Igår följde pojkvän och min vän med till stallet. Älskar att morgonpigga människor i mitt liv!
Så passade på att ta en promenad. Enklare att gå ut o gå när alla kan hålla i en varsin häst.

Blev promenad med vikter igen. Jimmy och Edwards viktpåsar väger 2 kg var. Dexters påsar plockade jag ur hälften av sanden eftersom han är så liten än och inte har dom musklerna riktigt.
Alla 3 gick på ordentligt, och travade även i alla uppförsbackar vi kunde hitta under våran promenad i samhället.


​Min pojkvän och hans lilla ponny. (Ja, Dexter är hans ponny. Dom där två verkligen passar varann perfekt så min pojkvän är med så ofta han kan för att träna den lille. De andra dagarna i veckan är ponnyn min hahaha!)

Dexter är ju en födelsedagspresent från min pojkvän som jag fick förra året. Undrar om det verkligen var en present åt mig eller om han köpte ponnyn åt sig själv eftersom mina andra 2 pojkar är så extremt mattiga och ingen annan duger för dom? 😉

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åkte upp till stallet sent igår. Efter 21 var jag där. Så härligt med sommaren, att det blir mörkt strax innan midnatt typ!

Men eftersom det är så mycket mygg ute på kvällen och 2 av mina ponnysar är väldigt allergiska mot mygg och knott så ville jag inte träna dom svettiga. Så blev kortare markarbete i paddocken. Dexter fick klättra lite i berg med mig istället eftersom han inte tömkörs än.

Tränade på lite voltarbete över travbommar. Jimmy tyckte det var suuuperkul och var rejält taggad! Edward var oxå glad och verkligen lyssnade på vad jag bad honom om. Riktigt fokuserad på uppgiften. Superkul som ägare när ponnysarna verkligen gillar att bli tränade!


Började med att träna rakriktining över bommarna. sen lägga in lite volter. För att avsluta med den tredje bilden. Trava rakt på, lägga volt åt tex höger, över bommarna igen, volt direkt åt vänster, sen rakt ner över de nästa bommarna, volt åt höger, över bommarna igen för en volt direkt till vänster.

*hoppas ni förstod vad jag menade haha!*Likes

Comments

Efter att ponnysarna fick sina bad igår och rullat sig skitiga i paddocken igen så blev det lite löshoppning för dom. Blev ett litet hinder på bara 30 cm, enbart för att få lyfta på benen lite.

Igår var 3e gången som Jimmy och Edward badades, sen jag köpte dom . Och första gången någonsin för Dexter. Tar ju ganska hårt psykiskt på dom så därav att det bara blev en liten hopprunda. För att ändå göra av med lite energi men samtidigt få göra något dom tycker är svinkul!

Och nöjda var dom alla 3 efteråt! Dom tycker det är så roligt att springa runt och hoppa!


​Hade killarna fått välja så skulle nog hindret fått vara ännu högre!

Likes

Comments

... än att få slänga sig ner i paddocken och rulla?
Helst efter att man precis har fått sig ett bad dessutom!


Jimmy ser ut att köra ett ordentligt magtränar-pass! 😂

Edward ser ut att vara ganska full. Har han hittat ett träd med jästa körsbär kanske som matte inte vet om? 😉

​Den sista bilden på Dexter ser ut som ett litet barn som bara "yeeeey! Sommarlooov!" 😄

Likes

Comments

Idag sken solen riktigt varmt och gött! Känns som det var alldeles för länge sen vi hade en sån här riktigt varm sommardag. Dock var det alldeles för varmt för att träna hästarna, som dessutom var alldeles trötta. Trötta pga värmen, men antagligen så har dom nog inte fått mycket sömn heller. Bråvalla ligger inte så långt ifrån oss. Man hör musiken klart och tydligt i stallet. Idag stod Edward vänd mot ljudet och stod och lyssnade. Han kanske också är ett fan av Norlie & KKV? För han verkade lugn och harmonisk när dom spelade!

Så eftersom jag struntade i att träna hästarna idag så ägnade jag tiden åt att fixa eltråden i sommarhagen. Strömmen har inte gått runt ordentligt, visade sig att flera buskar växt över tråden och snodde antagligen väldigt mycket av strömmen. Så gick runt med en häcksax och klippte ner buskar samtidigt som jag sjöng med till Stiftelsen som var nästa band på scen haha!

En trött liten Edward. Inte lätt att gå på bete! Ännu mindre lätt när det dånar musik på nätterna när det annars brukar vara så lugnt.


På tal om att vara trött, vad tycker ni om min kanins sovstil? haha!
För att visa hur söt han är egentligen så lägger jag upp en till bild på honom. Älskade lilla Charlie!

Likes

Comments

Mitt liv har varit lite kaos senaste tiden. Men nu känns det som att jag äntligen är på fötter igen.
Jag hoppas på att börja studera i höst. Har sökt lite olika utbildningar som jag tror kan passa mig och min kropp. Så nu väntar jag spänt på den 9 juli när första antagningsbeskedet kommer.

Hästarna mår bra. Går på bete och har gjort ett bra tag nu. Släppte ner dom när gräset började växa så det aldrig kan bli för mycket gräs där nere. Och hittills har min plan fungerat bra! Finns hela tiden mat, men är ändå nerbetat så det passar mina små 😊
Men trots det så är dom fortfarande runda köttbullar alla 3 haha, men det löser vi med ordentligt träning nu!

Idag så gick jag och killarna på promenad tillsammans med min pojkvän. Jag har köpt "Dörrstopp" på butiken Chili som jag tänkte skulle passa perfekt för att träna hästarna på att bära vikt på ryggen! Även om min avsikt inte är att dom ska bli inridna så är det bara nyttigt att gå med lite extra vikt. Lite mer för dom att jobba med då 😉
Dom väger ca 2 kg styck kan jag tänka mig.

Alla 3 blev jätte glada faktiskt! Tyckte att det var super kul!
Gick en pormenad på 4 km där dom fick turas om att bära vikterna. Var andra gången för Dexter och första gången för dom andra två 😊


Likes

Comments

Bestämde mig för att träna mina ponnysars psyke idag. Efter dagar med långa skogspromenader, bergsklättring och studsträning i paddocken så behövde nog alla 3 får vila musklerna lite. Och då får hjärnan jobba lite extra istället!

La ut en presenning i paddocken, vilket mina ponnysar aldrig har tränat med förut.
Dexter gick raka vägen och ställde sig på presenningen, ingen som helst tvekan. Han till och med Snurrade runt, körde Skänkelvikning och backade på den!
Edward ställde sig, tröttnade lika fort och försökte gräva bort den istället.
Jimmy var den som var lite osäker. Men efter att ha fått frusta åt den en gång och titta på mig så ställde han sig också på den utan problem!!! Gick lite mellan däcken runt på presenningen, åh dom är så jävla duktiga mina små ❤

Lekte även lite med pilatesbollen och att stå på lastpallar. Pojkvän lärde även Dexter att stå på lastpallar igår, så kan ni gissa vem som var stolt och ville visa matte vad han hade lärt sig för nytt?

Likes

Comments

Värken har varit ganska extrem senaste dagarna. Vilket gör att jag är kroniskt trött. Somnar sittandes och orkar knappt lyfta mina armar. Och jag får inte sova mitt på dagen, då kommer mardrömmarna fram på natten igen.
Så värken och tröttheten gör att jag klarar inte riktigt av att sitta framför datorn. Ljuset, koncentrationen får mig att må illa..

Men jag har såklart ändå varit i stallet de här dagarna.
Har gått lite promenader med killarna. Husse har varit med och tränat Dexter. Har även longerat mina 2 stora. Lite travbommar för att lyfta på benen ordentligt. Det tycker dom bara är roligt!

Hittade Edward stå skakandes i hagen i lördags morse. Vi har haft sol och över +10 grader i 2 veckor, för att på en natt slå om till spåregn och sen 7 minus! Mina hästar var isbitar och Edward var genomfrusen. Så han fick stå med täcke hela lördagen till söndag. Tack och lov så piggnade han till väldigt fort den här gången. Senaste gångerna har fryst sådär så har han blivit riktigt sjuk.

Likes

Comments

Inatt drömde jag att jag hade en svart liten ponny i hagen. Av nån anledning hade jag och pojkvän skaffat en till shettis. Han var svart, jätte vanvårdad. Pälsen var alldeles tovig och han var så mager, nästan som ett skelett. Till och med ansiktet var magert på honom. Det tog mig en lång stund att inse att jag kände igen dom där ögonen. Det var ju Basse! Min gamla ponny!
Dexter tyckte jätte mycket om Basse. Så dom två blev riktigt tighta. Men hur mycket jag än kämpade så blev den lille ponnyn aldrig bra, han bara fortsatte att tyna bort. Och blicken sa hela tiden "hjälp mig". Hans ögon var fulla av ånger. Jag kramade om hans huvud, höll hans ansikte i mina händer och grät.
Allt var så verkligt, jag kunde verkligen känna pälsen i mina händer. Fortfarande vinterpälsen kvar, men alldeles varm av vårsolen (jag drömde att det var nutid. Alltså typ idag). Kunde känna hans andetag, stirrade in i hans ögon och lovade att inte ge upp. Jag ska inte ge upp, jag ska få dig bra igen!
Medans jag håller om hans ansikte så spärrar jag upp ögonen, tar ett hastigt andetag och backar undan lite med kroppen. Det kan inte vara Basse, för Basse är ju död? Så bara försvinner han, upplöses som en dimma ur mina händer. Jag gråter, Dexter blir förtvivlad att förlora sin nya hagkompis..
Så vaknar jag av att tårarna rinner.

Det var så verkligt. Så fruktansvärt verkligt så jag trodde på fullaste allvar att Basse levde igen. Så när jag insåg sanningen, när jag vaknade, så gick luften ur mig. Det var som att förlora honom på nytt..


Som jag nämnt tidigare så dog Basse november 2011. Han blev påkörd av en timmerbil. Jag kom upp en kort stund efter ett samtal från stallägaren. Min häst hade inte hunnit bli kall än när jag rörde vi honom för sista gången... 

Basse var en väldigt stor kille. Stor som i biffig, han var ett riktigt muskelpaket. Nästan 300 kg och väldigt många kan intyga att det mesta var muskler som vägde. I min dröm vägde han knappt 100 kg..

Likes

Comments

Idag skickade min kusin bilder till mig, jag hade faktiskt ingen aning, men tydligen finns jag med på Hyresbostäders stora reklamaffisher i stan! Jag som ställde upp på fotografering för deras hemsida (som ni ser på bilderna var det innan jag rakade håret), så förstå min positiva överraskning när jag är med på dessa!!
Måste ner på stan imorgon för att kolla efter haha!

Idag fick mina hästar vila. Kroppen har inte varit min vän idag. Myste däremot lite extra med stallkissen Marwin, som tyckte att det var så skönt att han stod på tå för att nå min hand att kela mot haha!

Tjejen i lila tröja alltså om någon inte ser vem som är jag 😜


Likes

Comments