View tracker

Ingredienser

1-2 granatäpple

1 röd chili paprika

2 avokado

En knippe persilja

1 rödlök

2 lime

1 msk olivolja

Salt

Bästa sätt att få ut granatäpple kärnorna är;

Skär bort ändarna

Skär en skåra längs med hela skalet runt och bryt ut så att du har två halvor

Gör det under en salladskål eller tallrik, för kärnorna ramlar snabbt ut

Slå på baksidan av skalet med hjälp av en sked och få ut alla kärnorna

Tillagning

1. Finhacka lök, chili paprika och persilja, blanda ihop med granatäpple kärnorna i salladskål

2. Gröp ur avokado och tärna i bitar och lägg i salladen

3. Tillsätt saft från lime, häll över olivolja och salta efter smak. Blanda lätt ihop och servera

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

4-6 pers

Ingredienser

1kg kyckling eller 1kött tex lamm, nötkött

5 dl basmati eller jasminris

3 potatis

1 aburgine

3 tomater

2 msk tomatpure

250 g brytbönor ( fryst)

Olja att steka grönsakerna med

Salt

Vitpeppar

Curry

Skär och skölj kycklingen, köttet ordentlig, salta och koka den. Blöt lägg riset i hett vatten i ca 10 min och ställ åt sidan. Koka bönorna i ca 10 min. Skala och skiva potatisen och aburginen. Salta och steka potatisen i olja, lägg de på hushållspapper i en talrik, salta och stek aburginen som potatisen.

Blanda tomatpuren med lite vatten så det blir lite såsigt. Lägg tomatsåsen i en bränsäker kastrull, försök dela såsen i hela kastrullen. Skiva tomatterna och dela dem i botten av kastrullen och salta, lägg därefter potatisen och krydda. Gör samma sak med aburginen och bönorna.

Fyll på en kastrull med ca 1 1/2 kokande vatten, häll på riset. Låt det koka i ca 5 min. Sila riset genom en sil. Riset ska inte vara färdigt när man silar. Lägg kycklingen, köttet ovanpå grönsakerna, täck med riset, häll lite olja över riset.

Koka den på högvärme i ca fem minuter, sänk värmen därefter, och låt stå på plattan i ca 20 min. När makhloben är klar sätter du en står bricka/talrik över kastrullen och försök att vända på kastrullen, så får du en tårta.

Servera den med sallad.

Likes

Comments

500g kött/fågel

1 gul lök

3 st potatatisar

2 st morötter

1 burk kokta kikärtor = 400g

½ msk tomatpure

1-1/2 litter vatten

Olja

Oregano, dragon, dill, curry, vitpeppar, chillipeppar, salt

Tillagning

Skär köttet i önskad bitar och tvätta ordentlig. Häll på kokande vatten att det täcker. Salta ,sätt på locket och låt det koka tills det blir mjukt.

Fräs löken i curry ochhäll över det på köttet när den är färdigt. Häll i alla kryddor och tomatpuren . Skala och skär potatisen i stora bitar lägg i detta i grytan. Låt koka i fem minuter. Till sist lägg i kikärtorna och låt koka i ytterligare fem minuter.

Servera denna goda grytan med ris och sallad


Likes

Comments

Ingredienser

500 g nötfärs

500 g lasangetter eller annan sorts pasta

1 aburgine

1 zuccini

1 papprika

1 burk kossade tomat

1 gul lök

3 dl matgrädde

2 dl mjölk

3 dl vatten

2 tmsk ketchup

1 msk tomatpure

2 msk chilisås

1 vitlöksklyfta

1 riven morot

Kötbuljong, timjan, oregano, svart och vitpeppar, mixpeppar, salt och riven ost att strö över.

Tillagning

Fräs lök köttfärs, skölj och skär aburgine och zuccini i små bitar, lägg i köttfärsen. Lägg i tomatpuren, ketchup, chilisås, grädde, vatten, mjölken, riven morot och alla kryddorna och låt koka i 5- 10 minuter. Salta och smaka av.

Smörja ungsäker form med olja och lägg i lassangetterna. Häll över köttsåsen över lassangtterna och blanda med en sked, strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225 i 30 minuter.

Servera med sallad

Likes

Comments

Risblandning med kyckling och sommar grönsaker

6 pers

Ca 500 g kyckling eller halva kycklingen

5 dl basmati eller jasminris

500 frysta sommargrönsaker

salt

peppar

curry

Dela och skölj kycklingen ordentligt. Lägg kycklingen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten tills det täcker kycklingen. Låt den koka i ca 30- 40 min. Medan kycklingen kokar kan du förbreda grönsakerna och riset. Lägg riset i blöt i kokande vatten i ca 10 min och låt stå. Häll på lite oljan i pannan och lägg på grönsakerna salta och krydda och låt stå på medelvärme.

Ta bort benen från kycklingen när den är färdigt. Dela kycklingen i små bitar och blanda den med grönsakerna.

Fyll på en kastrull med ca 1 1/2 kokande vatten, häll på riset. Låt det kokai ca 5 min. Sila riset genom en sil. Riset ska inte vara färdigt när man silar. Blanda riset med kyckling och grönsaksblandningen i kastrullen och blanda den väl och sätt lock på . Sätt på medelvärme i några min och dra ner värme på låg och låt stå i ca 5 min.

Servera den med sallad.


Likes

Comments


Likes

Comments

Vet inte vad det blir för middag idag. Tycker det är väldigt svårt att veta vad man ska lag varje dag. Jag får fundera på det. Så åter kommer jag senare med vad blir det blir. Hade gott

Likes

Comments

Blandsallad

2 st tomater

1/ gurka

1 morot

Citron

Isbergallad

Vitkål

Olivolja

Salladskrydda

Persilade

Annanas bitar färsk eller i burk

Skölj och skär grönsakerna och lägg de i en skål. Pressa saften ur citronen, häll över grönsakerna, salta och krydda.

Jätte gott

Likes

Comments