Det er 8 dager siden sist jeg var her inne. I mellomtiden har jeg lagt nye negler på meg selv, ryddet og vasket en hel del, vært mamma, og konkurrert for å forberede meg selv på proffklasser til neste år, og sovet alt for lite. Jeg merker på kroppen min nå at jeg hadde hatt godt av en sydentur til et sted det hadde gått ann å koble litt mer ut enn her i Norge, men samtidig prioriterer jeg heller pengene til oppstart av denne neglekroken på Slependen, og ferien får heller vente til påsken eller sommeren.

I dag gjorde jeg det skikkelig dårlig, neglene ble alt for tynne og gjennomskinnelige, men igjen er jeg glad for at jeg deltok for å vite hva det bærer ut på til neste år, og all trening er god trening. Jeg ente opp med å måtte bruke en annen modell en planlagt, og kunne derfor ikke få poengvurdering pga en fingertattovering, men det gjorde ikke så mye for min del siden det viktigste var å få delta for å kunne få en visualiseringsopplevelse for neste år.

Jeg tror nok stiletto og det kreative uansett er litt mer meg, jeg liker det litt urealistiske og elsker det kreative fremfor det plaine og vanlige. Og sånnsett tror jeg at det kan gå bedre i dette, til neste år. Og da har jeg jo tross alt holdt på litt lenger enn nå. Ingen fra vårt kull kom på 1. plass virket det som i dag, i NM elevklassen. Men jeg tror alle ble noen erfaringer klokere! Og det blir artig å gå denne veien videre, og se utviklingen det neste året frem nå. Både for meg og alle de andre i klassen som kommer til å fortsette med dette.

Og jeg tipper jo også at hun som var flinkest fra vår klasse som var uheldig i dag og brakk en negl, nailer det til neste år og kanskje stikker av med en seier da! Hun hadde nok vunnet i dag om det ikke var for det, men sånt kan skje selv den beste og man må tenke konstruktivt ut i fra alle av dagens opplevelser, vi gjør det nok uansett bedre til neste år nå som vi vet hva det går ut på å konkurrere, og da blir det hele litt mindre stressende også.

Så til neste år blir det stiletto, gelish og akryl. Og kanskje gele. Kanskje.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Det er en smule overgang å gå fra blogg.no til å bytte plattform, men det har også stått i venteboksen min en god stund å bytte plattform. Det siste halvåret mitt har gått kjempefort, men spesielt de siste to månedene siden det har vært så fryktelig mye å ta fokus til i forhold til å bestå alle eksamner på skolen og få mitt første fagbrev i boks. Hadde jeg spolt livet tilbake 7 år, så hadde jeg aldri trodd jeg skulle få fagbrev i negler, men i mine litt spontane avgjørelser var det slikt jeg endte opp, og jeg elsker å drive med negler selv om det er en fysisk krevende jobb, og krever store doser tolmodighet og finurlighet.

Desverre har jeg vært en ulykkeskråke i nesten to måneder nå før det snudde, og i løpet av den tiden hang mobilen seg opp og alt ble slettet før jeg fikk lagret bildene på noen data. Da er det lite jeg får vist til, men jeg har også hatt en utrolig vekst i forhold til studiet mens jeg har gått på TL disse ukene, og jeg ser selv at jeg har blitt mye flinkere enn det jeg var.

Det som var positivt ved å gå der til tross for alt alle klagde over etter de første 6 ukene, var i hvert fall at vi lærte å legge neglene på støp, vi lærte "pincheteknikken" og dette med å få riktig c-kurve både i konveks og konkav. Altså ingen tippe-setting, til tross for at vi lærte det og, men mest mulig øving på det som går for å være det vanskeligste, men som igjen absolutt får neglene til å bli mye finere enn om du feks bare limer på disse tippene og ikke får pinchet neglene smalere.

På en måte skulle jeg ønske jeg hadde noen av bildene, for noen av settene med negler ble så fine, men jeg får heller gjøre en liten "remake" av tingene jeg har gjort, og satse på at det blir like bra eller enda bedre.

Nå er det under en måned til jeg starter å jobbe i en liten oppfreshet salong, og det blir spennende samtidig som det er litt skummelt å skulle starte enkeltmannsforetak og på en måte være sin egen sjef i forhold til negler. Jeg kommer til å ha en sjef i salongen som er frisør, men jeg kommer til å være den eneste i første rekke som driver med negler i ukedagene der, og man kommer nok til å få et dryss med erfaringer det første halvåret/året som selvstendig næringsdrivende. Litt skummelt men veldig spennende også. Og jeg vet jo selv at jeg er klar for dette skrittet nå, etter å virkelig ha gått utenfor alle komfortsoner dette halvåret.

Så jeg stresser som en gal for å fikse alt jeg trenger til oppstart nå, og må sannsynligvis ta opp et minilån eller låne penger fra et sted. For å spare opp ca 35 000 fant jeg ut at ikke var nok til alt av materielle utgifter man trenger når man skal starte opp for seg selv. I hvert fall ikke om man vil ha litt utvalg på gelishen samt et punktavsug. Salongen jeg skal jobbe i er såpass fresh og shiny, at jeg også vil stille opp som et så seriøst eksemplar, som det jeg kan.

Likes

Comments