Brukar alltid försöka göra en liten "bucketlist" inför det nya året, må vara en kliché, men på detta sätt uppmuntrar jag mig själv att gå ut mer & göra saker. + Att ha denna under långtråkiga dagar är guldvärt. Nedan har jag listat upp alla punkter jag ska försöka ta mig igenom år 2017.

1. Åk till en helt ny stad - kan vara i Sverige men även utomlands

2. Läs en ny bok varje månad - förbättrar ordförrådet

3. Ta högskoleprovet

4. Rensa garderoben och donera/sälja alla kläder jag inte längre använder

5. Dela en flaska vitt med någon, på ett tak

6. Bjud mina föräldrar på en fin middag, antingen ska jag laga maten eller så tar jag ut de på någon restaurang

7. Donera blod och

8. Engagera dig i ett ungdomsförbund

9. Var med i demonstrationer och/eller protester

10. Åk till ett konstmuseum och besök utställningarna ensam

11. Spendera allt för mycket pengar på en utekväll

12. Tatuera mig

13. Besök åtminstone 2 festivaler


Likes

Comments

Längtar tills jag faktiskt blir myndig. Förutom at man får gå ut lagligt och ta körkort så får jag faktiskt tatuera mig. Har alltid velat "gadda" mig - sedan tidig ålder. Men på senaste har det nästintill blivit ett "behov". Räknar ned dagarna tills jag faktiskt får, lagligt, tatuera mig utan min vårdnadshavares tillstånd. Har redan 3st tatueringar jag vill sätta på min kropp.

Tre stycken svalor - Dessa ska sitta på vänster revben och svalorna ska vara siluetter. Dessa tre svalor symboliserar min mamma, pappa & storasyster. Jag valde svalor på grund av att de är flyttfåglar. De behöver förflytta sig för att överleva. En fånig men ändå betydelsefull parallell till detta är att jag inte kan stanna kvar på samma plats livet ut. Älskar att resa & bemöta nya människor och kulturer. Samtidigt som fåglarna är flockdjur - värdesätter familj & vänner mer än något annat.

Venustecknet - Aka "kvinnosymbolen". Denna vill jag ha på insidan av vänster arm. Denna tatuering vill jag ha eftersom att kampen för kvinnor är så pass viktigt för mig. Denna tatuering kommer vara den minsta och kommer vara på 2.5-3cm stor

Växter - Antingen rosor eller olika typer av blad. Dessa ska inte vara skuggade utan det ska vara "rena" och väldigt enkla linjer. Denna tatuering ska antingen vara emellan och under brösten eller så kommer den vara runt det högra bröstet.

Ingen av mina tatueringar kommer ha färg, då jag anser att det lätt kan se "plottrigt" ut om tatueringarna blir fler. Samtidigt vill jag att tatueringarna ska vara enkla att "dölja". Därav de utvalda platserna. Vet ännu inte i vilken studio dessa ska bli gjorda på. Om någon av er vet någon bra studio kan ni mer än gärna få höra av er.


Likes

Comments

DAGENS, PSYKISKT MÅENDE

Gokväll på er nattugglor - hur har kvällen behandlat er? Förhoppningsvis bra. Är otroligt kass på att uppdatera denna blogg då jag anser att jag inte har något intressant att dela med mig men här sitter jag en gång till. Försöker få ned alla mina tankar till rimliga meningar som kan betyda något.

Självkärlek och respekt, två ord som har hundratals heterogena definitioner. Däremot tänkte jag bryta ned dessa ord och förklara varför dessa är så pass viktiga - för att göra detta har jag valt att dela med mig av personliga erfarenheter och upplevelser. Låt oss inte göra det mer långdraget än vad det redan är, vi kör.

Självkärlek betyder för mig, en acceptans mot dig själv. En förståelse till att du är vem du är & sedan acceptans. Förståelsen att man själv inte är "fläckfri" men att man trots det förtjänar det bästa.

Självrespekt handlar mest om att du som person inte förtjänar att ta skit - ursäkta ordspråket. Att man förstår ens värde som individ och att inte tillåta någon annan förminska dig.

Dessa två anser jag personligen börja "svaja" under tonåren. Detta upplevde jag när jag fyllt 16. Jag blev så indragen i tanken av att självrespekt & kärlek kunde finnas hos andra. Hur de "värdesatte" mig. Deras definitionen och deras ord blev min bekräftelse och min sanning. Vänskapskretsen bredda ut sig, men mängden av "ytliga kontakter" ökade i samma takt. Deras definitioner och åsikter om mig, blev min besatthet. Jag tappade förståelsen om mig själv & därmed min egna självrespekt. När jag inte kunde förstå mig själv och förstå mitt värde miste jag självkärleken.

Romantiseringen av att ha många vänner i ens vänkrets förekommer dagligen. Det kan handla om hur ofta du går ut, vilka du går ut med, hur många du känner och umgås med. Det är så otroligt ytligt och falskt. Detta tänk ledde till att jag själv inte kunde förstå eller definiera mig själv utan andras hjälp.

Man skapar sig själv. Att leva efter detta är så otroligt viktigt, speciellt när man fortfarande ung och mer "lättpåverkad".

Likes

Comments

Imorse bestämde jag mig för att göra något "speciellt" till frukost. Valde alltså att göra bananpannkakor. Har provat ett recept tidigare som är otroligt gott och valde alltså att dela med mig av receptet så att ni kan prova det hemma, lovar att det blir en favorit. Receptet räcker till ca 20 pannkakor och tar ungefär 30 min.

Du kommer att behöva:

2st ägg

2st små bananer

ca 80g smör

2.5dl mjölk, rekommenderar 3%

1 tsk vaniljextrakt

3 tsk bakpulver

3.3 dl mjöl

Börja med att mosa bananerna sedan är det bara att lägga in alla ingredienser i en bunke och blanda emellanåt. Sedan är det bara att steka. Kom ihåg att de ska vara relativt små, som amerikanska pannkakor. Häll alltså inte för mycket av "smeten" i stekpannan. Sedan är det bara att lägga till sylt, keso, sirap eller vad det nu är du föredrar!


Likes

Comments

God eftermiddag! Nu sitter jag med Terese och försöker summera det vi ska ha prov på senare idag. Mitt fokus är inte riktigt på rätt plats och jag kommer på mig själv med att vara fast i alla jule-tankar. Vad ska man köpa? Vad är rimligt att spendera på ens kompis, mamma och släkting? Kommer de uppskatta det man ger de? För at försöka rensa tankarna och ge er några tips och förslag på olika presenter - sedan får ni välja själva vilka/vem som ska bli föremålens mottagare.

1. Varför inte ge en upplevelse? Materiella ting slits ur med tiden men en upplevelse bleknar aldrig ur minnet. Det ka tillexempel vara en vinprovning (Om hen är 18+), en spa upplevelse eller varför inte hoppa fallskärm?

2. Saker till hemmet - tavla, vinställ, doftljus eller något redskap som används i köket. Det uppskattad alltid och kommer garanterat att användas.

3. Leksaker. En leksak ditt småsyskon eller din bror/syster son/dotter önskat sig? Barnens ögon lyser upp trots att den möjligtvis kommer gå sönder eller vara "tråkig" inom de närmaste 2 månaderna.

4. Varför inte köpa ett smycke? Det kan vara hur personligt men även hur opersonligt som helst. Det passar perfekt till en kusin men även ens partner. Motiven på smyckena skiljer sig och de bidrar båda med olika känslor hos den som får presenten.

5. Om personen använder smink är det alltid en toppenidé att ge läppstift eller ögonskuggor/ögonsmink. Då är det lätt att ha i åtanke vilka hudfärger som skulle passa deras hudfärg. Att välja bassmink, concealer eller en Foundation är en större utmaning då man behöver deras exakta ton och underton. Det finns superbra smink för rimligt pris också, prova tillexempel NYX eller Sephoras egna märke.

Likes

Comments

View tracker
DAGENS

Godmorgon alla pigga & raska. Längesedan man skrev på denna plattform. En av mina bekanta har precis börjat komma igång med bloggandet ordentligt just nu & jag fick ett enormt sug av att börja igen.
Däremot har jag inte ett flashigt inlägg att komma med nu i början. Kan helt enkelt säga att jag har många idéer om vad jag vill skriva om nu, när det faktiskt bara är 16 dagar kvar till självaste julafton. Däremot var detta inlägg menat som en typ av "introduktion". Kommer upp ett inlägg nu i eftermiddag, håll utkik!

Likes

Comments

PSYKISKT MÅENDE

Låt mig börja med att inleda med att diagnostisering inte alltid det en person vill ha. Vissa anser att deras möjligheter minskar och att de sätts i ett fack. Många anser även att efter deras diagnostisering börjar de visa fler "symtom" till sin diagnos just för att många anser att diagnosen definierar de och deras kapacitet - jag ser diagnoser på ett annat sätt.

Jag har aldrig blivit given en diagnos. Jag har tagit förgivet att min hjärna inte fungerar som de flestas gör - möjligtvis för att den inte har samma mängd av kemiska substanser som i andras hjärnor? Vet ännu inget om det, har inte gjort en utredning. Däremot vet jag att jag inte mår lika bra som jag egentligen borde göra. Och för att mina närstående inte ska känna sig obekväma när jag har mina "lows", försöker jag hålla upp en slags fasad, så de vet att jag mår bra. Men sanningen att det äter upp en inifrån. känslor blir helt diffusa och allt känns surrealistiskt och förvrängt. Att inte ha någon med liknande upplevelser eller en person med viljan att förstå, har varit lite av min vardag. Majoriteten av personerna jag hållit nära har konstant uppmanat mig att "rycka upp mig", att psykisk ohälsa enbart är en fas, att jag kan ta ur mig detta välmående utan någon hjälp. (Antingen med medicinering eller terapi).

Att känna att majoriteten av ens sociala krets inte förstår en, bidrar till en gnagande känsla av ensamhet/övergivenhet. Man känner sig ensam med detta "tillstånd", att man själv är emot världen och att det är en själv som det är fel på. Att det inte finns några lösningar på ens psykiska problem. Beteendet blir destruktivt: "Varför tänker jag såhär? Varför är jag den enda med dessa tankar och känslor? Vad är det för fel på mig?" - Dessa är tankar som omedvetet återkommer. Det gör det nästintill omöjligt för personen med problem att känna sig förstådd av andra men även göra sig förstådd av sig själv.

Vissa anser att diagnosen är ett sätt att förstå varför man beter sig på ett "speciellt" sätt i vissa situationer. Det för personer att förstå varför de reagerar på vissa saker inte andra gör och så vidare. Det är ett sätt för de att känna sig förstådda och det förser de med en känsla av gemenskap. Samtidigt kan de läsa på om hur de kan må bättre. Vilka terapier eller mediciner som lättar på diagnosens besvärliga symptom. Diagnosen behöver inte vara en definition av en själv, man är mer än så. Men man kan få extra hjälp med skolan tillexempel, på grund av ens psykiska eller fysiska nedsättning försvårar vissa saker. Man kan få hjälp med att må bättre med metoder som är utvecklade för människor med samma tillstånd. Man känner sig förstådd, att inte längre känna den överrumplande känslan över att du är ensam.

För mig är diagnostisering mer än bara en underskrift av en läkare som påstår att du har svårigheter, en annorlunda mängd kemiska substanser i hjärnan eller någon kroppsdel som fungerar abnormalt eller liknande. Diagnosen får många människor att fortsätta.

Du som utomstående, som inte har upplevt liknande känslor eller upplevt liknande händelser har ingen rättighet att förminska deras mående. Förminska inte deras känslor och upplevelser. Säg inte att de överreagerar, påstå inte att "det bara är en fas". Ta deras problem seriöst, oavsett om du förstår eller inte. Att berätta om ens psykiska mående är inte alltid det lättaste att göra.

Likes

Comments

DAGENS

God morgon, klockan är halv åtta och just nu sitter jag på bussen mot Mörby Centrum. På bussen sitter 3st tjejer vid 13 årsåldern och sjunger låtar från den svenska topplistan. De diskuterar låtarnas texter och betydelser och sedan sjunger de med - så jävla söta.

 Känner mig väldigt utvilad och redo för båda examinationerna jag har idag. En debatt på Samhällskunskapen & ett litet men fruktat matematikprov. Pluggade igår men vi får se hur det går idag.  Provet har dock en E-C nivå så känner inte en enorm press på att bästa resultatet, dessutom är det första provet vi har på hela terminen.

I vilket fall som helst vaknade jag runt kl 05:20 och gick upp 10 minuter senare, rotade runt i garderoben och sedan gick jag till köket för att äta frukost. Det blev granola med yoghurt banan & honung och sedan en kopp te. Satt och kollade på olika Youtube videos medans jag åt och det var en sådan bra start på morgonen. Börjar kl 08:20 och nu ska jag återgå till att läsa en bok. Ikväll kommer det ett inlägg om frukostidéer så håll uktik!

Likes

Comments