Just nu är det den värsta flyktingkrisen vi har haft i Europa sedan andra världskriget, och det har därför varit väldigt mycket snack om hur vi ska lösa detta. Det har blivit problem med att skaffa boenden till alla som kommer hit till Sverige, och Migrationsverket har letat och letat. Nu har därför Gävle kommun bestämt sig för att hjälpa till med det dom kan göra, genom att låna ut en av sina idrottsalar i Valbo, där runt 80 stycken flyktingar kommer att få bo i en månads tid. Därför hölls ett möte för de som hade frågor om detta, och jag kollade på det klippet igår.

Detta var rent ut sagt det värsta jag har sett. Föräldrar till barnen som går på skolan intill stod och skrev på kvinnan från kommunen om att barnen inte skulle kunna gå och vara säkra i skolan längre. Det ville bli garanterade att flyktingarna inte skulle vistas i skolan eller runt barnen. Varför just vid våran skola? Ska barnen behöva dela omklädningsrum med flyktingarna? Barnen måste ju få ha idrott och simlektioner! Aa, lite så gick snacket under mötet.

Asså förlåt men, hur FAN tänker ni? Dessa människor, som är precis lika mycket värda ett bra liv som vi är, har gått igenom ett helvete först i sitt eget hemland, där dom inte längre kan bo om dom vill fortsätta leva. Sedan har dom också fått gå igenom en lång och hemsk resa bara för att ta sig upp hit till Sverige, där dom innerligt hoppas på att bli välkomnade. Nu har dom blivit de, och ska få tak över huvudet medan de väntar på ett permanent boende. Det första ni tänker på är alltså att dessa människor skulle utsätta era barn för fara? På vilket sätt då undrar jag? Vad kan dom möjligtvis ha emot er?

Under mötet är det också någon som tar upp terrordådet som hände i Paris nyligen. Hur kommunen, med tanke på detta, kan sätta en massa flyktingar bredvid deras barn.
För det första varför är det mer troligt att dom skulle ha något göra med IS än vad ni skulle göra. Terrorism har ingen religion. Kom ihåg det. Terrorism är terrorism och inget annat.
För det andra så är det detta dom har flytt ifrån. Dom har flytt från IS och krig i sitt hemland. Jag tror inte att dom skulle vilja utsätta andra människor för det dom har blivit utsatta för.

Jag skäms när jag kollar på det här. Hur vuxna människor inte kan känna någon som helst empati för andra människor. Om situationen hade varit omvänd? Hur hade ni känt? Skulle ni vilja att landet ni kom till var rädda för er, och inte välkomnade er som dom likvärdiga människor ni är? Folk måste sluta att tänka på sitt eget bäst hela tiden, annars kommer vi aldrig att komma någon vart här i världen. Det är ni som stannar upp utvecklingen, ni som vägrar låta förändringar ske.

För mig har det alltid varit sådan självklarhet att alltid uppskatta alla människor lika mycket. Att aldrig skilja på ursprung, religion, hudfärg osv. Därför kommer det alltid som en chock när jag hör och ser hur andra människor agerar och reagerar. Jag tycker att dom är idioter, men i själva verket så är det så många människor som tänker såhär. Så länge vi inte står upp för detta kommer det aldrig hända något.

Här är länk till mötet om ni skulle vilja se det själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag släpptes äntligen biljetterna till nästa års Summerburst, och eftersom jag fyller 18 nästa år så köpte jag en biljett. Har taggat detta så länge nu och att jag äntligen har den där biljetten känns grymt. Artistsläppen dom gjort hittills till Stockholm är David Guetta, Kygo och Alesso, vilket är grymt bra artister!

Likes

Comments

Gymmet igår // dagens lunch

Hej igen, dagarna rullar på som vanligt. Igår åkte jag direkt till gymmet efter skolan, där jag körde mage + rygg. Har träningsverk idag så kan varken skatta eller resa mig up från sängen, haha. Idag hade jag 2,5 timmes håltimme över lunch så jag och Emelia satte oss på Wayne's och åt lite. Hade tänkt plugga lite då också men det blev det inte så mycket av. Nu har jag precis skrivit klart ett referat och ska bara ta det lugnt resten av kvällen, hörs!

Likes

Comments

Avslutar denna dag och detta lov på det här sättet, med glass och One Tree Hill. Har verkligen ångest över att skolan börjar imorgon igen. Är inte redo. Det har dock varit ett skönt lov där jag bara har tagit det lugnt. Nu väntar en ny intensiv period i skolan innan vi får ta lov igen, så det är bara att kämpa på!

Likes

Comments

Idag fick jag paket från Lyko igen, denna gång beståendes av tre Real Techniques borstar. Deras powder brush, expert face brush och sculptning brush. Jag passade på då Lyko just nu har ett 3 för 2 erbjudande på alla borstar från Real Techniques. Så passa på att beställa dessa nu.
Här är länk till sidan.

Likes

Comments

Hallå igen!!!
Har haft höstlov denna vecka, och har därför inte gjort någonting. Alltså har bara varit hemma, tagit de lugnt, tränat och kollat på film och serier. Detta är precis vad jag har behövt en hektisk period i skolan. Bloggen har också fått tagit höstlov denna veckan, som ni kanske märkt haha.

Idag har jag dock spenderat dagen i Borlänge med familjen, farmor, farfar och kusinerna. Vi kom iväg vid lunch och var hemma vid åtta igen. Jag, mamma och farmor passade på att shoppa i kupolen medan resten badade på badhuset. Fick med mig en tröja från Lager 157 och en klänning från Bik Bok. En riktigt mysig dag blev det.

Likes

Comments

Beställde dessa två produkter från Lyko förra fredagen och fick dom i brevlådan idag. Båda är från Anastasia Beverly Hills och det är en dipbrow pomade i färgen blonde och en duo brow/liner. Har velat haft dom länge nu men har varit så osäker på vilken färg jag skulle ha, men till slut blev det blonde och den blev perfekt. Den är mörkare i verkligheten än på bilden.
Länk till dipbrow pomade.
Länk till duo brow/liner.

Likes

Comments

Polotröjor är verkligen såå fint och passar perfekt nu till hösten, eller kläder överhuvudtaget med polokrage, ponchos, klänningar och tunikor. Jag själv har köpt ett antal nu och jag tycker dom är så sköna att ha i skolan. De är både snygga och mysiga, så man slår liksom två flugor i en smäll.
Såg nu att Nelly.com hade samlat alla sina polotröjor under en kategori, så jag valde ut några favoriter av dessa.
Här är länken till sidan.

Likes

Comments

Äntligen kan jag slappna av igen!!
Jag gjorde sista provet idag, biologi, och provveckan är därmed slut. Nu ska jag gå tre dagar till i skolan, som förmodligen kommer bli ganska chill, och sedan tar jag höstlov. Är så peppad för det då jag äntligen får ledigt och för att det blir halloween och jag tycker det är såå roligt. Jag hoppas verkligen att jag hittar på något roligt då så man får klä ut sig lite.
Nu ska jag lägga mig i sängen, kolla på nån serie eller lyssna på musik, de får vi se.
Men vi hörs..

Likes

Comments

Söndagskvällen bestod av god fika, mycket plugg och dessutom bra sällskap

Likes

Comments