Hönsen har det för bra. Gjorde lite rutiner nu i helgen när jag väl är hemma. Sköljde av mat och vatten maskinerna , fyllde på med nytt vatten och gott foder. Plus satte upp en lite hönstavla hos  Kaj och damerna.

Pyssla om getterna med en lite rundvandring på betet. De är faktiskt lydiga och sprang tillbaka till sin hage när de kom för långt bort. Mysdjur.

Likes

Comments

För det snöar. Ingen hit enligt mig , dock är det lagom med snö. Ett tunt täcke räcker gott. Blir det mer avlider jag. Den största nackdelen med mer snö är att hästarna och getterna får svårt att beta. De kommer inte åt gräset under snön om det blir mer.

Jag drog ut i detta väder för att kolla till mina små liv. Getterna brukar vara snabba på att bräcka efter mig , men inget ljud. Gick bort mot deras hage och såg tre små ansikten sticka fram ur gethuset. Tydligen är snö ingen hit för dem heller. Jag gav dem både halm och hö. Hö är den sortens grovfoder de äter mesta av , vilket gör att våmmen arbetar och gör dem varma. Halmen strör jag med så de kan ligga och sova gott.

Tänkte presenterar de små liven. Ester , Doris och Chili. Jag fick dem på en 18 årsfest jag hade med två kompisar. Eftersom jag var den enda som bodde nära , fick jag ta hem getterna. Men det ångrar jag inte. Dem är så nyfikna och social djur. Man blir verkligen glad av dem.

Hönsen fick även komma ut. Detta är då mina unghöns, födda maj , som jag berätta om igår. Denna tuppen heter Kaj och är stor och ståtlig. Sen har han 11 damer att vakta. Jag la ut halm till dem , för att de skulle vilja gå ut och sprätta lite. Fastän  det är lite kyligt så behöver de frisk luft.

Likes

Comments

Det första jag gjorde för att kickstarta min dag var att köpa motorsågsolja och bensin. Låter kanske lite udda men vi har fält träd hela dagen , so thats why. Mammas morbror har en stor och fin gård , med en hel del beten och skog. Så vi skulle helt enkelt såga bort de överflödiga träden . Med sina -7 vart det bara att klä på sig rejällt. Hade dubbelt av allt , till och med vantar. Pappa började såg ner träd, så jag och lillebror plocka ihop grenar i en hög. Stockarna lasta vi upp på en vagn som snart ska klyvs till ved.

Mammas morbror har några High Land Cattle kor. Jag tycker verkligen om denna rasen. Det är en köttras och de är så otroligt fina och lugna.

När jag väl kom hem från skogen, tog jag en tur ut till mina egna djur. Detta är då mina kycklingar. De är födda i maj så de är unghöns kan man säga. I denna gruppen är där 11 hönor och en tupp. Har även en grupp med äldre höns som jag haft i två år. Den gruppen består av en tupp och tre rutinerade hönor.

Jag gjorde lite rutiner när jag var ute hos djuren . Bytte vatten , kolla så det inte hade frusit och fyllde på foder hos hönsen . Getterna gav jag äpplen och hö. Sist men inte minst gödsla jag hos våra hästar , strödde ny halm och fodra. Tänkte lägga upp mer om rutinerna senare.

Imorgon bär det ut i skogen igen och såga bränne. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej alla glada! Jag heter Frida och är 18 år. Jag bor i Skåne och är en glad filur. Mina största intressen är lantbruk , djur och träning. Jag bor på en liten gård där jag har mina små djur. Lite höns , getter och hästar. På helger jobbar jag med grisar.
Så jag tänkte , som en kul grej , att visa lite från lantbruk och djur sidan på bloggen. Dels för att jag älskar mina djur och att jobba med djur och det är kul att visa hur det fungerar.
Här kommer en liten somrig bild på mina getter. Tänkte berätta mer om de i kommande inlägg.

Likes

Comments