Kontakt: elina@sigvardsson.com

I tisdags åkte jag och pappa in till Stockholm för att övernatta på samma hotell som mamma, som var där på en kurs. Mysigt var det väl men jag kunde inte tänka på så mycket annat än hur nervös jag var inför morgondagens operation.. Klockan ställd på 7, klev jag upp och duschade i Desuctan precis som kvällen innan. Vi kom till Artrocenter ungefär halv 8 och min tid var 9, så direkt när jag kom dit fick jag svälja 2 ipren (eller om det var alvedon) och fick sedan sätta på mig dessa sjukt snygga operationskläder.


Så mycket mer hände inte innan operationen, men jag hade lite smått panik och vela bara få allting överstökat. Det var en jättetrevlig sjuksköterska där som visade mig in till operationssalen där jag fick lägga mig och vänta. Hon skulle sticka mig i armvecket för att bedöva mig, men jag hade inte tydliga blodådror där så hon fick sticka om på min hand istället. När den väl var i frågade hon om jag ville sövas eller inte. Jag, som hade kikat in lite på hon som låg där inne tidigare hade ju sätt att skärmen till kameran satt precis bredvid ansiktet, vela vara vaken så att jag skulle kunna titta. Nu i efterhand kan jag nästan ångra det pga. Smärtan, men ändå inte för det var sjukt coolt att kunna se hur mitt knä ser ut på insidan.

Det första han gjorde var något som kändes som att han stack in 2 pinnar på båda sidorna om knät, och sedan hade i någon vätska eller något som gjorde att hela knät spändes. Vet egentligen inte vad det var för jag kunde inte se ner till mitt knä. Med hela operationen kan jag säga att detta nog var det som gjorde ondast av allting! Fick använda alla mina krafter att försöka tänka på annat och att ens försöka andas. När första "pinnen" var i, gav sjuksköterskan mig någon starkare bedövning, så andra sticket kändes inte alls lika mycket, men jag var fortfarande vaken och väl medveten om smärtan.

Väl när kameran var inne i knät kunde jag se på skärmen något som liknade en borr som tog sig igenom knät och fram till meniskerna, där han sedan vred och böjde på mitt ben för att försöka hitta någon spricka eller skada på menisken. Det var väldigt positivt att han inte hittade något alls, för båda mina menisker var hela och fina - vilket betyder att det inte skulle behöva bli en så stor operation. Nästa steg blev att kontrollera knäskålen - men även den verkade hel och fin. Efter en stunds fundering och en massa extra frågor om mitt knä började han kolla på en sena i knät. Det visade sig att denna sena låg och skavde på någonting i varje rörelse jag gjorde. Åtgärden blev att han skar upp knät och klöv denna sena. Att senan nu är i 2 delar ska inte ha någon betydelse för dess funktion sa han, men det gjorde så att den inte längre ligger där och skaver & gör ont. Operation var nog klar vid det här laget och han började sy ihop snittet igen.


Jag är friskförklarad❤️

Efter operationen var jag väldigt nerstämd av bedövningen och ögonen var ganska röda efter tårarna jag fick av operationen. Mitt knä var väldigt uppsvällt och det gjorde så förbannat ont att ens röra lite på knät, så där i sängen blev jag liggandes i ca 1,5h. Hungrig var jag också eftersom att jag inte har fått äta något sen kvällen innan, så jag fick en macka och et glas saft. När jag kände mig lite starkare i kroppen kom läkaren in och förklarade vad han hittat och vilken åtgärd han gjorde. Kommer inte ihåg allting som hände och allt han sa, så skriver bara detta efter vad jag kommer ihåg. Fick sedan ta mina kryckor och hoppa iväg till bilen, och vi åkte till mamma för att luncha med henne. Jag var så trött och utmattad i kroppen att jag flera gånger under lunchen hade kunnat somna sittandes. Hennes kurs skulle pågå i ca 3h till, så jag låg och sov i baksätet under hela tiden, och sedan hela vägen hem. Väl hemma fick jag sätta 2 plastpåsar över bandaget när jag skulle duscha, för att inte blöta ner dessa kuddar som sitter under - och denna linda ska inte lindas om på 2 dagar.

Första natten var alltså i natt, och jag somnade runt 22. 2 timmar senare vaknade jag av en väldigt stickande känsla i knät och kunde inte somna om. Tog en till tablett smärtstillande och runt 2 lyckades jag nog somna i en timme igen. Sedan vaknade jag av samma känsla igen och resten utav natten vaknade jag en massa gånger igen. Tanken var att jag idag skulle till skolan, men tyvärr funkade inte det för att jag har för ont för att ens orka kliva upp ur sängen för att hoppa till toaletten.

Jag hoppas verkligen att det var denna sena som var felet, och att det är som dem sa - att jag är friskförklarad nu! Allt som krävs nu är kryckor i några dagar, men jag ska försöka att komma igång med att gå så snart smärtan lägger sig. Det är en lagomt rehabtid, vilket känns fruktansvärt skönt. Om 2 månader är jag nog tillbaka på en träning igen. Det jag ska göra nu är att vila i en månad, och göra tåhävningar. När stygnen är uttagna kan jag försöka att aktivera knät mera, med korta joggingturer. När jag kan jogga i 30 min smärtfritt, kan jag äntligen börja passabredsidor med en fotboll igen. Ska även kontakta rehabcentret i Sandviken, men detta är utgångsläget just nu. Är så sjukt tacksam till Karin (min moster) som tipsade om Artrocenter i Stockholm, då de verkligen bryr sig om sina patienter och åtgärdar problemen. Hade jag aldrig åkt dit, hade jag fortfarande inte vetat vad det varit och hade fortfarande spelat på med fotboll och smärta, med många vilopauser. Känns sjukt att det kanske snart är över!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Egentligen, "vad kan man inte blogga om?". Det är bara att låta fantasin flöda! Jag dock, kommer inte på så många idéer själv, och läser ofta en massa andra inlägg som detta. Men här kommer några idéer jag sett:

 1. Skönhetstips för (sommaren, vintern, festen, halloween, huden..)
 2. Guide: Så får jag en positiv inställning till livet
 3. Veckans/dagens/månadens ... (Instagram, blogg, serie, nyhet)
 4. Fakta om MIG (Q/A, 50 fakta om mig..)
 5. På gymmet: Vilka övningar gör du?
 6. Hur ser ditt dröm liv ut? (Boende? Jobb? Familj? Bil?)
 7. Det sjukaste jag varit med om (pinsamt, hemskt, roligt, fantastiskt..)
 8. Vlogg - i skrivande (detta händer idag..)
 9. Min dag i bilder
 10. Haul (senaste jag köp, värsta jag köpt, bästa jag köpt)
 11. Favorit.. (mat, produkt, aktivitet, bok..)
 12. Varför får vi träningsvärk?
 13. Min teori: vad händer när man dör?
 14. Den läskigaste karusellen jag åkt
 15. Tankar & tycke om.. (Donald Trump, Kenza, Wahlgrens värld...

16. Saker jag skäms över att titta på (bilder, program, nyheter..)

17. Varför blir det naturkatastrofer? (jordskalv, tsunamis, torka...?

18. Roasta någon (håll höjd!, kolla med den att det är OK först om det är någon du känner)

19. Om jag skulle vara rik, vart skulle jag donera pengar till? (rädda barnen, barncancerfonden..)

20. Låtar du ...(diggar, hatar, deppar till, peppar till..)

21. Outfit/outfiten (dagens, veckans, festens, halloween..)

22. Hur firar jag..? (min födelsedag, jul, halloween)

23. Låt en kompis skriva ett inlägg på din blogg

24. Ett uppskattningsbrev (till en vän, din kärlek, din mamma/pappa..)

25. Vad innebär lycka för mig?

26. Vad menas med dessa.. (citat, memes..)

27. Mina klurigaste gåtor.. klarar du dem?

28. Vad skulle jag göra om jag såg någon?.. (ledsen, mobbad, skadad..)

29. Hur ställer jag mig för racism?

30. 30 saker jag vill göra innan jag dör

Likes

Comments

[I sammarbete med glossybox ]

Jag fick äran att få hem denna snygga boxen från Glossybox. För er ovetande så är glossybox ett företag som varje månad skickar ut en box med några produkter till sina prenumeranter. Det kostar 139kr/månaden och man kan välja olika sorters prenumerationer. Hur gör man:

1. Beställ en prenumeration (uppge "SIGVARDSSON20" i kassan för 20 % rabatt)

2. Få hem din GLOSSYBOX

3. Testa & hitta dina skönhetsfavoriter.


Fortsätt bläddra för spoiler av "The Autumn Effect" / Septemberboxen

I min box fick jag 5 produkter.

1 -LÓCCITANE Shea Light Comforting Face Cream - En ansiktskräm med en lätt konsistens berikad med sheasmör, en kraftfull naturlig ingrediens som ger huden en riktigt med fukt och skydd. Applicera på ansikte och hals, krämen absorberas snabbt utan att kladda. (285 kr i butik)

2 - DR. PAW PAW Original Balm - Smart multiprodukt som innehåller pawpaw från papayafrukten som har naturligt läkande egenskaper. Använd den till att mjukgöra torr och irriterad hud, för att ge extra fukt till håret eller som läppbalsam. (79 kr i butik)

3 - HOT MAKEUP Chrome Eyeshadow - I takt med att naturens färger skiftar låter vi också höstpaletten flytta in i sminkväskan. Chrome Eyeshadow skapar en intensiv glänsande effekt. Ett lager ger en fin vardagslyster och flera lager en spännande festlook. (39 kr i butik)

4. NAOBAY Equilibria Gel To Milk Cleanser - Rengöringsmedel med oliv- och mandelolja från ekocertifierade tillika glossyfavoriten Naobay. Gelen ändrar textur i kontakt med vatten och blir till en lätt rengöringsmjölk. Massera in produkten på torr hud och skölj av. (155 kr i butik)

5- CETAPHIL Restoraderm Body Moisturizer - Mild kroppslotion med sheasmör och hyaluronsyra som återfuktar och reparerar torr, känslig och kliande hud. Formulan bygger på avancerad teknologi och återställer den naturliga skyddsbariären. (199kr i butik).

I denna box fokuserar glossybox mycket på återfuktning, vilket under höst-halvåret är extra viktigt. Personligen tycker jag mest om DR. PAW PAW och NAOBAY produkterna, då jag använder dem mest. Stort tack till glossybox för denna box!

Glöm inte:


"SIGVARDSSON20" för 20 % rabatt på din prenumernation

Likes

Comments

Smink är något jag använder ganska ofta, inte hela tiden - men ändå ganska ofta. Varje morgon har jag väldigt svårt att kliva upp från sängen, och gå till skolan - och vaknar ofta en timme senare än vad jag planerat. Alltså hinner jag oftast inte ens sminka mig, och det spelar inte någon roll för mig. Jag kan tycka att det är väldigt skönt att vara utan smink, och känner inget behov i att behöva använda det. Men såklart, de gånger jag hinner, och känner för det så sminkar jag mig gärna innan skolan. I måttlig mängd, lite fondation, puder, concealer, ögonbryn, contour, ibland mascara.


Smink är väldigt roligt att experimentera med, men i för stor mängd tycker jag att det bara ser för mycket ut. Jag kan tycka att det är ett vis att framhäva sina vackra drag, inte dölja/förändra. När jag var liten och hade en stereo som man kunde lyssna på CD skivor i, lyssnade jag ofta på en låt (kommer dock inte ihåg vad den heter), där de sjöng "så vacker utan spackel, att du inte kan förstå, ju mer du kladdar ju mer du sabbar.." och jag kommer fortfarande ihåg den. Tyckte att den hade att bra budskap. Det var en tid då jag hade ganska mycket smink på mig till vardags, och en vän sa till mig: "om man hela tiden sminkar sig till vardags, vad ska man då göra när man verkligen ska göra sig fin, till finare tillfällen?" och det fick mig att tänka om. Nu ser jag mig nästan hellre utan smink än med, och är inte osäker på mitt utseende utan "spackel".

"Ju mer du kladdar, ju mer du sabbar"

Men let´s be honest, smink är kul!

Likes

Comments

Tänkte börja med en serie här med "vekcans instagram" där jag varje vecka väljer ut ett instagramkonto med snyggt feed eller som på annat vis inspirerar mig. Denna vecka tilldelas till Denice Moberg, en ung tjej som lägger upp alltifrån inspirations bilder, träningsvideos till nyttiga recept. Klicka här för att komma till hennes Instgram.

Likes

Comments

Klickade runt lite och hamnade på en sida med "de mest sedda videorna på Youtube" och tyckte att det verkade intressant.

1. Musikvideon för DESPACITO med  3 864 853 360 visningar
2. Musikvideon för SEE YOU AGAIN med 3 129 749 099 visningar
3. Musikvideon för GANGAM STYLE med 2 955 876 723 visningar
4. Musikvideon för SORRY med 2 776 004 243 visningar
5. Musikvideon för UPTOWN FUNK med 2 681 730 543 visningar

För att se hela listan klicka här !

Likes

Comments

1. Vad heter du? Elaine (Elina) Linnea Sigvardsson
2. Hur gammal är du? Snart 15 år
3. Vart bor du? Sandvikens kommun
4. Hårfärg? Mörkblond typ, inte speciellt fin.
5. Ögonfärg? Blåa
6. Hur lång är du? Runt 161 cm
7. Kär? Ja
8. Singel eller upptagen? Upptaget
9. Hur många har du kysst? Fan, räknar man sånt?
10. Vad väljer du, godis eller chips? Godis lätt, speciellt salta godisar, typ saltlakrits
11. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Klara moppeprovet, städa rummet, rehaba knät
12. Cola eller fanta? Inget, men helst fanta exotic isf.
13. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Köpt en ny
14. Dumpat någon? Ja
15. Blivit dumpad? Ja

16. Vad för killar/tjejer föredrar du mest? En som bryr sig om mig och visar att de bryr sig. Såna som vet vad de vill.
17. Vad har du för mobil? iPhone 7
18. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Antagligen betala typ föräldrarnas lån, så att de får mer pengar och kan i längden lägga ner mer pengar på mig.
19. Favoritland? Spanien, USA
20. Favoritfärg? Svart och grå typ
21. Film? Någon skräckfilm, typ Annabelle 2 eller Gallows.
22. Bok? Eh läser inte böcker, men har lyssnat på ljudböcker så typ den där en tjej berättar om alla år hon var kidnappad.
23. Serie? The vampire diaries
24. Vad gillar du mest med dig själv? Att jag vågar göra saker
25. Vad gillar du minst med dig själv? Mina dåliga val

26. Nämn två personer du aldrig skulle klara dig utan. Typ Olle och mammapappa
27. En person du älskar. Olle Eriksson
28. En person du hatar. Sånt är inte direkt något jag skriver, dem tar säkert illa upp
29. Ut och festa eller myskväll? Myskväll, alla dagar i veckan.
30. Saknar du någon just nu? Ja
31. Vad är det bästa som hänt dig? Har hänt väldigt mycket bra saker i mitt liv, men det mest aktuella är nog Olle faktiskt. (låter som en fjortiskid med en fjortiscrush) Men ärligt, har blivit så mycket lugnare inom mig tack vare honom.
32. Beroende av något? Nja
33. Ditt livs största misstag? Har gjort för många
34. Om du fick välja en enda person att umgås med resten av ditt liv, vem skulle det vara? Alltså alla som är i mitt liv nu betyder så mycket för mig på så många olika vis, så vill ju helst ha kvar alla.
35. Har du några tatueringar? Nej
36. Piercingar? Nej, hål i öronen bara.
37. Vem är mest lik dig? Utseende - mamma. På insidan vet jag inte riktigt.
38. Har du någon förebild? Nja, ser helst att jag gör allt utifrån vad jag vill och känner, vill kunna göra mig själv stolt, och min förebild är ett bättre jag.
39. Vad ska du göra idag? Efter detta inlägg, plugga körkort och sen sussa ner mig i sängen
40. Vad är det värsta du vet? Lögner, mår illa när jag ljuger trots att jag ibland gör det utan att ens tänka mig för
41. Vad är det bästa du vet? Finns hur mycket som helst men älskar fart, liksom att köra bil eller något. Men myskvällar med snacks står högt på listan det också.
42. Vad åt du senast? Middag, typ köttfärssås och makaroner
43. Vad vill du ha just nu? En stor choklad! Choklad är inte min favorit men får sjuka cravings för det ibland.
44. Vad köpte du senast? Matväg - 3 Nocco och 2 påsar jättesalta. Klädväg - kolla min senaste lilla haul.
45. Vilka är dina favorit skådespelare? Nina Dobrev typ
46. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? Kanske Alice, eller något lite ovanligare namn, med liten utländsk bakgrund kanske.
47. Tränar du? Jag ska inte ljuga nu, har varit på gymmet kanske 5 gånger de senaste veckorna, och innan det typ inte en enda gång på hela året typ, men ska börja gymma mer regelbundet och så snart mitt knä är opererat och rehabat, ska jag fortsätta träna fotboll också.
48. När går du och lägger dig? Runt 10, halv 11.
49. Vad är klockan nu? Lika mycket som igår vid denna tid, dabdab
50. Är du nöjd med ditt liv? Ja

Likes

Comments

Detta inlägg är i samarbete med Twilfit

På Twilfit finns underkläder för alla kvinnor och alla tillfällen. Klassiskt och kvinnligt, funktionellt och sinnligt. Här hittar du vår egen kollektion tillsammans med välkända varumärken som Calvin Klein, Chantelle, Hanky Panky, Triumph och många fler. Vi är övertygade om att rätt underkläder bidrar till ökat välbefinnande och bättre självkänsla. Förutom underkläder finns även strumpor, nattplagg, badplagg samt skön loungewear i sortimentet. Hos Twilfit ska det vara lätt och okomplicerat att prova. Enkelt att få expertishjälp och roligt att handla.

I e-butiken erbjuder vi:

• Alltid FRI RETUR till våra butiker

• FRI FRAKT över 500 kr

• Snabba leveranser på 1-3 dagar inom Sverige

• Generösa erbjudanden för kunden

• Kostnadsfri kundklubb som ger bonuspoäng på köpet

Klicka HÄR för att komma till Twilfits hemsida! Trevligt shoppande!

Likes

Comments

Detta inlägg är i samarbete med BlueRide

Här hittar du det mesta inom bilstyling, neonljus, led-ljus och roliga tillbehör till bilen, MC'n, lastbilen och mopeden. Webbshoppen är full med produkter som är ett måste för dig som gillar just styling.

Blue light, black light, styling, bilstyling, biltillbehör - allt för att pimpa din ride!
Du finner även produkter för home-styling, belysning och annat kul för för hemmet, bar-tillbehör, roliga prylar och skämtartiklar, vuxenspel och mycket mer.

Klicka HÄR för att komma till hemsidan!

Likes

Comments