Jag önskar verkligen att det var 1881 för att jag skäms så oerhört mycket över att jag behöver skriva eller prata om detta 2017.. Våldtäktskulturen.

Våldtäktsmän verkar ju inte förstå, förstå att våra kroppar är våra. Våra kroppar är inte till för att tillfredsställa er, våra kroppar är inte till för att ge er njutning utan våra kroppar är bara våra.

Det går nästan aldrig att ha en diskussion utan att en man ska öppna käften och på något sätt försvara sig? Ja men du käraste kränkta man, försvara du dig hur mycket du vill MEN om du vet att du inte våldtar, misshandlar eller förtrycker kvinnor good for you, MEN om du nu gör eller gjort eller på något jävla skevt sett eller har koppling till detta så har jag två saker att säga till dig, tänkt om förfan och vad exakt är det du ska försvara? Att du våldtar? Oj bra, försvara på du...

Allt jag skriver då jag tar upp vad män säger/sagt osv är sant för att jag tar bara upp saker jag har hört när jag har haft diskussioner med män och det är bara när jag pratat med män.

Vad gick fel? Jag har en teori om vad som gick jävligt fel för många många år sedan när män fick för sig att det är okej att bestämma över en kvinnas kropp, jag har denna teorin och jag kommer inte att säga vad min exakta teori är än, egentligen är det ingen jävla teori utan det är faktiskt ett faktum om att något gick fel men jag undrar och ska verkligen försöka förstå vad som hände från första början för många år sedan. Jag menar alltså teorin om vad som gick fel i deras hjärnor, vad de tänkte och tänker? Det var ju självklart inte idag 2017 utan så har det alltid vart. Det ligger i samhällsstrukturer och hur samhället är uppbyggt. Strukturer och den extrema synen som finns på hur könen "ska vara" jag pratar om de stereotypa könsrollerna, hela machokulturen och våldtäktskulturen. JAG VILL INTE HÖRA en liten kränkt pojke nu säga "men inte alla män" den diskussionen har jag haft, läs mina tidigare inlägg.

Jag har en fråga som jag egentligen vet svaret på, vet svaret hundra procent men hursomhelst frågan är:

Hela machokulturen och våldtäktskulturen består av män och utförs av män, men fortfarande är det offret som ifrågasätts hur kommer detta sig? Är det kvinnors fel? Är det extremfeminism och varför är fokuset på att feminister har "tagit det till en annan nivå" vems fel är det? Hmmm...

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag är så arg och ledsen, en folkfest som ska vara en härlig upplevelse men istället blir en "tillgång" för männen att våldta. Hur kommer det sig att män genom tiderna våldtagit och använt våld mot kvinnor och fortfarande gör idag, då måste man tänka om och se felet. Felet och problemet, att det finns sån extremt skev kvinnosyn. Att det ska vara ett hinder för kvinnor att gå på festival för att männen inte kan hålla sina händer i styr, håll era händer intill era egna kroppar. Jag hörde att Bråvalla 2018 stängs ner pga av allt detta skit som hänt, återigen ska kvinnor påverkas utav mäns äckliga beteenden. Bra med ett stopp och nu visas det en liten bråkdels gräns som borde gjorts för hundratals år sedan. Bråvalla 2018 borde vara för alla med en snippa. Inte ska offer eller kvinnor behöva påverkas av något som är så jävla självklart.

Snälla rara söta våldtäktsmän kan ni låta bli?

För ni är så äckliga, ni borde inte finnas.

Likes

Comments

Jag tänkte ta upp en del, lite om "manshat". Manshat existerar inte, vi gör det klart för oss redan såhär tidigt ;))... Jag har redan tagit upp detta men att uttala sig som "alla män" dödar inte. Men däremot dödar kvinnohat och förtryck mot kvinnor varje dag. Manshat (som inte existerar) har inga konsekvenser, INGA. Eller jo.. konsekvenser som att små pojkar på Instagram blir ledsna..????

Manshat föds ut kvinnohat, alltså är manshat en reaktion på kvinnohat.

Den feministiska kampen vill nå ett jämställt samhälle och inget är jämställt förens det är 50/50. När vi då lever i ett patriarkat där våld mot kvinnor sker dagligen som är ett faktum och är ett stort problem och vi är villiga till att förändra anses som "för extrem vänster idé". Det ända vi egentligen begär om är att "snälla döda oss inte".. Nu säger inte jag att all kvinnohat bokstavligen talat dödar oss som individer men vi lever under ett förtryck. Så min fråga är då till dig som man, hur kan du sitta och påstå eller säga att patriarkatet är ett påhitt och att manshat har blivit extremt eller liknande som att feminismen har gått för långt? Detta är ingen nödvändig diskussion och jag känner allmänt att det finns VIKTIGARE saker som KVINNOHAT att lägga ner tid och energi till att förändra detta patriarkat vi lever i! Jag vill även tillägga att det som verkligen i verkliga världen dödar är våldtäkter, kvinnohat som är inskriven i vissa lagar i länder, misshandel, hot, tafs, sexuella trakasserier, mm.. Trotts att allt detta händer är det oftast kvinnan som får skulden och en skam läggs över offret.

Sjuk värld vi lever i.. Ta hand om varandra<3<3


Likes

Comments

Godmorgon! Denna morgonen lyssnade jag på Silvana, love!!!!!

Likes

Comments

När jag skriver detta, torsdag 15:03 har jag egentligen ingen ork till något, jag orkar inte ens äta men jag skriver ändå för att det jag kommer att ta upp är så sjukt viktigt samtidigt som det inte alls är viktigt. Detta är en sån sjukt tröttsam och uttjatad diskussion, diskussionen "alla män". När folk (oftast män) blir arga, då menar jag verkligen arga när man uttalar sig som "alla män".

Året är 2017 och vi kvinnor och alla transpersoner måste fortfarande ta kampen, all skit vi får i vardagen och på sociala medier är ingenting vi vill eller tar kampen med nöje, det kan faktiskt vara pain in the ass ibland, många gånger. Är det verkligen ett problem att "råka" uttala sig som "alla män" eller är inte alla våldtäkter värre? En våldtäkt eller förtryck mot kvinnor som grupp av män som grupp är allvarliga problem i samhället, ska vi tillsammans inte försöka få och nå en bättre värld istället för att haka upp sig på ordval?

Liksom, självklart hatar jag inte ALLA MÄN, jag har manliga förebilder i mitt liv, killkompisar och familjemedlemmar som är män. Men om du som man inte förtrycker kvinnor, är sexist, våldtar eller misshandlar TA INTE ÅT DIG DÅ. Sluta vara så kränkta. Det är ett faktum att vi lever i ett patriarkat.

Två saker som skulle gjort världen en aning bättre: Om män hade blivit lika upprörda av en våldtäkt som de är av att höra "alla män" och om män var lika äcklade av våldtäkter som de är av mens. Tack för mig.

Kvinnor, icke-hetero, icke-binära och icke-vita, det är vår tid att ta plats, vår tid att synas, vi äger! Kärlek<3

Likes

Comments

Pojkar.. pojkar, pojkar. Ni må vara snälla och rara men något gick fel, något för många, många år sedan gick väldigt fel. Jag tror inte på att det är en sjukdom att vara kille. Nej haha jag skämta, detta är inte vad det handlar om. Förlåt jag menar ju verkligen inte alla män (kränkta män snälla ta inte åt er) xD.. Eller jo ta åt er!

Jag äger mig själv, precis så som du äger dig själv och precis så som alla andra äger sig själva. Detta är väldigt viktigt och ett faktum som ska förstås, det ska vara en självklarhet. Det ska inte behöva vara någon diskussion kring detta. Jag tar kampen med stolthet men varför finns den? Blir orolig över att vi än idag måste förklara och diskutera och när vi väl gör det blir vi skrattade åt eller blir kallade för "bittra fittor" eller något som "feministjävel", snarare du som är dum i huvudet som tvingar någon till sex. All denna skit får mig att inse vilken vidrig värd vi lever i.

"My body becomes sexual when I am turned on, not when you are" Killar läs och lär. Vem sa att vi vill ha sex med er? Och vem FAAN sa att ni har rätten till en kvinnas kropp? Till någon annans människas kropp överhuvudtaget. Äch, när man får höra "Vad är det med dig?" eller något liknande, vafan gick fel? Är det faktum svårt att förstå att du faktiskt är ful och jag inte vill ha sex? Det behöver inte finnas en anledning, det magiska ordet NEJ betyder NEJ och behöver inte upprepas, tack.

Lika efterblivet är det när en kille/man säger "du kan ligga med massa men du vill inte ligga med mig" eller slutshaming, stop slutshaming. Shit vad arg jag blir, jag som ÄGER min kropp precis så som du ÄGER din kropp får jag ligga, ha sex med hur många jag vill, du får ligga med 100 om det känns rätt. Sålänge det är ömsesidigt ha hur mycket sex ni vill för det har iallafall jag och jag vet att du är en aning avis;)) Nej skämt åt sido, det jag försöker få fram är att slutshaming inte är relevant och det finns ingen som helst logik i det hela. Män våldtar och samtidigt finns det så jävla mycket slutshaming. Wooaah jag blir galen. Sex är ingen skam, slutshaming är total SKAM!


Det som mest gör ont i mitt hjärta är att år 2017 måste vi kvinnor fortfarande ta denna kampen, eller att kampen måste eller har behövts att tas, är detta inte självklart? Fan för 2017.

O komihåg... GRL PWR är inte klyschigt;))

Likes

Comments