Instagram Snapchat Facebook

Hejsan allihopa!

Idag är det måndag igen och skolan är tillbaks efter ett två dagars ledighet. Agrhhhh vad jag hatar måndagar! Inte nog med att skolan börjar, så behöver man också vakna tidigt. Dessutom har jag sex lektioner, långa och ointressanta. Om jag kunde så skulle jag nog ändrat mitt schema så att det inte var så hopklämd och mycket fakta lektioner. Om vi har tur så har vi 5 minuter mellan lektionerna som vi kan andas och ta det lugnt på. Har vi otur så är det nollbyte (ingen "rast" mellan lektionerna). Om vi hade haft mer tid mellan varje lektion skulle vi kunna ta lite frisk och luft, kanske till och med äta någon frukt. Detta kan göra att man koncentrera bättre på lektionerna och får in mer fakta i huvudet. Då kanske man lär sig mer och slipper plugga så mycket till proven. Man kanske till och med får bättre betyg i slutänden.

Jag började med klasstimme, där pratade min klass pratade om att tjäna pengar till klasskassan eftersom att våran klass faktiskt vill åka någonstans i slutet av nian. Såklart kom vi jättelångt med vår diskussion om insamling av pengar. Aja, iallafall, det slutade med att några tjejer blev sura på varandra (oj, damp?) Mitt i klassens snack om insamlingen av pengar gick brandalarmet, trodde mitt hjärta skulle stanna av den chocken jag fick. Min klass och två andra klasser skulle gå ut på samma trappa på samma våning och våningen över ska ju självklart typ 60 stycken till gå ner för trappan (hinner ju brinna till döds innan jag kom ut). Först trodde jag legit att någon hade satt eld på skolan, hoppades typ på det (är redan trött på skolan, lol). Näh men det var bara brandövning, synd.

Efter det hade vi simning och jag kunde inte vara med för att jag var förkyld (det var jag faktiskt). Men eftersom jag och min kompis Elin inte kunde delta på simningen var vi tvungna att gå cooper-rundan. För er som inte vet vad det är, så är det helt enkelt talat bara en 2 km runda som vi springer varje år för att "testa" vår kondis.

Sedan efter simningen hade jag spanska, vi skulle göra vår låt. Låten skulle handla om vad jag gillar och inte gillar. Dessutom skulle jag också ha med alla personliga pronomen. Att skriva texten var inte det svåra, utan att sjunga låten var nog det svåraste. Med tanke på att jag låter som ett tondövt litet barn som skriker när jag sjunger gör ju det inte ett dugg bättre. På denna lektionen släpptes nämligen BTS nya låt ut också😍. För er som inte vet vem BTS är, så är BTS ett sydkoreansk band som har sju medlemmar från åldern 20-25. De är väldigt kända, de vann Billboard Music Awards detta året. Iallafall var jag bara tvungen att lyssna på deras låt så fort den släpptes, så jag pausade allt jag höll på med och tog ca en fyra minuters paus för att kunna se videon. Det var värt det med kan jag säga!

På eftermiddagen hade vi skolfotografering, kul! Men min klass hade nämligen från början av åttan bestämt att vi alla skulle ha matchande tröjor (klasströjor). Tjejerna skulle dessutom ha vita byxor och killarna skulle ha svarta byxor. Min klass beställde också bandanas så alla verkligen skulle matcha från top till tå. När vi kom till skolan denna morgonen stirrade alla häpnadsväckande och vi fick många komplimanger från lärare och elever. SÅKLART var det många som var avundsjuka och sa att vi hade snott deras idé. Idén vi kom på i åttan sa de att vi hade snott från de?? Men skolfotot med klassen blev lyckat, dock kommer det enskilda porträttet se ut som bajs (det gör det alltid).


Detta var en liten sammanfattning på vilka roliga saker jag gjorde i skolan idag, andra dagar kanske jag inte ha något roligt alls att berätta om. Det är därför jag inte uppdaterar varje dag. Hoppas iallafall ni har haft en bra dag och att er vecka fortsätter att vara lika rolig och bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den elfte september 2001, för exakt sexton år sen kapades fyra amerikanska passagerareflygplan, vilket ledde till att två plan flög in i World Trade Centers tvillingtorn i Manhattan, New York. Den tredje i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och den fjärde på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania.  Alla berörda upplevde blandade känslor. Chock, panik, tårar, rädsla och många mer känslor uppkom.

American Airlines flight elva var ett av de planen som blev kapade och flög in i ett av tvillingtornen. Planet gick från Logan International Airport Boston, Massachusetts till Los Angeles International Airport och skulle ha landat 07:59 lokal tid. Planet tros vara kapat 08:14. 17 minuter efter planet flög in i det norra tornet, flög United Airlines flight 175 in i det södra tornet. Fem stycken av de som kapade planen har identifierats. Fyra var Saudier och en var Egyptier. Egyptern Muhammed Atta var ledare för terrorattackerna och var också en av ledarna som styrde ett av de planen som flög in i tvillingtornen.

Några ord från Muhammed:

- Vi har några plan. Var bara tysta så kommer vi att vara okej. Vi återvänder till flygplatsen, säger Muhammed på bandet och fortsätter:

- Rör er inte. Allt kommer att bli okej. Om ni försöker göra något kommer ni att skada er själva och flygplanet. Var bara tysta.

Under hela terrorattentatet förlorade ungefär 2700 till 3000 människor livet  men också de 19 terroristerna som kapade planen. Den största andel av döda var de som var fångade i det norra tornet, ovanför eller nära kraschzonen. Människor fick besluten att antingen brinna till döds eller hoppa mot en säker död, de visste att deras liv började dra mot sitt slut. Andra dog av rökgasförgiftning, brännskador eller så dog de när tornet föll.

Det södra tornet hann till en viss del evakueras innan tornet föll. 700 personer miste sitt liv när det föll. Fler av de dog var  brandmän och andra hjälparbetare när tornet föll på sin sydvästra sida, klockan 9.03 lokal tid.

Personerna som var på plats när de två passagerareflygplan i World Trade Center tvillingtornen måste har blivit förskräckta. Iallafall de som såg händelsen, människor sprang för sitt liv i hopp om att tornen inte skulle rasa på dem. Det kändes verkligen som världen föll i splitter. Denna händelsen räknas som den största terrorattentatet i världshistorien och är en av de mest viktigaste händelserna i denna tiden.

Denna händelsen har gett mig en stor chock, än idag är jag forfarande helt chockad av att man bara kan ta helt oskyldiga liv, förstöra världen och skapa djup sorg hos många människor. Jag hoppas att de som har ansvar för terrorattentatet verkligen tar och tänker till, innan de tar oskyldiga liv och sätter människor i sorg.FOTO: Getty

Foto: Suzanne Plunkett/AP

Foto : Aftonbladet

Likes

Comments

Idag som vanligt steg jag upp 6:30 åt frukost, borstade tänderna och allt sånt. Jag cyklade till skolan i duggregn (hade självklart inte smink på mig) och började första lektionen 8:00 då vi hade klasstid. Hade totalt 6 lektioner idag (dryga af). Slutade 15:20 och gick direkt till gymmet. På gymmet sprang jag i en halvtimme för att jag hade utvecklingssamtal vid 16:30. Utvecklingssamtalet var ju stelt som vanligt, ni vet ju hur det är. Vi snackade också om mina betyg (what a surprise) och gymnasiet (går ju sista året i grundskolan, a.k.a nian) Iallafall idag hände ingenting intressant. Hoppas nästa blogginlägg blir bättre!

(Sorry för lack på bilder, är ju ny, så får ta lite mer selfies osånt från och med nu)
Åh, vad jag saknar Vietnam! Vill så gärna bara spola tillbaka tiden där allt ångest och stress verkligen inte fanns. Där man bara kunde ta det lugnt, äta god mat och ha det kul! 

Resan till Vietnam tog en hel dag. Vi mellanlandade bara tre gånger och där hade vi oftast två timmar på att ta oss till nästa gate. Det började med att vi vaknade kl 02:30 på morgonen (om man ens kan kalla det morgon, hahahah). Vi åt frulle, tog på oss kläderna och fixade de sista sakerna som behövde fixas. Kl 03.00 plingade på dörren och där stod mormor & morfar. Att dom ens steg upp vid den tiden bara för att vinka av oss, mormor började nästan gråta för att hon inte skulle få se oss på 6 veckor. Kl 04:00 tog vi resväskorna och började vi vår 6 veckors härliga resa!

Efter sex år var vi äntligen tillbaka. När vi kom fram till Vietnam var det 35 grader självklart så att man inte jeansbyxor, t-shirt och en hoodie på sig. Dog verkligen av värmen (no joke). Iallafall vårt första stopp var i Hanoi, där hälsade vi på mammas släkt. Vi var där i 2 veckor-ish. Mamma sa att vi inte fick shoppa där men att vi skulle vänta tills vi kom till vårt sista stopp, Ho Chi Minh City. 4 veckors lidande innan jag fick shoppa kändes som en oändlighet.

Vårt andra stopp var det stället som verkligen hade sol och bad, staden Danang. Danang låg vid kusten i mitten av Vietnam. Vi bodde på ett hotell i 13 dagar, vart av de 13 dagarna regnade det bara 5 dagar. Resten av dagarna så badade och solade vi. Mamma och hennes kompisar hade innan resan planerat att de alla skulle mötas i Danang, så totalt var vi 50 personer på semester där, snackar om pengar inkomst till landet hahaha.

Finally, sista stoppet staden Ho Chi Minh City, som jag har längtat asså!  Först hälsade vi på pappas släkt som bodde 2 timmar där ifrån. Där var vi i en vecka-ish. Sedan drog vi äntligen till Ho Chi Minh City, the love of my life. Iallafall där shoppade jag in som i sjutton (skräll). Åt go mat och besökte ett museum, Vietnam Kriget. Vi var där i 4 timmar på en solig dag, snackar om att behöva vatten! Gud det var så varmt och fullt. Jag gick bara runt i två timmar sedan orkade jag inte mer, så jag satt mig på en bänk tills vi skulle därifrån.

Sammanfattningsvis var resan verkligen härlig och var väl behövande efter ett år i skolan hahah.

Likes

Comments