​Da er jeg tilbake i Norge!


Veldig rart å se norsk mat igjen, det er vel det jeg har reagert mest på. Vil allerede ut i verden igjen. Går mest rundt og stenger alt av følelser ute. Blir sur på mennesker jeg er glad i som sier det er godt å få meg hjem igjen og som gleder meg til å se meg. Herregud så slem jeg er! Akkurat som om jeg vil gi de skylden for at jeg ikke er i Skottland mer. Det jeg tenker mest på at dette året må bli et fint minne, og at å dra tilbake til Stirling nå vil ikke være like bra. Holde kontakten med de gode vennene jeg fikk og prøve å få til en reunion i fremtiden. Har veldig lyst å glede meg til å se alt og alle igjen, men det betyr at jeg må innse at det er over. Det gjør vondt, men det er fordi jeg har hatt et fantastisk år. Og deeet er bare positivt!! Jeg elsker verden og å møte nye mennesker. Føler jeg har vokst og lært mye dette året, men vet ikke helt hvordan. Men jeg skal fader meg bo i utlandet igjen og jeg vil bare ha mer. Takk Skottland for at du gjorde alt stresset over å velge hvor jeg skal bo så forbaska verdt det. Takk Tara, Kim, Bessie, Jacob, Kai og Nacho for at jeg har mennesker og land jeg vet jeg vil se igjen. Gla

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

​Selv om jeg aldri har vært i et forhold så føler jeg at jeg nærmer meg en heftig break up og kjærlighetssorg. Jeg har blitt så glad i Skottland og det livet jeg har her, og så må jeg reise. Erasmus depresjonen er på vei!!


Kommer til å savne det å kunne møte mennesker fra forskjellige land hele tiden, ta bussen inn til byen for å spise lunsj på 'toast' og dra på kjøpesenteret og tesco. Vil savne å dra på Nando's med Kim, Bessie og Tara og deretter dra på kino. Vil savne det å få besøk og kunne ta turen rundt i Stirling og vise slottet, kirkegården og reaksjonen til alle som kommer hit. Alle blir så overrasket over hvor fint det er, og spesielt å gå ut av skolebygget til broen over the loch. Ansiktet til de som ser hvor fint det er, ja det er fint.. Å gå over bruen over togstasjonen og se den utsikten av Wallace monumentet og fjellene bak. Været som skifter hele tiden, men utsikten er alltid like fin. Kommer til å savne å dra på sightseeing tur i det Skotske høylandet eller bare det å kunne sette seg på tog og dra til Glasgow eller aller helst til Edinburgh. Edinburgh må være en av de fineste byene jeg vet om! Rundt juletider var det så fint der, spesielt med julemarkedet. Kommer til å savne høfligheten til menneskene her, om du bare er litt borti dem sier de "Sorry" med en gang. Kommer til å savne å dra inn til byen med venner for å ta et par drinker. Flat parties i Alexander Court, beer pong og drikkeleker. Kommer til å savne å gå til skolen hver dag med det fine slottet, lille fossefallet, vannet og bare det å nyte den lille 15 minutters turen til skolen. Å se folk spille golf hver dag. Drikke kaffe på underground eller spise lunsj i restauranten. Muligheten til å gå en skikkelig tur blant fjell og jorder som er rett utenfor døren. Kommer til å savne å få melding av Nacho med hva som skjer og hvor jeg må møte opp. Se fotballkamper. Sole meg med Evelina og dra på trening. Gå på turene mine. Filmkvelder med Tara, Kim og Bessie og noen ganger hele gjengen. Klemmene til Bessie og Max. Filmkvelden jeg og Tara hadde med vin og Home alone før Jacob og Nacho kom fulle inn fordi de ville henge med oss. Den ene dagen jeg og Tara satt i leiligheten til guttene hele dagen. Bonfires. Å sitte på vors med alle amerikanerne og se det ene ansiktet som fikk meg til å føle at jeg i hvert fall hadde en person fra forrige semester her. Stå på kjøkkenet på vors og snakke med de jeg vil snakke med. Det første semesteret var definitivt det beste, men veldig glad for at jeg hadde en person som tok vare på meg det andre semesteret. Drikke Strongbow, Guiness eller Kopparberg cider. Gå tur rundt vannet. Gå til Nisa for nødhandling. Spise på Wings i Edinburgh. Roadtripen til meg og jenten rundt i Skottland. Dansingen og ventingen på tog til Stirling. Vors på golvet på rommet til Tara eller Bessie. Bessie som enten krøller eller fletter håret mitt. Koppene våre. Siste kvelden ute da jeg var irriterende og hang på Nacho og Brady hele kvelden fordi det var den siste.  Vi kjøpte mat og spiste i leiligheten deres og satt der og mimret hele natten. 

Og hallo bare det å kunne hoppe på et fly til maks 600 kr og ende opp på de fantastiske eventyrene. Dette er livet!


Om jeg noen gang får sjansen så vil jeg komme tilbake!


Bonnie Scotland, I love you!

Likes

Comments

Og da har jeg vært i alle "landene" i Storbritannia, veeldig fornøyd!! Jeg gjør så mye gøy at jeg føler meg som den bortskjemte drittungen fordi jeg nesten blir vant med det. Tenker at om noen måneder blir livet ikke sånn jeg vil ha det igjen, men klarer jeg det året så kan jeg gjøre akkurat det jeg vil(håper jeg). Har liksom alltid tenkt at jeg ikke kan bestemme selv hvor jeg skal flytte eller jobbe, men det er jo noe av det viktigste jeg må bestemme meg for her i livet. Skal fader meg passe på at jeg flytter til en plass jeg vil bo. Første tanke er master i Skottland og så får vi se hvor jeg ender opp.


Tilbake til overskriften, jeg kom akkurat hjem fra tur med Helene. Hun kom til Stirling 13 april og vi tok den vanlige turen rundt byen, gikk på kino og spiste god mat. Vi tok også turen til Stirling Bridge så jeg endelig fikk tatt noen bilder der. Vi laget også hjemmelaget lasagne, og det var veldig digg å bare slappe av egentlig. Vi dro også ut med hele gjengen her, som var veldig gøy selv om det kanskje ble litt for lite vann for min del hehe.

Søndagen dro vi til flyplassen og fløy avgårde til Belfast. Vi tok buss inn til byen og på veien ble det bare grønnere og grønnere, det var så fint. Hostellet var helt ok, med forferdelig toalett og rom med et kjærestepar men det gikk fint. Første kvelden dro vi på restaurant og kikket litt rundt i byen. Veldig lett å finne frem i og med at den ikke er så veldig stor. Neste dag stod vi opp klokken 8 for å få spist frokost før vi dro på busstur hele dagen langs kysten. Vi fikk sett Carric-a-Rede-Rope-Bridge, fantastisk natur og strender og Giant's Causeway. Vi hadde blå himmel og sol så det var en fantastisk dag. Tirsdagen dro vi til Titanic museet, kikket på alt i byen og jeg kjøpte yoghurtis x2. På kvelden dro vi og spiste på pub sånn at jeg fikk sett Leicester-Atletico Madrid, som endte veldig bra. Sikker på at de slår Real Madrid i semifinalen, det er på tide!!


Onsdagen satt vi oss på fly igjen, denne gangen propellfly til Cardiff. Jeg forventet absolutt ingenting av den byen, men fant ut at et var en typisk storby. Mye mer enn Belfast, og det vil si at e hadde alt av klesbutikker og restauranter. Ganske gøy! Vi dro på T.G.I Fridays for middag og jeg ble forelska i kelneren. Typisk meg, men det endte fort med at vi kjøpte noen drinker for å sitte "bare" litt til.

Torsdagen skulle vi egentlig på busstur med guide, igjen, men den ble avlyst. Så da måtte vi finne på noe, og fant en park med grotter og dinosaurer på nett. Vi tok tog til Neath og derfra buss videre til Dan-Yr-Ogof grottepark + dinosaurer + hester. Morsomme var at vi bare endte mer og mer ut på bondelandet, og underveis stoppet til og med bussen utenfor huset til en dame slik at en annen dame kunne legge fra en gave og så komme på bussen igjen og ta den videre. Så moro, haha! Parken var veldig kul, og grottene var fantastiske. Vi fikk også klappe hester, så det var en perfekt dag for vår del. Vi kom tidlig tilbake til Cardiff så vi shoppet litt og tok tidlig middag. Planen for resten av kvelden var å slappe av, men vi kjøpte vin og så plutselig en flaske til så da dro vi spontant ut på byen. Endte opp på gaybar med dragshow, og har vel ikke ledd så mye på lenge. Så mange hyggelige mennesker!! Fredagen ble mildt sagt veldig lat ettersom at vi var slitne, så vi spiste god frokost og hadde is til lunsj etterfulgt av Japansk til middag. Masse god mat! På ettermiddagen måtte jeg reise fra paraden de skulle ha siden Champions League trofeet kom til byen for å rekke flyet, så både det og å si ha det til Helene gjorde kvelden kjip. Men turen var fantastisk!! Så takknemlig. Og den følelsen av å komme tilbake til Stirling, den er så god. Blir glad hver gang jeg ser monumentet dukke opp(var mørkt denne gangen da hehe) og å komme inn på rommet mitt igjen. Føler meg så hjemme her. Håper jeg kan ende opp en plass jeg kan være like glad i en dag.


Nå når jeg har vært hjemme måtte jeg bare komme meg ut på tur og sitte litt for meg selv, godt å få samlet tankene.


Greit å skrive masse vel når jeg bare skriver en gang i måneden? Vil prøve å få skrevet ned den lykkelige følelsen jeg har her, men det er vanskelig. Nok for nå, vi snakkes!Ikke så mange bilder fra Cardiff i og med at det var mest shopping der ;)

Likes

Comments


Dagen startet med at jeg fikk melding fra en kompis om jeg ville møte han og ta en kaffe, og den kunne vi for første gang ta ute fordi været var så fantastisk fint. Det var så varmt! Så da satt jeg, Kai og Molly og snakket litt i sola før Molly ble erstattet med Nacho og vi tok bussen inn til byen. I byen spiste vi lunsj på toast, og satt der i noen timer. Kai er på besøk p.g.a det amerikanske fotball laget som han spilte på forrige semester når han var her var i finalen. Så vi satt og mimret om forrige semester og det var så koselig. Etter det dro vi tilbake til campus og møtte noen av jentene for å spille kort i sola. Blir så glad av dette været! Hadde til og med kappløp og følte vi så ut som kuer som endelig blir sluppet ut på sommerbeite haha. Bare litt mer grasiøse.


Rart hvor kort oppsummert en lang og fin dag kan bli på en blogg. Må jobbe en del med fortelleregenskapene mine!


Sånn ellers i det siste har det vel gått mest i skole og hverdagsliv. Har blant annet vært en tur på Deanston distillery og smakt på whisky og fått guidet tur. Vært i Edinburgh for å feire St.Patricks day og det var sykt kult fordi vi dro på en irsk bar der alle danset riverdance og det var livemusikk med fiolin og greier. Veldig gøy! En dag var det 6 alpakkaer på skolen for å få folk til å stemme ved skolevalget, fin overraskelse.


Prøver å planlegge de siste turene mine før jeg drar tilbake, men tiden går så fort når jeg ser frem til noe. Vil absolutt ikke flytte vekk fra dette stedet, har endelig funnet en bra plass å bo. Livet er ikke rettferdig. Men man må gjøre det beste ut av det, så må prøve å få tiden til å gå saktere og nyte det.


- SIlje

Likes

Comments

I dag var det superfintvær så jeg merker at humøret er på topp! Har hatt veldig mange kjekke dager i det siste så jeg nyter tilværelsen igjen. Besøkte Helene i York og selv om hun var syk så koste vi oss masse. Vi dro på konsert med en fyr fra Norge som lager musikk som de lagte på vikingtiden og han har blant annet skrevet musikk for tv-serien Vikings.

Helgen etter kom mormor, tante og Torbjørn på besøk, og som vi koste oss! Fikk vist de Stirling og Edinburgh, begge slottene og vitenskapsmuseum. Så kjekt at jeg får så mye besøk!! Siste kvelden hadde vi biff, vin og dessert til middag. Den ene desserten het "Oreo Bash" og siden "bash" høres ut som "basj" fjollet vi ekstremt mye og lo når jeg skulle bestille fra servitøren. Endte med at jeg måtte fortelle henne og alle gangene de kom bort med mat lo de. Ellers så badet vi i badebasseng og boblebad så det var en veldig kjekk helg.


Veldig sosial uke denne uken og invitasjoner til en del ting så håper det blir noe av! Var også endelig på 'Dusk' på tirsdag med Molly og vi koste oss masse. Deilig med litt hverdag kjenner jeg, og det er bra!

Likes

Comments

Naturen. Naturen her har noe helt spesielt ved seg, ingenting slår fjellene hjemme i Norge men fjellene her er sånn at når du ser på dem tenker du at det ligger en historie bak eller en fortelling eller en myte om det. Har så lyst til å gå mye mer tur her og jeg vet at jeg vil angre på at jeg er så lat. Har vært mye syk og har så vondt i foten at jeg har haltet rundt i flere uker nå så har alltid hatt en unnskyldning, men må komme meg ut igjen snart.


Menneskene. Menneskene her er så hyggelige og hjelpsomme. Aksenten deres får meg til å føle meg hjemme. Er så lett å få i gang en samtale eller få et smil bare ved å smile til noen. Det å føle at du ikke er helt alene i verden på en ensom er det fine her. Det er ofte den eldre generasjonen som er åpen for slik da, synes virkelig at de på min alder må bli litt mer imøtekommende.


Historien. Historien til landet gjør at alle er så ekstremt stolte over å være her. Det virker litt som om at selv om de ikke er et eget land så skal de uansett hva beholde historien sin. Legendene og krigshistorien er så viktig her. Folk er så glad i "landet" sitt at det har smittet veldig mye over på meg. Når jeg tar toget til Stirling blir jeg lykkelig hver gang jeg kjenner igjen fjellene og ser monumentet, så da sitter jeg bare der og smiler og gleder meg til å komme "hjem".


Internasjonal. Jeg elsker å være internasjonal, det å møte mennesker fra forskjellige land hver dag. Det at jeg ikke kom meg på utveksling før nå er utrolig trist. Jeg er en av de eldste her og det er litt kjipt, men det stopper ikke meg fra å dra ut igjen. Jeg vil ikke slutte å være student helt enda, men må tenke litt på hvor jeg vil neste gang.


Slott. Jeg må ta en telling på hvor mange slott jeg har sett her. De jeg kommer på i farten er Stirling Castle, Edinburgh Castle. Inverness Castle, Eilean Donan Castle og Doune Castle. Skal lage en liste!
Likes

Comments

Endelig fikk jeg venninnene hjemmefra på besøk! De kom på torsdag og reiste på søndag, og Anna kom på lørdag og dro i dag. Vi har hatt det sååå gøy, og jeg er så glad for at de kom. De som var kjekke nok til å komme var Ida, Irene, Lena og Marianne.


Torsdagen viste jeg de rundt i Stirling før vi etterhvert shoppet litt og dro på restaurant. Til middag hadde vi biff og rødvin og vi satt på restauranten og snakket om alt og ingenting i noen timer. Sååå digg!! Siden det nærmet seg bursdagen min dro vi på Wetherspoons som er en pub og kjøpte drinker. Det resulterte i nye venner, en partyhatt og bursdagssangen på engelsk. Perfekt start på dagen!

På bursdagen stod vi tidlig opp får å dra til Glasgow for å shoppe. Til lunsj hadde jeg og Irene afternoon tea som er en veldig stor ting i England/Skottland. Du får te (og prosecco i vårt tilfelle) og et brett med tre etasjer der du har smakebiter på sandwicher, quiche, scones og kaker. Så godt! Fikk til og med prøve clotted cream. Etter lunsj shoppet litt vi mer før vi dro tilbake til Stirling, spiste middag og så dro jeg hjem for å gjøre klar leiligheten og meg selv til fest. Og den ble en suksess Mulighet for at alle sitt mål for kvelden var å få meg veldig full, og det klarte de når alle hadde lært seg å si "bånnski" haha. Danset fra vi kom til Dusk og til vi dro på Mc Donalds. Mulig denne bursdagen kanskje var en av de beste jeg har hatt!


Lørdagen var vi alle overraskende nok oppegående og dro til Edinburgh for å møte Anna som kom med flyet. Så gøy å få henne hit også, er så rart når to verdener mikses sammen og du plutselig har vennene dine her. Vi brukte dagen på sightseeing og jeg viste dem alt Harry Potter relatert og slottet. Vi hadde også thaimat til lunsj, så godt. Senere dro vi tilbake til Stirling, spiste middag og snakket resten av kvelden. Så var helgen plutselig over og det føles nesten ut som om de bare var en dag fordi vi hadde det så gøy. Men så takknemlig for at de kom!


Jeg og Anna sov lenge neste dag i og med at hun nesten døgnet dagen før, så hadde vi god frokost og dro til 'The Wallace Monument" før jeg viste henne alt av Stirling. Kjempekoselig og avslappende dag! Vi toppet den med indisk levert på døren, ansiktsmaske og filmen "Brave".

Mandagen brukte vi tolv timer på en minibuss som kjørte oss rundt i 'The Highlands' og Loch Ness. Kjempekjekt!

Nå sitter jeg her alene igjen og må jobbe med essay. I morgen drar jeg til York for å besøke Helene igjen, så jeg må tilbake til skrivingen.


Takk for at dere kom jenter!Likes

Comments

​Igår sov jeg til halv 2, var superslapp(IGJEN) og livet var egentlig veldig kjipt. Både trist slutt på "The Vampire Diaries" episoden og jeg var skikkelig ensom. I tillegg til at jeg måtte si nei til karaokekveld og de hadde det kjempegøy.


Denne dagen startet med at jeg gikk til legen og fikk sjekket ut hvorfor jeg føler meg så drit hele tiden. Skal derfor tilbake for å ta blodprøve i morgen. Etter det hentet jeg endelig den siste testen vi hadde i faget "Global Cinema" og jeg fikk 75% som vil si A!!! Har derfor skrytt over dette i hele dag og vært skikkelig anti-jantelov, men herregud når det faktisk skjer så må jeg nyte det. 

Etter spansk tok jeg buss til byen med Kelsey, Maddy og Melissa for å spise lunsj på "toast". Som var veldig koselig! Vi dro på kjøpesenteret der jeg kjøpte duftelys, ny joggedress og nytt sengetøy. Wups. Nå sitter jeg og holder på med spansk til testen imorgen og skal snart dra på filmkveld hos Maddy og Nacho. De har kjøpt prosjektor og bor faktisk i den leiligheten Belen bodde i(hun som hadde prosjektor ifjor) så det blir litt deja-vu.


Føler livet er veldig opp og ned for tiden, er alt for usikker på alt og alle. Tror jeg må skjerpe meg litt, men i dag var en god dag :-D

Likes

Comments

Jeg har fått kjent skikkelig på det å tørre å gå på sosiale  ting uten å kjenne noen. Veldig uvant og skummelt, men det har gått fint. De to første dagene var jeg veldig trist og ensom og gren hver gang jeg gikk hjem når det var mørkt. Satt mye på biblioteket og gikk gjennom det jeg hadde gått glipp av når jeg var borte fra skolen den første uken. Så jeg er veldig glad for at jeg hadde noe å bruke tiden min på. Tirsdagen prøvde jeg netball (som jeg trodde var håndball haha, men nei) og det var gøy. Jeg snakket med noen, men herregud om ikke jeg hadde vært utadvendt hadde jeg vel aldri fått venner så fort. Ingen kommer bort og prater noe som er litt trist. Onsdagen hadde jeg lunsj med Evelina og Hannah som jeg ble kjent med forrige semester som var veldig koselig og vi hadde lunsj på "Toast" i tre timer. Torsdagen gikk jeg og Evelina på pubquiz med det internasjonale samfunnet som var veldig koselig. Ble kjent med en jente fra Luxemburg(som er i spanskklassen vår) og noen fra Italia. I år melder jeg meg inn i samfunnet fordi de har veldig mye gøy planlagt!

Når det gjelder klassene mine så har jeg veldig mange hyggelige mennesker, men blir bare kjent med de i spansken siden vi har spansk tre dager i uken. Litt vanskelig når du bare ser folk en gang i uken...


På fredagen hadde jeg ingen planer før jeg så at en jente postet i gruppen om noen ville gå på pub sammen, Derfor gikk jeg på besøk til Molly og Mackenzie, vi endte opp med å bare spille kort og snakke. Noe som var veldig hyggelig! Lørdagen dro vi på vors i leiligheten til Nacho og det var kjempegøy. Mange hyggelige mennesker, men som Richard fortalte meg så er mange amerikanere veldig flinke på å late som om de er bestevennen din og lage masse planer dere skal gjøre sammen. Det har gjort meg veldig usikker men også litt obs, så jeg tar alt med en liten klype salt.


Denne uken har jeg spist lunsj på skolen med Molly, sittet på biblioteket, sovet hele dagen hjemme fordi jeg ble syk igjen, gått på pub med Nacho og flere, videochattet med Kim, Bessie og Tara og dratt på International dinner. Middagen var igår og etter den dro en gjeng på puben og tok en øl. Så gøy og så koselig! Ledde veldig mye, så jeg tror at jeg skal overleve dette semesteret. Har snakket litt mer med en jente som heter Kelsey og jeg tror vi er veldig like så håper det stemmer. Molly har blitt litt mer sånn at hun ikke spørr om jeg vil bli med eller sender meg melding når hun sier at hun skulle. Haha høres ut som om jeg blir "rejected", men herregud jeg orker ikke å bruke tid på det.


i dag har jeg sett på ski-vm, dratt inn til byen med Evelina og gjort spanskoppgaver til prøven vi har neste uke og handlet mat. Laget pizza til middag og sett "Riverdale", "Vikings" og "The Vampire Diaries". Har vært litt svak i kroppen i det siste for tror den har fått nok av sykdom så må til legen på mandag. I morgen skal jeg og alle amerikanerne spise lunsj haha og Mandag blir det kino. Det ordner seg nok! Håper bare at Kim, Bessie og Tara kommer gående inn hvor enn jeg er, men de gjør jo ikke det. Savner dem, det må jeg nevne. Men det skal gå fint! P.S Jeg har også fått tilbake litt treningslyst, men når jeg endelig var godt i gang så har foten begynt å gjøre utrolig vondt. Er det mulig?? For fire år siden sprang jeg på en åker med Billy og vrikket foten p.g.a et hull i bakken og den har ikke vært ok siden det. Får lage en liste og være hypokonder når jeg går til legen. Gleder meg.


Legger ved de eneste bildene jeg har fra turen jeg gikk på torsdag :-)


Likes

Comments

...og de var Belgia, Nederland, Vatikanstaten og Italia. Som vil si at jeg nå har vært i 26 land og mer skal det bli!

Det hele startet vel med at vi koste oss sånn på Dublin turen at vi tenkte å dra på en tur til sammen før Bessie dro tilbake til Australia. Hun måtte jo få med seg mest mulig land når hun er i Europa. Først av alt ville vi besøke Kim fordi hun ikke kunne være med, og Amsterdam sier vel seg selv at vi må besøke når det er så nærme Beliga og Italia har jeg vel tenkt og håpet på å dra til i to år nå så da ble jeg veeeldig glad når de ville bli med. All favorittmaten min er jo fra Italia(Lasagne og Pizza) så var ikke lite gira.

Etter en uke i Stirling dro vi onsdagen til Brussels etter at vi hadde spist avskjedslunsj med Max på toast, som forresten var utrolig godt at jeg angrer på å ikke ha dratt der før. Vi landet sent i Belgia og måtte ta trikk for å komme til hostellet, heldigvis møtte vi den ene venninnen til Tara sånn at hun kunne hjelpe oss med å komme trygt frem. Så klart nevnte hun at terrorister hadde gjemt seg i det området der vi bodde så jeg og Bessie løp med en gang vi så en hvit bil eller en mystisk person resten av oppholdet. Heldigvis så var hostellet veldig fint så det hjalp veldig. Etter å ha sjekket inn dro vi ut igjen i gatene og kikket rundt omkring og spiste biff til middag <3 Helt grei by med et fint torg, men etter å ha sett et pissoar midt i gata der menn stod og tisset så bestemte jeg meg for at her trenger jeg ikke å reise tilbake til.

Neste dag møtte vi Kim(yay) og hun viste oss palasset og 'Manneken Piss' som er den best berømte statuen, selv om det bare er en liten statue av en guttunge som tisser. Mennesker ass. På formiddagen satt vi oss på toget til Gent for å se byen der Kim studerer og det var en veldig våt opplevelse i og med at det pøsregnet. Men jeg fikk belgisk sjokolade så det var digg. Etter å ha gått litt rundt satte vi oss på toget igjen til Knokke-Heist for å dra hjem til Kim og få servert middag. Det ble mye kos med alle hundene og kattene hennes inkludert Wilson som er den nye valpen til Kim. Neste dag dro vi til Brugge som var den koseligste byen til nå! Fikk klappet en hest og spist mer sjokolade. På kvelden hadde vi fondue til middag, og nei det var ikke sjokolade men kjøttbiter i frityrolje og grønnsaker. Veldig godt, bare synd at det ble ødelagt fordi jeg våknet opp med ekstreme magesmerter og kvalme som varte i fire dager etter. Ingen anelse om hva det var, men jeg må jo alltid ha noe når jeg er på tur.

Neste dag dro vi videre med tog til Antwerpen før vi tok buss til Amsterdam. Vi tok taxi med en veldig hyggelig sjåfør som fortalte oss alt vi måtte gjøre, det hjelper så sykt på opplevelsen når folk er hyggelige! Vi sjekket inn før vi dro ut og kikket litt og spiste burger. Vi drakk et glass vin før jeg måtte innse at slaget var tapt og legge meg tidlig.

Neste dag i Amsterdam bruke vi på å gå rundt og kikke, stresse med google maps for å finne Anne Frank huset som vi måtte gi opp og heller gjøre neste dag, dra på en hasj kafe som var sykt rart(jeg røykte ikke noe altså) og deretter dra på båtcruise. Lærte ingenting om byen som var skuffende siden vi betalte 16 euro... Etter middag sovnet jeg tidlig igjen så jeg fikk ikke en skikkelig kveld i Amsterdam, men dagene var bra! Mandagen startet vi dagen på kafe, som vi også gjorde dagen før, og dro deretter til Anne Frank's hus. En veldig sterk opplevelse når det er noe jeg har visst om så lenge. Etter det leide vi sykler og syklet til 'I amsterdam' skiltet og til en park. Været var så fint og det ble derfor en utrolig fin dag! På kvelden spiste vi middag før vi faktisk dro til flyplassen for å sove der. Litt stress når vi fant ut at den var så liten at vi ikke kunne gå til gaten før en halvtime før... men vi fant heldigvis tre lenestoler vi kunne sove på. Jeg fikk maks en halvtimes søvn og brukte derfor tiden på å lese Anne Frank's dagbok og sitte i massasjestol, fornøyd! Klokken syv om morgenen gikk flyet til Roma.


På flyplassen ble vi hentet av en taxi og kjørt til hostellet. Der fikk vi utrolig god service i og med at resepsjonisten ga oss gratis kaffe og en veldig detaljert forklaring over hva vi måtte se og hvordan vi skulle komme oss dit vi ville. Så sovnet alle på rommet frem til klokken var 16:30. Noe som er synd siden vi mistet dagen, men vi skulle heldigvis være der frem til lørdagen så da gikk det fint. Vi tok bussen inn til byen for å spise middag og jeg har vel aldri vært så gira før! Så mange fine statuer, overdådige fontener og minnestatuetter. Perfekt by for meg! Og pizza <3

Kort oppsummert så ble dagene i Roma brukt på Fontana di Trevi, Spansketrappen, War memorial, Colosseum, Vatikanet, et kikkehull der du stod på Malta's eiendom og kunne kikke mot Vatikanet samtidig som du er i Roma. Veldig kult! Vi gjorde vel absolutt alt på kartet med innslag av pizza og gelato is. Siste kvelden hadde vi middag med utsikt mot Pantheon etter en dag med utrolig mye sol og sommerfølelse. Vil bare dra tilbake! På hostellet slappet vi av på kveldene, såg film og danset til musikk. Masse kos!


På lørdagen stod vi opp tidlig og tok toget til Venezia kl 8.15. Der måtte vi si farvel til Tara før jeg og Bessie begikk oss ut på labyrinten som er Venezia. Så mange smågater at du går rundt uten noen følelse av hvilken retning du må gå. Det førte til så mye latter og frustrasjon at det til slutt bare var morsomt. Etter at vi endelig fant hostellet måtte vi springe ut døren igjen fordi vi skulle ut på gondoltur. Livet er så hardt av og til altså, hehe. Gondolturen var en veldig fin opplevelse, men den varte ikke lenge og vi satt med ansiktene vendt mot hverandre. Men jeg nøt det, og er fortsatt takknemlig. Klarte bare ikke helt å innse hvor jeg var fordi det føltes som en drøm. Så gikk vi vel bare rundt og klarte å ende opp i fem blindgater, en haug av små broer, en stor bro og St. Marks basilica som vi fant etter at vi fulgte en haug med asiatere. Og den opplevelsen der var akkurat som en drøm! Vi gikk i en bitteliten gate før den plutselig åpnet seg og viste et stort torg med solnedgang og en kjempefin kirke. Vi kikket inne i kirka og tok bilder med duer bare for å plage Tara siden hun hater dem. Etter det dro vi tilbake til hostellet for å lade mobilene slik at vi kunne overleve frem til middag. Siste kvelden med Bessie (og dagen) var kjempefin. Middagen var kjempegod der jeg spiste en hel pizza bare for å nyte det mest mulig og etterpå spiste vi gelato til dessert før vi dro tilbake til hostellet og bare snakket. Neste morgen var det tidlig opp for meg for å ta taxibåt til flyplassen. Utrolig trist å dra for nå var det plutselig virkelighet. Såååååå takknemlig for turen og for at jeg har møtt disse fantastiske menneskene, er nesten sånn at dette semesteret får bare bli som det blir fordi jeg er så fornøyd allerede.


For en tur!!
Likes

Comments