Header

Hallå!

Nu har vi ännu en gång pratat om hur man lever på bästa sätt och för att kroppen ska må så bra som möjligt. Med ett ord kallat för ERGONOMI.

Här kommer några snabba tips på hur man kan jobba och leva ergonomiskt:

👫 Ta små micropauser medan du arbetar. Du tar och stretchar och rör på dig.
👫 Tänk på hållningen när du går, sitter och står.
👫 Tänka på att lyfta med knäna och inte med ryggen.
👫 När du sitter vi dator sitt då med så rak rygg som möjligt och böj inte för mycket på nacken.
👫 Försök att sitta så skönt som du kan men utan att ha för stora belastningar på olika kroppsdelar.

Detta är inte något man ska gå runt och tänka hela tiden på utan man ska försöka göra lite små saker lite då och då och sen kommer det att gå automatiskt. Att sitta skönt kan väldigt ofta betyda att man sitter väldigt konstigt och det kan leda till att man får stor belastningsskador på rygg, nacke och andra dela på kroppen.

Dessa bilder visar både hur man brukar göra och hur man BÖR göra.


​XOXO Shopaholic

​Emma, Natalie & Rasmus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tycker alla ska gå till KappAhl i Commerce nu! De har slagit upp dörrarna till sin nya butik och har "invigningsfest" med 25% rea. Det är ju inte direkt en helt ny butik, men de har byggt om och nu är allt klart. Detta är ett riktigt smart sätt att marknadsföra sig på, förnya!
Skyltfönstren är riktigt snyggt gjorda nu och man lade verkligen märke till dem när man gick förbi!

Likes

Comments

Hallå!

När man går på stan och ser olika affärer som har handskrivna skyltar för att uppmärksamma något i butiken så kanske man inte tänker på att texttypen måste ju hänga ihop med butikens image. Jag har gjort tre bilder där jag skrivit vilken sorts butik det är, men med helt fel texttyp. Helt plötsligt känns det inte som att det är en affär som är seriösa med sitt budskap.

Tycker ni det passar med en herrbutik med blommor och snirklig text? Eller kanske en bröllopsbutik med skarpa hårda linjer, eller varför inte en hårdrocks-butik med ballongtext`?

Kan ni tänka er en annan butik som dessa skulle passa bättre till? Kanske, kanske inte?

​XOXO, Shopaholic

Sandra

Likes

Comments

​Tjo! Rasmus hansson från shopaholic! tänkte snacka lite om hur Ullared praktiskt marknadsför sig. Ullared är väldigt olikt många andra butiker när det kommer till att marknadsföra sig. Många vet vilka Ullared är och vad de står för och hur det ser ut men om jag ska ge några exempel på hur de marknadsför sig så är det via kataloger. Kartelogen får man 2 gånger om året sen har dem även en tv serie som lockar många att komma och köpa hos Ullared. Sen via nöjda kunder är en kund nöjd när hen lämnar butiken så kommer hen säga det till sina närmaste och då kanske dem också åker till Ullared.xoxo

Rasmus


Likes

Comments

Vi har varit på föreläsning på Gekås. Tjejen som hade den berättade om Gekås historia och om hur det är nu, besökar antal mm. Hon berättade även om hur de marknadsför sig. Det är genom bland annat Facebook, Instagram och en blogg. Här nedan kan ni se alla 👇

Likes

Comments

Hallå!

Idag när vi är på Gekås så såg vi att dem exponerar rör student för både män och kvinnor.

XOXO Shopaholic

Emma och Malin

Likes

Comments

​Tjena!
Jag var inne på sidan Stayhard.com och kollade lite snygga sommar t-shirtar och annat. Så här får ni tips på lite fräscha t-shirtar med märkena Adrian Hammond och William Baxter som passar perfekt inför sommarn. Alla dessa är även på rea så fynda på! 
Brukar även själv handla från denna sidan och är supernöjd varje gång pågrund av att det är bra kvalité och stort utbud, så jag rekommenderar sidan starkt! :)

​XOXO - Shopaholic

Jacob

Likes

Comments

Hallå!

Det finns olika sätt att marknadsföra sig på. Det kan till exempel vara genom olika kampanjer och erbjudanden men även genom att visa kunderna att företaget t.ex. tar hänsyn till miljön eller mänskliga rättigheter. Ett exempel på när företag marknadsför sig på detta sätt är när butiker har tillfällen då kunden t.ex. lämnar in en begagnad jacka eller ett par skor till butiken och sedan får exempelvis 100-300 kr rabatt när de handlar en ny jacka eller ett par skor i butiken. Butiken skickar sedan jackorna och skorna som de fått in till de som behöver de bättre, exempelvis Rumänien och Sydafrika. Då lockar butiken både kunder och marknadsför sig genom att visa att kunderna gör ett bra val om de handlar hos dem. En butik som har marknadsfört sig på detta sätt är Stadium och jag tycker detta är en smart idé eftersom att det både gynnar företaget, kunderna och samtidigt hjälper till lite.


XOXO Shopaholic

Malin

Likes

Comments

Hallå!
Jag var för ett par dagar sedan på Coop Forum inne i Skövde. Där det länge har pågått en renovering som nu är så gott som färdigt.

Det var speciellt en sak som fångade mitt öga, och det var att hela butiken är mycket fräschare och varorna är noga upplagt i fina hyllor och diskar. Vid ost, kött och pålägg hade de typ av skåp med glasdörrar.
Det tror jag beror på att dem vill spara el då kylan stannar kvar i diskarna och inte försvinner ut i butiken.

Sen tyckte jag även att det var roligt att de lagt fiskbullar tillsammans med potatismos på en hylla. Då man som kund köper båda delar. De hade även vid äggen ställt en liten hylla med Kalles Kaviar och bakpenslar.

XOXO Shopaholic

Emma

Likes

Comments

Hallå!
Idag var jag och besökte presentshopen i Kinnarp efter att de skrivit på facebook om sin stora reahelg. Butiken var fullproppad med nya fina saker, allt från kläder till inredning. Det jag tyckte var en rolig grej butiken hade gjort var att det stod att butiken hade 20-30% men när man kom till kassan fick man dra en lapp där det stod om du fick 20% ,25% eller 30% på ditt köp. Så alla var garanterade minst 20% men hade man tur kunde man få 30% på hela köpet. Det är ett roligt sätt att ha en rea eftersom att kunden inte vet innan han/hon ska betala.

Ett smart sätt att få folk att köpa mer för att man KANSKE får 30% och då kan man likagärna köpa en extra tröja 😉

Xoxo,Shopaholic
Sandra

Likes

Comments