Hallå! Har inte skrivit på ett tag. Kommer inte riktigt på något viktigt att skriva så jag lägger ut lite bilder från de senaste veckorna✌🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå! Tänkte snacka lite om sfx-smink (special effects makeup). Mitt intresse för detta började för ca 4 är sedan och jag var as kass på det....
Så är det för nästan alla när de börjar med alla typer av smink. Jag blev bättre med åren och nu tycker jag att jag har ganska mycket talang för detta (enligt mig i alla fall).

Jag skapar sådana sminkningar kanske 1 gång i veckan för att jag har skola och annat så jag hinner inte så ofta.
En sak man måste ha i tankarna innan man börjar med en sminkning är att det blir väldigt rörigt. Jag vet inte hur många gånger jag har råkat spilla liquid latex eller fake blod båda på mig själv och på golvet😁.

En sak som är viktigt när man gör sår sminkningar är att ta inspiration och kolla på verkliga bilder av sår. Ja det är sjukt äckligt men man måste se realistiska sår för att lära sig göra realistiska sår. Jag tar även mycket inspiration från film. Jag har inga problem med att se filmer med mycket blod, våld och inälvor som tex Saw. Fast Saw filmerna är ganska dåliga enligt mig. Storyn är inte bra och filmerna är endast till för att äckla en. Funkar inte riktigt för mig dock😂.
Tex jag och mina kompisar kollar på Saw. Deras reaktion: Ewww asså jag mår illa. Min reaktion: asså riktigt bra sminkat, blodet är väldigt realistiskt! Jag brukar sitta och käka chips i de värsta scenerna, kanske inte riktigt normalt.
Jag är på ett sätt lite skadad av min sfx hobby, varje gång det visas en skada i en film/serie så är mina tankar:
1. Bra jobbat eller vilket skit jobb de gjorde
2. Hur skapa de sminkningen
3. Eller så sitter jag och listar ut hur de gjorde sminkningen.
Så jag kan inte se sådant utan att tänka igenom alla detaljer....

Men jag älskar att hålla på med det! Tänkte kanske göra lite fler inlägg om ämnet om det önskar, kanske nån tutorial eller hur man gör enkla sminkningar och var man bör starta om man vill börja med sfx smink.

Selmas top 5 enklaste saker att sminka:
5. Ärr
4. Blåmärken
3. Mindre sår
2. Sprucken läpp/ögonbryn
1. Rivmärken

Tack för denna gång! Bye bitches💕

Likes

Comments

Tjena! Då har en till vecka dragit förbi och det är söndag igen. En vecka kvar till påsklovet och jag längtar väldigt mycket till att få sova länge och slippa skolan.
Tänkte skriva om lite om vad jag gjort i veckan. Igår var jag i Kristianstad med min syrra och shoppade, jag köpte solglasögon (eftersom jag har råkat ta sönder alla mina gamla par), en ny bikini från hm (jag vet att det är långt till sommaren men det var rea) och lite smycken.

Käkade pizza på kvällen och kolla de sedan film med en kompis, vi såg Man of steel och käkade godis.
Jag är faktiskt en gigantisk superhjälte nörd..
Batman är min absoluta favorit men jag gillar även Deadpool och Avengers ganska mycket. Är sjukt taggad inför Batman vs superman, ska ta och se den på lovet faktiskt. Jag är inte särskilt taggad för att de har bytt ut skådespelaren för Batman. Han som spelade Batman heter Christian Bale och jag älskade hans version av The Dark knight 😍. Han som ska spela Batman nu är Ben Affleck. Tror att han kommer vara helt ok men jag kommer sakna Christian Bales Batman väldigt mycket.

Selmas top 5 superhjältar:
5. Wolverine spelad av Hugh Jackman
4. Ironman spelad av Robert Downey, jr
3. Deadpool spelad av Ryan Reynolds
2. Captain America spelad av Chris Evans
1. Batman spelas av Christian Bale
(Ja, jag gillar Marvel mer än DC)
Tack för mig! Bye bitches
(Bilderna är på mig och min hund Kenzo som jag tog i veckan när jag gick med en kompis💕)

Likes

Comments

Då var det söndag igen (aka deppigaste dagen på hela veckan). Varje söndag drabbas jag av någon jag kallar för söndags ångest. Mestadels för att det är skola imorgon och dessutom nationella prov i veckan. Så jag har suttit och netflixat hela dagen och hela tiden skjutit upp läxorna som jag egentligen behöver göra.

Har precis fastnat i en ny tv-serie. Den heter hemlock grove och är ganska skum men har alla element som jag älskar i tv-serier; varulvar, mord, våld, vampyr liknande varelser, olösta mysterier, svärord och snygga killar (Bill Skarsgård <3).
Jag har ganska ovanlig smak för tv-serier för att vara en tjej på 16 år. Många tjejer i min ålder gillar tex Greys anatomy, Gossip girl, Pretty little liars eller vampire diaries. Själv är jag 100% fast i Game of thrones, Vikings, True blood, Breaking bad och nu Hemlock grove. Supernatural och teen wolf tycker jag även om ganska mycket (även om teen wolf är väldigt cheesy, så det är typ min guilty pleasure plus att Stiles är as snygg).

Tänkte försöka göra typ en top 5 med varje blogginlägg so here we go
Selmas lista över 5 snyggaste tv-serie killar (från serier jag gillar ofc)

5. Björn från vikings
4. Stiles från Teen wolf
3. Roman Godfrey från Hemlock Grove
2. Jon Snow från Game of thrones
1. Sam Winchester från Supernatural (min babe)

Tack för mig! Bye bitches

Likes

Comments