I helgen dro jeg på tur med Heartland travels, som er en bedrift som har tre dagers reiser i en minibuss med 16 personer. Noen kjente jeg litt fra før, andre kjente jeg ikke så det ble veldig gøy å bli kjent med flere folk.

Vi møtte opp utenfor skolen kl 9 og så var vi på vei. På veien opp stoppet vi ved Doune Castle som er kjent fra både Outlander og Game of Thrones. Vi stoppet på kafeer, kjøpte mat og flere dobesøk. Så såg vi de berømte fjellene kalt for 'the three sisters', stedet der de filmet inn scenen i Harry Potter ved Hagrid's hus, når de drar tilbake i tid for å redde Buckbeak, Harry potter bruen og Eilean Donan Castle. Rart hvor mye du får sett bare ved å kjøre litt! Vi bodde i et lite hus nede ved sjøen i Stromeferry, som var superkoselig. Første kvelden lagte vi taco og noe amerikanerne kalte for 'smores' som er marshmellows, sjokolade og kjeks.

Lørdagen stod vi opp tidlig og dro til Isle of Skye. Det beste med kjøreturen var timingen til guiden vår på historiene sine og sangene, for når vi kjørte over broen til Isle of Skye spilte han 'The Skye Boat Song'. Første stopp var ved 'the fairy pools', som var utrolig fint. Synd vi hadde lite tid for der kunne jeg ha vært en stund! Jeg og Frida klarte til og med og vimse oss bort og måtte begynne å klatre oppover bratte fjellvegger haha, men det gikk bra. Neste stopp var en liten foss som jeg såg på et postkort, et sted til og med ikke guiden vår hadde vært på. Så jeg fikk masse skryt for å få de til å dra der! Kanskje det blir et stopp de skal gjøre flere ganger. Så dro vi til 'the Fairy Glens' som var akkurat som å være i en Ringenes Herre film, ble så gira at jeg sprang over alt haha. Sykt kul natur! Vi såg også noen klipper der jeg ble bestevenn med en hund (så lykkelig) og Quaraing som var veldig vindfullt haha. Etter dette var vi så våte og kalde at når vi dro hjem sovnet vel hele gjengen i en time. Det var ikke noe problem for når vi våknet hadde tourguiden laget Haggis til oss! Veldig kult å prøve, men ble litt dårlig og det smakte ikke så godt så skal nok ikke spise det igjen.


Søndagen våknet vi enda tidligere for da var det tid for båttur i soloppgangen. Neil the fisherman tok oss med på 'scallop fishing' og vi fikk både fange, smake og styre båten. Kjempegøy! På veien hjemover stoppet vi ved Loch Ness og 'the Heritage'. Så var jeg plutselig hjemme igjen. Kjempegøy tur som har gitt meg et veldig bra minne fra Skottland!


Harry Potter broen var forresten veldig skuffende, siden den var liten og vi fikk ikke gått helt bort til den. Men har i hvert fall sett den!Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Vi har hatt det så gøy!! Selv om jeg så klart hadde influensa og var kjempeforkjølt og hadde ingen stemme. Så typisk meg haha! Hev innpå med paracet og halspastiller og magisk te, så det hjalp heldigvis.

De kom til Edinburgh på torsdagen, men siden de kom veldig sent møtte jeg dem på fredags morgen. Vi hoppet på en sightseeing-buss og fikk sett hele byen. Vi stoppet på Edinburgh castle og ved Hard Rock Cafeen siden Pappa og Sander absolutt må ha seg en t-skjorte. Vi var veldig heldige med været bortsett ifra når vi måtte hente kofferten og gå til togstasjonen. Sander ville absolutt ta trikk, noe som ikke var vits, så han klarte å poengtere at det hadde vært så mye smartere hele veien til togstasjonen. Godt å ha de to tullingene på besøk!

Når vi kom til hotellet var det en kjempehyggelig jente i resepsjonen, som vi kalte for 'Astrid', og så var det rett inn på hotellrommet og slappe av. Vi tok oss en tur på matbutikken og kikket litt før jeg tok nytte av badekaret. Hele badet ble damplagt, men hallo så digg! Spesielt når det er gratis.

Lørdags morgen snek jeg meg med på hotellfrokost(måtte betale) før vi tok turen til Stirling Castle, kafe og shopping. Rart hvor lite det høres ut når jeg skriver her, men så fint og gøy vi hadde det. Fant også en liten julebutikk der Sander og Pappa poserte fint for årets julebilde. Etter crepes med nutella var vi(bare pappa fant vi ut) så mette at det ikke ble noen middag før kinoen. Det resulterte i at både jeg og Sander var litt smågretne, men filmen var så bra at det fort ble bra igjen. Vi så 'Miss Peregrine's home for peculiar children' som Sander kalte for skrekkfilm, latet som han var livredd(mulig han var litt redd) så derfor ble det en del tulling med det resten av tiden. Etter filmen spiste vi veldig god mat på restauranten rett over gaten. Hotellet ligger rett med kinoen og tre restauranter, noe som var veldig digg.

Søndagen viste jeg de rundt på campus og det virket som om begge ble veldig imponerte, så gikk vi litt mer på kjøpesenter før vi slappet av på hotellrommet igjen. Det tar på å være turist! Når vi kom hjem ble det rask middag før avslapping på hotellet.

Mandagen dro vi til Glasgow, jeg hadde endelig stemme men var supertett så var nok litt mer gretten enn vanlig. Det fikset seg så fort vi var ferdige med å kikke på universitetet(som ligner veldig på Galtvort) og satt oss på en sightseeing-buss igjen. Råder de som er i Glasgow til å ta den bussen siden byen er så stor! Glasgow ble plutselig mye mer interessant. Det eneste stoppet vi gjorde var på 'Kelvingrove Art and Museum' som var et kjempefint bygg. Veldig fint, men ikke så veldig bra utstillinger. Den bygningen burde bli brukt mye bedre!! Når vi kom hjem igjen dro vi og spiste på på Nando's og kikket på 'James', før vi dro på hotellrommet og så Nederland-Frankrike og spiste is. Så dro jeg hjem til leiligheten min igjen siden jeg hadde spansktest dagen etter, hardt liv.

Tirsdagen dro jeg så fort jeg kunne inn til byen for å være med Pappa og Sander før de dro hjem, så vi spiste på pub og gikk inn i verdens minste julebutikk. Pappa kjøpte en julekule til juletreet og nå gleder jeg meg veldig til å komme hjem til jul!!


Kjempegøy å få de på besøk, heldigvis ok vær og vi fikk gjort veldig mye! Savner de og det er ulempen ved å få besøk, men så klart verdt det. Nå sitter jeg her og er kjempetrøtt på grunn av at jeg gjør alt for mye og har alt for mye skolearbeid. Synes det er så vanskelig å si nei til å være med venninner fordi du føler at du faller utenfor gjengen samtidig som jeg trenger å være litt alene også. Etter denne helgen(drar til the Scottish Highlands osv) så må jeg lære meg å slappe av og gjøre ting jeg må få gjort. Dagene går så utrolig fort! Må innse at jeg ikke er på ferie selv om det føles sånn.


- SiljeLikes

Comments

Akkurat nå tror jeg pappa og lillebror har landet i Edinburgh, wiii!!!

Skal møte dem så fort som mulig i morgen så tar det første toget jeg klarer å våkne opp til. Planen er Edinburgh i morgen, så til Stirling og evt en dag i Glasgow også. Har savnet dem sånn så dette blir gøy! Stakkars lillebror trodde jeg skulle møte dem nå, men jeg har ingen plass å sove så da må det bli i morgen. Selv om jeg kjenner at det er litt trist å vite at de bare er en time unna og jeg ikke er der.

Men uansett, i morgen får jeg se dem igjen! Livet er bra 

  • 34 lesere

Likes

Comments

På torsdag reiste jeg til York for å besøke Helene. Morgenen startet med at jeg hadde ingen stemme og kikket derfor desperat på bussmannen når han sa jeg ikke fikk ta med kaffeen min inn på bussen, jeg fikk heldigvis lov. Først tok jeg buss fra Stirling til Edinburgh og så videre til Newcastle hvor jeg var i tre timer før jeg tok toget til York.

De timene jeg hadde i Newcastle var så gøy! Gikk bare rundt og kikket på alt pappa sa jeg måtte se(blant annet St.James Park, Chinatown og kjøpesenteret) og når jeg var nede med elven gikk jeg forbi innspillingen av tv-serien "Vera". Og der er jo hovedrollen hun som spiller moren i "Pride and Prejudice" som er favorittfilmen fin så jeg ble veldig Starstruck. Når klokka var hall seks på kvelden dro jeg videre med tog til York og etter å ha lett litt på stasjonen fant jeg Helene som stod klar til å filme meg når jeg kom ned trappen, men jeg gikk så klart feil vei haha. Så gøy å se henne igjen når jeg ikke har sett henne siden vi hadde eksamen i mai! Det første vi gjorde var å gå på restaurant og spise biff og bare snakke, veldig koselig! 

Fredagen brukte vi på å gå rundt med vennene til Helene i byen og shoppe før vi senere på kvelden gikk på "Ghost Walk" som er en annerledes form for sight-seeing siden alt handler om drap, veldig gøy! Så dro vi på pub og var vel ikke hjemme før ti over hall fem om morgenen. 

Lørdagen fikk jeg dratt med meg Helene alene, trengte litt kvalitetstid, og vi dro rundt på mer sight-seeing men det regnet selvfølgelig så vi kikket egentlig bare litt rundt. Og til alle som sier at Skottland bare har regn så har det faktisk vært mye finere vær i Stirling enn i York denne helgen! Når vi kom hjem igjen så vi en film før vi dro ut på byen igjen.


Søndagen startet jeg med å se Atletico kamp, de vant og det gjorde ikke Real Madrid eller Barcelona så nå ligger de på første plass(!!). Viktig å få dokumentert. Vi gikk til togstasjonen etter det og jeg klarte å få hosteanfall i køen og glemte nesten å gi Helene klem før jeg dro haha. Er alltid litt for stressa når jeg skal reise! Var en koselig helg i hvert fall, neste gang tror jeg at jeg bør drøye reisen til jeg er frisk. Turen hjem gikk kjempefint med to kjempehyggelige bussjåfører, fin utsikt og effektiv reising som vil si at jeg kom hjem tidligere enn hva jeg trodde. Nå sitter jeg på rommet med ovnen på og nyter varmen, det har blitt så kaldt nå! Skal lage en liste til pappa med hva han bør ta med når de kommer på torsdag, gleder meg!!! Men først må uken bestå av mye skole, for det er så mye gøy som skjer fremover.


Skal prøve å finne en annen måte å legge ved bilder på for innleggene blir veldig lange....
Likes

Comments

Har glemt å skrive om en del dager ja, tiden går fort.


Den siste uken har jeg gått til 'the Wallace Monument', vært på pubquiz, vært på shopping (20% avslag for studenter på kjøpesenteret her), vært på flatparty, spist Nandos og sett 'Bad Moms' på kino og vært på en dagstur til Glasgow. Og på søndagen ble jeg småsyk og det har fortsatt ikke gått helt over, rare greier.

Dagsturen til Glasgow ble dessverre ikke noen suksess siden jeg var småsyk og det regnet veldig mye, så derfor dro alle fire til en frisør og farget håret haha. Veldig spontant, men gøy!


Legger heller med litt bilder denne gangen enn å skrive veldig mye!Likes

Comments

Engelsken har begynt å bli en vane. Fått venner som jeg begynner å bli glad i. Alt stress er borte. Begynner å føle meg hjemme her. Klarer å nyte lørdagskvelden alene med en bok. Har mye å glede meg til. Ikke for å skryte, men om du lurer så har jeg det veldig bra! Føler disse to ukene har vært som en hektisk ferie med mye moro og stress, men nå er jeg klar for hverdag. Utelukker ikke mer reising(skal til York og besøke Helene på torsdag), men det er såååå deilig å endelig føle seg hjemme!

Skriver mer om de siste dagene i morgen😄  • 70 lesere

Likes

Comments

- Du går gjennom utrolig mange forskjellige følelser den første uken, og er veldig redd for å gå glipp av noe.

- Buss er ikke billig. (Burde ha kjøpt busskort)

- Amerikanere snakker utrolig mye, spesielt om sitt eget land. Og ofte til klokken to om natten og hele kvelden når jeg trenger litt ro.

- Skottene elsker å si ting som "a wee tour of the university".

- Mat, spesielt mat som du tenker er som first price, er ikke som i Norge.

- Vannet lukter klor og er kjempeekkelt.

-At jeg stresser litt for mye.

- Alle er utrolig hyggelige og inkluderende, så lett å bli kjent med folk.

- Pub er mye kjekkere enn nattklubb.

- Indisk kebab finnes.

- Du bytter mye på hvem du henger med, men nå begynner jeg å merke hvem jeg passer best sammen med.

-Skolen er som en nasjonalpark.

-Stirling har skikkelige fjell og skikkelig skotsk natur! Noe flere sa at de ikke hadde.

- Det regner ikke så mye i september, og november er tydeligvis en bra måned.

- Alle jeg blir kjent med skal bare være her et semester, så januar blir rart.

-Jeg liker virkelig ikke å ha ærend, tok meg nesten en uke å betale for accommodation.

-Begynte å tenke på engelsk allerede den andre dagen.

-Mat og drikke er såååå billig!!


Tror det er nok for denne gang, selv om jeg sikkert kan skrive mye mer!


  • 84 lesere

Likes

Comments

Nå har jeg endelig fått prøvd landhockey, og det var veldig rart i forhold til innebandy i gymtimene hjemme i Norge! Vi kunne bare bruke den ene siden av "sticken" og det førte til at jeg stod alene foran mål to ganger og ikke klarte å skåre haha. Skårte en gang da, og fikk både svimerke og ble veldig gangsperr. Det var veldig gøy da, og fornøyd med at jeg turte å prøve noe nytt så tror jeg skal fortsette. Veldig mange hyggelige mennesker også! Senere på kvelden ble jeg med to av de på laet, og flere venner på pub i byen. Så utrolig mye bedre stemning det er der i forhold til nattklubbene, gikk til og med forbi en pub der en 25-åring og en 70-åring drev med håndbak og 70-åringen vant! Bra underholdning.


På lørdagen dro jeg og fire andre jenter inn til byn, jeg forsov meg så klart og måtte ta tog alene, men gikk heldigvis bare glipp av et par timer. Byen var så utrolig fin og det var både sol og blå himmel! Vi prøvde å gå til Arthur's seat for å få 360 graders utsikt, men gikk selvfølgelig på feil sti så vi må prøve igjen neste gang. Etter turen satt vi oss på en sightseeing buss(noe av det beste jeg vet!!) og fikk sett en del av byen. Noe av det kuleste var at hvor enn du var i Edinburgh så hørte du sekkepiper, både på Arthur's seat og på bussen. Ble nesten litt lei av lyden til og med. Etter bussen dro vi på pub og spiste biff(skal begynne å spare litt penger snart) før vi tog toget tilbake til Stirling. Var så trøtt når jeg kom hjem og hadde egentlig tenkt å bare se på en serie, men så ble leiligheten plutselig full av mennesker. Richard(romkameraten min) hadde invitert noen venner, og Elizabeth hadde også det så da ble det plutselig et vors. Så gøy i forhold til de første kveldene da jeg og Richard satt helt alene og var deprimerte haha.


I dag har jeg gått til Dumyat, som er et fjell så nå er jeg veldig sliten. Jeg var med "the mountaineering society" og de kalte denne turen for en liten fin tur og siden jeg ble veldig sliten så lurer jeg på hvordan de andre fjellturene er. Veldig fin natur da og kjekke mennesker! Nå skal jeg bare se en film og slappe av før jeg og Tara drar til Tesco for å handle litt mat.

  • 89 lesere

Likes

Comments

Hei hå!

På tirsdag hadde jeg min første forelesning som startet klokken 4, så da prøvde jeg meg på en joggerunde rundt "the loch" og finere joggetur tror jeg aldri at jeg har hatt! Så gikk jeg til skolen og begynte å lete etter forelesningsrommet, og det at romkameraten min ønsket meg lykke til fordi Cottrell building er akkurat som en "maze" gjorde det ikke akkurat bedre. Kom frem i god tid da, og timen var veldig kjekk. Klarte å tippe riktig på en aksent fra London når en brite tippet feil, stolt!

Etter skolen var det rett på Official International Welcome Meeting, der vi fikk høre sekkepiper og fikk gratis vin og mat. Fikk nesten tårer når jeg så at det var sekkepiper der! Små gleder. Rett etter møtet gikk jeg hjem, skiftet og ble med romkameraten min i bursdag. Ble kastet inn i en gjeng av mennesker som jeg ikke kjenner, noe som var veldig hyggelig. Ble godt kjent med Hailey som tok vare på meg hele kvelden, fikk til og med kjøpt meg indisk kebab.


Onsdagen startet med seminar kl 11, som var så mye kjekkere enn seminarene i Norge. Fikk meg en ny venninne fra Falkirk som jeg dro med på let etter study abroad kontoret. Vi hadde forelesning kl halv 2 også (vi såg bare en film wuhu) før jeg dro hjem. Når jeg kom hjem møtte jeg Frida og vi lånte oss sykler og syklet inn til byen. Så mangen ujevne veier og små fortau haha, men det ble veldig vellykket for vi syklet helt til toppen av byen og Stirling Castle. For en utsikt!! Selv om det var tåke. Jeg kjøpte meg skotsk is før vi rant ned igjen til Tesco for å handle mat. Så stort og så billig, vi var begge så gira at du skulle trodd vi var på en fornøyelsespark.


Vi tok bussen hjem(hadde aldri overlevd den sykkelturen), så spiste jeg egentlig bare middag, dusjet og satt i sengen og kikket på skolebøker og byer i Skottland. I morgen har jeg Global Cinema kl 9 og håper virkelig at vi ikke har 16+ bøker som jeg har forstått det.


God natt!  • 110 lesere

Likes

Comments

​Plutselig var det tirsdag gitt!

Søndagen brukte jeg, Thea og Frida på forskjellige informasjonsmøter. Ble kjent med en del flere, blant annet en gutt fra Sverige og en jente fra Slovenia. Dagen gikk ut på gratis ting, møter, gjesping, kyllingburger og Starbucks. Alt er så billig så er litt vanskelig å gidde å ta seg tid til å lage skikkelig mat. Vi hadde alle veldig lyst til å gå ut i dag så da holdt jeg et vors, og da ble vi kjent med en amerikaner og to jenter fra Tsjekkia i tillegg til syv briter som er naboene våre. Veldig gøy å kunne møte folk i gangen og bare ha en samtale! 


Mandagen dro jeg og Frida inn til byen, og den er egentlig litt liten så kjenner allerede at det fort kan bli litt kjedelig. Så ikke mer enn en shoppinggate og et kjøpesenter som hadde Primark(!!), Topshop, River Island, New Look og en butikk der alle varene bare kostet et pund(sykt), så må nok få se litt mer av byen neste gang. Begynner å bli litt lei av at jeg må kjøpe så mange ting for jeg får aldri tid til å bare kjøpe mat. Funderer litt på om vi skal bestille på nett og få det levert på døren, noe som virker veldig genialt. På kvelden møtte vi hun fra Slovenia og hun fra Amerika og dro på Ceilidh dancing (skotsk folkedansing) som ble arrangert av skolen, sikkert veldig gøy om du har rett setting men de hadde ikke kilt eller sekkepipe og alle var 18 år så det ble ingen suksess. Kjøpte oss heller mat og dro hjem for å sove sånn at vi er uthvilt til i morgen siden da skal vi på flatparty(wuhu).

Har forresten bestilt tur til det skotske høylandet, Isle of Skye og Loch Ness, det kommer til å bli gøy! Gleder meg veldig til hverdagen er der allerede for da blir jeg mer kjent med flere folk, får prøvd landhockey og så drar vi mest sannsynlig ut på byen og ikke på skolen sine arrangementer. Veldig skuffet over freshers week egentlig, Norge's fadderuke er faktisk veldig mye bedre. Men hallo, skal ikke være negativ. Fornøyd med at jeg har fått nye venner og våkner til denne plassen hver dag!


I morgen har jeg første forelesning (Language and Society) klokken 16:05, spennende!

- Silje 

  • 123 lesere

Likes

Comments