Stefano, Vardag

Hejsan! Nu var det ett tag sedan jag var här inne och checkade läget. Portalen har legat nere så det är en anledning till att det inte har blivit någon uppdatering.

Vad har hänt sen sist?

Jo det har väl hänt en del. Sist jag uppdaterade var det från dressyren.

Jag och Steff har även börjat träna för en annan tränare. Vi gjorde det första gången i onsdags. Jag var självklart nervös, men jag tycker att det gick bra ändå. Fokuset stod på lydnad och styrka. Denna tränare fokuserar även väldigt mycket på rytm och tempo, vilket är så viktigt i hoppningen. Steff kändes fin jag red inte fram som jag brukar så han lyssna inte jätte bra på skänkeln, men det gick bra ändå så jag är riktigt nöjd för att vara första gången.

Jag har också tränat för min andra tränare C. Den hoppningen gick också riktigt bra. Blev väldigt nervös till en oxer och då hoppa vi rakt in i den. Men sen kom jag en gång till med lite mer tryck i galoppen och då gick det mycket bättre. Han sa också att jag inte får tävla högre än 80cm (LD) nu eftersom att jag inte känner mig säker och det tycker jag är helt rätt.

I torsdags åkte jag hem från skolan då jag kände mig febrig. Frös och svettades. Idag är jag fortfarande förkyld, men det känns bättre när jag kommit igång.

Idag ska jag rida lite och se om jag orkar isf ska jag åka på P&J imorgon. Nästa vecka ska jag på klubbhoppning, då ska jag hoppa 70 och 80cm.

Nu ska jag ta och äta frukost.

Hejdå💓

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träning, Stefano, Vardag

Hejsan!

Har inte någon jätte motivation till bloggen just nu som ni kanske märker. Men jag ska försöka att uppdatera så gott jag kan.

Denna vecka har jag varit på prao hos en hovslagare och på eftermiddagen i ett tävlings stall. Jag har fått testa att dra av skor och att nita, i stallet har jag mockat, ridit och packat hö påsar. Jag tycker det har varit en mycket lärorik vecka! Det var verkligen så himla kul att få rida så väl ridna hästar.

Steff har också ridits en del denna vecka. I både måndag och tisdags red jag Styrke pass på banan. Jag har även testat ett nytt bett som funkat oväntat bra, det är ett odelat bett med fasta ringar, har också ett gult gummi täcke över metallen som är i mitten👇🏼

Steff gick så sjukt bra på det så imorgon ska han ha det på dressyren.

I onsdags och torsdags fick han gå ute i skogen och det tyckte han om🐎 i början var han seg i skritten men efter att ha travat och galopperat gick han mycket bättre.

I går red jag igenom programmen och det kändes riktigt bra👌🏼

Idag har jag haft Steff lös på banan och han tyckte det var riktigt skönt. Ställde även upp ett litet hinder som har skutta över några gånger. Nu har jag packat och putsat allt som ska med och imorgon åker vi runt åtta tiden.

Kram💕

Likes

Comments

Vardag, Träning, Stefano

Hejsan!

Veckorna går så himla fort, så man hänger inte med. Denna veckan har jag prao. Ganska chill, men skolarbetet väntar.....

I helgen var det tävling och jag är nöjd även om inte resultatet visar så. I första klassen red jag piss och fick där med ett stopp, sedan flöt allt på jätte bra👍🏼 i andra klassen (lag) fick vi vänta i tre timmar innan vi starta. Det var defilering och en bedömning a1:a. Steff fick stå i transporten under den tiden vilket nog tog på krafterna. Jag ändra även min ridning. På hinder fyra tyckte steff att det räckte. Så vi åkte hem. Vi var bara tre i laget och alla räknades, men man kan ju inte ha tur alla gånger.

Nu till helgen ska vi på klubb dressyr, jag ska rida LC:1 och debutera LB:1. Steff är inte riktigt så stark att han klarar B programmet 100 än men vi jobbar på det.

Idag och igår har det varit toppen väder vilket har gjort mig sugen till att rida på banan. Det har blivit Styrke pass två dagar i rad nu och det har gått super. Idag testa jag även att rida på ett nytt bett vilket jag tyckte funka väldigt bra👌🏼
Imorgon blir det nog en skritt och kanske lite jogg.

Har nu även under dom här två prao dagarna fått rida två olika hästar, riktigt väl ridna och roligt att få testa, nu så är det bara tre dagar kvar😩

Kram 💕

Måndag: prao och jobb på banan
Tisdag: prao och Styrke pass
Onsdag: prao och jogg
Torsdag: prao och jogg
Fredag: prao och rida igenom program
Lördag: bygga bana och vila
Söndag: klubb dressyr

Likes

Comments

Dressyr, Stefano, Träning

Hejsan!

Precis som det står i rubriken var det dressyr på schemat idag. Kände mig inte jätte motiverad till att träna när jag kom hem, då det regna. Men det har varit upphåll ett bra tag nu, så jag hade tur!

Skrittade fram i ungefär 20min inklusive arbete. Jobbade skänkelvikningar, halter och fram och bakvändningar, lite utav det gamla vanliga. Fokuserad även på att rida med en kortare tygel så att den int skulle glappa och att komma upp med händerna. I trav arbetet gjorde jag ungefär samma som i skritten.

Efter mycket lösgörande övningar blev har riktigt härlig att sitta på även trevlig i munnen vilket var mycket bra. Har haft lätt för att göra små sågande rörelser i munnen, men nu när jag hade kortare tyglar var händerna stilla. När jag trava av ville jag ha honom i en låg form och det fick jag!

Otroligt nöjd med dagens pass och det får bli uteritt i morgon ist.

Om några veckor ska vi till klubbdressyr och rida LC:1 och debutera LB:1. Känner mig inte helt 100 på LB:1 än, men tycker ändå att det är värt ett försök! Tränade även på delar av programmen och det var svårt.

Kram💕

Likes

Comments