Går lenge mellom innleggene her, gitt.

Dagene her nede fortsetter å fly av gårde. Plutselig er vi i gang med en ny uke igjen, deretter nok en ny helg og så omsider en ny måned. Snart går vi til og med inn i et nytt år - og uansett hvor mange ganger jeg må gjenta meg selv, så er det til tider vanskelig å fatte hvor raskt tiden faktisk går.

Selv om det har tatt litt lengre tid enn forventet, begynner jeg endelig å komme i gang med en hverdag her nede. For noen uker siden fikk jeg endelig en "ordentlig" jobb som food and beverage attendant på Luna Park, en fornøyelsespark her i Sydney. Der gjør jeg alt fra å spinne sukkerspinn, springe rundt på et travelt kjøkken og servere iskrem! Stillingen er dessverre bare deltid og kun varig over den travle sommersesongen, og dermed ikke helt optimalt med tanke på at jeg gjerne skulle jobbet fulltid og over en lengre periode. Men jaja, akkurat nå er litt arbeid og litt lønn mye bedre en ingen arbeid og null lønn!

Det at jeg ikke jobber fullt så mye, gir rom til at jeg får gjøre andre ting. Den nye hverdagen min her nede består derfor også av hyppige strandbesøk, sene byturer midt i uka og frihet til å gjøre nesten akkurat det jeg vil. Litt deilig er det da, jeg kom jo tross alt ikke hele veien hit for å leve den samme hverdagen jeg ville ha levd hjemme i Norge.

Desember og jul i sommervær og sol føles veldig spesielt. Skal ærlig innrømme at en liten hjemlengsel har sneket seg innpå både meg og flere av de andre norske her. Julestemningen er ikke å finne, selv om jeg prøver hardt med både julesanger på repeat og deltakelse på flere av julearrangementene som er å finne her i byen. Allikevel er det fint å oppleve noe helt nytt, da jula ikke er det samme som den en gang var uansett. Tror jeg skal klare å kose meg i jula her selv om

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Noen bilder fra townhuset jeg er så heldig å leier!

Det føles ubeskrivelig deilig å ha en plass å kalle for "hjem", og jeg trives såå godt her. Huset er nesten helt nytt, stort, lyst og moderne - akkurat slik jeg vil ha det, hehe. Sentrum av Sydney er bare en 8-minutters togtur unna og vi har alt av dagligvarebutikker, apotek og restauranter i nærheten av oss.

Jeg deler soverom med Ellen, ei norsk jente jeg ble kjent med på tur nedover hit. Vi trives veldig godt i hverandres selskap og koser oss max på toppen av huset med eget bad, walk-in closet og balkong som strekker seg rundt nesten hele huset. Stue og kjøkken deler vi med fire andre mennesker, noe som går veldig fint. Vi har alle ganske ulike rutiner og er derfor heldigvis ikke så mye i veien for hverandre (så langt ihvertfall...).

Med tanke på Sydneys ekstreme boligmarked, føler jeg meg veldig heldig og ikke minst fornøyd med egen bosituasjon. Ser veldig frem til de resterende månedene jeg har her!

Likes

Comments

Dagene (og til og med ukene!!) her flyr forbi i rakettfart. Det er så mange inntrykk å ta til seg hele tiden. Nye mennesker, nye steder, nye ord, nye normer og nye rutiner. Jeg liker det da, vel og merke, og trives ekstremt godt. Det føles litt rart å si det, men jeg føler meg veldig hjemme her, helt på andre siden av jordkloden.

Forrige uke gikk jeg og Malene over Harbour Bridge til Kirribilli og den nordlige delen av Sydney. For en utsikt og for en vakker by!!! Mulig dette må være favorittplassen min i Sydney så langt, så blir nok å ta turen tilbake snart. Har fortsatt en del plasser igjen å utforske her i byen, men har heldigvis mange måneder igjen å gjøre det på.

Å endelig komme seg vekk fra hostell og inn i egen leilighet for et par uker siden, var en enorm lettelse. Slutt på køyesenger, skittent kjøkken, kakkerlakker i gangen og å overhøre andre facetime kjæresten de ikke har sett på x antall måneder i dusjen;p Her jeg bor nå, skal jeg bo til slutten av mars. Deler et fint, nytt og stort townhouse med fem andre mennesker, kun en liten togtur unna sentrum. Er veldig fornøyd med egen bosituasjon, og tror jeg kommer til å ha noen veldig fine måneder her i vente!

De siste to ukene har jeg også flydd mellom ulike jobbintervju, uten særlig hell. De letteste jobbene å få her er salgsjobber, men for å være helt ærlig frister det ikke å være et innpåslitent menneske på gata eller traske fra dør til dør for å selge et produkt jeg ikke har peiling på. Tror heller ikke jeg hadde vært en særlig talentfull selger, så å leve kun på provisjonslønn ville nok blitt utfordrende for meg i lengden. Forhåpentligvis får jeg napp på en god jobb snart - og i mellomtiden vandrer jeg gate opp og gate ned i Sydney som promotør, hehe. Får da ihvertfall tjent noen penger.

Likes

Comments

Through my iPhone

I dag har jeg allerede vært i Sydney i én uke, og jeg føler jeg har fått sett mye av det området har å by på. Jeg trives veldig godt her, og gleder meg bare mer til å enda bedre kjent. På søndag var vi en liten gjeng som tok ferga over til Manly og tilbringte store deler av dagen der. Selv om det regnet og var overskyet, ble jeg utrolig fascinert over hvor vakkert det var der. Atmosfæren var virkelig helt unik - akkurat slik du kan se for deg en australsk forstad skal være. Her løper ungene rundt barbeint for å kjøpe seg en is, familier og venner har piknik i parken, og det tar ikke lang tid før du blir passert av en langhåret gutt på skateboard. Tenk å kunne vokse opp og bo slik da!

Den siste uken har jeg bodd på tre ulike hosteller på ulike steder i byen. Det å bo på hostell er en helt ny erfaring for meg, og jeg ser både positive og negative sider ved det. Først og fremst er det en veldig fin måte å komme i kontakt med nye mennesker på, ettersom du hele tiden er omgitt av andre. Jeg har blitt kjent med og møtt mange mennesker fra ulike steder i verden, noe som kanskje er det aller morsomte med det å reise. På lørdag tilbrakte jeg hele dagen med ei jeg snakket med på badet om morgenen da jeg pusset tennene, slik skjer ikke ofte! Haha. Allikevel begynner jeg å bli lei av å bo i sekken min, og savner en annen plass å kunne legge fra meg klærne mine på. Har allerede vært på et par visninger på noen leiligheter, og gleder meg helt villt til å få en egen plass å bo.

For øyeblikket befinner jeg meg på et hostell rett ved Bondi Beach, hvor jeg blir til mandag. Her er det virkelig så utrolig fantastisk fint, og det å vandre rundt på stranda og observere surferne i havet og livvaktene i tårnet (hehe bondi rescue #1 fan) er helt surrealistisk. I dag skinner endelig solen også, så dagen i dag skal tilbringes med sand mellom tærne.

Likes

Comments

Det er en veldig spesiell følelse å plutselig få se alle disse stedene og monumentene jeg tidligere kun har sett på bilder. Du bygger deg opp noen forventinger og idéer om hvordan ting skal være, og noen ganger stemmer de overens med virkeligheten - andre ganger ikke.

Circular Quay med både Sydney Opera House og Harbour Bridge var én av disse stedene jeg hadde bygd meg opp forventninger til. Med blå himmel og solskinn vil jeg påstå at havna viste seg frem fra sin aller beste side, og da skal det svært mye til for å bli skuffet. Havneområdet er veldig vakkert og den utrolige utsikten til de høye skyskraperne fra CBD får deg nesten til å måpe.

Sydney er - ut i fra det jeg har sett så langt - en fantastisk vakker by.

Likes

Comments

Tirsdag 3. oktober var endelig dagen her - dagen hvor jeg endelig fikk satt snuten sørover og til andre siden av jordkloden. Selv om dette var en dag jeg har sett frem til veldig lenge, var det også først nå alvoret virkelig traff meg. Det er skummelt å skulle flytte til motsatt side av verden uten så mange klare planer og avtaler. Også jeg synes det. Jeg er ikke så "tøff" som så mange skal ha det til, tvert i mot. Men så er det dette med å trå utenfor komfortsonen, da. Noen ganger må man tørre å ta noen sjanser, og det er dét jeg gjør nå.


For så raskt jeg fikk boardet første flyvning til Oslo, føltes alt veldig rett. Sommerfuglene var der, naturligvis, men nå på en god måte. Det er jo dette jeg har sett frem til, og drømt om, så evig lenge. Etter et alt for langt mellomstopp på Gardemoen, gikk turen videre til Amsterdam og Schipol. Her rakk jeg å få i meg en liten matbit, før det igjen var på tide å boarde neste fly til Abu Dhabi.

Mitt første lille møte med Midtøsten (og en annen plass enn Europa forøvrig) kan oppsummeres med ett ord: KAOTISK. De førti klamme varmegradene som slo meg i det jeg gikk ut av flyet (påkledd ullgenser, selvfølgelig), var mildt sagt svært ubehagelige - og bedre ble det ikke da det viste seg at jeg kun var ett av flere hundre mennesker som skulle bruke denne flyplassen for å komme meg videre. Med en rulletrapp ute av funksjon og en sikkerhetskontroll uten noe som helst form for køsystem, tok det gode nitti minutter fra jeg gikk ut av flyet og til jeg kom meg inn i boardinghallen på flyplassen. At klokken var halv seks om morgenen hjalp tydeligvis svært lite, for ut fra min egen erfaring å dømme, vil jeg neppe tro det finnes noen rolige morninger på Abu Dhabi International Airport.

Og som om denne kaotiske opplevelsen ikke skulle være nok, ventet det enda en bagasje- og visumsjekk før jeg fikk boarde fjerde og siste flyvning til Sydney. Denne strekningen hadde jeg grudd meg litt til, for jeg synes ikke fjorten timer i fly er noe å kimse av. Heldigvis gikk det langt bedre enn forventet, ettersom jeg klarte å sove meg gjennom hele ti av disse timene. Tre måltider og hundrevis av filmer og tvserier på skjermen i flysetet får jo også tiden til å fly, bokstavelig talt hehe;p


Vi landet i Sydney i dag, 5. oktober klokken 06:30 lokal tid, og ble møtt av blå himmel og tyve varmegrader. Deiliiig! Hadde jo også grudd meg til grensekontrollen på flyplassen i Sydney, men makan til raskere og enklere deklarasjon hadde jeg virkelig ikke sett for meg. Jeg kom meg fint gjennom og blir derfor ikke å se på neste sesong av Border Control Australia, haha. Kom meg raskt til hostellet hvor jeg fikk tatt en etterlengtet dusj og sjekket inn på et seksmannsrom med fremmede folk fra ulike steder i verden. Her skal jeg bo de neste fire dagene, og tror det kan bli veldig uvant, men også svært spennende.

Nå gleder jeg meg enormt til å få bli bedre kjent med denne vakre byen!

Likes

Comments

Hvem hadde trodd dette innlegget skulle komme, hæ?

Jepp, du leste rett! Snuppa sjæl har fiksa seg blogg, gitt. Det nærmer seg nemlig avreise for min del, og for å holde folk her hjemme oppdatert på hva jeg gjør og opplever - er det like så greit få samlet det meste på en blogg. Hva gjør man ikke for å roe mammahjertet, hva? Haha neida. Jeg har også opprettet denne bloggen for min egen del. Det er utrolig fint å kunne ha en plass hvor jeg selv kan se tilbake på det jeg har opplevd, erfart, tenkt og delt. I tillegg tror jeg det vil være veldig deilig å kunne uttrykke meg gjennom både tekst og bilder her på bloggen. Så da er det bare å glemme alle mine tidligere tanker om at blogg er kleint, bryte et par indre grenser og gi litt faen i hva andre skal mene og ikke.

For om kun 2 (!!) små dager setter jeg endelig kursen i retning Australia og Sydney. Planen er å bli værende i Sydney i minst 6 måneder, finne et sted hvor jeg kan bo og en måte å tjene penger på. Videre har jeg ingen konkrete planer, annet enn å ta én dag om gangen og tørre å leve livet litt ekstra;P (ja, sykt klisjé) I øyeblikket gleder jeg meg veldig, men sitter samtidig med en klump i magen. Jeg aner virkelig ikke hvordan de kommende månedene vil bli, men det er vel sånn det skal være. Det er utenfor komfortsonen man vokser, har jeg hørt.

Dersom du har lyst til å følge meg og den nye hverdagen min videre i tiden som kommer, hadde det vært utrolig kult. Skal prøve å bruke bloggen flittig og dele mye av det jeg opplever, ser, lærer og erfarer.

Så ja, velkommen skal dere alle være - både kjente og ukjente. Både håper og tror jeg får mye spennende å komme med her.

Likes

Comments