Mannen under trappan är skriven av Marie Hermansson.

Huvudpersonen i boken heter Fredrik och det är honom vi fått i uppgift att göra en analys av.

 Fredrik är en ganska typisk svensk pappa. Han är lugn och har ett bra som näringslivssekreterare. Fredrik är på något sätt underlägsen sin fru, Paula. Han ser upp på henne väldigt mycket och tycker att hon är väldigt bra. Jag uppfattar det som att Fredrik älskar både Paula och deras två barn mer än vad Paula gör. Han gör allt för henne och är alltid väldigt tacksam över det hon gör för honom. Man märker att det är Paula som bestämmer i huset och att Fredrik mest hänger med på hennes villkor.

Under bokens gång blir Fredrik mer och mer stressad efter sina möten med Kwådd. Han känner sig mer och mer hotad av honom desto längre in i boken han kommer. 

Mer har jag inte att säga om Fredrik just nu då jag inte läst hela boken än. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har läst boken Förr eller senare exploderar jag av John Green

Jag tyckte att boken var väldigt bra. Den handlar om två cancersjuka ungdomar och om deras liv. Boken väckte många känslor hos mig, den var sorglig samtidigt som den var glad. 

Jag fastnade verkligen för boken när jag läste den och tyckte som sagt att den var väldigt bra. Jag skulle verkligen rekommendera den till alla som inte redan läst den!

Likes

Comments

​Hejsan!

Detta är Tovas bokblogg som jag kommer att använda till svenskan i skolan. Här kommer jag att skriva lite om böcker/filmer som jag läst/sett. Så om ni känner för det kan ni ta o kika in här någon gång! 

Byeeee​

Likes

Comments