Hej, alla fina människor där ute!

Jag har gått och funderat på olika ämnen jag kan skriva om, och idag ville jag berätta och tipsa er om mina favoritpoddar. Jag själv brukar lyssna på poddar antingen när jag sminkar mig eller också när jag internetshoppar. Tycker det är riktigt mysigt och avslappnande på något sätt då jag är en sån person som inte gillar att kolla på tv överhuvudtaget. Man behöver inte heller koncentrera sig så mycket som när man kollar på ett youtube-klipp till exempel. Och för dig som kanske inte gillar att lyssna på musik när du åker buss/tåg kan det här vara ett bra alternativ. Iallafall, här kommer mina top 5 poddar:- "Mathilda&Andrea"

Två superglada tjejer i 20-års ålder som pratar om tonårsproblem, egna erfarenheter och funderingar. En typisk ungdomspodd skulle jag kalla den. Man kan känna igen sig i väldigt många situationer som de tar upp men även få mycket tips inför till exempel: studenten, vuxenlivet mm. Rekommenderar den starkt.

- "Framgångspodden"

Den brukar jag lyssna mycket på när jag känner att jag behöver få lite inspiration och motivation. Alexander Pärleros är väldigt duktig på att motivera folk tycker jag. I hans podd träffar han Sveriges mest framgångsrika personer: entreprenörer, artister och idrottsprofiler. Brukar du känna dig omotiverad och lat? Då är framgångspodden något för dig!- "Tankar med.."

En riktigt avslappnande podd där PR-geniet Daniel Redgert intervjuar olika kändisar. Podden är välanpassad till olika åldersgrupper och intressen. Daniel intervjuar alla från bloggare och youtube-sjärnor till politiker och författare. En podd värd att lyssna på.

- "Värvet"

Det här är ännu en intervjupodd. Kristoffer Triumf och en intressant gäst, simpelt och bra. Har börjat lyssna på denna podd för bara några dagar sedan och kan redan nu säga att den är superhärlig och lyssna på. Ni som gillar lite längre avsnitt kommer verkligen tycka om "värvet".

- "Sinnessjukt"

En lite mer allvarlig podd som handlar om psykisk ohälsa. Christian Dahlström brukar prata mycket om ångest, depression, social fobi, panikångest och andra former av psykiska problem. Han har mycket tips och lösningar, så du som lider av någon slags psykisk ohälsa borde verkligen ge den en chans.

Det här var mina top 5 poddar, hoppas någon av dem faller er i smaken och tipsa gärna om era favoritpoddar! :)

Ha en fortsatt bra kväll, så hörs vi imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej, alla fina människor där ute!

Jag har gått runt och tänkt på en sak väldigt länge nu. För bara någon vecka sedan var jag utomlands och under den resa hände det sjuka saker. Tänkte berätta lite kort så ni förstår vad det är jag pratar om.

Under en kväll, när jag och en av mina kompisar var ute och utforskade staden, blev vi uppraggade av ett gäng äldre killar. Klockan var ungefär 5 på kvällen, alltså inte alls sent. Vi var varken påverkade eller hade för "lite" kläder (om man ens kan ha det) på oss. De killarna kände alltså att de fick gå fram till oss och bete sig som svin?! Det hjälpte inte att bara gå därifrån för de förföljde oss hela vägen till parken och den läskiga biten var att det inte fanns en enda människa i närheten. Nu när jag tänker efter blir jag rädd för vad som kunde ha hänt mig och min kompis om de killarna var lite mer "på" oss.

Det jag har funderat på är just det här med vad det är som får vissa killar o tro att de kan bete sig på det sättet? Jag förstår inte vart det kommer ifrån. Vårt samhälle utvecklas varje dag, men ändå så lever vi i stenåldern när det kommer till vissa saker. Att en kille inte kan lära sig respekt? Och jag blir så lack när någon säger att "tjejer får tänka på vad de har på sig så slipper de oroa sig för att bli våldtagna". Hur är det logiskt och vad har kläderna med respekt o göra? Uppfostra dina barn rätt och lägg tid på dem istället för att skylla allt på en tjej som gillar korta kjolar.

Jag tycket det är dags o vakna nu, people. Jag ska inte behöva gå runt och tänka på hur jag ser ut och att mina kläder kan vara anledningen till att jag blir våldtagen. Hör ni hur sjukt det faktiskt låter? Jag bryr mig inte om en kille får stånd när han ser mig i min korta klänning, det är fortfarande ingen anledning till att framställa mig som ett sexobjekt.

En grov förändring är vad vårt samhälle behöver just nu.

Likes

Comments

Hej, alla fina människor där ute!

Gårdagen började med en lite längre sovmorgon,då jag skulle träffa S vid 3 tiden i Linköping.
Vi drog en snabbis till gymmet, och jag har verkligen blivit bättre på det här med träning & kost, såå stolt över mig själv. Men iallafall,efter ett kort pass på gymmet vart vi sugna på lite sushi, så vårt nästa stopp blev inget mindre än favoriten "Sushi Yama"! Om ni letar efter ett fräscht ställe med mycket utbud borde ni ge det en chans tycker jag, ni kommer inte ångra er!
Mätta och belåtna gick vi vidare mot bion för att möta I, där vi lite spontant bestämde oss för att se Annabelle 2. Jag personligen älskar skräckfilmer och är rätt kräsen,men just den här föll mig i smaken så kan starkt rekommendera denna!
Efter lite mysigt häng på stationen var det dags för mig att säga hej då till mina frendos och hoppa på bussen. Det vart lite sent, så var hemma vid halv tolv,men hade världens bästa dag,verkligen. Man får ju ta vara på de sista sommarkvällarna nu, innan skolan kör igång igen.

Det var allt för mig, see ya!

Likes

Comments