Header

Dags för ett länkbyte igen, denna gång med en fantastisk inspirerande tjej 🌷

Therese driver en i mina ögon personlig blogg och detta är ju min favorit därför föll hennes blogg mig i smaken. Hon har en unik blandning mellan lite av allt skulle jag vilja säga så du lär garanterat hitta någonting du tycker om hos henne. Hon använder även helt fab bilder i mina ögon och sånt är viktigt för mig.

Kort och gott, kika in hos henne & följ henne när ni ändå är där 🌷 Ni hittar henne här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänkte skaffa mig en liten info sida för er som vill lära känna mig lite bättre. Ni är självklart välkomna att ställa frågor whenever om ni undrar över någonting.

För er som inte känner mig så heter jag Pärla, ett namn jag själv tog vid 18 års ålder. Jag är döpt till Izabella och har även kvar det som andranamn. Jag är 23 år, iallafall i några dagar till. Född i Göteborg och uppväxt på västkusten men bott runt på lite för många platser kanske. Är nu inflyttad skåning där jag bor med min sambo Joakim.
Jag har fyra mindre syskon hemma på kusten och såklart en mamma och en pappa. Familjen har och kommer alltid vara det viktigaste för mig i livet.

För stunden arbetslös men har börjat studera lite igen och funderar på att gå upp till heltid snart och ev studera till konditor, får se var livet tar mig. Bakningen är iallafall en stor del för mig vilket även syns här i bloggen.

Likes

Comments

Det här behöver du:
100 g smör
Ca 8 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl socker
25 g jäst
1 ägg

Mellan 8 - 10 dl rapsolja till friteringen

Valfri topping. Jag använde strösocker, 200 g choklad, kokos och lite smarties.

Såhär gör du:
1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smörblandningen och ägget. Rör till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min under bakhandduk.
3. Kavla ut på mjölat bakbord, ca 1 - 2 cm tjock. Stansa ut rundlar och en bit i mitten. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min.
4. Värm upp olja i kastrull eller fritös till ca 170 grader, jag hade dock inget att ta tempen med så lät den stå på tills de kändes lagom. Lägg i så många munkar som går i åt gången, vänd dom för bästa resultat. Ska bli gyllenbruna. Lägg dom sedan på ett galler för att rinna av den värsta oljan, ska du doppa dom i socker så gör det innan dom svalnat helt.
5. När dom svalnat så toppa med de du föredrar 😀


Jag hittade receptet här.

Likes

Comments

Godmorgon 👋🏻 Brutalt trött idag alltså då vi somnade på tok för sent igår sen blev man väckt i vanlig ordning innan klockan ringde. Fått i mig en kopp kaffe och ska snart hälla i mig en till och hoppas på mirakel typ. Hade bara velat ligga hemma i sängen idag men så bra har man det tyvärr inte. Ordnar väl upp sig när dagen väl kommer igång 😊

Likes

Comments