​Dagarna går så fort nu för tiden. Så jag själv hinner inte riktigt med. Det är så mycket man vill göra. Som man egentligen inte hinner med eller orkar för den delen. Jag är en trött mamma, konstant trött. Med konstant spänningshuvudvärk.  Jag har börjat träna för att få den sortens energi & försöker lätta på alla "måsten". Även minska på allt de negativa. För pga negativa tankar så arbetar kropp & hjärna i full fart i vaket tillstånd. Så det är inte så konstigt jag är trött. & jag får lov att vara trött & ibland lite tråkig. Så jag får ibland säga nej. Inte vilja hitta på några extrema aktiviteter var & varannan dag. Bara sitta hemma & vara (även om jag inte gillar lägenheten). 

Förra veckan var vi hemma nästan hela veckan även helgen. I vanliga fall är vi alltid hos några nära & kära. Sambon hinner knappt hem efter jobbet innan vi ska iväg. Men nu när man varit hemma så händer det saker med Leonora. Ojojoj.. På en vecka lärde hon sig vända på sig från mage till rygg. Bara lite hjälp med lutningen av hårt underlag. Men det mesta ordnar hon själv. Tjejen är så stark i rygg, nacke, ben, ja det mesta. Så hon satt helt själv i närmare 1 minut utan att tippa åt sidorna. & tänderna närmar sig med stormsteg. Vilket gör att det lite extra gnälligt här hemma & oroliga nätter. Som tur är så glömmer både hon & hennes föräldrar det sen, förhoppningsvis. Så att återgå till tiden. Leonora blir 5 månader den 13e. & allt detta har redan hänt. Eftersom jag inte haft barn sedan innan så vet jag ju egentligen ingenting. Som när de sitter själva & när tänder kommer osv. Men jag är en stolt mamma här hemma. Som samtidigt vill stanna tiden lite. För en sådan här utveckling var jag icke beredd på. Men det är kul. Se vad det blir för nya spännande saker framöver.

Även dopet närmar sig. Så idag blir det in & se om det finns någon fin klänning till Donnan hon kan ha på sig. & något fint till herren i hemmet. Mitt är redan införskaffat. Efter det blir det bara hem & mysa. 

Ses förhoppningsvis om några dagar igen! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Det är en fråga jag kan ställa mig själv varje dag. & då överdriver jag inte. 

Jag får känslan att vissa inte kan glädjas åt mig eller min familj. För när jag/vi berättar något som vi är stolta över eller något stort ska hända. Då vill man få ett leende & i bästa fall, ett tack eller  "vad kul". Nej, då ska man få värsta förklaringen på saker & ting. Precis som vi inte redan har tänkt igenom allt eller vet vad det handlar om? Ett exempel är, att vi är i hustankar. Vi började egentligen redan titta hus 2013 men sen flyttade vi till en lägenhet på 80 kvm istället för 65 kvm. & tänkte vi skulle spara pengar. Sedan återupptog vi det 2015. Vi visste redan allt med kontantinsats osv. Vi räknade på det osv. Där var lite komplikationer. Som egentligen hade varit lätta att lösa. Men vi fick en hund som blev allvarligt sjuk & i samma veva blev jag gravid. Så vi lade det lite på hyllan igen. &prioriterade våra pengar på dem istället (hunden & bebisgrejer). 

Så som sagt. Vi vet vad det innebär att skaffa hus. Vi vet att det kostar en del pengar osv. Vi behöver inte höra en hel bibel på vad vi ska veta med lån, pantbrev, elförbrukning, husets värde (i era ögon), amoteringskrav osv. Vi är inte totalt inkompetenta. Så istället för att rabbla upp den där romanen som vi redan vet. Säg "vad kul!". Ja, om ni har hjärta till att glädjas åt oss. 

Ja, jag blir riktigt ledsen &irriterad av att skriva detta. För jag blickar tillbaka till när folk säger till oss. & jag blir stött. För jag tar det personligt. Jag säger inte alla grejer för att höra er förklaring. Då hade jag bett om den. 

Vi kan skrolla tillbaka till det första blogginlägget. Vill jag höra er åsikt, då  ber jag om den!

Nu ska iallafall jag & min lätt uttråkade bebis (extremt gnällig idag) åka till min absolut bästa vän. Som inte har gett upp om mig & har fått mig att förstå. Att hon verkligen är glad för våran skull. I alla lägen. Så tack! <3 

Var även på begravning igår. Stod inte personen jätte nära. men det jag tänkte under hela ceremonin var. Ta vara på varandra! 

Likes

Comments

Detta inlägg kommer skilja sig från de andra två. Det här kommer bli väldigt personligt..

Denna bloggen har jag haft sedan Januari 2015. & nej, den har inte varit tom i över ett år. Här har varit en tiotal inlägg som endast har handlat om vad det är som påverkat mig så illa. & de som läste dessa inläggen, vet att dem var ganska så detaljerade. Det kommer inte detta vara. Då jag har gått ut med bloggen i dagsläget. Jag kommer inte nämna några namn & jag kommer inte förstora upp några grejerna. Men mycket kommer att skrivas. 

Ångest vet många vad det står för, men inte vad det egentligen innebär. Det vet knappt jag heller. Men nu har jag fått den lilla extra skvätten.. Panikångest.

Kommer ihåg känslan när jag började förstå att jag verkligen inte mådde bra. Det var hösten 2014. Innan dess intalade jag mig själv att jag inte var sjuk & alla andra gjorde fel, alltså inte jag.. Även när jag började få hjälp så skyllde jag på alla andra. Det var inte förrän i Januari 2015 Jag började förstå mer & mer. Men även just den tiden är det som utvecklade paniken. Valen jag gjorde då hade aldrig hänt om jag hade varit klar i huvudet. & jag hade idag antagligen inte haft den djupa ångesten. Samtidigt som den vinter har varit fruktansvärd, så har den varit den mest lärorika. Tack vare den tiden har jag förstått. Att oavsett hur nära man är människor. Blod som vatten. Så kan de hugga en i ryggen. & det är det idag som gör att jag inte kan släppa in folk längre. Jag litar inte på någon & sitter därför med extrema tankar.  Sen var där många som inte visste hur det stod till, för jag skämdes för att berätta. " Jag är sjuk, jag lider av ångest." Men även om jag hade sagt det, hade det gjort någon skillnad?.. Spelar idag egentligen ingen roll. Mer än att jag går & grubblar om gammalt dag in & dag ut.  Jag är så rädd & osäker. Så jag kan inte idag säga mina åsikter & tankar ordentligt. För jag vill inte skada någon, så som jag blivit skadad. Jag försöker skydda de jag har i min närhet. För de får inte vara med om det jag fått uppleva. Jag har blivit utnyttjad, manipulerad, tvingad, hotad & orättvist behandlad. & tack vare detta så grubblar jag tills bägaren rinner över. & då kommer paniken. Jag är tacksam att det händer när sambon är hemma. Men jag är ännu mer tacksam för att jag idag kan kontrollera den så pass bra som jag kan. & jag får hjälpen som ska stärka mig. Den största hjälpen är min dotter. Fast det för mig är jobbigt varje dag att vara mamma. Jag måste vara så positiv & rolig som möjligt. För min dotter.

Vill bara lägga till.. Att det är inte fel att vara mamma när man inte är riktigt stabil. För vem är egentligen 100% positiv? även med ett litet liv. 

Likes

Comments

När jag sitter & bara vill skriva här.. Då har min bägare runnit över. Precis som den gjorde sist jag skrev. Det enda problemet är att bägaren töms inte. Utan lite sipprar ur & fort blir den full igen.. Nu är det dags för mig att dela med mig om min åsikt om jämförande. Bland barn specifikt.

Ja, det är lätt man jämnför barn. Oavsett ålder. Medvetet eller omedvetet. Mitt barn har ingen aning om vad som sägs.. ännu. Men ju äldre hon blir, desto mer kommer hon förstå. Så just nu är det mest jobbigt för mig som mamma att höra. Ibland även för pappan.

Jag träffade en bekant på stan igår. Som sa de mest klockrena orden. & som fick mig att tänka, "Så jäkla sant!" & det är det! Det du säger till/om barnet skulle du inte säga till en vuxen. T.ex. Hen säger om barnet "vilka stora fingrar hon/han har." eller "Hon/Han har större huvud än mitt barn'. " Inte skulle jag iallafall få för mig att säga en sådan sak till en vuxen människa. För hur ska man lyckas vända det till något snällt? För mig spelar det ingen roll oavsett vad eller när på dygnet. Kan man inte säga vilka fina fingrar eller huvud hen har. Då bör man nog inte säga något alls. Det handlar även som andra saker självklart. Det handlar om allt från utseende till personlighet. Nu tänker ni väl säkert att detta inte spelar någon som helst roll. & himla löjligt. Men nej, inte för mig! Annars hade jag inte reagerat. Jag kan nog aldrig tänka att jag har jämfört barn på detta vis. Att fråga när andras barn började gå, eller när jag började äta vanlig mat, eller hur mycket hen sov som barn. Det är för att veta lite på ett ungefär när saker & ting kan börja hända & hur de som föräldrar gjorde. Hade jag däremot frågat om ert barn skrattade vid två månaders ålder & inte mitt barn gjorde det. Då är det också en jämförelse. Det kan även hända att jag har sagt så, utan att tänka mig för. Det gör vi ju alla. Men när det kommer upp flera gånger om samma sak. Då jämför man & det blir åt det negativa hållet. För när barnen sen blir större & de får höra dessa saker om & om igen från en vuxen. Då blir det nedvärdering istället. Hade det varit ett barn som säger till ett barn. Då blir det mobbing. Oavsett vad, När barnet blir äldre & förstår. Då blir det inte de positiva tankarna barnen får. & jag som mamma vill aldrig att mitt barn inte ska känna att hon duger eller är vacker! Min flicka är unik. Det finns ingen som henne & därav är hon fin precis som den hon är!

Här är en artikel jag hittade & tyckte var bra. Om just jämförelse mellan barn. 

http://www.aftonbladet.se/wendela/familj/article14335683.ab

Även om jag redan har fått prata ut med  vissa om detta. Så behövde jag skriva här. För det är inte bara jag som upplever det här. Det är även andra föräldrar. 

Likes

Comments

Det är dags för mig att dela med mig av jobbiga tankar. Om mitt föräldraskap & min dotter.

Redan under graviditeten började jag oroa mig för folks tankar & åsikter. För alltid finns där någon som antingen är direkt elak eller lägger sig i alldeles för mycket. Vissa oroade jag med mer för än andra. & ja, det har blivit precis som jag oroade mig för.

Jag är nybliven mamma, jag kan inte allt. & även när Leonora är stor nog att ta hand om sig själv så kommer jag inte kunna allt om föräldraskap. Men jag kämpar med att lära mig. Antingen att läsa mig fram eller av egen känsla. Även av tips från andra föräldrar. Men först & främst försöker jag lära känna min dotter! Men de någon inte ska göra är att säga till mig VAD jag ska göra. Jag gör det som funkar för min donna eller testar mig fram. För att säga vad jag ska göra hjälper inte mig att bli en bättre mamma. Utan jag känner mig mer som en sämre sådan. Så vill man hjälpa. Ge tips! & på ett snällt vis. Inte säga VAD eller SKA. Eller GÖRA! Det som funkat på dina eller ditt barn, funkar kanske inte för min!

Även val jag eller pappan valt till min dotter i dags läget, är våra. Era åsikter som inte gör oss någon nytta eller är snälla. De hör inte hemma att uttalas sig om. Jag skulle inte lägga mig er era!

Gör inte grejer med min dotter som inte vi har godkänt först. Gäller även framtida sådana!

& min dotter. Det är min fina skapelse. Som jag är så stolt över. & hon är det finaste jag har & jag skulle aldrig önska mig något annat. Men om du tycker min dotter inte är jätte söt, eller inte ser ut som en tjej ens. Eller hon är för tjock. Eller något annat som har med hennes utseende att göra. Var tyst! Du sårar inte bara vår flicka (ännu) utan du sårar hennes föräldrar. Mamman i detta hushåll blir jätte ledsen & pappan blir totalt vansinnig!


Likes

Comments