familie

Mandag igjen og straks er det tirsdag. Vi har hatt nok en deilig helg på hytta med familien og fått masse frisk luft. Det er virkelig noe med lufta på hytta, for ungene sover mye bedre. Eller, det er vel bare det faktum at man er ute mye mer, sånn i forhold til her hjemme.

Vi gikk en tur til vannet på lørdagen for å grille pinnebrød og pølser. Og for å se om det var noe fisk som ville bite. Det var det ikke, sånn som det pleier. Men morro for unga uansett!

Leander satt i bæresele på ryggen, makan til bedagelig unge skal man lete lenge etter. Han er så enkel å ha med og gjøre, stort sett blid hele tia. Så lenge han har noe å se på og noen som snakker til han så gliser han fra øre til øre. Vi er heldige ❤

Det er så deilig å være på hytta, og jeg er så glad for at vi har det fristedet. Nesten ikke-eksisterende mobildekning og stillhet. Gleder meg til sommerferien neste år, når vi kan være der flere uker i strekk. Helgene går for fort!

Her kjem et lite bildedryss fra helga 🍀

Jaran fikk også sitte litt i sele på ryggen, små føtter blir fortere slitne💚
//Silje

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Ikke helt da, men...

Turen til tannlegen i går skulle egentlig resultere i en fiksa jeksel. Men jeg gikk ut derfra ên jeksel fattigere. Det var rett og slett ikke håp for tanna, den var ødelagt. Han kunne eventuelt har fiksa den for den nette summen av 12.000,-! Haha, så når han spurte meg om hvor glad jeg var i tanna var svaret enkelt. Ikke tolvtusenkroner-gladiden!

Så nå har jeg vondt! Dagens frokost, som jeg ikke rakk å innta før klokka var blitt 11.00, var i dag suppe med kokt egg. Alt for å slippe å tygge. Tannlegemannen ville trekke visdomstennene mine nede også, men han får pent vente. Det er jo helt sjukt dyrt å få fjerna dem!

Etter at de største ungene var levert gikk turen til helsestasjonen i dag, vi hadde time 08.30. Rakk det akkurat! Han har vokst en hel kilo siden sist vi var der, som var 22.august. Så nå er han nære 8kg, og 68,5cm. Lang og slank type! Følger sin egen kurve helt perfekt. Også var det vaksiner da. Aldri gøy, men veldig viktig. Sist fikk han ingen reaksjon,ingen feber eller noe. Får håpe vi er like heldige denne gangen.

Idag er det åpen skole, Lisell og klassen skal fremføre sanger og vi får grønnsakssuppe som dem har laga til oss. Lisell gruer seg til å stå på scena, jeg gleder meg. Men jeg kjenner igjen og husker de følelsene hun kjenner på. Selv om det er mange år siden jeg gikk på barneskolen så kjenner jeg meg igjen i mye av det hun føler nå som hun har blitt eldre og skolejente.

Ha en fin onsdag!


//Silje

Likes

Comments

hverdagsprat, mammalivet

Det er vel en ganske kjent sak at en ulykke sjelden kommer alene. Det gjelder i vårt tilfelle også for uhell. For i helga så knakk den ene jekselen min mens jeg beit over en lionsjokolade. Det knasa til og jeg trodde først det var stein i sjokoladen, men den gang ei. Plutselig kjente jeg at jeg bare hadde en halv tann igjen.

Denne tanna er rotfylt og sist jeg var hos tannlegen var for over to år siden, bare noen dager før begravelsen til pappa. Jeg hadde tannverk og hadde ikke tenkt å sitte i min egen fars begravelse, full av sorg, med tannverk i tillegg. Så da punga jeg ut flere tusen kroner for den jævla tanna, fordi det var helg og pinse, fine faktorer for å legge flere tusen kroner igjen hos tannlegen.

Men nå er den altså knekt, restene ligger i topplokket på en snusboks i en søplekasse og jeg har sår bak på tunga.

Men bilen funker da! Enn så lenge.

Apropos funker; i går streika oppvaskmaskina. Så da var vi igang med en rekke uhell. Oppvaskmaskin er jo greit å ha når man er fem under samme tak, så i dag må vi prøve å skaffe en ny. Lommeboka gråter 😓

Noe positivt er at jeg har verdens blideste, godeste babyfis❤

Og en annen positiv ting er at jeg har rydda i kottet under trappa, og funnet masse vinterklær og jakker til de eldste barna, noe som betyr at lommeboka er fornøyd med å slippe en ekstra utgift til vinteren. Lisell har arva en del tidligere som ikke har vært passe, men nå var det tre vinterjakker, overtrekksbukser og litt luer som passer perfekt! Jaran har tre vinterdresser som passer i vinter, o hellige lykke!

Dagens tur ble ikke mer enn tre kilometer, det sprutregna og jeg var klissvåt på beina når vi var fremme i barnehagen, så da tok jeg heller turen hjem for å raide kottet.

Nå blir det varm kaffe, babykos og frokost når minsten skal sove igjen. Må manne meg opp til tannlegestolen, gruer meg skikkelig. Blææææ!

//Silje

Likes

Comments

familie

-<<Nei Jaran, ikke slå!>>

-<<Nei Jaran, ikke legg deg på Leander!>>

-<<Nei Jaran, ikke kast mat på gulvet!>>

-<<Ikke spark, Jaran! Det gjør vondt!>>

-<<Nei Jaran, ikke klin makrell i håret ditt!>>

-<<Ikke ta av deg bilbelte Jaran, det er ikke lov!>>

-<<Slutt å lugge søstra di Jaran, det er ikke lov!>>

And it goes on and on and on...

Føler ikke at jeg gjør noe annet enn å si NEI NEI NEI om dagen ass.. Det er skikkelig slitsomt, også skal man jo prøve å være "pedagogisk korrekt" og ikke bruke ordet NEI hele tiden. Men fuck det noen ganger.. Ikke kom her å fortell meg at du klarer å la vær å si nei titusen ganger når du har et troll i trassalderen hjemme! Noen ganger blir det bare nok.

Men bortsett fra det! Så har vi hatt en kjempefin helg på hytta. Vært på fisketur, hvor pappaKim fikk sin aller første fisk der nede. Kjempegøy! Er jo egentlig jeg som alltid får fisk, jeg har alltid tronet på toppen når det gjelder fiskelykke, men det virker som det har gått over med aldern.

Jaran syns det var ganske spennende, men litt skummelt. Masse kantarell fant vi også mens vi gikk frem og tilbake. Selv om vi i grunn ikke hadde trodd vi skulle finne noe, endte vi opp med godt over en kilo!


Jeg har starta uka med å være spårty, med en 8 km gåtur rundt nitelva. Målet er å gå denne runden tre ganger (minst) i uka, rett og slett fordi jeg vil komme i litt bedre form og føle meg vel.

Og når det er så fint vær som det er i dag, er det jo bare deilig å komme seg ut. Jeg har nok vært litt for glad i å gjøre alt av husarbeid, men det er fordi jeg gjerne vil ha alt ferdig til de to største kommer hjem. Men det får bare være, det å føle seg vel burde komme i førsterekke, husarbeidet løper ingen steder.

Leander sov ihvertfall en skikkelig lang lur, så tydelig at frisk luft er godt for både store og små!


//Silje

Likes

Comments

hverdagsprat

Ohoi Fredag!

Snart avreise til hytta, bilen er nesten ferdigpakka og jeg sitter bare å venter på at Leander skal våkne for å få litt mat. Så pakker vi inn siste rest, stikker å henter Jaran i barnehagen, så pappaKim på jobb. Tut tut! Jaran har ytra ønske om å se etter reven og elgen, så vi får ha en aldri så liten safari.

Håper bare Jaran ikke spyr ned hele seg selv i dag også. Han blir så fort bilsyk! Kloke av skade har vi nå en hel rull med fryseposer hengende forran stolen hans så vi alltid er beredt.

Han har blitt fink til å fortelle når han er kvalm. Også er det egentlig veldig lett å se det på han også, for han blir helt stille og utilpass. Dette har han slitt med siden spedbarnsstadiet. Fra han bikka ti uker har han virkelig hata å kjøre bil. Blitt litt bedre nå da, for nå prater han og kan kommunisere med oss på en helt annen måte. Men jeg håper han vokser det av seg snart!

Lisell er hos pappan sin i helga, så det blir bare meg og gutta boys. Koselig det altså, men det er alltid litt tomt uten henne.

Jeg har fått av neglene! Halleluja! Nå føler jeg meg endelig som meg selv igjen, og det blir leeeenge til neste gang jeg skal fjonge meg i den skalaen. Det er jo egentlig ikke meg i det hele tatt, men bryllup er et unntak. Spesielt for min egen søster. Neste gang blir nok når jeg og Kim gifter oss. Det gleder jeg meg til, og forrige helg ga meg egentlig en liten tupp i ræva for å få ut fingern til å planlegge.

Men lommeboka må være med på laget, og akkurat nå er den ikke helt klar for bryllup. Innen tre år! Da skal vi ha gjort det. Og jeg gleder meg sånn til å feire kjærligheten mellom meg og min beste venn og kjærlighet. Kliss kliss!


God helg da godtfolk. ❤ Fred ut!

//Silje

Likes

Comments

familie, hverdagsprat

Hei Torsdag!

Snart helg igjen, og det skal bli godt for vi skal på hytta. Høsten er hektisk med veldig mange bursdager, også har det jo vært bryllup også. Derfor skal det bli deilig å koble helt av igjen. Hytta er fristedet vårt. Nesten ikke dekning på mobilen, midt i skogen, nesten total stillhet.

Det eneste som er litt stress er å komme seg på hytta. Altså, prosessen før. Pakke sammen alt som skal med, fylle bilen. Dette pleier vi å gjøre på torsdagskveldene for at jeg bare skal kunne pakke med meg det aller siste (toalettmappe, stelleveske, flasker og sterilisator, melk osv). Også må jeg jo passe på å dra når minsten er god og mett, og i nærheten av når Kim slutter på jobb.

Så er vi avgårde ved 14-tiden, er i töcksfors rundt 16.00, og da handler vi oss ferdige for hele helga, pluss det vi skal ha med hjem. For å slippe å stoppe på søndager, for å gå i butikken med flere barn er skikkelig slitsomt, det er jeg nok ikke den eneste småbarnsmoren som syns.

Til slutt lander vi på hytta rundt 17.30, og da er det jo ikke så lenge til barna skal legge seg. Men når ungene da først sover så er det utrolig deilig å legge seg horisontalt på soffan! Også får man hele lørdagen til å kose seg på. Alt dette stresset blir jo såklart bedre når gutta er større. Med Lisell er det ikke så mye stress, hun bikker straks 6 år, så hun forstår litt mer.

Jeg var å henta brillene mine i går! Veldig uvant å se seg selv med briller, føler meg som Harry Potter! Men nå får vi se da, om det hjelper på svimmelhet og hodepine. Krysser fingrene.

//Silje

Likes

Comments

I dag er en sånn dag hvor jeg tenker på alt jeg egentlig skulle gjort. Jeg skulle vært ute å gått en lang tur, men så holder husarbeidet meg fast hjemme. Jeg liker å ha ting på stell og at det ikke flyter rundt meg. Nå mens jeg går i permisjon, er hjemme mitt palass, (haha, et rekkehus på skjetten), og jeg liker å ha kontroll og orden til ungene og Kim kommer hjem. Jeg liker å ha middagen klar for å slippe stresset med to slitne unger som henger i buksebeinet og skriker fordi de er sultne og vil hjelpe til. Kan jeg unngå sånne situasjoner, så gjør jeg helst det.

Jeg skulle ha rydda i kottet under trappa, men bare tanken på å åpne døra gjør at jeg driter i det fordi det kommer til å ramle ut ting derfra. Det får vente litt til.

Jeg skulle ha funnet meg en ny jobb, og jeg leter, men det er ikke lett. Jeg trives så godt der jeg er fra før, men med tanke på at både jeg og Kim starter klokka 07.00 om mårran, og at det er da barnehagen og SFO åpner, gjør at det blir vanskelig. Det blir fort til at man mister litt timer, og siden jeg jobber på Lysaker, er jeg også nødt til å starte å pendle nå som bomprisene går opp. Noe som igjen stjeler tid om mårran. Timer har ikke vi som familie råd til at jeg mister. Eller Kim for den saks skyld. Tre unger i barnehage/SFO koster masse penger!

Jeg elsker å jobbe, men skulle egentlig ønske at jeg kunne gå hjemme nå som barna er små. Tiden får vi aldri tilbake, desverre. Men det er ikke hverdagen for de aller fleste, heller ikke for meg. Så derfor må jeg bare bite i det sure eplet og komme meg ut i arbeid igjen.

Jeg skulle ha starta å studere, for innerst inne har jeg lyst til å bli jordmor. Men å sette seg på skolebenken akkurat nå i småbarnsperioden er lite fristende og heller ikke veldig lønnsomt. Så derfor får det bli et senere livsprosjekt.

Mye en skulle gjort! Men sånn er det vel for de fleste, så for å gjøre noe skal jeg rydde i klesskapene til ungene i dag. Pakke vekk litt og organisere. Så får jeg ihvertfall tilfredsstilt husmorhjertet litt! Dessuten må jeg en tur på strømmen å hente brillene mine, kanskje det hjelper litt på svimmelhet og hodepine.

Leander sover dagens første lur, jeg tar dagens første kaffekopp og skal runde internett så lenge.//Silje

Likes

Comments

skjønnhet

... for makan til slitsomme greier! Etter bryllupet kjente jeg at det var på tide å få bort de vakre neglene, for nå har jeg klora minstemann x antall ganger og fått furteleppa like mange. Stakar lille. Dessuten var jeg drittlei av å ikke treffe tastene på telefonen når jeg skulle skrive meldinger, men måtte fullt og helt stole på at autocorrect gjorde jobben. Sykt irriterende!

Så i går klippa jeg dem, for å pelle dem av er jo helt umulig! Problemet nå er jo at jeg går rundt med korte, doble negler. Tjukke, fæle stumper lissom. Også gikk jeg til verks med fila mi i går og hadde ambisjoner om å få bort neglene, men jeg brukte to timer på å få løs en liten flik av tommelneglen og er nå så øm i tommelen at det driter jeg i å gjøre noe mer.

Så konklusjonen er enkel; aldri mer sånne lange fake negler. Når jeg gifter meg skal de være MYE kortere og muligens gel og ikke akryl. Haha, skjønner ikke at folk orker jeg..

//Silje

Likes

Comments

familie, kjærleik

Så var det mandag igjen, og for en helg det har vært! Min kjære søster har gitt Jan Erik sitt ja, og nå er de ektefolk. Sjukt koselig dag fra morgen til kveld. Barna var eksemplariske i kirka, til og med Jaran var rolig og ble med å gå bak ida opp gulvet. Alle barna var så søte at jeg kunne spist dem opp alle sammen ❤❤

Jeg dro bort til hope hair på Holtet rundt 10.30, hvor ida allerede hadde ankommet et par timer før meg for å bli stelt med. der fikk jeg stelt håret, ble sminka og vi fikk prosecco. Skravla masse og hadde det skikkelig koselig. også fikk jeg nydelige øredobber i forlovergave av min fine søster. det var nok lurt å gi meg den før sminke s
for tårene satt veldig løst den dagen..

Ida og Jan er strålende fornøyd og det var vi gjestene også. Nydelig mat, veldig hyggelig  (og noe høy, haha) stemning og generelt bare veldig vellykka. Talene var fine, morsomme og rørende og få øyne var tørre.

Tror ikke ord kan dekke hvor fint det var.. Gleder meg skikkelig til å gifte meg sjæl! haha 😍❤

//Silje

Likes

Comments

familie

Halla bloggen!

Det er rart hva man venner seg til, for jeg har blitt litt bedre venn med neglene mine i dag enn i går. Men det fjerner ikke det faktum at jeg føler meg som en mann som prøver hardt å være noe han ikke er. Merkelig det der. Å gå på dass har vært utfordrende, det samme gjelder å skifte bleier på gutta, men enn så lenge har det gått greit. Ingen riper i noens daimkryss, noe som har vært den største frykten. Men jeg klarte å klore Leander på kinnet i sta, heldigvis virka det som han ikke fikk vondt, for han gråt ikke.

Skulle åpne meg en cider nå på kvelden, og det har nok vært den største utfordringen! Teknikken er ikke helt inne der... Møtte søster i sta som også har satt på negler, noe hun heller aldri har hatt. Hun skal faktisk betale for å få dem fjerna etter bryllupet, så det er ikke bare meg som er ujålete i denne familien!

Dagen vår starta ganske magisk. Alle tre ungene i senga, Jaran løp å henta favorittboka; hakkebakkeskogen. Også lå de der alle tre i flere sekunder uten å krangle. Rakk til og med å ta et bilde, og få tårer i øynene. Men det gikk fort over, straks var vi tilbake til rampemodus med sparking, lugging, hopping og tull. Blir gææærn snart! Godt det går over, tell til ti. Skal love at det ikke alltid funker å telle til ti!

Men se så koselig ❤

Resten av dagen har vi tilbragt på jobben til Kim. Ungene fikk fri i dag, og vi har hatt en koselig dag sammen. Spist masse digg mat, løpt frem og tilbake og skravla. Rart hvor gode venner Jaran og Lisell er så fort vi ikke er hjemme.. Søsters og svoger kom også innom, siden de var i byn for litt pampering før bryllupet. Koselig å få sett dem før den store dagen! Kjenner forlovernervene melder seg litt mer nå, ikke minst for å holde tale.

I morgen blir det å møte farmor, farfar, tante, fetter og lillesøs i byen. De har kommet fra bergen og fredrikstad for anledningen, så det blir koselig å se dem.

Nå skal jeg og Kim kose vårs med litt kaffe og bayliss. Gæmlisene😁

//Silje

Likes

Comments