal folk som driver med sosiale medier, tjene mer enn en som er med på å oppdra et barn? Hvorfor skal du ha en høyere innekt enn meg, som kun sitter og skriver om dramaet som oppstår i livet ditt? Du som promoterer for et nytt vippeserum, mens jeg er med på å skape framtiden? For barna er framtiden.

Tenk at operasjoner og drama gir en bedre inntekt enn å oppdra et barn. Hvor urettferdig og provoserende er ikke det? Greit nok, livet er urettferdig. Men jeg synes fortsatt ikke det er riktig at en som setter inn implantater i rumpa, skal få bedre betalt enn en som jobber med barn, eller mennesker generelt. En som er med på å påvirke framtiden. 200.000 i måneden på å promotere tannbleking og skrive om bruddet med kjæresten. Er det riktig?

Noen tenker kanskje at jeg er dobbeltmoralsk når jeg skriver om dette, siden jeg blogger selv. Men jeg er jo ikke som disse bloggerne. Jeg tjener ikke 200.000 i mnd og jeg ser bloggen som en plattform hvor jeg kan dele tanker og bilder, uten at det handler om penger. Og nei, jeg sier ikke at bloggerne ikke gjør noe for pengene, de skaper drama og oppmerksomhet som garantert krever mye energi. Noen må jo det også, for det er forsåvidt underholdning for oss andre. Og jeg vil heller ikke snakke nedlatende om bloggeryrket. De er mennesker de og, de jobber også hardt, og det er ikke de som bestemmer lønnen de får. Det er kun for å sette det på spissen.

Det er synd at en så viktig del av livet vårt skal bli sett ned på og undervurderes. At vi skal ha en årslønn som tilsvarer en toppbloggers tomåneders-lønn. For det vi gjør er jo ikke så viktig...? Jeg er inneforstått med at dette med penger er og forblir urettferdig, uansett hva. Det kommer nok mest sannsynlig ikke til å balanseres noe mer, heller. 

Jeg skulle virkelig ønske at flere hadde et åpent sinn når det kommer til barnehagelærer-yrket. Vær glad for at noen gjør den jobben, fordi det trengs! Vær glad for at du kan levere barnet ditt til noen som tar vare på det, følger det opp og SER det. Som SER deg, som forelder. Vi gjør det uansett hvilken lønn vi har og vi klager sjeldent, fordi det er det beste vi vet om i hele verden. Det er noe som burde settes mer pris på!

Likes

Comments

Det beste jeg vet er å reise! Til sommeren har jeg planlagt en reise, som jeg gleder meg veldig til, men jeg kommer til å fortelle om denne litt senere. Denne sommeren reiste jeg derimot til Marbella hele to ganger! Jeg var først i Puerto Banus med venninner, samme sted som jeg var i fjor.

Jeg husker jeg satt på vors, når jeg fikk en melding av pappa. Han lurte på om jeg ville bli med på en tur, en uke etter at jeg kom hjem, og hvem sier vel nei til det?? Jeg fikk fri fra jobben og reiste enda en uke til Marbella, men denne gangen et litt annet sted. Denne ferien ble mer avslappende enn den første, noe jeg trengte før fadderuke og skolestart.

Nå har jeg altså vært en del i Marbella og jeg kan virkelig anbefale det. Jeg skriver med noen få tips til dere, dersom dere tar turen dit en gang.

Mat

  • Pizzeria Picasso Marbella - er en italiensk restaurant. Folk står i kø for å komme inn, så her er det lurt å reservere bord! Restauranten har en livlig atmosfære, servitørene er hyggelige og i godt humør. Og maten er veldig bra. Hvis noen har bursdag og kjøper bursdagskaken de tilbyr, spiller de en sang på høyttaleren med discolys - en rar, men morsom opplevelse!
  • Teppenyaki Samurai - er den beste matopplevelsen jeg noensinne har hatt!!! Kokkene lager maten rett foran deg og gjør et show ut av det. Maten smelter i munnen og er helt fantastisk. Hit må man, om man skal til Puerto Banus!
  • Don Quijote - er en restaurant som ligger nærmere flyplassen enn Puerto Banus. Det blir på en måte på andre siden av Marbella. Her spiste vi biff som vi stekte selv og den var utrolig mør. Det er veldig fint der og servitørene var hyggelige.

Strand

  • Bounty Beach - ligger i Marbella. Jeg har testet ut mange strender i Marbella, men ingen slår denne. Rolig, langrunt vann, hvit sand, gode senger, hyggelig servitører og god mat! Kyllingspydene anbefales, tror jeg spiste dette hver dag.

Uteliv

  • Funky Buddha - er stedet vi var mest. Det var best musikk, flest folk på vår alder, internasjonalt men allikevel mye skandinavere. Det ligger en i Puerto Banus, men den i Marbella er vel best.
  • Astral - ligger i Puerto Banus og er formet som en båt. Her MÅ man innom for å ta en drink eller to, de er så gode! Ikke særlig dyrt heller.
  • Ocean Club - en beach club med god stemning og mye mennesker. Gode drinker og god mat. Anbefaler å dra på lørdager, eller dager det er arrangement der, om man vil gjøre det til en liten dagsfylla.
  • Et tips - IKKE la deg lure av innkastere. Vi gikk på denne smellen altfor mange ganger i fjor, og betalte flere hundre kr for å komme inn på en bar som var skikkelig dårlig.


Shopping

  • El Corte Ingles - er et stort kjøpesenter i Puerto Banus. Matbutikken der er gigantisk!
  • La Canada - ligger i Marbella og er vel det beste alternativet for shopping. Her får du alt fra Selphora, Topshop, Zara, Hollister og andre kjente butikker.

Håper at denne lille guiden kan være til hjelp! Jeg sitter her og lengter etter varmen... ahhh

Likes

Comments

1. Kan du beskrive deg selv med 5 ord?
Sånne spørsmål er så vanskelige! Dette er hva jeg kommer på i farta: omsorgsfull, optimist, rettferdig, distré og klønete.

2. Hvem ringer du til når du blir sint/lei deg?
Hvis jeg først blir lei meg holder jeg det mest for meg selv og stenger meg inne. De siste årene har det sjeldent skjedd at jeg har blitt så lei meg at jeg behøver å prate med noen, men det har det hendt at jeg har ringt til Malin, hvis ikke er det som regel mamma jeg går til når jeg føler meg litt nedfor.

3. Hva har du alltid i vesken/sekken?
Haha, guri. Alt for mye! Den er som regel full av leppepomader, tomme nesesprayer, hårbørste, penger, ørepropper, kort, nøkler og andre ting jeg ikke har kål på, som bare blir liggende der.

4. Hvilke uvaner har du?
Denne måtte jeg tenke litt på... Jeg vet at jeg har mange uvaner, jeg bare glemmer de. Å glemme å rydde i skuffer og vesker, kanskje?👆 Jeg er fæl på å bare la det ligge og utsetter det til jeg en dag forhåpentligvis kjeder meg og har energi til å gjøre det.. En annen uvane er at jeg bruker nesespray altfor mye.

5. Hva var det siste du kjøpte?
Jeg bestile meg tre treningstightser, en treningstopp og en sportsbh på lørdag... så lenge varte den shoppestoppen. Men det var salg, så... 👼 Har mange treningstightser fra før av, og ville helst hatt noen flere fra Gymshark, men siden jeg må leve på "budsjett" framover - så var dette et bedre alternativ. Kan vise dere de når det kommer!

6. Hva gjør deg glad?
Det skal ikke så mye til for å gjøre meg glad! Å være med gode venner og familie, når noen viser at de bryr seg om meg, gullkorn i barnehagen og generelt bare å være der, kjenner jeg savner alle sammen nå. Å mestre noe, fint vær, reise, trening - og sikkert mye mer.

7. Hvor er du om 10 år?
Om 10 år er jeg 30 år. Da ser jeg for meg at jeg har 1-2 barn og bor i drømmehuset sammen med drømmemannen. Jeg jobber som pedagogisk leder i en barnehage i nærområdet og er lykkelig. Sistnevnte er det viktigste! Kanskje er jeg gift, kanskje ikke.

8. Hva skremte deg om natten som barn?
Spøkelser og gjenferd!!! Jeg ble traumatisert for livet etter å ha sett Lille frk Norge og The Grudge hos kusinene mine da jeg gikk på barneskolen. Jeg er litt usikker på om Lille frk Norge var så skummel som jeg skulle ha det til, eller om jeg og kusinen min gjorde det verre enn det var. Dette ble ikke noe bedre da jeg flyttet inn i et nytt hus hvor jeg har opplevd mye rart. Heldigvis flyttet vi derfra igjen og jeg vokste det av meg. Kanskje jeg skal skrive litt om dette senere, om det er ønskelig?

9. Hvilken youtubekanal er din favoritt?
Jeg har 3 kanaler jeg titter innom i ny og ne - Tammy Hembrow, Whitney Simmons og Sarah's day.

10. Hva er din beste og dårligste egenskap?
Denne var vanskelig... Min beste er kanskje at jeg er omsorgsfull eller trofast? Min dårligste egenskap er vel at jeg er distré. Det er så ille noen ganger at det ikke er gøy en gang, haha.

11. Hva har du spist i dag?
Til frokost spiste jeg en omelett, til lunsj en salat på skolen, fiskekaker til middag og så skal jeg lage eggerøre i kveld.

12. Hva er favorittfaget ditt på skolen?
Nå går jeg på høyskolen og har relativt få fag dette halvåret. "Barns utvikling, lek Iog læring" og "kunst, kultur og kreativitet". Jeg synes jo studiet i sin helhet er kjempespennende, men KKK har vært favoritten så langt.

13. Hva bruker du mest penger på?
Mat og klær.....

14. Hva gjør du når du er lei deg?
Når jeg blir lei meg pleier jeg som sagt å stenge meg inne, jeg legger meg i senga og blir der... Og så shopper jeg altfor mye på nett, hehe!

15. Hva får deg til å brekke deg?
Jeg har faktisk en ganske høy toleranse når det kommer til sånne ting, og det er sjelden jeg brekker meg. Men å for eksempel spise leverpostei og makrell i tomat, gjør at brekker meg. Jeg har prøvd å like det, men jeg har ikke sjangs...

16. Har du noen gang hatt et fryktelig brudd?
Jeg har kun vært i et "seriøst forhold" en gang da jeg var 14 år, så det sier vel sitt. Det var jo trist og det tok meg lang tid å komme over det, men et stygt brudd var det ikke. Jeg har jo "holdt på" med flere, hvor ting har avsluttet osv, men det var kun et av de som var ganske komplisert og påvirket meg i ettertid.

17. Hva ser du etter i en livspartner?
Jeg kan jo påpeke at jeg ikke ser etter noe akkurat nå. Kommer det, så kommer det. Men det må være en som gjør meg lykkelig. Forholdet skal bestå av tillit, lidenskap, humor og vennskap. Han skal respektere meg, være snill mot meg og de rundt seg, støtte meg og elske meg så hardt at det gjør vondt, haha! Hvis man skal tenke langt - må han ønske barn og ha økonomien på plass. Det er viktig at vi kan ha det gøy sammen og oppleve ting sammen. Ja, det var det jeg kom på nå, haha.

18. Hva drikker du helst når du er ute på byen?
Jeg drikker som regel kun prosecco eller rødvin.

19. Hva irriterer deg mest?
Smattelyder, snufselyder og smålyder er noe jeg kan irritere meg grønn av!!! Mennesker jeg gir og gir til, men aldri får tilbake av. Når lærerne gir oss oppgaver i hytt og pine, uten å tenke over at vi har nok fra før av. Uren hud, å bli syk når det minst passer seg, trafikk... Og sikkert mye mer.

20. Nevn en ting du skulle ønske du gjorde oftere.
Reise! Helt klart. Jeg kunne selvfølgelig brukt friåret på å reise masse, men jeg angrer allikevel ikke på det. Jeg skulle også ofte ønske at det var flere timer i et døgn eller at helgene varte lengre, tiden strekker ikke alltid til med alt man skal. Og igjen da - være mer med venner og familie.

Det kommer bedre bilder etter hvert, forresten! Må bare finne fram kameraet mitt igjen.

Likes

Comments

Venninnen min har begynt å legge negler, se hvor flink hun er!! Mine naturlige negler er så korte og stygge, så det er fint å kunne jukse litt i blant. Denne gangen gikk jeg for samme fargen jeg hadde fra før av, men med en matt "look". Tror nesten jeg kommer til å gå for matt hver gang framover, jeg synes det var så fint! Følg venninnen min på instagram - @nails_bykristianewangen 🌸

Likes

Comments

Etter en lang høst med mye regn, har endelig snøen tittet fram. Den har faktisk ligget siden fredag, så jeg håper den varer litt til. Det er så koselig å se barna i gata ake og lage snøborger i flere timer! Alt blir lysere og jeg begynner allerede å få julestemning. Jeg lengter forsåvidt etter våren, da jeg er et sommer-menneske, men litt snø synes jeg er koselig. Vi får krysse fingrene og håpe på at det ikke blir slafsete med en gang ⛄

​I dag har jeg hatt så utrolig vondt i hodet, halsen begynner også å bli sår... Skikkelig dårlig timing, med tanke på eksamen i morgen. Har tatt flere runder med paracet i dag, men hodepinen gir seg ikke!!! Så utrolig irriterende, håper det går over i natt.

Likes

Comments

Jeg kom nettopp på at det kanskje var en dårlig idé å starte opp bloggen akkurat nå. Jeg har nemlig eksamen i tre uker... Jeg aner ikke hvordan det blir, så vi får se hvor mye jeg kommer til å skrive. I går var jeg en tur i Oslo med Malin. Vi gikk rundt i Bogstadveien og spiste en lunsj på Olivia.

Det er fint med et avbrekk fra alle tanker og eksamensstress! Bare komme seg ut og gjøre noe annet.. Studiet har vært utrolig intenst, med flere arbeidskrav og praksisoppgaver. Energien er kanskje ikke helt der den skal være, nå som eksamen nærmer seg... I morgen starter jeg med den første og jeg krysser fingrene for at det går bra! Wææ

Nå skal jeg på trening, før jeg skal på et lite møte i kveld. Det er ikke alltid like lett å sjonglere skole med alt annet, men akkurat nå har jeg en fin ordning på det. Så får jeg håpe at den lange juleferien ikke ødelegger det, jeg har nemlig en måned med ferie! Det gleder jeg meg til 🎀

Likes

Comments

Det er vanskelig å starte dette innlegget, selv om jeg har gjort det altfor mange ganger før... Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har startet opp bloggen på nytt, jeg er håpløs. I det siste har jeg tenkt mye på å starte å blogge igjen. Den "indre bloggeren" i meg klarer ikke å holde meg unna, det klør i fingrene. Så jeg prøver igjen. Men denne gangen vet jeg at jeg har noe å blogge om. 2018 blir et spesielt år, jeg skal reise mye og det ønsker jeg å dele på en plattform. Hvor mange innlegg jeg kommer til å skrive, er enda uvisst, men jeg er bestemt på at jeg skal prøve.

Jeg heter Silje og er 20 år. Jeg studerer barnehagelærer på HiOA og bruker dermed mesteparten av tiden min på det. Ellers trener jeg en del og jobber noe ved siden av. Livet mitt er ikke så glamorøst, men dette blir et sted hvor jeg kan la tankene vandre og et sted hvor jeg kan dele bildene mine. Det er det jeg synes er gøy, å ta bilder. Vi får se hvordan dette går, jeg er veldig spent selv!

Følg meg gjerne på instagram om dere ønsker det - @siljelauritsen💗


Likes

Comments