Harold å Maude är en film från 1972 som är regisserad av Hal Ashby.

Detta var en väldigt underlig film. Eftersom att jag redan hade hört talas om ungefär vad som skulle hända i filmen så var jag lite skeptiskt inställd till filmen redan från början. Dock vet jag att andra tyckte filmen var bra och mysig till en början. Slutet var där alla ändrade den här uppfattningen.

Det var intressant att se Harolds underliga utveckling genom filmen. Han går från att vara ganska stillsam och deprimerande till att bli mer glad och livfull. Det är intressant att hans personlighet lättades upp så snabbt av just en gammal människa. Att vara nära någon som är nära döden (vilket många som är 79 år mycket väl kan tänkas vara) får många att bli mer stillsamma, men det verkar ha varit tvärt om för Harold. Antagligen var det så på grund av att Maude var en sån livfull, glad människa.

Personligen är jag inte speciellt förtjust i den här filmen. Jag tyckte att den var väldigt underlig, även om den på sina ställen även var mycket underhållande. Underhållningsfaktorn gör att jag inte tänker ge filmen ett för lågt betyg på grund av att den var konstig. Jag skulle därför ge filmen 4.5 eller 5 utav 10.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Mannen under trappan är skriven av Marie Hermansson och kom ut år 2005.

Hittills har jag läst 143 sidor och ska göra en personanalys om huvudpersonen Fredriks utveckling genom bokens gång.

Till en börjar är Fredrik en väldigt vanlig svensk småbarnspappa. Han är ganska lugn, med ett stabilt jobb på kommunen. Det känns som att han känner sig lite underlägsen sin fru, det är tydligt att det är hon som har den slutgiltiga makten i deras hem och relation. Fredrik bekymrar sig alltid för vad Paula ska tycka och säga om allting. Det verkar definitivt som om han älskar Paula mer än vad Paula älskar honom.

Ju längre tid som går in i boken desto mer stressad tycks Fredrik bli, mycket på grund av mannen under trappan, men säkerligen också mycket på grund av Paulas slappa inställning till situationen. Han blir mer och mer aggressiv, vilket man märker både med hans hanterande av mannen under trappan och hur han i kapitlet Hundvakt hanterar hunden när den förstör hans kök. 

Dock måste jag säga att jag förstår honom. Hans reaktion är inte oresonlig om man är i hans situation.

Likes

Comments

Spirited away är en japansk film skriven och regisserad av Hayao Miyazaki. 

Den handlar om den tioåriga flickan Chihiro som en dag av misstag kommer till en plats som styrs av en häxa, dit det kommer andar och gudar till Häxans badhus. Chihiro blir fast på den hemska platsen och måste hitta sina föräldrar och ta sig därifrån. 

Det var en väldigt underlig film som var mycket underhållande att titta på. Det var lite svårt att förstå vad som egentligen hände ibland eftersom att det ofta gick snabbt fram och man fick inte alltid förklaringar till vad som hände eller varför det hände. 

Personligen tyckte jag att det var en ganska underhållande film, helt klart värd att se på någon gång när man inte har något bättre för sig! Är du förtjust i klassiska historier är filmen definitivt inte något för dig, men gillar man när saker är lite annorlunda så kan den vara värd ett par timmar av din tid!

Jag skulle ge filmen 6/10 eftersom den var lite svår att förstå även med textning. Den hade många olika moment, vilket gjorde den underhållande. den var också väldigt underlig, vilket också bidrog till underhållningsfaktorn. 

Likes

Comments

​Jag har läst ut boken Legend av Marie Lu. 

Det är den första boken i en triologi där de andra böckerna heter Prodigy och Champion. 

Jag tyckte det var en mycket intressant och gripande bok att läsa. Den handlar om en alternativ framtid för USA, där det delats i två olika nationer. Det var två väldigt gripande huvudkarraktärer, June och Day, som väckte mycket känslor och gjorde den alternativa framtiden väldigt verklig.

Jag älskade verkligen den här boken. Den var helt beroendeframkallande, det var länge sedan jag läste ut en bok så snabbt. Den får en stark 9 utav 10 ifrån mig.  

Likes

Comments

​hej hej!

Detta är ilses bokblogg som jag använder till svenskan i skolan. Om du tycker detta är värt din tid så kommer jag att skriva om böcker och filmer, så hang out here if you like, och låt bli om du vill göra så istället :)

Likes

Comments