För ett ganska långt tag sedan skrev jag ett inlägg om några av mina rädslor. Jag tycker att det är viktigt att dela med sig av rädslor och prata mer öppet om dem. Att vara rädd är mänskligt och inget man ska skämmas över. Det kan vara små och stora rädslor och påverka en mer eller mindre. Vi alla är olika och kämpar med olika saker. Därför är det väldigt viktigt att inte döma någon efter rädslor som personen har. För i nästan alla fall har du inte en aning om vad som i grund och botten givit upphov till rädslan.

Med det sagt tänkte jag dela med mig av ytterligare en rädsla jag har. Det är att prata inför folk.

Att hålla tal och redovisningar inför klassen är det värsta jag vet i skolan. Så fort jag får reda på att ett skolarbeta ska avlutas med en redovisning blir jag nervös och orolig. Dagen innan är redovisningen det enda jag tänker på och jag kan inte koncentrera mig under lektionerna. Jag började känna så här när jag gick i 5:an ungefär och redovisningarna blev lite mer seriösa och bedömda av lärarna. Då började jag även känna mig lite osäker i mig själv (men det är en annan historia). När jag gick i 7:an så var denna rädsla som värst. Mina betyg sjönk på grund av att redovisningarna inte var så bra framförda. Men framförallt så mådde jag jättedåligt över att prata inför klassen. Saken är att personerna i min klass är snälla och förstående, men jag blev ändå så sjukt nervös. Jag kommer ihåg en redovisning där man skulle recensera en bok och prata ungefär 5-8 minuter. När det blev min tur så gick jag på skakiga ben och ställde mig inför klassen Jag började bli yr och kunde knappt prata. Jag hade mina talkort som jag tittade ner på nästan hela tiden, även fast jag hade tränat jättemycket på vad jag skulle säga och när jag övade hemma kunde allt utantill. Min röst darrade och jag var rädd för att andas för då kändes det som rösten skulle spricka när jag fortsatte. En annan gång under samma termin höll jag en kort liten presentation på engelska bara för min lärare. Nu kanske ni tänker att bara prata inför en person inte är något att bli nervös för, men så funkar inte jag. Såklart blev jag inte lika nervös som om jag skulle pratat inför fler personer, men ändå... Rösten darrade och benen skakade.

Jag hade önskat att man redan som liten började prata inför en liten grupp för att lära in att det är ju inte alls farligt, utan roligt och intressant för de som lyssnar. Men nej, man börjar med att pratat inför hela klassen direkt när man är i den ålder när man tvivlar som mest på sig själv!

För mig har det blivit lite bättre, men jag är fortfarande så nervös att jag darrar på rösten skakar i kroppen, glömmer bort det jag ska säga även fast jag kunde det som flytande vatten minuten innan, svettas och blir nästan lite yr. När man försöker ta reda på hur man kan göra för att sluta vara så nervös så står det bara att man måste utsätta sig för den situationen. Men ska man behöva genomlida det allt det där om och om igen....? För mig känns det till och med som att det går sämre ibland, och inte alls att det blir lättare och lättare. Men någon stans inser jag ju även att träning ger färdighet (i slutändan) även om vägen dit kan vara hur krokig som helst.

En sak som jag försöker göra för att lugna mig själv är att säga att jag är jätteduktig, inte behöver ställa så höga krav och att jag kan mycket mer om ämnet än de som lyssnar och de ska vara tacksamma för att jag håller min redovisning för dem. Ja, det är okej att vara självgod! Om jag bara gör mitt bästa och går upp och säger det jag ska säga blir resultatet bra.

Varför tycker man ens att det är så läskigt att prata inför folk? Är det rädslan för att tappa bort sig och stå där utan något att säga? Eller att man är orolig för vad de andra ska tycka? Jag vet inte riktigt vad som ligger bakom min rädsla men en sak jag är säker på är att när man står där längst fram, framför en stor grupp, så är man väldigt sårbar. Man har alla blickar på sig och allt hänger på en själv. Man vill prestera bra men blir samtidigt bedömd och granskad. Det är inte lätt.

Jag själv har länge känt att jag är den enda som tycker att det är väldigt jobbigt att prata inför folk. Så med det här inlägget vill jag bara dela med mig av mina tankar och erfarenheter och säga att du är inte ensam.

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I tisdags så var jag på träningen igen och det kändes faktiskt helt okej. Eftersom jag inte har tränat på bana i spikskor så regelbundet nu under sommaren så sliter det liksom extra mycket när jag väl kör, så innan passet hade jag ganska ont i benhinnorna (efter att ha sprungit i söndags). Men jag tycker att det gick bra ändå och det blev ett lyckat pass.

Träningspasset var upplagt lite olika från person till person i gruppen, beroende på kommande tävlingar, skadesituation osv. Men jag och en annan tjej sprang 5×400m. Vi hade en tid i skulle hålla oss inom vilken vi höll bra. Alla loppen gick snabbare än vad de hade behövt göra. Vi turades om att dra loppen och de gångerna jag var farthållaren fick vi en bra tid så jag är nöjd med min insats.

Det enda jag kände gick lite mindre bra var min löpteknik. Under intervallerna kunde jag nästan inte känna igen min egen kropp i löpstegen. Det gick inte alls bra. Det var fladdrigt, ojämnt och vingligt. Men konstigt nog tyckte jag att nedjoggningen kändes super. Konstigt, men lärorikt.

Nu ska jag vila veckan ut från löpningen, men på fredag cyklar jag Cykelvasan 90 km. Håll tummarna för mig!

Kram!

Likes

Comments

Hej på er! Igår var första dagen som jag åt vegetariskt. Det kändes superbra att inte längre behöva må dåligt över maten jag äter utan nu känns allt mycket mer naturligt. Det är en utmaning nu i början, men med tiden lär man sig mer och mer.

För er som missat vad jag pratar om så kan ni läsa mitt inlägg, där jag berättar om det, genom att klicka HÄR

-----------------------------------------------

Jag är ganska smal och ligger under den genomsnittliga viktkurvan för min längd och ålder. Därför är det viktigt att jag äter mer mat nu för att inte tappa vikt. För jag måste ju kunna bygga muskler och växa som jag ska. Men jag vill verkligen det här och ska göra allt jag kan för att få det att fungera. Nu när skolan börjar ska jag gå till skosköterskan och väga mig regelbundet för att kolla av så att kosten inte gör så att jag tappar vikt.

Det här var gårdagen frukost som jag tyckte var supergod! Chiapudding gjord på havredryck, mackor med sesamröra och tomater. Till det drack jag vatten. Jag vet att det inte är en stor portion på bilden, men jag tog mera efteråt.

Om ni vill kan jag kanske lägga upp ett vegetariskt recept lite då och då. Och om ni vet någon god mat eller produkt får ni jättegärna dela med er av den.

Kram

Likes

Comments

Hej.

Jag har en fråga till er. Skulle ni vilja att jag någon gång har en livestream (på instagram) när jag tränar lite hemma? Jag själv blir mer motiverad när jag tränar med andra, så jag tänkte att ni kanske också skulle uppskatta det... Antingen så kan man ju träna samtidigt som mig eller bara få lite tips på övningar. Men jag gör det bara om ni skulle uppskatta det, så lämna isåfall en kommentar här eller på instagram. Sen återkommer jag med när jag kör livestreamen så att ni inte missar den.

På instagram heter jag signe.lindqvist så följ mig gärna där!

Kram! <3

Likes

Comments

Igår hade jag en jätterolig dag i Göteborg. Tidigt på morgonen packade vi in oss i bilen och åkte raka vägen till Liseberg. Vädret var inte på våran sida (regn i stort sätt hela dagen vilket var synd) men roligt hade jag ändå. Jag åkte ganska många olika saker och utmanade mig även med några som jag var ganska rädd för innan. Det ända som jag absolut inte skulle ge mig på är fritt fall. Jag har ju i ett tidigare inlägg om mina rädslor skrivit att falla tycker jag är väldigt, väldigt obehagligt. Därför har jag aldrig och kommer aldrig åka fritt fall. För man är ju på en nöjespark för att ha roligt.

Min favorit var nog Helix som är en av deras lite nyare bergochdalbanor. Den var sjukt rolig, men blev lite illamående efteråt. Åkte dock tre gånger i rad i slutet, så illamåendet vann inte över min vilja.

Vi va bara där från 11- 17.30 för 18.00 skulle vi möta upp några släktingar som bor här. De hade bokat bord på en fin restaurang vid vattnet. Maten var väldigt god, men också väldigt dyr....Men ibland får man väl unna sig sådant här. Jag tog en "Västkustplatå".

För er som undrar hur det går med det vegetariska så har jag inte börjat än. Bestämde mig för att i lugn och ro starta igång på måndag nästa vecka när vi är hemma.

Nu är vi hemma hos släktingarna (min faster och hennes familj) och vi stannar här tills på lördag.

Ska gå upp nu och äta frukost, sedan blir det förmodligen ett träningspass.

Kram

Likes

Comments

Nu har jag bestämt mig! Jag ska börja äta vegetariskt och bli "vegetarian".

I juni skrev jag ett inlägg där jag funderade på att börja äta vegetariskt eller inte (läs gärna det). Det fanns då en stor osäkerhet hos mig. Jag har funderat lite på det här till och från. Ibland kommer jag in i preioder eller dagar då jag bli äcklad av kött, men sen lika snabbt kan jag tycka att vi människor inte gör något fel när vi äter kött, för det är ju så vi har levt tillbaka i tiden.

Jag följer t.ex. Ida Warg, Therese Lindgren och Sabina Decireé på sociala medier, och de har valt att äta vegetariskt/vegansk kost. Dessa tre är en stor anledning till varför jag börjat ifrågasätta mig själv och mina val. Jag nämnde ju att jag redan i juni (och även ännu tidigare) funderat på det där med att bli vegetarian, men det var först i lördags som jag tog beslutet att göra mina funderingar till verklighet. Jag sökte runt på olika sidor för att lära mig mer. Det är ju viktigt att man fortsätter att få i sig alla näringsämnen man behöver även fast man utesluter vissa saker ur kosten. (För er som inte vet innebär att äta vegetariskt att man utesluter kött, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter).

En del kanske tycker att jag borde börja med att trappa ner på dessa livsmedel för att sedan utesluta dem helt. Men jag har ju tänkt på det här ett långt tag och har verkligen bestämt mig. Jag kommer att klara av det här!
Jag har inte börjat än med att äta vegetariskt, men om några dagar, när jag kommer hem från sommarstugan ska jag ta tag i det.

Först gäller det att lära sig vilka livsmedel som är bra ersättare till näringsämnena i köttet, äggen och mejeriprodukterna. Sen blir det en utmaning att laga goda och varierande måltider.
Jag gillar utmaningar men främst kommer det kännas bra att inte äta kött längre.

Om ni är intresserade av hur det här kommer att gå så uppdaterar jag er efter vägen.

(Och för er som tycker att jag låter okunnig- jag har läst på en massa och vet nog mer än vad det framstår i inlägget).

Tack för att ni läst!

Kram

Likes

Comments

I torsdags var jag på träning igen efter några dagar i sommarstugan. Det kändes bra, men kan väl inte säga att jag är i toppform just nu. Längtar verkligen tills jag kan börja träna regelbundet, vilket säkert dröjer till skolstarten. Då kommer man ju in i fasta rutiner och man åker inte bort på vardagarna.

Träningspasset bestod iallafall av en del jogging och ett 800 meterslopp. Det gick på maxfart, men kunde inte komma ner på de tiderna jag sprungit på under de senaste tävlingarna. Men för att vara på träning och med den vind som var är jag nöjd. Hade ganska bra draghjäp i början av en tjej som sprang snabbare än mig.

Vi avslutade med en ganska lång nedjoggning. Det kändes bra att "rensa ur" musklerna efter loppet. Själva löpningen kändes även bra och jag hade bra ork.

Sammanfattar passet som bra men inget speciellt. En vanlig träning helt enkelt.

Dagen efter hade jag iallafall lite träningsverk i rumpan och låren, så något gav det ju... :)

I fredags cyklade jag de dryga 55 kilometrarna ut till Stora Getterö där vi har båten. (Där blev jag hämtad av pappa och vi åkte ut till sommarstugan där jag är nu)

Jag ska nämligen vara med på Cyklevasan 90 km den 11 augusti. Så det blev ett bra träningspass inför det.

Sist vill jag bara be om ursäkt för dålig uppdatering, men här ute på ön är internetet så bra och jag har dessutom velat koppla av från bloggen lite. Hoppas det är okej. Men på onsdag åker vi hem och då kan ni förvänta er ett inlägg per dag ungefär. Så kika in här nästa vecka.

Kram

Likes

Comments

Hej på och godmorgon. Vi åkte hem från Ämtö i söndags för att spendera någon dag hemma innan vi åker ut igen. Det blir ingen lång vistelse här hemma för mig för jag, pappa och några kompisar ska redan idag åka till sommarstället. Jag hoppas att det kommer bli mysigt.

Nu måste jag packa, handla mat och laga köttfärsås som vi ska ta med. Blir lite stressigt men det kommer lösa sig.

Här kommer några härliga bilder från i lördags när vi var ute på Ämtö.

Likes

Comments

Gissa vem som fyller år idag.... Det är faktiskt jag!

Imorse blev jag uppvaktad med sång och presenter och åt en god frukost med räksmörgåsar. Sedan tog vi det lungt ett tag här i stugan innan vi packade ihop badkläderna och matsäck. Vi åkte ut med båten till en ö där vi stannade fram till eftermiddagen. Det blev massa badning. Vattnet är fortfarande kallt, bara 17 grader tror jag, men i luften var det ganska varmt så det gick ändå att bada. Jag åkte även vattenskidor för första gången i år. Det var superkul!

När vi kom tillbaka upp till stugan körde jag ett litet träningspass. Det blev några kilometer löpning och kort styrketräning. Ska nog köra ett lite längre löppasss imorgon eller på fredag eftersom det var ett tag sedan. Tyvärr finns det inte några bra löpmöjligheter här på ön utan man får springa lite fram och tillbaka för att få upp distansen.


Här kommer lite bilder.

Jag har haft en supermysig födelsedag!

Kram

Likes

Comments

Imorse åkte vi ut till sommarsstugan. Det var jättelänge sedan jag var här och jag har saknat skörgården.

Efter lunch åkte vi ut på en båttur och tog med badkläder och middag. Det blev en jättehärlig kväll med havsbad och att bara ta det lugnt på klipporna. Detta är sommar för mig!


Likes

Comments

Nya inlägg