Skrevet i : familie, helse, hverdag

Dag 4 hjemme med minstemann. Det begynner nok å bli ganske kjedelig for han, for han gjør så mye bøll! Han løper til skuffer, drar dem ut, ser på meg og smiler mens han rister på hodet. For han vet det ikke er lov! Det samme med alt som står i hyller, det lyser F i øynene hans!

Og den alderen han er i nå, er en krevende alder.. Det må skje noe hele tiden, han har ikke ro i rompa til å slappe av, med mindre det er en liten drikkepause. Han sitter knapt i ro for å spise. En sjelden gang ligger han i ro på sofaen, dog med en flaske melk. Toppen fem minutter!

Skjønner ikke hvorfor feberen ikke gir seg! Snart har han vært syk en uke, med stygg hoste som fører til oppkast, samme regla som forrige gang. Kjenner jeg er lei..


Vi får håpe det gir seg til helga! Da skal vi feire Lisell, som ble fem år i går! En stor dag for en liten stor jente <3 Det ble hjemmelagde cookies med smarties som vi lagde sammen på tirsdag, også hadde hun fått være med på å lage sin egen krone i barnehagen. For en stolt jente det var som viste meg den i går! Det har skjedd så mye i utviklingen nå det siste året og etter at hun begynte på basen for de største barna. Hun kan og vet så mye, og det kommer så mye morsomt ut av munnen hennes. Det er så morsomt å følge med. Skulle bare ønske vi kunne bremse tiden bittelitt!

Lisell hadde pappadag i går, i dag kommer hun hjem igjen. Alltid veldig tomt når hun ikke er hjemme, så alltid veldig deilig når hun er hjemme igjen. Jeg og Jaran starta dagen med havregrøt i dag, han med syltetøy, jeg med honning fra egen butikk, toppa med hjemmelagd granola og rosiner. Lenge siden vi ikke har hatt brødskive til frokost, så forandring fryder! Og det falt i smak hos Jaran også, etter en lang grøtpause. Han hadde en periode der det var helt stopp!

Og så var himmelen helt nydelig i dag tidlig.. Sånne øyeblikk er litt magiske!

God torsdag fra #skjetten :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : familie, helse, hverdag

Første året i barnehagen tar oss med storm! Og det er jo som alle sier, det første året er værst. Når det kommer til sykdom og gørr. Vi er inne i vår andre sykdomsperiode nå etter barnehagestart, etter å ha vært en hel uke i barnehagen forrige uke. Det føles som det er turnusordning på denne lille karen, får håpe det ikke sitter like lenge i denne gangen.

På onsdag er det fem år siden Lisell så dagens lys, fem år har gått skrekkelig fort! Hva skjedde?? Plutselig har jeg en liten veslevoksen snupp som har et svar på alt!

På søndag var det duket for livets første barnebursdag med jentene i barnehagen og tre kusiner. Det ble vellykka og var en prinsessebursdag verdig. Høyt lydnivå, fnising og glitter over alt. Og Marcus og Martinus. De er jo bare herlig <3

I morgen skal vi bake cookies til å ha med i barnehagen på onsdag, også har hun pappadag også på onsdag så da får hun feiret litt med far også. Til helga skal vi ha familiebursdag, så er litt å henge fingrene i der også gitt! Tiden frem til jul er så full av ting å gjøre, det er noe hver eneste helg, i tillegg til at man planlegger gaver og mat og kaker og alt som hører med.

Til jul blir vi 17 mennesker rundt bordet, (18 med lille i magen <3 )! Det er første gang vi blir så mange. Vi gleder oss masse! Det blir så koselig å fylle stua med juleglade store og små. Spesielt de små.

Nå har jeg kommet til litt over 14 uker av svangerskapet, formen er egentlig veldig fin. Er trøttere enn normalt, sovner fort og blir vel litt fortere sliten. Men så er det full rulle fra morgen til kveld også, så det er kanskje ikke så rart. Ultralyden i forrige uke gikk supert, vi fikk se en vill liten krabat som ikke lå et sekund i ro! Og på bildet vi fikk med oss viser lille rakker finger til oss. Ser det ut som :P

Likes

Comments

Skrevet i : familie, helse

Er det noe som er veldig typisk, så er det det at ungene blir sjuke før man skal noe. Jeg hadde virkelig trodd at Jaran skulle vært frisk til nå, men denne forkjølelsen har vært hissig! Det virker som det begynte å slippe litt i dag, men enda har han hosta til han har spydd to ganger i dag. Han har blitt litt mager den siste uka syns vi, pondusen er litt mindre!

I dag skulle jeg vært i svigerfars 50-årslag, men det ble bare Kim som fikk dratt. Er ikke noe særlig å levere fra seg pjusk unge til barnevakt. Jeg hadde nok ikke klart å slappe helt av heller! Men jeg kjenner selvølgelig at det er ganske kjipt at jeg ikke fikk vært med.

Men sånn er livet med barn, han har akkurat begynt i barnehage også, og jeg husker hvordan det var med Lisell. Det var mye sykdom det første året, og mange ting jeg ikke fikk vært med på. Det er en del av pakken:P

I dag er jeg 12 uker på vei! Den magiske milepælen er nådd. Jeg synes det går veldig fort, sammenlignet med de to andre gangene, men nå har jeg dobbelt så mye å henge fingrene i også, så man rekker ikke helt å tenke på hvilken dag i svangerskapet man er i. Men det er ikke til å legge skjul på at det er tøft å kombinere fulltidsjobb, to barn og svangerskap oppå det hele. Jeg er helt skutt på kveldene!

Den 16.november skal vi på ultralyd hos gynekologen min, samt ta celleprøve. Jeg er så spent! Det er en ekstra bekreftelse nå når svangerskapet fortsatt er ganske tidlig, på at det faktisk er noe der. Vi har også fått time til ordinær ultralyd på ahus 22.desember. Da får vi forhåpentligvis vite kjønnet også. Det hadde blitt en fin julegave =) Jeg har litt følelse av jente denne gangen, men vi får se. Så lenge alt står bra til spiller det ingen rolle hva som kommer <3


I kveld blir det sofaen med litt snacks på meg! Jaran sovna 18.00 etter å ha vært våken siden 12, mens Lisell har pappahelg. Tipper det blir tidlig natta på meg, må nyte å sove lenge mens man kan. Snøen kom jo også i går, så nå kan endelig Lisell ake! Det har hun gleda seg til=)

Fortsatt god helg!

Likes

Comments

Skrevet i : familie, jobb, karriere, livsstil

Hei Torsdag!

Det begynner å nærme seg vinter, på ordentlig skal vi tro værmeldingene. I helga er det meldt masse snø, jeg er spent på om det stemmer! Det hadde jo vært koselig med snø nå, jeg synes stemninga om høsten og vinteren er ekstra koselig. Men det blir nok som det gjør hvert år; kaotiske tilstander på veiene. Skulle nesten tro vi aldri har sett snø før når den først kommer =)

På tirsdag hadde jeg min første produktpresentasjon! Det var veldig hyggelig, det ble et lite og intimt selskap. Jeg fikk presentert hva bedriften står for og vist frem produktene som jeg har blitt så glad i. Alle fant seg noe, og bare fra da til i dag har jeg fått gode tilbakemeldinger både på scrub, og den bestselgende kremen propolis! Det er ingen tvil om at det er gode produkter. Det som er så fint, er at de fleste produktene har flere enn ett bruksområde!

Jeg har satt meg noen mål med Forever, og siden vi venter vårt tredje barn, er det en gylden mulighet til å bruke permisjonen til å jobbe med dette.

Det første målet mitt er å bygge enda større team. Jeg er nå på jakt etter 3 mennesker som ønsker å få bedre økonomi, styre sin egen hverdag når det kommer til jobb på lang sikt og som så klart brenner for produktene.
For hvis du ikke ønsker å bruke produktene selv får du heller ikke til salg.

Velger du å bli forhandler i Forever Living er det mange fordeler.
  • Du dupliserer din egen arbeidstid. Altså jo mer du jobber og jo mer innsats du legger i arbeidet ditt, ja jo mer vil du også tjene.
  • Det er ubegrenset inntektspotensiale, du kan med andre ord tjene akkurat så mye du vil!
  • Du er sikret jobb så lenge du måtte ønske, fordi du er din egen sjef og dermed ikke risikerer å bli sagt opp.
  • Du bestemmer selv hvor mye du vil jobbe og hvor mye fritid du ønsker å ha.
  • Personlig utvikling, økt selvtillit og økt bekjentskap.
  • Fantastiske bonuser som belønning for de som legger inn en innsats. Alt fra bil bonus opp til 8000 kroner ekstra i mnd i 3 år. Reiser verden rundt med lommepenger. Reiser til seminarer og møter med lommepenger. Mulighetene er mange! Man velger egentlig helt selv hvor hardt man vil jobbe for å nå målene sine med Forever. Mange velger å bli forhandlere kun for å få varer til innkjøpspris. Og mange velger å jobbe med dette som en hobby for å tjene en liten ekstra sum i måneden som kan spares til for eksempel ferie.

Mine mål er å få mer fritid, mer kvalitetstid med mann og barn og økonomisk frihet! Hvem vil vel ikke det? =)

Hvis du er interessert, ta kontakt på mail: siljhogstein@gmail.com, eller legg igjen en kommentar her så kan vi ta det derfra=)

Likes

Comments

Skrevet i : familie, helse, hverdag

God mandag!

Her starter vi uka med fortsatt syk Jaran. Formen hans har ikke blitt bedre over helga, så i dag blir det å dra til lege for å sjekke hva som feiler han. Jeg mistenker at det er noe med halsen, ettersom det meste av mat blir spytta ut igjen. Det eneste som har gått ned i dag er yoghurt. Også er det hostinga da, som gjør så han også kaster opp hele tiden, så magen hans er ganske tom. Lille vennen <3. Men han er blid da, det skal han ha! Feberen har ligget på 38,4 siden fredag, så nå er vi på fjerde dagen med feber.

Jeg hadde nok glemt litt hvordan det var det første året i barnehagen. Lisell var jo ganske mye syk hun også, dog var det ørebetennelse som dominerte sykdomsbildet hennes. Jaran har knapt vært syk siden han kom til verden, til tross for at storesøster har vært i barnehage stort sett hver dag. Så nå får vi vel alt kan jeg tenke meg! (Viktig å ta sorgene på forskudd :p )Far i huset fikk veldig lyst på rullekake i går. Lisell ville at den skulle være blå! Også ville hun smake på fargen... Vi fikk oss en god latter, hun så ut som en smurf :D Rullekaka ble god!

Jeg og Lisell var på Kløfta på lørdag for å feire seksårsdagen til kusina mi, mens Kim og Jaran var hjemme. Lisell var på kino med besta og Casandra etterpå for å se Trollz, og etter det var de å spiste på burger king. Skikkelig kosedag for Lisell med andre ord! Hun sovna ganske fort når hun kom hjem fra Lillestrøm for å si det sånn.

I går tok vi det helt piano, ettersom klokka ble stilt starta dagen vår 05.00. Vi prøvde oss en tur på legevakta, men det var opp til 4 timer ventetid der, så vi droppa det og venta til i dag for å heller kontakte fastlege. Så får vi håpe lillegull blir fort frisk igjen <3

Likes

Comments

Skrevet i : familie, helse, hverdag

Hei fredag!

Barnehagestart har gått over all forventning. Jaran trives veldig godt og har nesten ikke tid til å si hadet til oss når vi drar fra han. Det gjør godt i hjertet! Sett bort ifra i går da, da gråt han ganske greit når jeg skulle dra. Og det strider selvfølgelig imot all fornuft i mammahjertet mitt. Heldigvis gikk det bra, han gråt ikke lenger når jeg var ute av døra, da sto han å vinka til meg i vinduet.

Men i dag tidlig starta vi dagen 04.30! Herregud det er altfor tidlig. Det gjør vondt i hvert eneste fiber i kroppen å skulle stige ut av senga så tidlig. Men det var en febersyk liten tass som ikke var i form, så da må man bare brette opp ermene. Lisell fikk også lov å bli hjemme, men etter noen timer lurte hun på om ikke hun kunne få dra i barnehagen likevel. Sikkert ikke så gøy å være hjemme med syk lillebror med sutring og det som hører med.

Jeg ringte svigermor som vi er så heldige å ha i nærheten, så hun kom å passa på Jaran mens jeg leverte i barnehagen. Veldig fint å slippe å ta han med ut når formen er som den er.Etter at jeg begynte å jobbe igjen og Kim gikk ut i permisjon, virker det nesten som at Jaran er fornærma på meg når jeg kommer hjem fra jobb. Han klyper meg i ansiktet, drar meg i håret og bare tuller seg. Kim sier det er som å skru på en bryter når jeg kommer hjem, for da skaper han seg skikkelig! Merkelig det der altså.. Nesten som at han prøver å "straffe" meg litt fordi jeg ikke er like mye hjemme lenger.

Kim begynte å jobbe igjen i går, så nå er vi tilbake til gamle trakter begge to. Det er ikke til å legge skjul på at det er hektisk! Vi har funnet ut at vi må begynne å forberede maten dagen før for å få mest mulig tid med barna etter jobb og barnehage. Ungene er kjempeslitne etter lange dager i barnehagen, og vi er slitne vi voksne også. Men de fire timene vi får med barna hver dag, de er hellige, så det gjelder å utnytte dem så godt man kan.

Ellers om dagen holder jeg på med å utvide virksomheten min i Forever. Jeg ser virkelig muligheter i firmaet Forever Living, og når jeg ser hvordan mange andre har lykkes med dette gir det meg veldig lyst til å prøve. Rett og slett fordi jeg vil ha mer kontroll over egen fritid og økonomi. Mulighetene til å utvikle seg på så mange plan både personlig, innen helse, hud og velvære lokker veldig.

Muligheten til å bestemme over egen arbeidstid, kunne jobbe hjemmefra og å kunne levere barna i barnehagen senere enn 07.00 hver dag er en drøm jeg håper kan bli virkelighet. Jeg har egentlig aldri interesert meg så veldig for dette området, men når det har hjulpet meg så mye i hverdagen, bare noen få produkter, er det aldri for sent å starte å lære! Her i huset er til og med Kim med på notene, han bruker flere av produktene vi har i hus hver dag.

På tirsdag skal jeg ha mitt første party, det blir koselig, for flere av mine nærmeste venninder kommer, også familie. Hvis du har lyst til å vite mer om hva slags muligheter som finnes som forhandler, kontakt meg gjerne!

God helg =)

#familie #helg #fremtid #karriere #aloevera #foreverliving

Likes

Comments

Dagene og ukene bare flyr unna! Jeg skjønner ikke helt hvor tiden blir av, men det er bare å henge i stroppen! Jaran har rukket å bli ett år, Lisell fyller snart fem. Neste år begynner prinsessa vår på skole! Og i dag var første dag i barnehagen for Jaran.

Det gikk egentlig veldig bra, han har nok godt av å komme seg blandt unger og lek. Han er en veldig aktiv gutt, så det er ingen tvil om at det begynner å bli kjedelig å være hjemme med oss. Han startet å gå i august, ti måneder gammel! Nå løper han og klatrer over alt, lille apekatten. Jeg tror nok innkjøring i barnehagen kommer til å gå veldig bra. Det er samme base som Lisell gikk på før hun gikk over til førskolegruppa nå i høst. å vi kjenner de voksne veldig godt og flere av barna. 

Jeg har begynt å jobbe igjen, jeg er nå inne på syvende uka nå, og det går veldig fint. Var litt rart å komme tilbake, men samtidig deilig med voksenkontakt. Det eneste minuset er hvor få timer man ser mann og barn i løpet av en dag. Derfor er helgene gull. De bruker vi så godt vi kan til å kose oss sammen, dra på hytta når vi kan og besøke familie.

To uker etter at jeg begynte å jobbe, fant jeg ut av jeg er gravid igjen! Så i mai neste år kommer det en liten søster eller bror til i familien vår. Vi gleder oss veldig til det, og jeg kan tenke meg det blir noen hektiske år vi får forran oss! Vi er veldig spente, og jeg gleder meg til vi skal på ultralyd for å titte på den lille spira.

Ha en fin dag <3

  • 68 lesere

Likes

Comments

Skrevet i : familie

Hvor ble det av sommeren?

Jeg synes det går like fort hvert år. På slutten av vinteren er man så klar for sommeren, og når våren kommer så stikker tiden bare avgårde.

Vi har hatt en kjempefin sommer ihvertfall! Det har jo skjedd så mye, og med en baby som nesten ikke er baby lenger går tiden ihvertfall fort! Det er ikke lenge før han går nå, han må bare tørre å slippe seg. Lisell har starta på førskolegruppa i barnehagen og er nå et "ørnebarn" som de heter det siste året i barnehagen her. Hun er så stolt!

Sommerferien vår har vi tilbragt i nytt hjem, vi har kommet oss godt til rette og trives veldig godt. Stille og rolig nabolag og koselige naboer som vi har fått god kontakt med. Vi har også vært på hytta i to uker, pussa opp litt soverom der og hatt litt å henge fingrene i. Det er ikke bare bare å pusse opp når man har to små, det tok sin tid å male soverommet til meg og Kim!

Og ellers slo det meg mens jeg sto å vaska husveggen på hytta med høytrykkspyleren at det er rart hvordan betydningen av glede forandrer seg med årene. Hadde noen fortalt meg da jeg var tenåring at jeg skulle finne tilfredsstillelse i å spyle hytteveggen fri for grønske en dag, da hadde jeg fått meg en god latter.

Begynner jeg å bli voksen? Jeg syns tiden går altfor fort, jeg føler meg ikke eldre, men blir stadig påmint at jeg er det i forskjellige situasjoner. Jeg skal aldri bli voksen. Ikke helt.


Ellers har vi vært en tur i København med et vennepar og unger, en kjempefin tur for både store og små. Men man merker at det er litt stress med de aller minste barna. Ihvertfall med han lille turbogutten vi har som ikke har ro i sjela. Snart begynner han i barnehage, det tror jeg bli godt for han! Han elsker å være med å levere storesøster, smiler fra øre til øre. 17.oktober er datoen, da har han passert ett år. 

Kim har nå gått ut i permisjon, jeg har fortsatt litt ferie, men den 5. September smeller det igang med jobbing for min del igjen. Det er lenge siden jeg har jobba nå, jeg har ikke jobbet siden pappa gikk bort i mai i fjor. Da var jeg gravid og det ble for tungt for både kropp og sinn å jobbe etter det. Blir nok en hard uke, men det skal bli deilig å komme tilbake til normal hverdag og litt mer voksenkontakt. 

I morgen drar vi på hytta og blir der til søndag. Vi har litt å ordne med, også har vi planer om å komme oss ut i skogen på sopptur.

God helg!


Likes

Comments

Skrevet i : mammalivet, helse, familie

Sommeren er godt igang og ukene flyr unna. Kim sin ferie starter ikke før siste uka i Juli, så vi har fortsatt litt tid igjen før vi reiser ned på hytta. Jeg er stadig i permisjon så for min del fylles dagene med barn og baby. Jaran krever sin mann om dagen, ordet aktiv blir tatt til nye høyder hver dag. Men ryktene sier at Kim hang i gardina selv når han var liten, så noe arvelig er det vel.

Forrige uke var jeg, barna, Ida og hennes unger på hytta i Sverige. Vår fetter Sondre kom over fjellet med toget og var med på turen han også. Han har ikke vært der siden vi var små, så det var hyggelig. Ikke mye som har endret seg der nede siden den gangen, annet enn en oppgradert tv, sofa og litt annet. Men hytta er hytta!

Dagene på hytta var fine, ungene koser seg i hverandres selskap. Også var det veldig fint med et par ekstra bergenske armer til å hjelpe til med Jaran. Værgudene var også på vår side så det ble mange timer ute på ungene som fanga både gresshopper og frosker.

Ingenting er finere enn at vi kan videreføre det vi hadde som barn på hytta til våre barn. Så mange fine minner som jeg har i hjertet mitt etter mange barndoms år her <3

For noen uker siden var jeg tilbake på Radiumhospitalet for å få svar på prøvene etter fjerning av eggstokken og en cyste på den som ble igjen. Jeg kjente at jeg var skikkelig nervøs, siden det hadde tatt så lang tid å få svar. Men det skulle vise seg at jeg ikke trengte bekymre meg, jeg er nå helt friskmeldt. Gjenlevende eggstokk er frisk som en fisk, jeg skal ikke tilbake til Radiumen hver tredje måned lenger som jeg har gjort siden 2012. Nå gjelder kun normale undersøkelser, èn gang i året som "alle andre". Det er så deilig å være ferdig. Slippe å ha det i bakhodet hele tiden.

Jeg har blitt forhandler av Forever Living! Jeg er egentlig verdens største skeptiker når det kommer til sånt, men etter å ha blitt introdusert for produktene av svigers har jeg selv blitt en fast bruker av mange av kremene. Aloe vera gelly fikk bein å gå på når vi var på hytta. Med ti tusen myggstikk var den en lifesaver på kveldene. Også da Jaran fikk ekstra lang arm og fikk tak i suppekoppen min. Heldigvis var den ikke så varm at det ble brannskade, men han var skikkelig rød. Jeg guffa på med gelly, det er veldig lindrende! Propolis er også en hit, til alt fra såre bleierumper til tørre hender. Solkremen er også veldig grei, ikke så feit. For meg som får helt noia av feite kremer er denne veldig fin.

Når jeg kommer litt mer inn i dette skal jeg invitere litt venninder til temakveld. Jeg har også begynt å bruke en veldig deilig hudserie som heter Sonya. Jeg er så dårlig på å ta vare på huden, hater å bruke lang tid på badet. Men siden man ikke blir yngre med årene, er det vel på tide å begynne å tenke på det. For noen år siden testa jeg noen kremer fra Mary Kay, men da klikka det helt for huden min og jeg fikk tidenes kviseutbrudd. Heldigvis har ikke det skjedd nå, jeg var litt redd for det siden huden min er ganske sensitiv.

Det finnes utrolig mange produkter, jeg er ikke i nærheten av å ha testet alt. Men det jeg har prøvd til nå liker jeg. Bare å ta kontakt hvis noe skulle være av interesse!

​Fortsatt god sommer =)

Likes

Comments

Skrevet i : familie

For en liten stund siden hadde vi en skikkelig ekkel opplevelse med minstemann i huset. Han er en vilter liten rakker og hater å ligge stille. Å kle på han klær er en liten treningsøkt i seg selv, bare det å skifte bleie er noen ganger en stor utfordring.

Det som skjedde for noen uker siden satt en skikkelig støkk i meg og Kim. Han hadde fylt tidenes møkkableie og det var rett og slett dritt over alt. Han ble mer og mer utålmodig, prøvde å skru seg rundt, jeg skrudde han tilbake. Og da klikka det helt for han. Han skreik så lenge at han til slutt ikke hadde mere pust. Han skreik seg helt tom rett og slett! Jeg holdt i han, prøvde å blåse han i ansiktet, mens jeg kjente hele kroppen hans krøyp seg mer og mer sammen.

Jeg ropte på Kim at "HAN PUSTER IKKE!!!", Kim tar tak i han og går utenfor. Løfter han opp ned og klapper han i ryggen. Da var øynene på vei bakover og han var helt grå/blå i ansiktet. Men han våkna til da Kim gjorde dette. Det var det værste jeg har vært med på, den følelsen av at han ble borte rett foran øynene mine. Men han kom mer og mer til seg selv, jeg tok en iskald klut på ansiktet og hodet hans og han kvikna mer til. Kim gikk rett i dusjen med han.

Det gikk heldigvis bra, men jeg har aldri vært med på noe lignende. Det har aldri skjedd med Lisell og heller ikke med søstern sine barn. Men jeg har snakka litt med andre om det i ettertid og hørt at det har skjedd med andre. At det er mer vanlig enn man tror. Moren min sin venninne jobber i barnehage og har vært borti noe lignende, derfra fikke jeg høre at man skal kaste iskaldt vann i ansiktet på dem når det skjer.

I dag skjedde det igjen. Den lille apekatten vi har tryna ved bordet og skreik seg helt bort igjen. Sluttet å puste, grå/blå i ansiktet og helt borte. Igjen kjente jeg at panikken var på vei, men denne gangen visste vi litt mer hva vi skulle gjøre. Jeg helte iskaldt vann i hodet/ansiktet hans og han kvikna til litt fortere.

Men herregud så ekkelt det er. Jeg har googla litt rundt og lest litt om affektkramper. Og mest sansynlig er det dette som skjer. Helt ufarlig, men veldig skremmende. Og det skal jeg love deg at det er! Får håpe vi slipper at det skjer så mange flere ganger. Men neste gang er vi enda mer forberedt ihvertfall!  Lille turbotrollet..

Likes

Comments