Ganske deilig å kunne nyte frokost i fred og ro, mens minsten sover og de andre er i kommunen sine hender (skole og barnehage). neida. kødda. nå våkna han😲😝

//Silje

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

mammalivet

De siste dagene har jeg og gutta vært mer eller mindre inne konstant. Jaran fikk feber på lørdag kveld og har vært hanglete siden da. Etter feber kom utslett og vi mistenker den fjerde barnesykdommen. Får håpe han kommer seg tilbake i toppform snart! Begynner å bli ganske lei av å være inne. Det er så mange ting jeg skulle ha gjort, men når ungene sovner om kvelden så er lysten til å bevege seg noe sted forsvinnende liten!

Tidligere i dag, sånn omtrent rundt ulvetimen (når ungene har en energitopp, krangler og er slitne samtidig), ble jeg enig med meg sjæl om å gå en tur på butikken. Bare for å lufte vettet. Men jeg ombestemte meg fort etter de var lagt og jeg hadde tatt meg en dusj. Så jeg har nettshoppa de siste julegavene, og kjenner jeg er ganske takknemlig for internett akkurat nå! Tenk så slitsomt det var før i tia!!!

Jeg har tatt meg en pils, spist litt chips og mata den dårlige samvittigheten for at jeg ikke er så sunn som jeg ønsker. Men 2018!!! DA!! Da smeller det, og veldig mye skal legges om av vaner. Det kan jo ikke bli annet enn bra =)

#internett + #julegaver + #shopping + #barn + #sykdom + #innetid


//Silje

Likes

Comments

familie

Trist, glad, nedfor, lykkelig, sint, glad, lykkelig. Følelsene går i bølger, men ofte sammen også.

Det nærmer seg jul, og det er den tredje jula uten pappa på jord. De siste tre årene har jula vært annerledes. Klart den har det. Ên av de viktigste i livet er ikke her. Sorgen forsvinner ikke, den er med meg hele tiden, men i forskjellige skalaer. Stort sett går det helt fint, han er jo med i hjertet. Men så slår det meg med hard kraft, inni magen, at han ikke er her og aldri kommer til å være det mer. Det gjør fortsatt skikkelig vondt når det går ordentlig opp for meg. Gang på gang.

Plutselig er man voksen, og denne delen av livet er vanlig. Ikke vanlig å dø så tidlig som pappa gjorde, men det er virkeligheten. Ikke bare for meg, men for mange andre også. Denne delen av livet som var så fjern for bare noen år siden. "Nyt livet, du er bare ung ên gang" sa folk. Men folk kunne egentlig bare kysse meg i rævva når jeg var 16 og visste alt om livet.

Nå vet jeg bedre.

Jeg vet at tiden ikke kommer tilbake, jeg vet at vi ikke er udødelige, jeg vet at livet må settes pris på. Man vet aldri hva som kommer i morgen.

Høytider kommer nok alltid til å være ekstra såre når man har mistet noen man er glad i..

God jul❤//Silje

Likes

Comments

mammalivet

Fredag!

Bare drøye to uker igjen til jul, herregud det går fort fort. Husker fortsatt hvor lang ventetiden var når man var liten. Plutselig er man voksen og tiden går så sjukt fort.

Her om dagen kjøpte jeg inn pepperkakehus til de to største trolla som vi skulle pusle med når middagen var inntatt og kveldsroen hadde senka seg litt. I hodet mitt så det veldig idyllisk ut, med to glade barn som satt stille på rompa og pynta husene sine. Virkeligheten var en helt annen.

For det første var ett av husene knekt så jeg måtte lime sammen og styre med det først, og det å holde på med smelta sukker er risikosport! Har ikke tall på hvor mange ganger jeg brant meg på hendene, og hvor mange ganger det datt stygge gloser ut av kjeften min. Lisell påpekte dêt et par ganger.. "mamma, du sa djitt!"

Leander var heller ikke helt i slaget og nekta å sitte for seg selv, nekta å sitte i bæresele og for ên gangs skyld, akkurat da, skreik han og klaga som han aldri har gjort før. Typisk at det skulle bli sånn akkurat den dagen!

Men omsider fikk vi satt oss ned å starta på pyntinga. Ikke like interessant for Jaran som helst bare ville spise pynten, men Kim var flink å pynte da=) Lisell er veldig opptatt av mønster og symmetri, så hennes hus er veldig jentete. Midt i pyntinga fikk hun invitasjon av ei i klassen om å komme til henne, noe hun mye heller ville enn å gjøre ferdig huset.

Så da fulgte jeg henne opp i gata, og gikk hjem igjen å pynta ferdig huset hennes etter instruks fra arkitekten.

Tanken var god da! Og det var jo litt koselig, til tross for et par stressfaktorer. Også ga det meg et snev av julefølelse.

I år har vi droppa pakkekalender. Det blir så mye gaver ellers, og jeg orker ikke det presset og stresset med pakkekalender. Jeg vil at ungene skal lære seg å sette pris på det de får, om det så er små ting eller store ting eller opplevelser. I år satser vi på litt flere ting vi kan gjøre sammen nå i tiden før jul, ting de vil huske og sette pris på.//Silje

Likes

Comments

hverdagsprat

Jeg skrev i dette innlegget om fjerning av hormonspiral. Jeg dro til gynekologen forrige torsdag og kjente litt på sommerfugler i magen egentlig. Litt fordi jeg ikke helt visste om det var det rette, men også fordi at plagene jeg hat hatt kan minne om symptomer på noe annet, ihvertfall hvis man googler. Men så er jeg enig med meg selv om at å google bare fører bekymringer med seg, så jeg prøvde å tenke at det er best å vente, ikke ta noen sorger på forskudd og heller leve som normalt.

Jeg forklarte symptomene mine til Sverre, og på et blunk så var den fjerna. Vi ble enige om at nå skal jeg gå uten noen form for hormonprevansjon en stund, for å se om det er dêt som gjør at jeg blir som jeg har blitt.Jeg spurte om celleprøven jeg tok i juni så fin ut, det gjorde den, så ingen ting å bekymre seg for. Dessuten titta han rundt inni der for å se at alt så fint ut, noe det også gjorde. Etter å ha fått barn har jeg blitt en mer bekymra sjel, noe som kanskje ikke er helt unormalt? Sykdommer skremmer meg, det samme gjør det faktum at vi kun er her på jorda midlertidig.

Men uansett. Bare dagen etter fjerning kjentes det som at noen hadde blåst vekk en mørk sky. Så mye lettere til sinns, for ikke å snakke om tålmodigheten! Dessuten fikk jeg tilbake mensen i dag, bare noen dager etter fjerning. Jeg kjenner ikke like mye til smertene i korsryggen, heller ikke de bitende stikningene i rompa og nedover lårene som jeg har hatt fra tid til annen det siste halvåret.

Jeg vet ihvertfall at jeg aldri skal ha hormonspiral igjen! Spørsmålet er bare hva jeg velger å gjøre.. For å sterilisere meg har jeg vært inne på tanken om, men jeg er bare 28 år. Livet skjer og selv om jeg ikke kunne tenkt meg flere unger akkurat nå, så vet man aldri.. Sterilisering er veldig endelig, derfor tror jeg at det blir å vente med det.

Så får vi heller bare være forsiktige!


//Silje

Likes

Comments

familie

For en deilig helg vi har hatt på hytta!

Lørdag morgen sto vi opp sånn passe tidlig, spiste frokost og kom oss ut i snøen før klokka var 09.30. Vi brukte flere timer ute, akte på matter og lagde snøslott med bøtter og spade. Etter en liten tur inne med mat og varme gikk vi ut igjen for å leke igjen, da var snøen kram så vi fikk lagd en svææær snømann! Han sto ikke hele natta, for da jeg og Kim titta ut av vinduet på kvelden hadde han ramla.

Er så deilig å være ute i mange timer i frisk luft. Fornøyde unger og fornøyde foreldre. Pluss at dem blir så slitne og goe til kvelden. Elgen hadde også vært på besøk i hagen vår, det var masse spor etter den. Og apropos elg så møtte vi den på nært hold når vi kom ned på fredagen. Jeg måtte bråbremse, hjerte i halsen for å si det sånn!

I går dro vi hjem rett etter frokost, fordi vi hadde litt å rekke over her hjemme. Kim skulle se fotballkamp og spise pinnekjøtt med gutta,Lisell skulle på pepperkakebaking hos ei i klassen og så skulle vi på julegrantenning her i borettslaget. Full pupp hele dagen!

Som kjent så er jeg mest glad i hverdagene, og er veldig fornøyd med at mandagen er her igjen. Rutiner tilbake på plass og system i rotet. I dag har jeg bare rydda, vaska, lagd mat og underholdt lillegullet. Akkurat nå sover han og jeg nyter litt tid til å slappe av! Huset er pynta til jul, men juletreet får vente til dagen før Lisell skal på juleferie med pappan sin.

Middagen står å koker, i dag blir det kremet grønnsakssuppe med diverse tilbehør.

Happy mandag!

//Silje

Likes

Comments

hverdagsprat

Mandag igjen, godt med hverdag syns jeg. Jeg er rutinemenneske og liker i grunn hverdagene vel så godt som helga.
Helgene er fine fordi vi får mer kvalitetstid sammen, men rutinene detter fort ut, og minstemann i huset er den som blir mest prega av det.
Men sånn er det og sånn blir det. Gleder meg allerede til neste helg for da skal vi på hytta! Vårt kjære fristed❤
Denne uka byr på litt av hvert, med avslutning på fotballen i dag, juleavslutning på skolen på onsdag og fjerning av spiral på torsdag. Spent på hva mr.gynekolog anbefaler meg å gjøre etter det! Fredag stikker vi som sagt til hytta i Sverige. Fyr i peisen, null mobildekning og masse frisk luft. Lykke❤❤

//Silje

Likes

Comments

helse


På seksukerskontrollen etter at Leander ble født fikk jeg satt inn en hormonspiral. Det har jeg hatt før, og det som er praktisk for sånne surrehuer som meg, er at man slipper å tenke på å ta en pille hver dag. Jeg har tidligere prøvd både det ene og det andre, men spiralen var det som funka best for meg.

Men nå er det annerledes. Vet ikke om det er fordi jeg har fått to barn til, og fjerna en eggstokk? Uansett har jeg bare hatt plager etter at jeg fikk plassert den for flere måneder siden. Vondt i ryggen, vondt nederst i magen, uregelmessige blødninger, og generelt sånn "syk" følelse i kroppen. Noe av det er jo diffust, jeg går ikke å føler meg dårlig hele tiden, men det kommer og går og plager meg.

Jeg har prøvd å google litt etter hormonfri prevensjon. Alternativet da blir jo kobberspiral eller temping. Ingen av de alternativene lokker meg veldig kjenner jeg. Blir egentlig litt uvel av tanken på at det sitter et "fremmedlegeme" i livmora mi. Som gjør at jeg føler meg dritt.

Så da har tanken på sterilisering streifa meg. Jeg er ferdig med å lage barn. Men så er det veldig "endelig" å skulle gjøre noe sånt. Det er ikke 25-årsgrense på det for ingenting. Men så er alternativet å leke russisk rulett på soverommet, og akkurat dêt har vi jo fått bevist er veldig risikabelt. Leander er et resultat av dêt, og selvfølgelig er vi veldig takknemlige for han. Men å befolke verden alene har vi ikke tenkt å gjøre, derfor må det gjøres noe i forhold til preventiver..

Jeg er skikkelig i tenkeboksen, og skal til gynekologen neste uke for å drøfte hva vi gjør. Etter at spiralen er fjerna. Gleder meg skikkelig til den skal bort, for nå har det gått for lenge med plager.

Vi får se da..


//Silje

Likes

Comments

familie

Hurra for jenta mi som er seks år i dag!

Tenk at det har gått hele seks år! Jeg syns det er helt sykt, hvor ble det av den lille babyjenta mi? Nå er hun skolejente, full av liv og røre, er veslevoksen som få og har et svar på absolutt alt.

Jeg kjenner fortsatt på følelsen jeg hadde den gangen. Den gangen jeg lå på Ullevål, helt uviten om hva jeg hadde i vente. Alt jeg visste var navnet hennes og at hun straks etter fødsel skulle opereres. Det var ikke før hun var fire timer gammel at jeg fikk se det vakre lille mennesket jeg hadde vært med på å lage. Liten, skjør, nyoperert og helt perfekt. Jeg blir sentimental når jeg tenker tilbake på det.

21 år gammel, fersk mamma. Mamma til et menneskebarn på 2600 gram, 43cm og sterk som bare dêt!

Jeg er så takknemlig for Lisell, å bli mamma er det største jeg har gjort i livet. Jeg elsker det, men jeg hater det til tider også. Fordi det er vanskelig å vite hva man skal gjøre rett, og hva man gjør galt. Det finnes ingen bruksanvisning, og godt er egentlig det for alle er forskjellige og har forskjellige verdier. Men at alle barn fortjener et trygt og godt hjem burde vært en selvfølge. Desverre er det ikke dêt.

Det er nå den virkelige jobben starter, det har jeg skjønt for alvor. Babytiden er jo bare kos.

Seks år på jorda. I dag blir det pizza til middag, på kvelden skal vi på skolen for å bake pepperkaker med klassen og så skal hun til pappan sin og blir der til mandag. Bursdagsfeiring på Leos lekeland er planene hennes på lørdag, blir nok helt supert!

Jeg og Leander skal en tur på helsestasjonen i dag for 6-mnd kontroll. Spent på hva han veier, og hvor lang han har blitt. Han vokser for fort! Jeg vet jo det, for straks er han seks han også.


//Silje

Likes

Comments

hverdagsprat

Jeg døde litt da jeg tuna meg inn på god morgen norge i dag tidlig. Det er noen ord som nå er tatt ut av ordboka, erstattet med nye. Blandt annet jomfruhinne. Et veldig godt innarbeida ord, som nok blir vanskelig å bytte ut med det nye. Skjedekrans. HAHAHA, kødder du!? SKJEDEKRANS!! Det høres jo ut som julepynt! Julepynt eller noe annet stæsj man henger på døra!

Skjedekrans skjedekrans skjedekrans. Se for deg samtalen med fremtidens unge voksne som forteller om "den første gangen" hvor de mista skjedekransen.. Assa, jeg hakke ord egentlig. Skjedekrans..

Det er visst fordi jomfruhinne er et veldig misvisende ord, da det faktisk ikke finnes noen hinne. Jeg har blitt lurt!


//Silje

Likes

Comments