Postad i: Sigge, Träning/Tävling

Hej på er!

Idag har jag varit på Mosserud och tränat för Anna, vi skulle hoppa men paddocken hade hunnit frysa så det fick bli lite markarbete. Alltså, åh, Sigge var så fin och en riktig arbetsmyra. Vi tränade på skänkelvikningar och framdelsvändningar för första gången och han gjorde det så himla fint. Sigge blev väldigt lösgjord av det och fick bra bakbensaktivitet samtidigt som han inte tappade drivet fram. Ångrar inte att vi tog markarbete idag istället, jag behövde att få den här känslan och kicken av att allt bara flyter på. Annars har det känts lite motigt de senaste träningarna.

Det som vi har det väldigt kämpigt med nu är högergaloppen, fattningen vill han nästan inte ta alls men när han väl tagit den så går höger lika bra som vänster. Den vänstra kan han däremot ta nästan från skritt så där fungerar det väldigt bra. Annars är våra mål för en tid framåt att han ska ha bra bjudning och vilja söka sig neråt för att jobba i en bra form, så vi fortsätter att kämpa 💪

Nästa inplanerade träning är för Sofia nästa vecka och jag riktigt längtar 😍

Tyvärr ingen film då mitt minne i mobilen tog slut...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Övrigt

Godmorgon!
Just nu är jag i skolan och hoppas dagen går fort så jag kan åka hem. Sigge har fått ett nytt träns som jag ska hem och prova, jag hoppas att det passar ✊🏻

Ikväll ska jag till ridhuset och träna för Sofia, det ska bli roligt då det var ett tag sen sist 😍

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Övrigt

Hej!

Vart tog vi vägen? Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag slutade blogga, det är ju så kul att kunna kolla tillbaka 😁

Sigge och jag försöker träna dressyr för Sofia minst en gång i veckan och ska försöka hoppa för Anna varannan vecka i alla fall, så länge paddocken är ok. Däremellan är vi ute i skogen och får upp konditionen.

Sigge blir piggare och piggare ju oftare man rider honom och minst en gång varje ridtur så kommer det någon bockning 😉 Vi var ute på långtur i söndags och på en liten kortare tur igår, idag och imorgon vilar han och sen på torsdag ska vi till ridhuset med Sofia.

Att rida långtur på morgonen runt sjön i naturreservatet är guld ❤

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Film, Träning/Tävling

Jag är så jäkla stolt och glad över mig själv att jag vågade och att jag litade på min mag- och hjärtkänsla.

Nu har jag snart haft Sigge i fyra månader och vi har utvecklats väldigt mycket, framförallt under de senaste veckorna. Vi har ridit några dressyrpass, hoppat två gånger och startat våran första klubbtävling 😃  Sigge hade aldrig tävlat förut men han skötte sig galant, vi hade det jätteroligt och det märktes på hela honom hur glad han var. Älskade älskade filur

Vi har börjat med lite sidvärtsövningar och basic i dressyren. Sakta och säkert tar vi oss framåt på våran väg. Det sista jag vill är att det ska gå för fort och att vi får världens bakslag. Sen vet jag också att det inte är en dans på rosor att utbilda en häst. Snart kommer han säkert in i en trotsperiod 😉

Sigge är en häst som är otroligt lättlärd, uppskattar att få arbeta och han charmar allt och alla. Jag skulle inte ens ha en ponny från början utan jag skulle gå över på storhäst, jag skulle heller inte ha en sådan ung häst utan en mer rutinerad. Men vad spelar det för roll om 100 år när jag föll för Sigge redan vid första blicken 😍

I onsdags när jag hoppade lektion så fick jag en helt fantastisk känsla, en känsla jag aldrig har fått till med någon annan häst. Det var under uppvärmingen när vi dressyrade lite och det kändes som att gå på moln ungefär - alla som har häst vet hur den känslan är. Superhärlig. 

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Träning/Tävling, Övrigt

Solen gassar och hästarna har fått flyttat över till skogshagen så de har mer skugga. Sigge verkar må bättre nu när han går i den hagen så det känns skönt.

Igår var jag ute på en tur med Sigge. Mamma och Tippo var med och promenerade. Vi skrittade och travade bara lite, men han tyckte det var så roligt. Dock fick jag vända efter en bit för det stod två älgar längs med vägen och det har jag inte någon lust att möta för första gången utan Gulliver.. Var i alla fall väldigt roligt att rida igen, även fast värmen gör både mig och Sigge slöa.

Pojkarna fick ha boots på sig fram idag eftersom hagen är lite stenig med rötter osv. Säkrast så 😉

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Övrigt

Blev ingen ridtur igår då jag drog ut på tiden så med allt pysslande i stallet 😇

Idag ska jag iväg till hemmaklubben för att vara funktionär på hopptävlingen. Andra tävlingen av division III idag, håller tummarna för Edas lag ✊😃

Sigge gillar att gosa i hagen ☝

Likes

Comments

Postad i: Sigge, Övrigt

Hej!

Igår var jag och Sigge hos Kristin så hon fick kolla och känna på honom. Vi började med att longera för att se hur han rörde sig, ingen av oss såg någon hälta i något varv. Jätteskönt. Jag red även lite för att känna på honom och jag kände inget konstigt heller.

Så idag ska vi ut i skogen en tur, hur härligt är inte det?? Varmt och skönt, solen skiner och fåglarna kvittrar 😍 Jag ska även passa på att tvätta schabrak, de torkar fort i den här värmen samt när det blåser lite.


Likes

Comments

Postad i: Sigge, Övrigt

Oj, här har det inte hänt mycket det senaste..

Min semester på Fuerteventura var väldigt bra, varmt och skönt de flesta dagarna. Sigge vilade den veckan.

Jag kom hem och hann rida några pass, transporten blev besiktigad och gick igenom så jag kunde börja träna men Sigge visade hälta.. Han fick vila några dagar då han var nyskodd men det blev inte bättre + att han hade trampat av sig en framsko. Han hade fått en hovböld.

Han hade jodopaxomslag några dagar och nu har han fått på sig en sko med en tunn sula. Det är fortfarande lite svullet och varmt på benet och jag tycker han haltar på böjt spår men på rakt spår visar han inget.

Återstår att se vad nästa sak är, imorgon ska jag egentligen få rida honom men får se hur han verkar. Kanske bra att känna på honom ifrån ryggen 😊

Annars får vi åka iväg till hovis igen beroende på vad han tycker eller så får vi kolla upp med veterinär.

Likes

Comments

Postad i: Övrigt

Jag spenderar mitt påsklov på Fuerteventura, Sigge har en välförtjänt vila sen kickar vi igång säsongen med träningar 😃

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Sigge

Glad påsk på er! Solen lyser inte med sin frånvaro men det har jag gjort 😁

De senaste ridturerna har varit bra, första bockningen är gjord och han har varit väldigt pigg 😊

Igår var jag iväg till Göteborg för det är ju Göteborg Horseshow, jag shoppade inget eftersom Sigge fick massa nytt när jag köpte honom. Men mamma köpte en ny hjälm till mig, eftersom vi gick omkull 😑 Morfar tog hand om hästarna igår eftersom vi var hemma vid 3 inatt..

Nu ska jag göra mig klar för påskmiddag hos farmor!

Likes

Comments