Da har jeg gått på en engelsk skole i en hel uka og tenkte å gi dere en liten oppdatering på hvordan det er. Skolen jeg går på heter Canterbury Academy. Jeg bor i Ashford så det er et lite stykke å dra for å komme til skolen. 2 timer med buss inkludert å gå, men 1 time til sammen hvis jeg tar tog.
Fagene jeg tar er psykologi, engelsk språk, engelsk, matte, kunst og håndverk og tysk, men tysk studerer jeg hjemme siden skolen ikke hadde faget. Jeg har fått noe spørsmål om hvordan det er å bare høre engelsk, og det synes jeg er helt greit egentlig. Hvis det er noe jeg ikke forstår så søker jeg på Google Translate, noe de synes er helt greit. Jeg tror faktisk psykologi er det vanskeligste faget fordi jeg aldri har hatt det før, og det er spesielt mange ord jeg ikke har hørt før i dette faget.
Jeg gikk på en skole i Cambridge som het Hinchingbrook før jeg flyttet og der fikk jeg venner med en gang, men der jeg går på skole nå har jeg ikke fått noen venner enda. Jeg kan vel si at jeg har fått noen bekjente men det er det. Jeg har i alle fall Fiona så jeg er ikke alene.

I dag skal vertsfamilien min og jeg på kino for å se IT, og jeg gleder meg som en liten unge! Skal bli bra!

Tenke jeg skulle ha en spørsmålsrunde på bloggen neste lørdag så om der er noe du lurer på kan du legge igjen en kommentar eller sende anonym melding her: https://sigridmartine.sarahah.com

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

De siste dagene har vært svært stressende siden så mye har skjedd! Det har vært mange inntrykk og vanskeligheter. Som dere vet så bodde jeg i Huntingdon i Cambridge men etter en dag så flyttet jeg og Fiona ut av huset til vertsfamilien og inn i et hus med en som arbeider for EF. Vi fikk en ste vertsmamma og hun var helt fantastisk! Hun heter Veronika, og Fiona og jeg ble så glad i henne. Etter 4-5 dager med Veronika ble vi flyttet til vårt nye hjem i Ashford. Så nå bor jeg hos en ny familie med Fiona og jeg har det veldig bra! Vi har en hund om heter Lena og en katt som heter Crumble.

Likes

Comments

På fredag var jeg i London for andre gang. Det var veldig vakkert akkurat som første gangen og vi så på så mange fine attraksjoner. Vi kjørte buss i ca 2 timer før vi stoppet og det var en veldig koselig tur, men jeg sliter fortsatt med å vende meg til at vi kjører på andre siden av veien. Etter to dager på Welcome Days begynte jeg å bli kjent med noen tyskere pluss en norsk jente så vi gikk sammen mens vi fulgte etter vår EF guide. Først gikk vi til Big Ben og så på klokken. Han fortalte litt om den før vi gikk til en park og fant veien til Buckingham Palace. Det var veldig mange turister der og jeg følte meg veldig utenlandsk når jeg tok så mange bilder jeg også! Vi fikk en liten pause så vi spiste litt før vi begynte og gå igjen.

Vi gikk ganske langt før vi stoppet for en do pause. Doen var ved undergrunnen så vi måtte betale litt for å gå på do, men jeg hadde jo ikke penger så jeg hoppet over bommen og følte meg veldig tøff for å være ærlig! Vi gikk til en liten park igjen så sa de at vi kunne få en time til å se oss rundt. Tyskerene og hun norske pluss megselv bestemte oss for å spise litt før vi fant en tegneserie butikk. Etter det var vi innom ett par suviner butikker. Vi samlet oss igjen før vi gikk ned til The Thames. Vi satt oss ned i store båter og ble fraktet frem og tilbake i elven. Historien til byen ble fortalt på radioen, noe som var spennende. Da båtturen var over så måtte vi løpe til bussene som tok oss til welcome days igjen. Veldig fin dag!

Likes

Comments

Nå har jeg vært i England i to dager. Jeg har fått en del spørsmål om hvordan det er, om jeg har fått venner, om jeg har møtt vertsfamilien min, hvordan det var å si hade osv.

Hvordan er det?
Det er veldig hyggelig her på Welcome Days som det heter. Vi bor på Winchester University når vi er på WD. Alle elevene fra alle landene EF støtter er her i 4 dager for å bli kjent og for å snakke engelsk sammen. Jeg har eget rom og trives veldig godt. Maten smaker nokså godt men kan trenge bitte litt mer salt noen ganger, haha.

Har du fått noen venner?
Jeg vil vell si at alle fra Norge er venner. Jeg har også snakket med noen fra Italia og Tyskland. Jeg og en norsk jente som heter Marta spilte spill med 5 tyske jenter. Det var en spennende måte å bli kjent på. Vertssøsteren min er fra Sveits og vi har blitt venner også.

Har du møtt vertsfamilien/de du skal bo hos enda?
Nei det har jeg ikke. Vi blir kjørt til de vi skal bo hos på lørdag.

Hvordan var det å si hade?
Det var ikke så vanskelig å si hade til venner og meste av familien. Jeg kommer nok til å savne de masse men akkurat nå går det bra. Men å si hade til mamma og pappa derimot var ikke akkurat hyggelig. Jeg gråt ganske mye og kjenner jeg får klump i halsen nå da jeg snakker om det. Akkurat der og da ville jeg bare snu og gå tilbake til bilen. Nå er jeg glad for at jeg ikke gjorde det, siden jeg trives allerede.


Likes

Comments

Du leste riktig. Nå skjer det snart. Om mindre enn 24 timer så skjer det jeg har venter på i ett år og til og med lengre enn det! I morgen så setter jeg meg på flyet for å flytte til England. Jeg har en merkelig følelse i magen som er vanskelig og forklare og tanken på at jeg skal dra i morgen er surrealistisk. Jeg har hatt avskjedsfest med både familie og venner, men jeg tror ikke det har gått opp for meg at jeg ikke skal se mange av de på 10 måneder. Jeg har planer om å komme hjem på besøk i januar fordi da tror jeg at barnet til søstra mi skal feire dåpen sin. Dette er ikke sikkert enda men det hadde vært ergerlig hvis jeg ikke fikk det med meg.
I går pakket jeg kofferten og den veide ca 17 kilo. Den er 5 kilo i undervekt så jeg kan faktisk pakke litt mer! Jeg er klar til og reise men samtidig ikke. Jeg føler meg heldig fordi jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Nå er det en natt igjen før det bærer til Gardemoen!

Likes

Comments

1. Hvorfor drar du til England og ikke USA?
Jeg drar til England fordi jeg føler meg tryggere der. Det er ikke alt for langt hjemme ifra og jeg synes at dialektene er så fine å høre på! Jeg har vært i England en gang før og jeg elsket det!

2. Velg en type sminke du må ha og en du ikke trenger så mye.
Jeg må ha øyenbryns pudder for å fikse bryna mine. Jeg trenger ikke foundation eller highlight tror jeg.

3. Kommer du til å blogge om England ?
Så klart skal jeg blogge om England! Jeg vet ikke hvor mange innlegg det blir men jeg skal oppdatere bloggen. Jeg gjør det litt for meg selv også og ikke bare for leserne jeg har.

4. Kan du gjøre et 'hvilken sminke jeg bruker daglig' innlegg?
Det kan jeg gjøre! Se etter innlegg om det i nærmeste fremtid!

5. Hvis du kunne vært med en dragqueen for en dag, hvilken av queensene fra Rupauls Drag Race ville du valgt. Top 3?
For dere som kjenner meg så vet dere at jeg elsker Rupaul's Drag Race så dette er et vanskelig valg. 1. Jeg ville ha vært Adore Delano fordi jeg elsker stilen hennes og hun er min absolutte favoritt! 2. Sasha Velour fordi det er ingen andre som henne. 3. Katya fordi humoren hennes er brilliant og hun er super morsom på scenen!

Takk for spørsmålene! Super koselig!

Likes

Comments

I dag for 5 år siden var en bra dag. Vis det ikke hadde vært for den dagen hadde jeg ikke vært den jeg var nå. Det høres kanskje teit ut for noen men for meg betyr det mye. Jeg søkte opp Tokio Hotel sanger for første gang og elsket det med en gang. Dette bandet har hjulpet meg igjennom tykt og tynt og jeg setter stor pris på de. Jeg har sett de på scenen to ganger, og møtt dem en gang. Dette betyr mer for meg en jeg tror du kan forstå.
Jeg har vært en fan av de i 5 år i dag og derfor bestemte jeg meg for å feire med en tatovering av logoen deres.
Jeg er veldig fornøyd og har ønsket meg denne tatoveringen i er par år.

Likes

Comments

I dag er det 14 dager til jeg flytter til England. I forrige innlegg skrev jeg at jeg trodde jeg skulle til Cambridge, dette var riktig! Jeg skal bo i Huntingdon i Cambridge og jeg skal gå på Hinchingbrooke skole. Jeg skal bo med to voksne og to av barna deres, pluss jeg har fått en vertssøster til, som er fra Sveits. De har to hunder også, så jeg er i himmelen!

Men dette innlegget heter Bulgaria del 2 så nå kommer oppdateringen på turen!

Rett etter jeg skrev innlegg del 1 så brakk jeg nesten beinet! Badet vårt var stort og fint, men dusjen var plassert imellom doen og vasken, uten noe forheng eller noe på bakken. Det var bare et dusjhodet på en vegg rett og slett! Jeg er jo så smart så jeg løp inn på badet etter mamma hadde dusja og sklei på rumpa og slo hofta og beinet mitt. Jeg kom meg opp fort og var mer forfjamset enn skadet!
Dagene var egentlig ganske like. Vi spiste frokost (rista brød med egg på), gikk ned på stranden, klokka 16-17 gikk vi opp igjen og gjorde oss klare til å gå ut å spise klokka 20. Etter en god middag gikk vi i gatene og så på alle bodene som var der. De solgte alt fra leiker til kopper. Jeg og mamma bestille Thailandsk is med Oreo og jordbær. Det var ekstremt godt og jeg anbefaler det til alle!
Uka gikk nokså fort og nå ligger jeg i senga hjemme etter en intens flytur. Jeg er ikke noe glad i landinger og får så vondt i ørene!

Det kommer ett innlegg til om en spesiell ting jeg gjorde i Bulgaria, men det kommer på fredag! Siste sjans til å skrive spørsmål til meg før jeg skal ha spørsmålsrunde er nå!

Ig/sc: sigridmartine

Likes

Comments

Da er det 19 dager igjen før jeg flytter til England. Jeg er ikke 100% sikker men jeg tror jeg får vertsfamilie i den vakre byen Cambridge. Akkurat nå ligger mamma og jeg på stranda i Bulgaria, noe vi planla 2-3 dager før avreise. Solen steiker og gradene er mellom 27 til 31 og vi begge svetter i hjel. Hotellet vårt, Condor, ligger 30 meter unna stranden og det er her vi tilbringer mesteparten av dagene! Vi er heldige og finner oss alltid solsenger nærmest vannet så vi kan bare løpe utti når vi vil.
I går var mamma og jeg på et lokalt marked. Det var meter på meter med boder som solgte alt fra klær til kraner. Det var veldig mye fint men også veldig mye tull som ble solgt. Jeg kjøpte meg en t-skjorte, og mamma kjøpte gaver. Markedet lå 30 minutter unna Sunny Beach og var åpent bare på torsdager.
Mamma og jeg skal være her til tirsdag så det kommer nok en del 2 av Bulgaria reisa vår på bloggen!

Ig/sc: sigridmartine

Likes

Comments

Nikon D3400 digitalt slr kamera var kameraet jeg valgte å kjøpe. Jeg har spart siden jul og er veldig tilfreds med valget av kamerat. Jeg har ønsket meg ett i en stund og følte at jeg var klar til å ha et ordentlig kamera! Jeg kjøpte kameraet mitt på Power i Hønefoss og de var svært hjelpsomme i butikken. Jeg fikk også god hjelp av pappa til å bestemme hvilket jeg skulle velge og han komme med gode tips! Jeg har tatt et par bilder og syntes at de bli ganske bra! Kameraet er lett og håndterer og bildene blir overført til en app på mobilen min, noe som gir kameraet et pluss i boka!

Ig/sc: sigridmartine

Tenkte jeg skulle ha en spørsmålsrunde på bloggen så hvis du har spørsmål kan du legge igjen en kommentar, sende meg privat melding på face, sende en snap eller på Instagram!
Ha en strålende dag!

Likes

Comments