Hejsan alla vänner :) Lite update på vad som hänt här borta i solen då. I fredags fick jag en glasbit i foten då en berusad gubbe släppte glaset innan han i baren tog den, vilket han tyckte var väldigt roligt... i vilket fall, glasbiten är fortfarande kvar någonstans men min trogna lärare Maria sa att den kommer ut av sig själv så en får väl se hur det här slutar. Jag gjorde dock ett tappert försök att sterilisera en gaffel med en tändare samt använda handsprit för att det inte skulle bli infekterat, i ett försök att få ut glaset. Det fungerade uppenbarligen inte... Det hjälpte tydligen inte att äta chips eller dricka cola zero men det var ändå värt ett försök.

Så det har hänt i helgen, samt annat med det kan jag inte skriva här 😉 haha nej men så farligt är det inte, bara smått orelevant i detta forum ^^ annars åkte vi till stranden idag och fick ta taxi hem då sista bussen gick 14:40 och vi kom först dit 13 och då skulle vi äta lite mat på en av de närliggande restaurangerna. Stranden är så vacker! Eller, själva stranden är lite sådär men vattnet är fint och solen sken, det var en bra dag på stranden helt enkelt.

Det är nu endast två dagar kvar här, denna dag inkluderad, innan vi ska åka tillbaka till kalla Sverige igen. Jag kan inte tala för Frida, men jag tycker det är väldigt bittersweet, skönt att komma hem men samtidigt kommer jag sakna denna byhålan och de underbara människor jag/vi fått träffa och lära känna här. Sedan är väl vädret inte något att klaga på heller, mellan 25-30grader varje dag och inga moln så långt ögat kan nå (förutom 3 dagar, vilket ändå är acceptabelt) ☺️ det kommer lugnt sagt bli känslosamt att lämna, men tro mig, vi har gjort ett intryck på dessa människor. För oss skandinaver, vi vet hur en festar 😏

I morgon är sista dagen vi är på äldreboendet vilket ni redan vet att vi har mixade känslor om. Men det ska nog bli bra. Om inget annat är det en bra erfarenhet vi fått och det ska inte glömmas, även om det inte varit topnotch.

Jaha, vad ska mer berättas? I morgon ska vi på vår sista karaoke kväll med våra vänner samt äta en "hejdå middag", känner på mig att det kommer bli lika känslosamt som att vi kommer röra om i grytan här 😉 vi ses snart vänner, på torsdag är vi tillbaka i verkligheten, både skola och sedan jobb på fredagen. Hemtjänsten, har ni saknat oss?

Ciao tills nästa gång,
Stephanie & Frida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan alla vänner :) Jaha, då har det gått omkring 1,5 vecka kanske sedan senaste inlägget, skäms nästan för det. Nästan. Det har dock inte hänt speciellt mycket, det största var att lärarna (Annika, Maria, Kicki och Sara) kom hit och hälsade på i fyra dagar vilket var väldigt uppskattat :D De verkade ha samma uppfattning som oss vad gäller äldreboendet vilket blev som en liten bekräftelse av hur vi själva upplevde det. Lärarna anlände då på måndagen men besökte oss först på tisdagen, de kom till äldreboendet, vi åkte med dem tillbaka in till Barcellona Pozzo di Gotto för att äta lunch. Sedan gick vi skilda vägar då Frida och jag skulle träna och de skulle till stranden. Vi möttes upp senare för att äta glass i briosh(?) samt att jag och Frida skulle följa med på deras aperitivo (kan säga att det är italiens motsvarighet till våran "afterwork"). Lärarna åkte tillbaka till deras hotell medan några av oss stannade kvar för karaoke kväll.

Dagen efter följde vi med lärarna och besökte ett annat äldre boende i Barcellona P.G. (behövde därmed inte gå till APL äldreboendet) vilket såg betydligt bättre ut än där vi jobbade. Det såg fräschare ut, de äldres integritet respekterades på ett annat sätt och medicinen verkade vara mer organiserad samt att de var inlåsta. Hygienen verkade också till viss del aningen bättre.

Efter äldreboendet lunchade vi tillsammans igen sedan möttes vi upp igen senare för att åka upp i bergen och besöla Jalari Park Museum vilket var ett park musem med väldigt djupa tankar. Det handlade mycket om kärlek, det onda mot det goda, hopp och tro, det fanns även en del metaforer som att vattnet är kärleken som omringar kvinnan eller något liknande.. Det var även mycket mytologi men även en del vetenskap som med the big bang. Lite gott och blandat alltså! Kommer bilder från det lite senare.

På torsdagen var det tillbaka till verkligheten och det var då dags att åka tillbaka till äldreboendet. Nu fick vi lite mer att göra men samtidigt inte. Tiden gick och går fortfarande långsamt där även fast vi bara är där omkring 4 timmar/dag. Tur nog att vi har Dorina där, den enda som kan hyfsat bra engelska där, då en kan prata med henne. Vi kommer dock sakna vissa av de äldre och exempelvis Dorina men det kommer också bli skönt att inte behöva gå dit längre då det skiljer sig så mycket från hur vi har det i Sverige. Men det är en god erfarenhet att ha med sig i ryggsäcken som jag så checkt uttrycker mig.

Nu är det den 26/5 kl. 15:25 vilket betyder att det endast är 5 dagar kvar tills vi är tillbaka i kära Sverige igen och endast 2 APL dagar kvar. Tiden har gått fort även fast det vissa perioder kändes som en evighet innan vi skulle tillbaka till det vi är bekväma med och känner till. 5 dagar, känns som att det går lite för snabbt nu ^^

Ahaja, här kommer lite bilder från Jalari Park Museum för det är de enda slags bilderna jag har som är nya :)

Ciao tills nästa gång,

Stephanie & Frida :)

Likes

Comments

Sadly not writing in English today because well, I'm feeling lazy. Might add it later in a separate post :)

Hejsan alla vänner :) Blev inget inlägg igår då det inte fanns så mycket nytt att skriva om timmarna på äldreboendet, utan det kunde kombineras med dagens inlägg. Så igår gjorde vi egentligen inte så mycket, bussarna verkar gå lite som de vill här så ibland kommer vi i tid men oftast gör vi inte det. Bussen ska egentligen gå 7:45 nästan precis utanför där vi bor, men ibland går den senare och även fast det är lördag ska de gå som vanligt men den gick först ca 8:20 och vi börjar egentligen 8:00. I vilket fall som helst så gjorde vi inte så mycket, jag och Frida fick vara tillsammans hela passet för en gångs skull. Under "social tid" eller vad en ska kalla det för, en del äldre är i en sorts samlingssal där de spelas musik och de äldre kan umgås, deras anhöriga kommer även dit. Me being me började dansa någon fejk irländsks riverdance, vilket fick gänget att (mer eller mindre) klappa takt och en underbart söt tant började vicka lite på höfterna efter en stund. Jag och Frida tog oss uppgiften att dansa med de äldre, även de som sitter i rullstol vilket alla utom de anhöriga verkade tycka om, de kollar mer på oss konstigt.. Personalen verkade gilla det så mycket att de bad oss göra samma sak idag.

Så, idag gjorde vi fyra saker, vi matade, dansade, blockade bort disk från frukosten och stötte vid gå-träning. Då jag och Frida egentligen kan mer om hygien, bemötande osv känner vi att vi ändå kan hjälpa till med lite mera än bara det, men när vi frågar säger de att det inte finns något mer att göra, inte ens i köket. En känner sig lite inkompetent när en står/går omkring i ca 2,5 timmar och gör absolut ingenting (om en inte räknar med små dansande i sammanlagt 10 minuter...), speciellt när det är några anhöriga som kollar på och undrar vad f*n en gör där och dessutom när en inte kan varken prata eller förstå italienska. Sen så använder vi oss en del av google translate för att kommunicera men det förstår nog inte dem så de kanske tror att vi håller på med mobilerna för att vi inte har något bättre för oss, vilket inte känns helt bra det heller.

Som vi nämnt tidigare bemöter och behandlar de dem äldre på ett annat sätt än vad vi gör i Sverige, inte så sällan på sätt som inte känns bra för oss att göra likadant på. I Sverige har vi exempelvis självbestämmanderätt så vi kan inte tvinga dem att göra saker mot deras vilja (vilket jag är hyfsat säker på att alla som läser detta redan vet). Det finns en tant som inte vill äta under lunchen, denna tant skulle jag mata men hon vill som sagt inte äta och mer eller mindre puttar bort skeden med mat från henne. De ville då att jag skulle använda andra metoder till att få henne att äta, för mat måste hon ju få i sig. Dessa metoder kändes dock inte helt rätt för mig, vilket jag tror personalen såg, så de fick de ta över för mig och jag fick mata en annan rar tant. Personalen blev väl inte så glad över detta och det känns som att de tycker att jag/vi är lite mesiga då vi säger "tack, varsågod" (vilket de också gör) men vi ger dem lite mer tid att exempelvis äta än vad de gör. Sedan får en väl tänka att de har lite personal och jämförelsevis många äldre att ta hand om vilket då också leder till tidsbrist. Sen kan en också tänka att de känner de äldre bäst och de äldre kanske är vana vid det men vi som vet/känner till/har sett bättre rynkar på pannan och undrar vad som händer. Känns detta logiskt eller rörde jag till det jättemycket nu? ^^'

Ta det lugnt, jag är nästan färdig med detta inlägg, lovar! Idag var då sista dagen denna veckan och vi ska dit igen på tisdag vilket betyder att vi nu har två dagar ledigt. Som ni kanske har märkt blev det ingen bild denna gången men i morgon ska vi gå omkring lite i denna byhåla och fota lite så ni får se lite här också. Palermo är liksom old news för er ;) Nu ska vi snart iväg och unna oss pizza :)

Ciao tills nästa gång,

Stephanie & Frida

Likes

Comments

Scroll down for English

Hejsan alla vänner! Har tyvärr ingen bild än av Barcellona Pozzo så här är en "gammal" bild från tiden i Palermo ^^ Så idag var andra dagen av praktiken och som Frida skrev i gårdagens inlägg var det stora skillnader vad gäller hur vi hanterar hygienen och att de då inte förhåller sig till samma (eller egentligen någon) form av basala hygienrutiner. För att Frida och jag skulle kunna göra som vi gör i Sverige, vad gäller basala hygienrutiner, gick vi i går och köpte både handsprit (som luktar väldigt likt munskölj samt är lite klibbig när den sjunkit in i huden) och handskar som vi då hade med oss till äldreboendet. Idag märkte jag även skillnader vad gäller deras läkemedelshantering, de har exempelvis inget lås, eller inget lås de använder när vi är där, till läkemedelsrummet, dörrarna till förråden i rummet står också öppna så egentligen skulle vem som helst kunna ta läkemedel därifrån. Läkemedelsrummet är i och för sig precis mittemot där chefen sitter men hon är ju inte alltid på sitt kontor - vem vet, rummet kanske är låst då när ingen kan "övervaka" det? Sedan är det även skillnader vad gäller hantering av läkemedel/medicinska uppgifter från en hygieniskt vinkel.

Jaha, vad kan en mer säga om dessa arbetstimmar? För första gången i mitt liv fick jag en genuin applåd av en tant för att jag gick runt och delade ut skedar till dem som inte hade någon, vilket kändes bra haha Vi ska få gå med någon ny imon också då i alla fall en av dem som vi gått med igår och idag inte kommer imon, undra hur detta ska gå?? MÅTTE DET VARA NÅGON SOM KAN ENGELSKA.

Annars idag har det inte hänt så mycket, skulle försöka ta ut pengar i en bankomat då vi behöver kontanter i denna byhåla men är det någon bankomat som accepterar våra kort? NEHEDÅ. Fick ringa till banken i Sverige bara för att höra att det inte ska vara några problem med våra kort och att vi får prova någon annan bankomat... Måste tillägga att kvinnan jag pratade med var väldigt vänlig och hjälpsam trotts att jag kanske fick henne att framstå som annat i min förra mening.. Så det blir planen i morgon, hitta en nedrans bankomat som accepterar våra bankkort för det de are.

Förutom det så ska Frida ut på salsa men jag personligen känner inte riktigt för salsa och bara att stå och titta på/försöka vara social bland icke-engelsktalande känns ju inte så tilltalande om jag ska vara ärlig... Men vi får väl se ^^'

Ciao tills nästa gång,

Stephanie & Frida

PS. Jag har fått SÅ MÅNGA myggbett sedan vi kom till Barcellona Pozzo och jag är inte ett fan av dem.. DS:

//

Hello there friends! Unfortunately I don't have any pictures of Barcellona Pozzo yet så here is an "old" picture from the time in Palermo ^^ So, today was the second day at the internship and as Frida wrote in the last post, there's big differences between how we in Sweden handle hygiene and that they don't have the same (or any) basic hygiene routines. To make it possible for Frida and I to do as we do in Sweden when it comes to basic hygiene routines, we went out and bought hand sanitizer (that smells a lot like mouthwash and feels kinda sticky after it's sunk into the skin) and gloves that we then had with us to and at the nursing home. Today I also noticed differences regarding how they handle their medicine - there's for example no lock, or at least not that's being used when we're there, to the room where the medicines are, neither are there locks used for the cabinets inside the room so anyone could basically go in and take whatever they want. Though the boss's office is right opposite the medicine room and her door i also open so she'll see if anyone goes in there that's not supposed to, then again, she's not always there so maybe they lock it when no one can keep an eye on it? There's also some differences when it comes to handling medicine/doing medical assignments out of a hygienic perspective.

What more can I say about these working hours? For the first time in my life I got a genuine applause from an old lady just because I was handing out spoons to the ones that didn't have one, which felt nice haha We're also going to be with someone else tomorrow due to at least one of the women we've been with yesterday and today isn't coming tomorrow, wonder how that'll go?? PLEASE LET IT BE SOMEONE WHOM KNOWS ENGLISH.

Nothing else really happy other than that. Well, we tried to take out money from an ATM simply because we need cash in this little village, but is there an ATM that accepts our bankcards? NO. Had to call the bank in Sweden just to hear that there shouldn't be a problem and that we'll have to try some other ATMs.. Have to add that the woman I spoke to was very friendly and helpful, even though I might've made her out to be something else in my last sentence.. So the plan for tomorrow will probably be to find one goddamn ATM that'll accepts our bankcards for what they are.

Apart from that, Frida is going out for sals later but I personally don't feel like salsa and just to stand and watch/try and socialize with people that doesn't speak english doesn't really fell all that appealing right now if I'm being honest... But we'll see what happens ^^

Ciao until next time,

Stephanie & Frida

PS. I have gotten SO MANY mosquito bites since coming to Barcellona Pozzo and I'm not a fan of it at all.. DS

Likes

Comments

Hej på er!

Här kommer lite bilder från äldreboendet i Barcellona Pozzo Di Gotto. Ska berätta lite om första dagen med. Jag och Stephanie skulle ta bussen till äldreboendet, när vi kommer dit så säger han bakom kassan att man inte kan köpa biljett med kort, så jag får springa tillbaka och hämta kontanter, det löste sig och jag fick köpt min biljett.

När vi kommer fram till boendet så tar chefen hand om oss och visar vart vi ska, hon säger att vi ska bara följa med och kolla på hur de gör första dagen. Vi får hänga med två jätte trevliga kvinnor, vi inser snabbt att de gör på helt annat sätt vid hygienen och de följer inte de basala hygien rutiner som vi gör i Sverige. Det finns även inte höjbara sängar, liftar etc och de gör tunga lyft med kroppen. Kvinnan (jag kommer ej ihåg hennes namn) jag gick bredvid berätta för mig att hon har ont i ryggen, när jag talade om att vi har hjälpmedel som underlättar tunga moment.

Jag kommunicerade mycket med google translate, för de talar ingen engelska majoriteten av både personal och boende. Vad jag kunde se första dagen så var det en trevlig stämning och de boende verkade lunga och tillfreds. Jag hjälpte till med matningar, skala päron och att gå träna de boende, medan Stephanie hjälpte till att bädda sängar och en med ombyte. En annan sak som kan vara värd att berätta är att de kan vara tre personer i ett rum. Alltså har det inget privatliv vid ombyte och annat.

Imorgon är en ny dag och vi får se vad vi kommer att få göra då! Ciao

Likes

Comments

Sorry for the bad quality, these were taken from the train on our way to Barcellona Pozzo di Gotto and it's quite hard to get a clean photo whilst moving + the window were obviously very dirty - so no, that's not your screen.^^

Hejsan kära vänner :) Idag är tekniskt sätt andra dagen här i Barcellona Pozzo di Gotto (kunde inte namnet varit liiiiite längre?), då vi anlände hit med tåg igår ca 12:25 på dagen. Där mötte Errol, vår kontakt person här, upp oss och tog oss till Lidl för att handla lite små saker - blev ägg, chips, jordnötsbågar, vatten, bueno choklad (ett fem pack) samt vanlig pepsi då pepsi max inte fanns.

Sedan efter vi varit på vårt rum i lägenheten, då jag skulle skriva en av inlämningarna jag ännu inte fått gjort, men var för trött så kollade på en serie i stället. Hur som helst, efter en stund ville Frida gå ut och upptäcka lite men när vi skulle få upp våran italienska ytterdörr råkade Frida låsa den och den kan tydligen bara låsas upp från utsidan så vi var inlåsta tills de andra två vi bor med kom hem, vilket var efter vi somnat.

Idag fick vi en rundvisning av en finska vid namn Miina som kunde svenska, vilket förenklade saken något otroligt - 99.999% av alla italienare vi träffat är verkligen dåliga på engelska, så kommunikationen är lite sådär. När Miina visat färdigt - där vi handlar, "bar" gatan, apotek, bästa ställena för frukost respektive take-away lunch osv -, skulle Frida till gymmet och då jag har mina j***a blåsor på tårna och knappt kan ha skor på mig, bestämde jag mig för att gå och köpa lite frukt, toalettpapper samt vatten. Gick vilse direkt, hittade inte fruktmarknaden-saken, så där gick jag, i drygt en timme utan att veta vart jag var och affären för toapapper, mat och vatten skulle snart stänga. Jag kände att jag behövde få gjort något vettigt innan Frida kom tillbaka från gymmet. med ca 25 minuter till godo, hittade jag affären i alla fall och släpade de himla vattenflaskorna på 7,5kg tillbaka till lägenheten. Kan ju säga så här, jag behövde duscha när jag kom dit.

Frida kom tillbaka från gymet och sa att det var helt okej, men att hon ska prova det andra gymmet i denna charmiga byhåla också, bara för att se vilket som faktiskt är bäst och mest värt att lägga pengarna på.

Nu lite senare har vi även varigt på introduktionen vid ERASMUS kontor, tre lärare från Sverige car med också men de kunde inte hålla koll på tiden (de hade i själva verket missförstått vilken tid de skulle vara där) så vi fick vänta i ca 40 minuter på dem. Nino, han som håll presntationen, berättade lite om ERASMUS och sen att vi ska få en introduktion i morgon på APL platsen och tillsammans med någon från ERSAMUS och därmed inte börja själva APLen förens på onsdag.

Tills nästa gång,

Stephanie & Frida :)

//

Hello dear friends :) Today is technically the second day here in Barcellona Pozzo di Gotto (couldn't the name have been a liiiiittle longer??), since we arrived by train yesterday around 12:25am. Errol, our contact person here, met up with us and drove us to Lidl to get some necessities - eggs, chips, peanutrings, water, a 5-pack bueno chocolate and regular pepsi since there weren't any pepsi max.

Then after we've been in our room at our apartment, which we share with two other girls from Austria, due to me wanting to write on an essay I'm yet to have sent in, though I was too tired to write so I watched a tv-show instead. Anyways, Frida wanted to go out and look around here, but when we tried to open our Italian front-door, she acciddentally locked it and it can only be unlocked from the outside so we were locked in, until the other two girls got back which weren't until after we've fallen asleep.

What about today? Well a finish woman named Miina showed us around the little town, and she could speak Swedish so that made everything a whole lot simpler - considering about 99.99999% of the Italians we've met doesn't know English either at all or very very poorly. When Miina had showed us where the supermarket, pharmacy, the best places to get breakfast and take-away lunch, the "bar" street etc, Frida wanted to go to the gym. But since I have my goddamn blisters on my toes and barley can have shoes on, I thought it'd be best if I went and got some more water, toilet paper and some fruit and veggies from the market. I got lost right away and couldn't find the fruitmarket-thing. So there I walked for around an hour without knowing where I was and knowing the store is about to close. I felt as though I had to get something done before Frida came back from the gym. With around 25 minutes to spare, I got to the store, got my things and dragged the flipping 7.5kg worth of water back to the apartment. Let's just say that I was in the need of a shower once I got back...

Frida came back from the gym and said it was okay, but that she would try out the other gym in this charming old town, just to see which one's actually the best and worth the money.

Now some time later, we've also been to the introduction at ERASMUS office, three teachers from Sweden were there as well but they couldn't make sure to be on time (they had actually missunderstood the times) so we had to wait for them for around 40 minutes. Nino, the man holding the presentation, told us a little about ERASMUS and said that we're getting an introduktion at the place hosting our APL together with someone from ERASMUS, so our actual APL won't start until Wednesday.

Until next time,

Stephanie & Frida

Likes

Comments

Hejsan alla vänner :) igår gjorde vi inte så mycket, vi hittade ett gym men där fick vi bara träna om vi gick på pass vilket vi inte kände för. Sedan skulle vi gå till ett annat gym men det tog oss 3 timmar att inte hitta det så vi gav upp, och gick tillbaka till hotellet. Lunchen den dagen blev activa yoghurt med jordgubb smak samt blåbär samt vatten, bueno choklad och pepsi max. VILKEN LYX!

På kvällen gick vi till en restaurang där en fick förrätt, varmrätt, efterrätt samt vin för €25 vilket vi tyckte var helt okej. En som arbetade där verkade lite flörtig och gav oss gratis vin, fast än ingen av oss egentligen gillar det. Vi började med vitt vin då det var Fridas första val, sedan frågade vi hur mycket rött vin kostade vilket han där flörtiga svarade att det var gratis. Han erbjöd sig även att visa oss till bar gatan, alltså gatan med alla barer (??) samt berättade om det super populära pizza stället vid namn "Frida". När vi skulle gå sa han att vi kunde ta med oss vinflaskan då han "kände sig generös i kväll", safe to say att alla kollade på oss när vi gick längs gatan med en vin flaska i handen som vi drack direkt ur... Fick även mega blåsor på små tårna vilket jag uppenbarligen tyckte var nödvändigt att berätta för er alla :)

Idag då? Vi var ute och gick till ett ställe med massa glass, sedan gick vi vidare och jag passade på att fota lite (bilder kommer längre ner i inlägget). Jag fick även en high five av en främling efter han kollade på mina celluliter och stretch marks på låren vilket är goals på riktigt liksom, eller? Det är allt vi har att säga denna gången!

Tills nästa gång,

Stephanie & Frida :)

//

Hello friends :) We didn't really do anything yesterday, we found a gym but we could only train there if we took a class which we weren't up for. We then tried to go to a different gym but it took us 3 hours not to find that one either, so we gave up and went back to the hotel. Our lunch that day was activia yoghurt with strawberry and blueberry flavor, along with water, bueno chocolate and pepsi max. WHAT A TREAT!

We went to eat dinner at a restaurant where we got a starter, main and dessert and wine for €25, which we thought was okay. One of the workers were a little flirty and gave us free wine, even though none of us actually likes it. We started off with white wine and then asked if how much red wine would cost to which the flirty worker replied that it's free. He also offered to show us where the bar street is, as in the street with all the bars (??) and told us about a popular pizza place named "Frida". When we were about to leave, he said that we could take the wine bottle with us and it's safe to say that everyone were looking at us when we walked down the street drinking straight from a wine bottle. I also got massive blisters on my little toes, which I apparently thought was necessary to tell all of you :)

What about today? Well we went to an ice cream bar(?) and then walked some more and I took my chance eto take some photos (there some further down on in this post). I also got a high five from a stranger after he looked at my cellulite and strech marks covered thighs which is goals for real, right? That's all we have to say this time!

Until next time,

Stephanie & Frida :)

Here's what I got from the ice cream bar. Pistachio and coffee ice cream in a bun for €2,5 / 25SEK *-*

The entrance to the local school.

Likes

Comments

To read in English, scroll down :)

Hejsan alla, då var det dags att börjar blogga om denna upplevelse. För er som inte vet har jag (Stephanie) och Frida fått möjligheten att ha APL i ett av våra EU länder, detta tack vare en organisation som heter ERASMUS. Idag, 4/5-2017 klockan 01:30 började resan mot flygplatsen och 6:05 lyfte planet till München där vi mellan landade för att sedan åka vidare mot Palermo på Sicilien där vi ska stanna tills på söndag 6/5 för att sedan åka tåg vidare mot Barcellona Posso di Gotto där vi ska ha våran APL. 

Flyget gick bra, och en kände värmen så fort en gick av planet. Errol, vår kontakt person här på Sicilien, sa att det inte kommer finnas AC i Barcellona Pozzo då det är vår och fint väder, problemet är att deras vår är som svensk högsommar vilket, låt oss vara ärliga, sällan någonsin kommer. 

När vi hämtat vårt bagage började det svåra, hur i hela friden skulle vi komma till hotellet?? Taxi? Buss? Slutade med buss då taxin skulle kosta €45 medan bussen kostade €6, vi dock hade vi endast två minuter att hitta bussen och ni kan ju tänka er att vi gick till fel utgång för att sedan se bussen börja åka, dock ropade jag ut "NO" och någon stannade bussen så det gick bra. Men efter bussen skulle vi gå 20 minuter för att komma till hotellet, ni kan väl ge er f*n på att ingen vi frågade om vägvisning kunde engelska, inte ens reportern vi stötte på. 

När vi i 27 graders värme, gått igenom en soptipp (det var egentligen "bara" massa containers längs gatan samt skräp och avföring på gatan), anländer en ganska så svettig Stephanie samt en varm Frida på hotellet och märker att Fridas resväska gått sönder i botten (inget saknades dock). 

Efter vi gjort oss lite fräschare med dusch och ombytte ger vi oss ut på jakt efter mat och annan proviant. Snart nog inser vi att 1) det är siesta och affärer samt restauranger har stängt. 2) det som finns, även det som är stängt, var inte så mycket ändå. Sedan de restauranger vi hittade var vi osäkra på om de är "turist vänliga" eller hur en ska säga, alltså om det är säkert att äta eller om en blir sjuk. Dock är det svårt att veta vad som kommer hända i framtiden men ni förstår vad jag menar. Efter en tid hittar vi någon form av minimarket där vi köper vatten, chips och bueno choklad, alltså allt som är viktigt, vi köpte även lite compeed, huvudvärkstabletter samt solkräm/solskydd.  Men någon restaurang hittar vi inte. Efter att vi nästan blivit på körda 2432 gånger då trafiken här är helt sjuk, gått vilse inne på hotellet två gånger samt ute i vildmarken även känt som utanför hotellet, fått blickar som vi tolkar säger "vad gör ni här???", haft gubbar ropa "Bella" efter oss bestämmer vi oss för att äta på hotellets restaurang - vilken först öppnade 19:30 och klockan var då ca 15:00.. Vi somnade på rummet, helt utslagna av värmen samt antagligen brist på energi. 

Så för att sammanfatta dagen; Flygen gick bra, missade nästan bussen från flygplatsen in till Palermo ytterstad(??), går vilse när vi letar efter hotellet i 27 graders värme samt ca 26kg packning, går genom sopor samt bajs, finner ingen mat, går vilse, hittar mat, äter äckliga chips/snacks, somnar i ca 4 år, vaknar, äter och nu är vi här. Imorgon tänker vi att planen är att gå upp vid 9:00, fördriva tid på rummet tills eftermiddagen för att sedan när det är lite svalare gå ut och hitta något ställe att äta. Närmaste köpcentret är trots allt omkring 1 timme bort med buss men då vi är som vi är skulle vi antagligen ta fel buss eller gå av på fel hållplats så det kanske är bäst att hålla sig borta från det... Jag tänker även försöka fota lite mer imon, men vi får se vad som händer. Här har ni några fler bilder från flyget precis innan vi landar :) 

Till nästa gång,

Stephanie & Frida :)

//

Hello everyone, so it's time to start blogging about this adventure. For those of you unknowing, I (Stephanie) and Frida have gotten the opportunity to have our internship abroad in one of our fellow EU countries, this all thanks to the organisation ERASMUS. Today, 4/5-17 at 1:30am the journey began towards the airport, and the plane left at 6:05am to Munich and from there we left to Palermo in Sicily, where we're staying until Sunday 6/5 when were continuing to Barcellona Posso di Gozzo where our internship will be held.

The flights went well, one could feel the heat in Italy as soon as one stepped off the plane. Errol, our contact person in Sicily, had told us that there won't be any AC where we're staying in Barcellona Posso, seeing as it'll be spring and nice weather. Thought it is indeed nice weather, Italian spring is like the midsummer weather in Sweden and let's be honest, that rarely ever happens, it usually stays around 20-25 degrees and it's not as humid as it is in Italy. 

It's when we've collected our luggage where the difficulties began. How were we going to get to the hotel?? Taxi? By bus? We ended up taking the bus seeing as a taxi would cost €45 whilst taking the bus were only €6. Once we gotten our bus tickets, we only had 2 minutes to fins the bus and you can imagine that we tried to leave through the wrong exit, then running towards the bus we could see it starting to leave, but I yelled "NO" and some man kindly stopped the bus so we could get on it. When we got off the bus we were supposed to ask the locals for direction to the hotel seeing as it was 20 minutes away from the busstop, but of course no one we asked knew english, not even the reporter we bumped into.

After we've walked through dumpsters (not really but there's a lot of massiv dumpsters along the road to the hotel and there's quite a lot of garbage on the sidewalk, along with a bit of feces), a relatively sweaty Stephanie and a warm Frida gets to the hotel, we also notice that one of Fridas had gotten a tear/

Likes

Comments