Header

Fotografering

Fantastisk fotodag idag, tog med mig Linnea med en reflexskärm och kameran ut i skogen idag. Resultatet har ni här nedan! Fina hunden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Vi bara myser och myser. Hundarna sover och jag kollar serier. Vi mötte upp Linn och hundarna i rastgården imorse där de fick hänga en stund, sedan fick de följa med hem hit. Vi har tränat lite enkelt och nu sover de som stockar. Vid 14-tiden ska vi hämta upp Linnea och sedan ska vi åka till Slätthult och gå en sväng innan vi droppar av småbusarna hos Linn. Ska försöka lägga två spår idag också, lite längre och lite svårare. Om jag hinner!

Annars blir det nog en lugn kväll, hockey och häng med Linnea!

Likes

Comments

Träning, Vardag

Det blir inte alltid som man tänkt sig - ingen valp denna vecka iallafall. Vill inte gå mer ingående, men om ca 3 veckor vet jag om det blir valp eller inte. Tråkigt, men det är ingens fel och inget man kan styra över tyvärr. Håller mina tummar att det ska gå vägen såklart!

Hur som helst, träffade Linn, Leya och Nikki imorse i rastgården där hundarna fick busa en stund innan vi promenerade hem. Sedan gick jag en sväng till skolan och var hemma ca 2,5 timme senare. Då städade jag lite, plockade och fixade. Tog en kort promenad innan jag tog bilen till köpcentret för att köpa klövar, klädnypor och band. For hem och fixade det innan vi tog bilen bort till Slätthult där jag la ett spår till Milou. Sedan for jag och hämtade mina promenadkompisar. Vi tog 5km spåret och hundarna (Milou, Alfons, Leya och Nikki) fick springa lösa hela tiden. Milou lyssnade förvånansvärt bra idag, bjöd in till en hel del kontakt själv och ja, väldigt nöjd! När vi gått klart var det dags för spåret.

Spår 2016-10-13 - Liggtid ca 1,5h. Ca 150m långt. Bloduppehåll ca 7m och 90-gradig sväng. Milou tog det kanonfint, och följde spåret i kärnan i princip hela spåret ut. Klockrent på bloduppehållet och ringade en gång i svängen, annars väldigt bra spår av honom. Mycket nöjd med lillen idag!

Verkligen så kul att han gillar viltspåret så mycket, verkligen någonting vi skall fortsätta med. Ska försöka lägga spår 1-2 gånger i veckan nu fram tills vintern och snön kommer.

Likes

Comments

Vardag, Shopping

​Första sakerna till valpen - check. Ett smidigt litet halsband i limegrönt samt en namnbricka med mitt telefonnummer. Nu ser man även vad valpen ska hela också, hehe. Milou har ju fått färgen turkos och valpens färg får bli limegrön. Blir nog bra!

Likes

Comments

Vardag

Blev inget bloggat igår då jag hade tankar på annat. Tråkiga besked igår men som ändå löste sig på bästa sätt. Vad som hände eller blev är ingenting som jag kommer skriva om, så är det bara.

Vi är iallafall hemma från Göteborg nu och det är skönt att vara hemma igen. Har ätit middag och hängt lite med Linn, Nikki och Leya. Milou har tuggat lite ben, busat med hundarna och nu sover han som en stock. Jag själv ska kolla lite tv, plugga lite och sen sova.

Likes

Comments

Vardag

Vaknade upp i göteborg hemma hos en kompis, gick med henne till spårvagnen när hon skulle till jobbet. Perfekt morgonpromenad för Milou. Vi blev väl ute i ca 25-30 minuter i lite lätt regn, sedan dess har han sovit och jag pluggat. Ska snart hämta kompisen på jobbet och då blir det en promenad innan vi ska kika i några affärer! Ikväll blir det nog bara lugnt här, ska försöka få lite mer plugg gjort...

Likes

Comments

Strunt

1. Ditt mellannamn? - Anna & Linnea

2. Favoritämne i skolan? - ​Snackar vi gymnasiet nu så: Idrott, svenska och historia

3. Favoritdryck? - Pepsi Maxxxx

4. Favoritlåt just nu? - Lyssnar på allt möjligt

5. Favoritmat? - Husmanskost går alltid hem

6. Det senaste du köpte? - Mat, tror jag

7. Favoritbok? - Kepler-böckerna

8. Favoritfärg? - ​Marinblå

9. Har du något djur? - ​En katt hemma. Hos mig en hund (snart två)

10. Favoritparfym? - Hugo Boss

11. Favoritlov? - Sommarlov tror jag allt

12. Är du gift? - Naaee hah

13. Vilka länder har du varit i ? - Norge, Finland, Danmark, Polen, Spanien, Kroatien, England, Ungern, Slovenien, Thailand typ?

14. Pratar du något annat språk? - Engelska och spanska med blandade kunskaper

15. Hur många syskon har du? - ​En storebroor

16. Favoritaffär? - Varierar

17. Favoritrestaurang? - Dala-Nisse alla dagar i veckan

18. När grät du senast? - Öhm, minns ej? 

19. Favoritblogg? - Följer bara en "varje dag" så att säga - min kompis Felicia (ladyofpride.blogg.se)

20. Favoritfilm? - ​Värdelös på att se film, men säger Bee Movie

21. Favorit tv-program? - Allt som har med matlagning, bakning typ

22. PC eller Mac? - MAC

23. Vad har du för mobil? - iPhone 6 plus

24. Hur lång är du? - 1,65 kanske

25. Kan du laga mat? - Ja, alla klarar sig väl på snabbmakaroner och köttbullar? Skämt åsido, men ja jag kan laga mat!

Likes

Comments

Träning

Började dagen med lite teori innan vi började lägga spår. Tanken idag var att först lägga ett enklare spår (likt dem igår) och sedan göra det svårare och svårare ifall hunden var med. Annorlunda från igår var också att vi lade varandras spår - mycket roligare.

Spår 1
Ca 50 meter, så gott som rakt - lite småböjar och nästan en 90-gradig vinkel pga bäck. Lite seg vid starten men kom igång ganska snabbt. Virrade bort sig en gång, men hittade tillbaka fint till kärnan utan min hjälp. Riktigt nöjd var han när han hittade klöven, som han stolt bar tillbaka.

Spår 2
Lagt av en annan person. Ca 100 meter (?), bloduppehåll och en 90-gradig vinkel. Tog spåret bra och följde fint fram till bloduppehållet där han tappade bort sig litegrann, men kom aldrig riktigt av sig vilket var bra. Snurrade endel vid vinkeln och såg ut att fundera rätt rejält. Löste det själv efter ett tag utan min hjälp. Helt okej spår.

Spår 3
Lagt av en annan person. Ca 100 meter (?), bloduppehåll och en 90-gradig vinkel. Tog även detta spåret väldigt bra, tvekade inget och tappade inte heller bort sig vid bloduppehållet. Spårade fint i/något bredvid kärnan (pga kort liggtid). Tog vinkeln fint. Detta spåret gick i vår svåraste terräng hittills, mycket upp och ner, pinnar och grejer. Han skötte det superfint.

Dagens +
Att det från igår hade gått in både hos mig och hos honom. Han fattade verkligen galoppen och gjorde precis det han skulle. Jag lät honom arbeta självständigt och var inte och pillade i det han gjorde. Hjälpte honom inte utan han fick tänka och lösa problemen själv - vilket han gjorde utmärkt!

Likes

Comments

Vardag

Var ute med hundarna vid 7.30 och sedan fick de mat. Nu har vi gått och lagt oss igen - vilar upp oss inför dagens spårkurs!

Likes

Comments

Vardag

Har varit en relativt lugn kväll faktiskt. Hundarna har sovit mestadels och vi har ätit middag och kollat på film. Efter kvällspromenaden fick hundarna varsitt ben som de låg och tuggade på ett bra tag. Mysigt!

Likes

Comments