I går tok vi turen innom et fransk konditori her i Oslo, som heter L'ardiose. Dette ble anbefalt av fransklæreren vår. Vi fikk beskjed om at de som jobbet der bare snakket fransk og at vi måtte snakke fransk til dem, men det glemte vi helt ut, så vi snakket norsk. Heldigvis forsto han som jobbet der hva vi sa, selvom vi måtte snakke litt langtsom. Jeg endte opp med å kjøpe en eksotisk ostekake som besto av pasjonsfrukt, mango og aprikos + to makroner med pasjonsfrukt- og bringebærsmak. Har såå dilla på makroner akkurat nå!
Jeg anbefaler L'ardoise om du har et hjerte for søtsaker❤️

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Ukens høydepunkt:

Ukens høydepunkt var definitivt helgen! Når vi var på vei hjem fra skolen på fredag, kom vi på at Martine hadde satt igjen sjokoladeganachen sin i kjøleskapet. Så vi endte opp med å kjøpe med oss en kurv med jordbær og koste oss med det. - Anbefales!

Ukens nedtur:

Mathallen. hehe. Hadde sett fram til å smake på fransk mat, så for meg at vi skulle få noen snegler eller litt and elns. Men endte opp med å bli servert ost, ikke helt min favoritt, men var koselig likevel.

Ukens tanke:

Ukens tanke er at det kun er 2 uker(!) igjen av forkurset, før jeg skal hjemom i én uke, før vi reiser videre til France!

Ukens irritasjon:

Har egentlig ikke irritert meg over noe spesielt denne uken. Utenom noen som bygger utenfor leiligheten våres, klarer nesten ikke å høre meg selv snakke her om morgningen. Men ellers har alt vært ganske bra.

Ukens sang:

Bad Bitch av Bebe Rexha 🙌

Likes

Comments

Akkurat nå sitter jeg i stuen med Andrine og Martine og hører på fransk musikk. Vi prøver å nyte den ene dagen vi ikke har lekser. I dag har vi vært i Mathallen på "Ma Poule" for å smake litt fransk mat. Vi endte opp med å få servert et fat med forskjellige typer oster og skinker + brød/baguette. Selv er jeg ikke så veldig glad i hverken ost eller skinke, men jeg smakte på "Camembert" og en italiensk skinke.

I morgen skal vi ta turen til "Brasserie France" som er en franskinspirert restaurant på Karl Johan. Under Norway Cup for lærlinger i Stavanger, møtte jeg eierne av denne restauranten. De virket kjempe koselige og anbefalte oss å prøve noen retter hos dem. Det gleder jeg meg veldig til. I tillegg reiser Martine hjem i morgen, så vi tar det som en hyggelig avslutning med henne.

Håper du har hatt en fin dag🌸

Likes

Comments

I går begynte vi dagen med å møte Øyvind Dalelv, en av Norges beste kokker, som skal konkurrere om å bli årets kokk. Vi fikk også møte laget hans, og smake på rettene som skal bli presentert i konkurransen.

Videre tok vi turen videre til Karl Johan for å shoppe litt. Ente opp med å kjøpe to gensere, en shorts, noen såper fra Rituals og to masker fra Lush.

Etter en økt med shopping, møtte vi en kompis, og gikk alle fire ned på Aker Brygge for å finne oss noe å spise. Vi endte opp med å spise på Olivia, hvor vi hadde pizza og pasta. Maten var veldig god, selvfølgelig klarte alle å bestille en forrett (som vi trodde skulle være liten) men endte opp med et halvt foccacia brød hver, men vi var så pass sultne så det ble spist opp.

Så tok vi turen hjemover og spilte litt kort før vi tok kvelden.

Håper du har hatt en fin helg🌸

Likes

Comments

Ukens høydepunkt:

I dag fikk vi besøk av vår gamle klassekamerat (og venninne) Martine. Hun skal være hos oss i helgen. Så i kveld tenkte vi at vi skulle lage taco og i morgen tar vi turen til Karl Johan. Vi er også invitert til å få smake på retter som skal presenteres under "Årets kokk".

Ukens nedtur:

På mandag bestemte vi oss for å storhandle til uka. Det vi trodde var den nærmeste butikken, var nok ikke det du. Vi endte opp med å gå 1 km med fire poser x5kg + en 4pk pepsi max. Når vi da endelig kom hjem, fant vi ut at det var en rema1000 rett rundt hjørnet om vi bare hadde gått andre veien. Jaja, nå vet vi det hvertfall..

Ukens tanke:

Denne uken var den første uken av forkurset som vi går på før vi reiser videre til Frankrike. Hver dag har vi én og en halvtime matte. Alt jeg tenker om det er om matten er så vanskelig i Frankrike som den er her, kommer jeg mest sannsynlig til å stryke. Men vi pratet med noen lærere og de sa at vi ikke får bruke for denne matten i Frankrike, det håper jeg virkelig er sant.

Ukens irritasjon:

Under oppholdet vårt i Oslo, leier vi en leilighet som ligger på Vålerenga. Det som er litt irriterende er at wifi`en faller ut hele tiden, vi har vært her i snart en uke, og vi har hatt wifi én dag. Uten wifi, funker heller ikke tv`en. Så vi har nå bestemt oss for å kjøpe en kortstokk eller et brettspill i morgen.

Ukens sang:

Jeg og Andrine har hatt så sykt dilla på "Feels" av Calvin Harris denne uken. Godt jeg tok med meg høyttaleren min sier jeg bare!

Håper dere har en fortsatt fin uke🌸

Likes

Comments

Da var tirsdagen kommet, og akkurat nå sitter jeg og Andrine i stua og ser på F.R.E.I.N.D.S. I dag ble det nachos til middag sammen med hjemmelaget salsa og guacamole.

Disse to dagene har gått ganske fort, derfor har vi ikke blitt kjent med området helt enda. I går var vi på skolen fra kl. 10.00 – 15.45. Vi var hjemme rundt 18.00 grunnet at vi måtte handle både skolebøker og mat. Det verste av det var at etter å ha gått i en halvtime med tunge poser og en fire pakning med pepsi max, fant vi ut at vi hadde en rema1000 rett rundt hjørnet av leiligheten hadde vi bare gått motsatt vei.

I dag varte skoledagen fra 09.00 – 15.30, dette kommer det til å gjøre alle andre dager. Før vi tok t-banen hjem, gikk vi innom Grønland for å kjøpe billig grønnsaker i en import butikk. Vi ente opp med noen avokadoer, mango, løk, lime, tomat og koriander.

Videre i kveld skal vi rydde litt i leiligheten og gjøre lekser før vi legger oss.

Håper du har hatt en fin dag🌸

Likes

Comments

Da var tiden her, og nå ligger jeg i skrivende stund under dyna mi i den nye leiligheten våres her i Oslo. Her skal jeg og venninnen min Andrine, som også skal til Frankrike, bo i én måned.
Jeg kom hit i går kveld, var ganske sliten etter reisingen, men klarte likevel ikke å sove. Fikk heldigvis nå få timer ettersom jeg sovnet etterhvert.
Akkurat nå ligger Andrine og sover ved siden av meg </3, vi skal ikke stå opp før om tre timer, men jeg er så gira og spent på dagen at jeg får ikke sove noe mer. Så da tenkte jeg at det kunne passe med et aldri så lite blogginnlegg😁
I dag er første dagen på kurset her i Oslo, hvor vi skal lære fransk og fransk matte. Dette blir spennende og jeg gleder meg masse til å dele reisen og opplevelsen min med dere.
Håper dere får en fin mandag🌸

Likes

Comments

Nå sitter jeg her med to av mine nærmeste venninner og har én siste jentekveld før jeg flytter. Vi tenkte vi skulle lage nachos og poppe noe popcorn og se en film.

Så tenker jeg at jeg legger fra meg pc`n og har en sosial kveld med girlså❤

Håper du får en fin lørdagskveld videre🎉

Likes

Comments

For å komme inn på denne skolen måtte vi gjennom en søkeprosess. I denne søknaden måtte vi skrive litt kort om oss selv, vår familie og noen generelle spørsmål om hvorfor vi har valgt å søke på denne skolen osv. Vi måtte også skrive et motivasjonsbrev. Da tenkte jeg at jeg kunne dele mitt;

"

Jeg har valgt å søke 3-årig kokkelinje i Frankrike fordi jeg er en person som alltid er på jakt etter nye opplevelser. Jeg er spontan og interessert i mat, og å studere i utlandet er noe jeg har hatt lyst til lenge. Da jeg var mindre, bodde jeg i USA i tre år. Der gikk jeg på amerikansk skole, å gå på skole i utlandet er derfor ikke så altfor nytt for meg.

Det jeg håper å oppnå med dette er å utvikle kompetansen min og utvikle fag og råvare kunnskapen min.

Jeg har alltid interessert meg i mat og matlaging helt siden jeg var liten. Faren min har alltid vært flink på kjøkkenet, det var ofte jeg fikk være med på matlagingen. Jeg kan huske å kutte grønnsaker til fredagstacoen var ukas høydepunkt, jeg syntes det var så gøy å få være med og lage middag til hele familien.

I niende klasse, fikk jeg være utplassert på et hotell hvor jeg jobbet fire dager i restauranten deres. Interessen min utviklet seg mer og mer, og i tiende klasse da jeg var utplassert på det bakeriet jeg jobber på nå, var det ingenting jeg hadde mer lyst til å jobbe med. Det var da jeg var hundre prosent sikker på hva jeg skulle bli.

Nå som jeg har vært innom alle de ulike bransjene innen restaurant og matfag har jeg bestemt meg for å ta fagbrev i både kokk, konditor og baker. Jeg er en sånn person som vil være den beste av de beste, derfor vil jeg gjøre mest mulig med utdanningen min.

Reaksjonen fra venner var alle positive, de oppfordret meg til å gå "all in". Det samme var det med familien min, mamma var selvfølgelig litt skeptisk, men det tror jeg bare er morsinstinktet som kicker inn.

"

Likes

Comments

I dag er det én uke (!!) til jeg tar med meg kofferten min og begynner på et nytt kapittel i livet mitt. Til nå så har jeg enda ikke begynt å gjøre noe at det jeg nevnte forrige innlegg (ups), så derfor må denne uken bli mye mer produktivt. Jeg tenkte å få bestilt en legetime i løpet av morgendagen slik at jeg får legeerklæring for å drive med idrett, jeg må også få lagt ut mopeden min til salgs og kanskje begynne å tenke på å pakke.

Den siste uken har jeg brukt på å sosialisere med venner og familie. Jeg var på hytta mandag-fredag, det var kjekt å kunne stå på vannski og kjøre båt en siste gang før jeg drar. I går hadde jeg noen venninner over på grilling hvor vi grillet grillspyd og koste oss resten av kvelden, og i dag har vi vært ute og solt oss og badet på en strand i nærheten. 27°C og sol i Stavanger på en søndag var ikke så verst, er nok det siste vi får se av sola på en stund tenker jeg.

Så nå sitter jeg med bena på bordet, pepsi max i handa og planlegger ukens middagsretter før jeg tar kvelden.

Håper du har hatt en strålende søndag☀

Likes

Comments