Träning ikväll igen💪

Väldig oplanerat och spontant åkte vi ut för ett kort träningspass. Tanken var egentligen att vi skulle träna kontaktfält och de små saker som alltid behöver tjatas..

Dock hade någon lämnat en bana som lockade väldigt mycket att testa... så de blev vad vi gjorde idag.. tog den något varv och sedan var vi nöjda med tanke på hur extremt bra de gick..! 😀

Vilda däremot fick träna massvis med slalom och kontaktfält. Vilket gick väldigt bra även där!..

Tummen upp för träningen idag! 👍👍👍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Dags för en ny liten uppdatering, både igår och idag har det kommit massvis med snö! ÄNTLIGEN! Då får man passa på att åka ut i skog och natur och låta dom små trollen leka av sig och ta massvis med bilder!

I övrigt är det full gång med träningen igen, tävlings säsongen är bara ett antal månader bort och vi är mer taggade än någonsin! Ferrari fortsätter klättra och vi lär oss hela tiden nya saker och utvecklas. Även Melodie har börjat komma igång och kommer även kunna starta i klass 1 till vår/sommar är tanken.

Men trots det är alltid viktigt att inte glömma att bus och lek är en stor del av nöjet.. Mina små troll älskar leka i SNÖN!

Ferrari har dessutom gjort en betäckning, sin första för bara någon vecka sedan, väntar nyfiket på att ultraljudet skall göras och hur många valpar som kommer.

Likes

Comments

Long time , long seen..


Idag var det KM mästerskap i Staffanstorp! Väldigt roligt och trevligt! Startade klockan 10.00 och åkte hem 16.00, så blev verkligen en del dag med massa tokiga hund människor, fika, byggning av bana och såklart tävlingar! 🐶

Idag var även en speciell dag för Melodie för det var första gången hon tävlade i agility, dock en blåbärs tävling men man måste börja någonstans och någon gång! Var två stycken banor och resultaten blev ihop räknade!

Min lilla tös kom på ANDRE PLATS! 💜

Ferrari fick tävla i KM Mästerskapet med en hopp och en agility bana, som på vanliga tävlingar, Hopp klassen fick vi tyvärr fel på i slalomet, det var en svår ingång som lurade.. Agility loppet gick felfritt! Både balans och vipen tog han helt PERFEKT! Vilket är ett jätte roligt steg för oss! Min lilla stjärna 💙

Sedan fick jag även ta lilla Laika på ett blåbärs lopp! Min mamma körde ett med henne där hon var helt överglad och hoppa över allt och då allt som hon inte skulle!.. Men jag och Laika satt minsann ett helt felfritt lopp! JÄTTE ROLIGT OCH HON VAR SUPER DUKTIG! 💜

Lägger upp två filmer på Melodie och Laika..


Likes

Comments

Privat lektion idag! Blir alltid lika lycklig varje gång vi tränar och utvecklas hela tiden! Idag blev det en klass 2 bana vi tog oss igenom och jobba på olika byten för att få den där perfekta tajmingen! Underbara hund är allt jag kan säga! WOOW❤🐶

Likes

Comments

Idag blev det en sån mysig promenad med härliga höstbilder.. Just love it 🐾🌺🍁

Likes

Comments

Åter igen om Aleslalom!

Det är ett effekt sätt att träna även hundar som kan slalom för att få ännu mer teknik&färdighet i det! Bjuder därav på lite klipp där vi tränar i slowmotion för att man kan se hur hela deras kropp trycker sig framåt och mot sidorna!♡

Ferrari är då min ändå tävlings kamrat just nu och kan både höger och vänster slalom samt sidosick som vi jobbar starkt på nu! Även då är aleslalom en rekommendation av mig!

Sedan har vi kontaktfält!

Även de är något man kan börja träna dom små små, använda tex en musmatta och gärna klicker om dom är inklickade.

(Mer om klicker träning nedan.)

Men om man vill komma längre i Agility världen är dessa två saker jag kan rekommendera att lägga massvis med träning på och i ett lugnt tempo. Hunden lär sig inte detta över en dag och där finns massvis med olika sätt.

Klickerträning

Klicker träning är bra för nya inlärnings sätt och låter alltid likadant, så även om matte/husse är lite irriterad eller överlycklig?! Så är klickern alltid detsamma och ger en trygghet. För att lära in klicker..

● Köp en på djuraffären eller biltema!
● Ha gott godis
●klicka och ge godis..

När hunden börjar reagera på ljudet börjar den första. Snart är den användbar till massa olika inlärnings metoder! ☆☆

Likes

Comments

Hejsan!

Kan starkt rekommendera för er som vill lära era hundar slalom att just använda aleslalom! Väldigt kul och effektivt sätt att lära hunden slalom, både söka sig själv framåt och få upp en teknik samt erfarenhet! La upp en video när jag kör med min lilla tös Melodie som får prova aleslalom, slalom överlag första gången ordentligt!

Agility sporter har mycket träning inom många olika former av hinder och slalom är ett av de svåraste att få hunden säker i. Man får inte och ska inte träna slalom på en hund under 1 år för deras kropp är inte färdig vuxen och kan istället göra skada! Däremot ett brett aleslalom är något även yngre hundar kan genomföra, då de ska "bara" springa rakt fram till en början.

Jag personligen tyckte först detta var en märklig inlärnings metod men med tiden upplevt det med helt andra ögon!

Likes

Comments

Hejsan!

Dags för ett litet inlägg om mina tankar kring just ansvaret och tiden det tar att ha egen hund/hundar!

Jag lägger ner väldigt mycket tid på mina hundar, i träning så som promenader och andra aktiviteter. Allting är lika viktigt för att få prestationen som bäst och för att hundarna ska må bäst. Tränar agility gör jag allt från 2-4 dagar i veckan. Sedan tillkommer promenader, miljö träningar, lydnads träning och självklart massa mys. Jag är överlycklig att jag tog beslutet om egen hund även om jag ibland får frågor som får mig tänka på hur det varit utan hund, jag tror mitt liv varit tomt och tråkigt utan mina små troll. Dom ger mig så mycket lycka och kärlek som jag inte funnit någon annanstans!❤​

Många frågar mig;

  • "Är det inte jobbigt att ha hund?"
  • "Tänk så mycket frihet du haft om du inte haft hund.."
  • "Vill du inte resa och se världen?.."
  • "Måste du ha med hundarna hela tiden?"

Det är ett ansvar och tidskrävande; JA​! Men det är värt det varje dag, tycker man inte det ska man inte ha egen hund. Sedan är mina hundar ett stort intresse för mig då jag tränar och tävlar med dom såklart, rasen i sig kan vara allt från en "tävlingskamrat" till en "knähund".

  • "Olika raser kräver olika aktiviteter"?

Där skulle jag säga att absolut kräver t.ex. en bordercollie mer utlopp, men de är ju avlade för en motor och en arbetsvillighet! Fast oavsett om det är avlade till familjehund eller träningshund behöver dom ändå olika träningar både fysiskt och psykiskt för att må riktigt bra. ​Tänk och kolla genom rasen du funderar på! Skaffa inte en speciell ras bara för de är "så söta", välj en ras som passar till din livsstil så blir båda nöjda! 

  • "Gå kurser med sin hund/valp?.."

Jag personligen tycker att det är en jätte bra möjlighet med kurser, framförallt om det är en första hund eller överlag den ända hunden man har! Man får så mycket möjligheter av det som man lätt glömmer bort.. Hundar behöver miljötränas men det är framförallt väldigt viktigt dom träffar andra hundar, lär sig hundspråket och leka. Många glömmer bort detta och de leder ofta till en osäker hund, vilket kan bli farligt med otur. Du får själv som ägare mycket mer "problem" bara i vardagen. Det blir tråkigt och bara besvärligt. Sedan är valp kurs väldigt bra för att lära hunden inkallning kring störningar, man får kontakter och tips av både instruktör som andra medlemmar i gruppen. DET ÄR HELT ENKELT SÅ VÄRT DET! Hoppas det funnits någon nytta och nöje i mitt lilla inlägg ikväll om saker jag upplever många stöter på!Likes

Comments

​Detta är vad jag och min stjärna ​Silvery Blu Ferrari ​har gjort under "agility månaderna" denna sommaren, började tävla mot slutet av säsongen så blev bara 5 tävlingar totalt. Dock tog vi placering vid varje lopp! Vilket gav oss, bortsett från massa fina rosetter.. 5 PINNAR och tog diplom i HOPPKLASS 1. 

Kommer vara några inofficiella tävlingar nu under hösten, bland annat "TOMTE LOPPET" I november månad. Dom offentliga börjar inte förrän till våren igen, därav jag bland annat planerar åka och tävla i "GULD KALMAR LOPPET", en tävling som är under 3 dagar och som jag förstått på andra agilityfolk, en intensiv resa. Hoppas jag ser och lär känna fler agility glada människor till nästa säsong!

Likes

Comments