Ja som jag skrev så är det väldigt länge sedan jag skrev här senast. Vet inte riktigt hur länge men länge i alla fall. Vad som hänt? Inte så mycket egentligen. Jag har haft en massa prov och andra uppgifter i skolan, det är en sak som är säker. Men en stor grej som hänt är att jag fått Golden Circle biljetter till Guns n´ Roses konserten i Juli! Är så himla lycklig över det!

Men i alla fall, har inte gjort så mycket anat än skolgrejer och sett en massa film. Har förstås ridit och sådant också men inte gjort något speciellt på det sättet med hästarna under den senaste tiden. Har haft en lite lugnare tid med Lisa, men kunde faktiskt trava lite med henne idag. Annars när jag skrev att det inte hänt så mycket så har faktiskt Mymmi varit halt en ganska lång tid (men det är bra nu). Hon hade troligen stigit snett på någonting och hade sträckt sig lite, men hon hade också något med hoven. Hovslagaren sa att det var nån slags bakterier som ätit hål på den eller något liknande... Vet inte om det blev rätt förklaring på det nu men.

Men nästa vecka är det jul i alla fall, det blir väl kul om man inte blir sjuk som i princip alla andra är. Alltså på riktigt ALLA är sjuka just nu och det vill jag inte bli. Jag har bara två dagar plus julfest kvar och det skulle ju inte vara så kul att bli sjuk då. Men i alla fall jul! Hoppas jag får bättre julstämning i år en förra året för då fick jag ingen julstämning alls. Men nu ska jag börja runda av så att Höres!

​                                                                En bild av Lisa för någon vecka sedan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det ett pass med Lisa, och fick också mamma att fota lite så kommer dyka upp lite bilder framöver. Shettisarna blev också verkade idag och Mymmi skodd. Hon stod mycket bättre en vad hon gjorde förra gången också så är jätte stolt över henne. Sen for vi en sväng via Juhtbacka marknaden, var där igår också men for med pappa idag.

Så har inte gjort så mycket idag, men här kommer lite bilder från idag! Kommer annars skriva lite om skolstarten någon av de kommande dagarna och också om problemen med Mymmis tävlande...

Höres!

Likes

Comments

Hej! Blev en paus nu över sommaren tycker jag. Nu har gymnasiet rullat igång på riktigt och jag tänkte fortsätta skriva här på bloggen. Kommer skriva på kvällar och håltimmar hade jag tänkt, har inte varit så många inlägg i sommar på grund av att jag inte har så många oanvända bilder. Jag vill alltid ha åtminstone en bild med per inlägg och det har jag inte just nu eftersom jag alltid arbetar med hästarna själv.

Men som sagt har gymnasiet börjat och jag har en ganska bra första period. Orkar inte skriva så mycket, efter en lång dag men Höres!

                                                                        Bild från tävlingen i lördags!

Likes

Comments

Nu är det länge sedan sist igen, men har bara hänt väldigt mycket under senaste tiden. Bland annat har en av våra hundar blivit blind över en natt och Mymmi har haft väldigt ont i hovarna (INTE fång). Men idag var vi i alla fall på utställning + agility med Mymmi, Mella, Ina och Vilda till Cederbloms.

Alla fick andra pris, men är väldigt nöjd med Mymmi då hon var den första i klassen som inte fick första pris. Vilda kom sjätte i samma klass medan Mella blev klassvinnare och Ina kom andra i sin klass. Jag vann också junior agilityn med Mymmi och kom andra med Mella. Mamma kom andra med Ina i senior agilityn och fjärde med Vilda.

Kommer några bilder här också (kommer mer i morgon). Är nu också väldigt orolig för en av kaninerna nu, han uppför sig inte alls som vanligt men han verkade lite mer som vanligt nu så hoppas han bara är trött (han är 7 år). Men höres mer i morgon!

Likes

Comments

Så nu har första dagen av sommarlovet gått och jag har knappt haft en ledig stund. Steg upp halv sju och la ut hästarna och efter det mockade jag boxarna.

Hann också rida Lisa på förmiddagen och hon gick rätt bra! Galoppen var perfekt och jätte mjuk och hon gick i väldigt bra form. Hon har lite svårt med att ha rätt ställning när jag ska börja trava men annars gick det bra. Hon böjer huvudet utåt och börjar nästan gå i sluta... Ingen aning om varför, men vi kanske får hjälp med det på torsdag för då kommer Jessica och håller lektion åt oss. Ska försöka få mamma att ta några bilder då också, men inget jag lovar.

Sen klockan tre kom Ella och red Arttu. Vi skrittade bara ut i terräng eftersom han varit ledig i nästan två veckor. Gick väl bra, kan väl inte gå på så många andra sätt när man bara skrittar. Efter att vi varit med Arttu och mamma med Lukas fick hästarna åka på bete en timme. Efter det städa jag en stund, eftersom mitt rum ser ut som ett riktigt bombnedslag...

Sen fick hästarna komma in för natten och sen gick jag på en långpromenad med de två mindre hundarna. Normalt brukar pappa gå med dem, men han har nya arbetstider så han slutar sent + att han har lite kvar att så. Så nu under sommaren kommer de vara på mig.

Nu har jag bara suttit och tagit det lugnt en stund och sett på Morden I Midsomer, fast jag har sett det här avsnittet många gånger tidigare.

Dehär inlägget skrev jag igår, men kunde inte ladda upp då så får komma idag men det är alltså skrivet 6.6

Höres!

Likes

Comments

​Mymmi var så duktig med hoppandet idag! Hon hoppade hela 70 cm och för en ponny på 94 cm är det ganska bra.

Har ingen ork att skriva något långt idag heller men det är sista skoldagen i morgon så orkar väl bättre då, så Höres!

Likes

Comments

Här e lite bilder av mig och Lisa med de nya hindren idag. Hon var jätte duktig fast vi knappt hoppat på ett halvår!

I morgon blir det skolan igen då, fast bara halva dagen och inte blir de ju några lektioner heller.

Men, höres!

Likes

Comments

Det har varit så himla varmt de senaste dagarna, säkert plus 25. Men nu är hälften av bommarna färdigmålade i alla fall så ska väl försöka fota i morgon. Skulle helst bara ge upp med målandet och ta det lugnt i solen. Men i alla fall är det sista projekt 9 dagen, eller vi börjar klockan 11 på torsdag så de är ju ganska lugnt också.

Idag skrittade jag barbacka med Lisa också som en liten start från den veckan hon haft ledigt. Gick lugnt och bra och faktiskt inget skuttande över huvud taget.

Orkar inte skriva så mycket idag men Höres!


Likes

Comments

Hej! Nu ska jag börja blogga lite oftare igen, i alla fall planerar jag det. Har varit väldigt mycket i skolan fram tills nu, men nu har jag projekt 9 och sen två dagar i skolan och sen är grundskolan slut! Nu kanske någon undrar vad projekt 9 är, och det är något alla nior i vår skola ska göra sista veckan (mest för att vi inte har något annat att göra) där vi ska arbeta med något som behövs eller något vi är intresserade av. Jag kommer bygga några agility hinder och också måla hinder vi har från tidigare.

Men vad har hänt sen jag skrev senast då? Inte så mycket egentligen, har varit på agility + tömkörning till Essi som gick sådär. Mymmi hade blivit verkad strax före så gick inte alls bra i tömkörningen, men vi vann nog agilityn. Med Lisa har det börjat gå lite bättre, hon är inte alls lika stressad som före.

Men nu har hästarna fått vara lediga sedan onsdag, då de fick vaccin då. Ska väl börja sätta igång dem sådär smått igen idag om jag hinner, för en veterinär ska komma hit och titta på Arttus mun. Han började tugga en massa slem efter att tänderna blev raspade, så vi måste kolla upp så han inte har någon inflamation i munnen.Senare ska jag också åka in till stan med pappa och köpa en fanerskiva och någon färg så jag kan börja med projektet. En annan sak jag hunnit med senaste tiden är att jag blivit helt beroende av Grease så har säkert sett den fem gånger förra veckan... I fredags var vi också på klassresa till Åbo, inte den roligaste dagen men det gick. Satt i bussen i 12 timmar och var i Åbo i 5 så inte så jämt fördelat...

Men nu måste jag gå ut och göra något åt projektet så Höres! + Kommer lite bilder från senaste tiden också!


Likes

Comments

Nu är det väldigt länge sedan jag skrivit igen. Har varit väldigt mycket senaste tiden, Karamell har flyttat hit, Juni har flyttat och vi har väldigt mycket i skolan. Karamell flyttade som sagt hit i början av April och har fram tills idag gått enbart med Ina. Idag fick Ina och Karamell gå med de andra efter att pappa lagt mera sand i hagen.

Juni flyttade här i början av veckan...♥ Saknar henne jätte mycket men vet att hon får det bra i Sverige. Har redan börjat lugna ner sig med sparkandet och är glad åt sin ägare.

Har också kunnat börja rida Lisa mer ordentligt igen. Hon har börjat gå rätt bra igen också efter en lugnare vinter. Lite stressad är hon men inte alls lika som för en månad sedan.

Med Mymmi är det tävling nästa vecka i töm körning och agility.

Här kommer lite bilder från senaste tiden, och skriver troligen mer i morgon.


Likes

Comments