----skulle egentlig bli postet for noen dager siden men. Internettet i India er ikke det beste----

Det er gått et døgn siden vi landet på flyplassen i Delhi. Klokka er ni på morgenen. Ute er det en eller annen bikkje som står å bjeffer konstant. Jeg skulle dusje i morges, og brukte ti minutter på å finne ut av varmtvannet. Utenfor rommet er det indiske menn som snakker høyt og vasker rom.

Wow. Det har vare gått et døgn i India men det har skjedd mye. Så masse inntrykk, så mye annerledes. Trafikken her er crazy. Maten her er digg, selv om vi er sykt forsiktig med hva vi spiser. Menneskene er så snille og hjelpsomme. Fra flyplassen i går fikk vi en kvinnelig taxisjåfør. Hun fortalte at det var svært sjelden med en kvinne som kjørte taxi og at andre menn ofte lo og gjorde narr av henne. Hun hadde nettopp tatt en bachelor i sosialt arbeid og skulle til å starte på en master. Hun spurte litt om Norge, jeg spurte om India. Det var vanlig for kvinner å gifte seg i 18-årsalderen, fortalte hun. Jeg spurte henne om hun var gift. Hun lo. "No. Never getting married. I am single". "Marriage in India is dominant and violent. I want to work with women and women against marriage". Hun var 26 år, masterstudent, en av svært få kvinnelige taxisjåfører i Delhi. Og der satt vi i hennes taxi, norske, priveligerte jenter og fortalte at nei vi studerer ikke enda, for vi skal bare reise masse først. "Se verden" og bruke penger. For ja vi er så sykt heldig i Norge. Ikke at jeg ikke siste det fra før, men virkelig.

Hotellet vårt er ikke det aller fineste. Noe som var litt ekkelt i starten, men etter noen timer ble vi vant til et bad som konstant lukter, hvitt industrilys på veggen, konstant bjeffing, tuting og bråk fra gata, og bittesmå krypdyr på gulvet innimellom. Nå er det greit. Jeg har endelig funnet ut hvordan man får varmtvann i dusjen, og vi har ikke sett noen små maur på veldig lenge. Det lover bra.

Vi har allerede kjøpt oss Sari, Fredrikke og jeg. Vi ble kjørt til noe vi trodde skulle være et indisk marked, for vi var skrubbsultne. Det viste seg at det var en butikk og skredder for indiske klesplagg og vi endte opp med hver vår Sari som ble levert ferdig sydd til hotellet vårt i går kveld. Sååååå fine!!!

Ellers har vi sett et fint tempel. Spist indisk mat og spilt yatzy på hotellrommet.

Vi har hatt et spennende døgn i India, og jeg gleder meg på resten.

  • 23 lesere

Likes

Comments

Om noen få dager drar jeg og to venninner til Asia og blir borte i to måneder. Så mye som skal ordnes, kjøpes, pakkes, planlegges og tenkes. Vet egentlig ikke om jeg er helt reiseklar, men samtidig kan jeg ikke vente til flyet lander i New Delhi og alt er nytt.

  • 71 lesere

Likes

Comments

  • 72 lesere

Likes

Comments

  • 74 lesere

Likes

Comments

  • 76 lesere

Likes

Comments

  • 78 lesere

Likes

Comments