Ukens høydepunkt:
Det har ikke skjedd så særlig mye spennende denne uka, men om jeg skal velge ukens høydpunkt må det nok en gang bli helgen. Fikk sovet og slappet av skikkelig mye, så mye at jeg sikkert kunne løpt stemmen rundt da jeg skulle legge meg i går. Jeg kjenner jeg begynner å bli litt sliten i hodet nå etter å måtte prøve så hardt å forstå det alle sier og alt som skjer rundt meg, så det var herlig med et lite avbrekk i helgen.

Ukens nedtur:
Ukens nedtur var søndagslunsjen, hehe. På menyen sto det "choucroute" som er en klassiker her i Alsace. Retten består egentlig bare av surkål, pølser og salt kjøtt. Tre av de tingene jeg misliker mest å spise. Men det skader vell ikke å smake, har smakt på så mye rart her i Frankrike som jeg ikke aner hva er for noe. Men det ble en liten nedtur, så jeg ente opp med å spise en grei porsjon med potet, med baguette ved siden av. Jeg ventet med å spise meg mett til desserten kom på bordet!

Ukens irritasjon:
Hahah, ukens irritasjon. Jeg føler meg veldig pirkete når jeg sier det, men det er altså når jeg spiser sammen med hun ene vertsøsteren min. Hun smatter og hun smatter.... Og for dem som kjenner meg så takler jeg ikke "høye tyggere", så jeg har rett og slett begynt å plassere meg på andre siden av middagsbordet. Men tror dere det hjalp???

Ukens tanke:
Ukens tanke er hvor jeg skal jobbe i sommer. Jeg må jo tjene litt penger slik at jeg har råd til leilighet neste år, men hvor jeg gjør det er jeg ikke helt sikker på enda. Jeg savner å jobbe på Brygge Bakern på Hommersåk, men det er jo et veldig trygt valg og jeg må jo kanskje tenke på å komme meg ut i andre bransjer også. Hmm, har dere noen tips å komme med?

Ukens sang:
You're the best thing about me - U2 & Kygo

Ukens bilde:
Vertsfamilien min ❤️ (+1 til)

Håper dere har hatt en fin uke🍁

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Nå er det kun 10 // 8 skoledager igjen til høstferie! Jeg gleder meg så mye til å endelig få slappe av og komme meg til de to siste månedene før jeg får lov å reise hjem.
Det "firmaet" jeg ble sendt ned hit av (Institut Francaise) har en liten regel om at vi ikke får reise hjem før jul. Det er på grunn av at tidligere elever ikke har klart å reise tilbake hit igjen etter en høstferie i Norge. Jeg syns det er en ganske bra regel, jeg er klarer ikke si med helt 100% sikkerhet at jeg hadde klart det selv. Det er selvfølgelig forskjellig fra person til person, men å tilbringe høstferien her i Frankrike hjelper jo også på fransk språket. Og jeg trenger all hjelpen jeg kan få.
Jeg skal tilbringe min høstferie sammen med mamma som kommer på besøk i en uke, og så en uke til Paris med sammen vertsfamilien. Jeg gleder meg veldig til å få se mamma igjen, og så gleder jeg meg til å få oppleve Paris og all den gode maten der (spesielt alle makronene).

Hva gjør/skal du gjøre i høstferien?🍁

Likes

Comments

Ukens høydepunkt:
Ukens høydepunkt var da jeg og venninen min Louise reiste til byen for å spise lunsj etter skolen på fredag. God mat med hyggelig selskap.

Ukens nedtur:
Har heldigvis ikke hatt noen nedturer denne uken!

Ukens irritasjon:
Ukens irritasjon er hun ene jenta i klassen min. Det er ingen som liker henne, stakkar. Men når jeg får kjeft på kjøkkenet for noe hun ikke har gjort eller gjort feil så kan jeg bli litt irritert kan du si.

Ukens tanke:
Ukens tanke er hvordan jeg vil at leiligheten min skal se ut neste år🙌🏼 oppdaterer pinterest daglig!

Ukens sang:
Contact av Lulleaux

Ukens bilde:

Likes

Comments

Har du blitt kjent med mange?

Nja, har blitt kjent med noen. Er ganske få som tørr å komme bort og snakke med meg når de ikke helt vet hvor mye jeg forstår og når de heller ikke kan så godt engelsk. Men jeg har heldigvis klart og skaffet meg noen venner som jeg liker veldig godt.

Savner du Norge?

Ja, jeg lengter selvfølgelig hjem etter alle vennene mine og familien min - og sengen min. Det er noen ganger jeg finner meg selv i å bare ligge i sengen og tenke på hvordan livet mitt hadde vært om jeg bare hadde vært hjemme. Savner også å kunne uttrykke meg skikkelig i og med at jeg ikke kan språket her så godt enda.

Er skolen/fagene veldig vanskelige?

Noen fag er vanskeligere enn andre, men sånn generelt så syns jeg de fleste fagene er ganske greie.

Hvordan fungerer det franske karaktersystemet?

Det franske karaktersystemet fungere med en skala fra 1-20 hvor alt under 10 er stryk, 10-13 er sånn ok, og 20 er det beste.

Hvilke karakterer har du fått til nå?

Jeg har fått veldig varierende karakterer, om jeg får en dårlig karakter er det ofte fordi jeg ikke forstår spørsmålet, eller om jeg ikke har øvd nok. Som for eksempel på en prøve i et fag som heter PSE fikk jeg 6.5/20 - fordi jeg ikke hadde fått med meg at vi skulle ha prøve. I motsetning til da jeg hadde øvd godt til en biologi prøve og fikk 15/20.

Hva er favorittfaget ditt?

Favorittfagene mine er gym og biologi. -Jeg elsker læreren jeg har i biologi, hun snakker så tydelig at jeg forstår alt hun sier, som gjør det mye lettere for meg å forstå lærestoffet.

Hva er den største forskjellen på Norge og Frankrike?

Hmm, den største forskjellen må nok være hvordan og hva franskmenn spiser i løpet av en dag. Til frokost spiser de ekstremt lite, kanskje 3 cm baguette med noe smør på og en kopp te. Til lunsj og middag er det tre retters, med varm hovedrett +baguette selvfølgelig. Som dere sikkert hører inneholder min nye hverdag mye baguette og veldig lite småspising. Måltidene kan ha opptil 6 timers mellomrom, og det er ikke vanlig å spise mellommåltider. Noe som er helt motsatt enn hvordan det er i Norge.


Er det noe annet dere lurer på er det bare å spørre🌸

Likes

Comments

Spørsmålsrunde om Frankrike er etterspurt - dere vet hva dere skal gjøre.
Skriv alt det dere lurer på i kommentarfeltet under , så skal jeg få svart dere i løpet av helgen!
Ha en fin kveld videre🌸

//bilde fra pinterest//

Likes

Comments

Ukens høydepunkt:

Ukens høydepunkt var da jeg fikk hendene mine på Fenty Beauty highlighteren.

Ukens nedtur:

Ukens nedtur var da jeg fikk resultatet på prøven jeg hadde hatt i økonomi (jeg strøk).

Ukens irritasjon:

Har egentlig ikke vært irritert over så mye denne uken. Kanskje en liten irritasjon om at jeg prøver å spise litt sunnere enn det jeg har gjort disse ukene, men det gikk ikke helt etter planen.

Ukens tanke:

Ukens tanke er at det kun er tre uker til høstferie!! wohuu

Ukens sang:

Dancing queen av Daecolm - minner meg om far (han elsker abba) <3

Ukens bilde:

Har ikke spist skikkelig biff på lenge, så var godt å endelig få bite på indrefilet av storfe <3

Håper dere alle har hatt en fin uke🌸

Likes

Comments

God morgen dere!

I dag er det søndag nok en gang, og i morgen begynner min femte uke her i Frankrike. Jeg føler virkelig denne måneden har gått så ekstremt fort, noen dager har selvfølgelig gått litt fortere enn andre men det begynner virkelig å komme seg.

Det føles nesten litt rart å se tilbake på hvordan den første uken min var i kontrast med hvordan jeg har det nå. Jeg føler allerede at jeg har fått opplevd mye, og mer skal det bli. Jeg har fått gleden av å treffe mange nye mennesker, spesielt vertsfamilien min - som jeg aldri hatt sett for meg at jeg skulle få så godt forhold til før jeg dro hit. Jeg har også fått smakt på mye forskjellig mat og råvarer, både gode og ikke fullt så gode. 

Nå er det kun tre uker til høstferie! Da skal jeg få besøk av mamma i én uke <3 og så skal jeg til Paris med vertsfamilien i én uke. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å se mamma igjen! Høstferien har vært min motivasjon gjennom disse ukene. - Har forresten en hel liste over mat hun skal ha med seg fra Norge, en del består av toro pakker, hehe, studentlivet.

Men nå må jeg sette i gang med å øve til noen prøver, og pakke kofferten til internatet.

Håper dere har hatt en fin helg🌸

Likes

Comments

God ettermiddag dere!

I dag har jeg rett og slett vært ute på luft igjen, og denne gangen har jeg dette med meg hjem igjen:

Gleder meg så altfor mye til å begynne å bruke disse produktene!

Likes

Comments

-bedre sent enn aldri-

Ukens høydepunkt:
Ukens høydepunkt var når jeg snakket med søsteren min på telefonen, så fortalte hun meg at hun, far og stemoren min kommer og besøker meg i november!! ææ

Ukens nedtur:
Ukens nedtur var at jeg selvfølgelig var såpass tett i nesen at jeg ikke klarte å smake noe når jeg spiste signaturretten til Alsace, tarte flambée. Jaja, blir nok ikke siste gang jeg spiser det tenker jeg.

Ukens tanke:
Ukens tanke, ahaha nok et gullkorn, men har bare et spørsmål til dere. Når det står "ny og forbedret smak" på dyremat, hvem har da smakt det?? Liksom what ahahah

Ukens irritasjon:
Ukens irritasjon må være klassen min. Altså, for det første, jeg går med folk som er to år yngre enn meg, det merkes. For det andre jentene er så skravlete, liksom please, greit de vil snakke sammen i timen men at læreren bruker 15 minutter på å få ro i klasserommet ... Og for det tredje, guttene i klassen følger etter meg hele tiden og prøver alltid å imponere meg (ahha 1world problems).

Ukens sang:
Love is a bitch av Two Feet

Ukens bilde:
Tarte flambée

Likes

Comments

God morgen dere!

Akkurat nå ligger jeg i sengen min hos vertsen. Det har vært en utrolig lang og slitsom uke, det er godt å endelig få slappe av litt. Det har ikke skjedd noe spesielt denne uken, utenom det at jeg har blitt syk. Jeg hater å være syk, spesielt når jeg vet at jeg ikke kan gå glipp av noe på skolen. Jeg var innom helsesøster på torsdag, men jeg hadde ikke feber så da var det ikke noe annet enn parasitt og noen strepsils å gi meg.

Men ENDELIG helg da dere!! Denne helgen skal jeg bruke på å sove, haha. I går laget jeg middag til familie, da ble det hamburger og pommes, og i kveld skal vi spise på en lokal restaurant hvor jeg skal på smake på en Alsace klassiker: tarte flambée. I tillegg så har jeg selvfølgelig en håndfull skolearbeid - 3 prøver står meg i vente denne uken, som jeg må få øvd til.

Nå skal jeg begynne å rydde litt på rommet mitt og (kanskje) begynne å øve på prøvene, hehe.

Håper dere får en fin helg🌸

Likes

Comments